Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είναι ώρα να αλλάξει ο τόπος πορεία"
  • [02] Κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες

  • [01] "Είναι ώρα να αλλάξει ο τόπος πορεία"

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα στους αγρότες όλης της χώρας και θα τους στηρίξει, και ως κυβέρνηση, αφού πίσω από τις κινητοποιήσεις είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του -χθες- στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Γιάννη Ραγκούση.

    Ο κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την «υποδοχή» με χημικά και βία της αστυνομίας, λέγοντας, ότι «είναι απαράδεκτο σε μια δημοκρατική χώρα να μην μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και να σημειώνονται τέτοια έκτροπα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει την οξύτητα και τον κοινωνικό διχασμό, επισημαίνοντας ότι, «η ΝΔ προσπαθεί να χωρίσει τον Ελληνικό λαό για να κρατήσει την εξουσία».

    "Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Είναι ώρα να αλλάξει ο τόπος πορεία, να αλλάξει με μια άλλη κυβέρνηση, προοδευτική, που θα σκύψει πάνω στα προβλήματα του κόσμου, των ανθρώπων, των πολιτών. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη σχεδιασμού αυτής της πενταετίας, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δεν συμπαραστάθηκαν σε μια προσπάθεια των αγροτών να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες", υπογράμμισε ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ

    "Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την διάρκεια της εκεί επίσκεψης του Γιώργου Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υποχρεούται να δίνει αναφορά πού είναι, ενώ αντίθετα η αστυνομία υποχρεούται να προστατεύει ένα θεσμικό παράγοντα, όπως και κάθε πολίτη".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "είναι σαφές πώς έπεσαν χημικά στην περιοχή, την ώρα της επίσκεψης του κ.Παπανδρέου" και επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι "δεν έκανε το προφανές: να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι "δεν υποχρεούται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να ενημερώνει την αστυνομία για οποιαδήποτε συνάντησή του με τους πολίτες, (καθώς) αν γινόταν αυτά θα ζούσαμε σε άλλη χώρα". "Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ", είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

    Επίσης αναφερόμενος σε αποστροφή του Υπουργού Χρ.Μαρκογιαννάκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ούτε καν έρευνα δεν διατάσσουν, που σημαίνει ή ότι υπάρχει πλήρης αναισθησία, ή πρωτοφανής επικινδυνότητα αυτής της κυβέρνησης, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ασφάλεια κάθε πολίτη".

    "Δεν δέχομαι, ούτε στο ελάχιστο,αυτό που ειπώθηκε", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην παρατήρηση περί "προβοκατόρικης εκμετάλλευσης από το ΠΑΣΟΚ των γεγονότων του Πειραιά", προσθέτοντας ότι "οι πολίτες είδαν τις εικόνες και έχουν, ήδη, κρίνει".

    Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του κ. Σ. Χατζηγάκη με την ευρωπαία επιτροπο κα Μπόελ στις Βρυξέλλες, είπε πως "και στα αγροτικά θέματα η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα" και τόνισε ότι "δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα,υπεκφυγές ή δικαιολογίες στην σημερινή συνάντηση".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ έχει κάποια πληροφορία ότι "οι Βρυξέλλες δεν θα δεχθούν το "πακέτο" των 500 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες", ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "δεν υπάρχει καμία πληροφορία" και κάλεσε την κυβέρνηση να "σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υπεκφύγει από όσα υποσχέθηκε στους αγρότες, κάτι το οποίο οι τελευταίοι δεν θα δεχθούν".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι πέραν των άμεσων μέτρων περιμένουμε και κάποιο σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει ανάλογα, προσθέτοντας,ωστόσο, ότι "μια άλλη κυβέρνηση θα το ολοκληρώσει".

    Ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις στον Προμαχώνα και την Κρήτη, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν θα κρίνουμε τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει πλήρες σχέδιο, αν για κάποιους (η κατανομή των κονδυλίων) είναι ετεροβαρής πιθανόν να έχουν δίκιο".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος, εξ άλλου, στο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε ότι το Κίνημα "κατέβασε" το κείμενο από το Διαδίκτυο στα αγγλικά και επέκρινε τον υπουργό Οικονομίας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι "είναι χαμένοι στην μετάφραση".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος έρευνα που δείχνει μεταξύ άλλων ότι ένας στους δύο Ελληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές και 4 στους 10 δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αναγκαίες αλλά έκτακτες δαπάνες, είπε ότι "περισσότεροι από ένας στους πέντε Ελληνες ζούν κάτω από το οριο της φτώχειας".

