Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με εργαζόμενους στα ναυπηγεία
  • [02] Ανοιξε ο Ισθμός

  • [01] Με εργαζόμενους στα ναυπηγεία

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το θέμα των Ναυπηγείων μια πληγή που κρατά πάρα πολύ καιρό και εκτίμησε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.

    Οι εργαζόμενοι πληρώνουν για άλλη μια φορά τη νύφη και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι η κυβέρνηση να δείξει συνέπεια και αποφασιστικότητα και να μην άγεται και φέρεται όπως υποστήριξε, από εκβιασμούς από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων που βλέπουν το ψωμί τους να κινδυνεύει, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Καρακίτσιος αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία που μαστίζει το χώρο και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως υποστήριξε, από τα εξοπλιστικά προγράμματα και είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει αρκετά χρήματα στη γερμανική εταιρία, όπως τουλάχιστον αναφέρει η εταιρία, σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσιο.

    Είπε ακόμη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένει άσχημες εξελίξεις για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και ότι περιμένει ουσιαστική βοήθεια από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι "στην ομολογία διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο" κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραπέμψει την υπόθεση του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς και της Τουρκίας για τη διερεύνηση της πιθανής διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και εάν προτίθεται να λάβει, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, κάποιες πρωτοβουλίες στην ΕΕ δεδομένου ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα.

    [02] Ανοιξε ο Ισθμός

    Με συνελεύσεις στα κατά τόπους μπλόκα οι αγρότες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους, αξιολογώντας το πακέτο των μέτρων στήριξής τους που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου άνοιξαν τον Ισθμό και η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών διεξάγεται κανονικά.

    Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στα Τέμπη, τις Μικροθήβες, τη Νίκαια, την Αλαμάνα, το Κάστρο Βοιωτίας και στον παλιό Λεβέντη, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι αγρότες των Τεμπών.

    Απόφαση για αποχώρηση αύριο στις 10.00 το πρωί από το μπλόκο στην Εγνατία Οδό, που παραμένει κλειστή στο ύψος της Χρυσούπολης, έλαβαν οι αγρότες του Νέστου. Οι αγρότες θα αποχωρήσουν αύριο την ίδια ώρα και από την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης, που σήμερα θα παραμείνει ανοιχτή. Ο δρόμος ωστόσο είναι κλειστός στο ύψος του Πετροχωρίου από αγρότες της Ξάνθης. Σήμερα συνεδριάζουν και οι αγρότες Στρυμόνα.

    Σε στάση αναμονής στα μπλόκα τους, χωρίς να κλείνουν δρόμους, βρίσκονται οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

    Κλειστά είναι τα μπλόκα στην Εγνατία Οδό, στην Κουλούρα Ημαθίας, στο Στρυμόνα και στο ύψος της Κομοτηνής, όπου η κυκλοφορία γίνεται μέσα από την πόλη. Έκλεισε πριν από λίγο η Εγνατία πριν το τελωνείο των Κήπων και θα ανοίξει και πάλι στις 14.30.

    Σε προγραμματισμένους αποκλεισμούς από τις 13.30 έως τις 14.30 και από τις 19.30 έως τις 20.30 θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων και στη Χαλκηδόνα.

    Κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα με τους αγρότες να ενισχύουν το μπλόκο τους. Ελεύθερη διέλευση συνεχίζουν να έχουν μόνο τα φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.

    "Δεν θα αποχωρήσουμε αν δεν γίνει ισομερής καταμερισμός των χρημάτων ανά νομό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Νιγρίτας Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας ότι "ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να δώσει εξίσου τις ίδιες αποζημιώσεις σε όλους τους αγρότες".

    Κλειστή θα παραμένει μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και η εθνική οδός Σερρών Θεσσαλονίκης στο ύψος του Στρυμονικού, ενώ ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες και από το μπλόκο της Εγνατίας οδού στον κόμβο Ν.Κερδυλλίων αποκλείοντας τη διέλευση για Δράμα και Καβάλα. Ανοιχτή παραμένει η παλιά εθνική οδός Σερρών Δράμας.

    Ανοιχτά είναι τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, όπου το μεσημέρι οι αγρότες συσκέπτονται για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

    Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου άνοιξαν τον Ισθμό, ενώ αποχώρησαν και από τα δύο μπλόκα της Μεσσηνίας στο Ασπρόχωμα και την Τσακώνα και ανοιχτός είναι ο δρόμος στην εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας.

    Το μόνο μπλόκο αγροτών που παραμένει στην Πελοπόννησο είναι στο Καλό Νερό Μεσσηνίας.

    Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου του Ισθμού Παν. Πρεβερέτος δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης δέχθηκε να ενταχθούν στο πακέτο στήριξης η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η πατάτα και οι ζωοτροφές.

    Σχετικά με την εξέλιξη της κινητοποίησης είπε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τον Ισθμό είναι οριστική και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων αυτοί δεν είναι αγρότες και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των αγροτών.

    Από πλευράς αυτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον Ισθμό, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους κάνουν λόγο "για προδοσία του αγώνα".

    Αντίθετα, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν σήμερα οι αγρότες των Χανίων, αποκλείοντας την δημόσια οικονομική υπηρεσία Κισάμου καθώς και το δρόμο μπροστά από αυτή που οδηγεί στα Μεσόγεια και την Δυτική Κίσαμο.

    Οι αγρότες αφήσαν τρία τρακτέρ στην είσοδο της υπηρεσίας ενώ με δύο ακόμα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έκλεισαν και το δρόμο.

    Οι αγρότες της Κισάμου που συμμετέχουν στην κινητοποίηση δηλώνουν ανικανοποίητοι, από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Μετά και την σημερινή κινητοποίηση στην Κίσαμο ο αγώνας των αγροτών στα Χανιά εξελίσσεται πλέον σε τρία μέτωπα καθώς αποκλεισμένες είναι οι δύο δημόσιες υπηρεσίες της πόλης των Χανίων όπως και η εθνική οδός Χανίων -Ηρακλείου στη θέση " Πλατάνι". Ωστόσο ο αριθμός των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις έχει περιορισθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2009 - 11:30:12 UTC