    "Οι πολίτες περιμένουν κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά η κυβέρνηση "πηγαίνει" μέρα με τη μέρα", πρόσθεσε,ενώ απαντώντας σε ερώτηση για σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε ένα πλαίσιο στην ΔΕΘ, που αποτελεί συνεκτικό σχέδιο.

    Ημερίδα του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ

    Με το σύνθημα "Δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία" και προτάσεις για την αναβάθμιση της θέσης των γυναικών, πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα "Αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση - στηρίζουμε τη γυναίκα".

    Η Λούκα Κατσέλη, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, στην τοποθέτησή της για το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, υποστήριξε ότι "η αναξιοπιστία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία κατέστησε κυρίαρχη την ανασφάλεια" και τη "γυναίκα στο μάτι του κυκλώνα".

    Δυσκολότερη σήμερα, είπε, είναι η θέση της γυναίκας άνω των 65 ετών, από τις οποίες η μία στις τρεις είναι κάτω του ορίου της φτώχειας. Επίσης, οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες δεν μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, από τις φτωχές γυναίκες οι οκτώ στις δέκα δεν εργάζονται, ενώ η μία στις δεκαπέντε γυναίκες είναι μακροχρόνια άνεργη πάνω από δύο έτη.

    Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε "εγκληματικές" ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης που επιδείνωσαν την ανασφάλεια, αποτελέσματα των οποίων, όπως είπε, είναι: η κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών και της εποπτείας της αγοράς (με συνέπεια τα καρτέλ), η ανυπαρξία του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας (καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων), καθώς και η γιγάντωση έξι-εφτά τραπεζών με αθέμιτες χρεώσεις (υπερχρεώσεις νοικοκυριών).

    Για την έξοδο από την κρίση, είπε ότι θα επιτευχθεί με τέσσερις βασικές επιλογές τις οποίες προτείνει το ΠΑΣΟΚ και είναι:

    -Μέτρα για ανασυγκρότηση της παραγωγής με αιχμή την "πράσινη ανάπτυξη" για δημιουργία προστιθέμενης αξίας και νέων θέσεων εργασίας.

    -Αναδιανομή του εισοδήματος και των ευκαιριών με άρση του φορολογικού βάρους από τη μέση οικογένεια, εποπτεία των αγορών, μείωση ιδιωτικών δαπανών από τα νοικοκυριά κ.α.

    -Αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους (κυρίως υγεία, πρόνοια, παιδεία) με ολοκληρωμένες πολιτικές και δίκτυο προστασίας από την τοπική αυτοδιοίκηση.

    -Εποπτεία και επαναρρύθμιση των αγορών, καθώς και στοχευμένες πολιτικές για τις γυναίκες, όπως η διευκόλυνση της εισόδου τους στην αγορά εργασίας με διεύρυνση δεξιοτήτων και πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών Πία Λοκατέλι υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στο στελεχιακό δυναμικό, τονίζοντας ότι στη Γαλλία έρευνες έδειξαν ότι σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς όπου διοικούσαν γυναίκες, κατά την παρούσα οικονομική κρίση υπήρξαν μικρότερες οικονομικές απώλειες.

    Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι με 16% ποσοστό γυναικών στη διοίκηση της Credit Agricole υπήρξαν απώλειες 50% των κερδών, ενώ στην Paris Bank όπου στις διοικητικές υπηρεσίες υπήρχαν 40% γυναίκες, οι απώλειες ήταν 20%.

    Αναφερόμενη στη δυσμενή κατάσταση των γυναικών ακόμη και σήμερα, είπε ότι περισσότερες από 1.600 γυναίκες και 10.000 παιδιά στον κόσμο πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες σχετικές με εγκυμοσύνη και τοκετούς. Είπε επίσης ότι πάνω από το 20% των γυναικών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα βίας και ότι οι άνθρωποι που ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα είναι γυναίκες.

    Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μιλώντας για τη γυναικεία εργασία και την ασφάλιση, επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα παρέχουν τη δυνατότητα εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής στις γυναίκες.

    Η Φώφη Γεννηματά, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για το κράτος και την οικογένεια υποστήριξε ότι διαλύεται το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας, των οποίων οι επιβαρύνσεις θα πέσουν στους ώμους των γυναικών παράλληλα με τις προσπάθειες που καταβάλλουν να γεμίσουν το "καλάθι" τους, το τρίτο ακριβότερο στην Ευρώπη. Επίσης, υπογράμμισε, πως περισσότερο από ποτέ οι πολίτες σήμερα, χρειάζονται το κράτος πρόνοιας και η κυβέρνηση πρέπει να πει" ναι" στην κοινωνική κατανάλωση και "όχι" στη δημόσια σπατάλη.

    Από την πλευρά της, η βουλευτής και γραμματέας του τμήματος γυναικών της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Διακομματικής Συνεργασίας των γυναικείων τμημάτων των κομμάτων, ως προς την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών.

    Απαρίθμησε μέτρα που θεσμοθέτησε η ΝΔ και εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα, όπως οι ρυθμίσεις σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, η συμμετοχή των γυναικών επιστημόνων σε επιτροπές, η "ασφάλιση" του χρόνου μητρότητας, κ.α.

    Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της γυναικείας εργασίας στο σπίτι και τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης της Ελληνίδας αγρότισσας.

    Νωρίτερα, η γραμματέας του Τομέα Γυναικών Εφη Χαλάτση αναφέρθηκε στο στόχο της ημερίδας, ο οποίος είναι η ανάδειξη των συνεπειών της κρίσης επάνω στη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους και η αποσαφήνιση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της γυναίκας και της οικογένειας με ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος και επανατοποθέτησή της με ίσους όρους στην αγορά εργασίας.

    [02] Κρίσιμο ραντεβού στις Βρυξέλλες

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντάται σήμερα με την αρμόδια Επίτροπο για τη Γεωργία, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για τη διάθεση των 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες.

    Ο κ.Χατζηγάκης σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά, τόνισε: "Σε όλες τις επαφές μου στις Βρυξέλλες δίνω τη μάχη για το καλύτερο δυνατό της ελληνικής γεωργίας, με αυτοπεποίθηση, με σοβαρότητα και με αξιόπιστα επιχειρήματα, xωρίς επιπόλαιους και επικίνδυνους λαϊκισμούς για εσωτερική κατανάλωση", σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης. Αναφέρει ακόμη ότι κατά την συνάντησή του την Τετάρτη με την αρμόδια Επίτροπο για τη Γεωργία Μάριαν Φίσερ Μπόλ "θα προασπίσει όλα τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας που προέκυψαν από τις ζημιές ολόκληρου του έτους 2008".

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι "επειδή συνεχίζονται από ορισμένους κύκλους της αντιπολίτευσης ανυπόστατοι ισχυρισμοί" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων "υπενθυμίζει την αλήθεια των γεγονότων:

    Πρώτο. Οι εκπρόσωποι αγροτών από την Κρήτη, μαζί με βουλευτές, νομάρχες και άλλους παράγοντες της Μεγαλονήσου συμμετείχαν, από τους πρώτους, στον ανοιχτό διάλογο που πραγματοποιήσαμε, τόσο στην πολύωρη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου, όσο και σε άλλες επιμέρους συνεργασίες κατά τις επόμενες ημέρες.

    Δεύτερο. Στο πακέτο των 500 εκ. ευρώ περιλαμβάνονται και τα ανάλογα προϊόντα της Κρήτης για τα οποία θα χορηγηθούν αποζημιώσεις ανάλογες με εκείνες όλων των άλλων ελλήνων αγροτών. Δεν είναι ακριβές ότι τα προϊόντα της Κρήτης έχουν παραληφθεί.

    Τρίτο. Είχα τη διάθεση να συναντήσω τους αγρότες της Κρήτης, για μία ακόμη φορά, την Κυριακή το απόγευμα και τους όρισα συγκεκριμένο ραντεβού, στο οποίο, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

    Η συνάντηση της Δευτέρας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί για τέσσερις συγκεκριμένους λόγους.

    - Έπρεπε να υπάρξει σοβαρή και ενδελεχής προετοιμασία και μελέτη των σχετικών φακέλων.

    - Έπρεπε να αναχωρήσω για το προγραμματισμένο ταξίδι μου στις Βρυξέλλες το μεσημέρι.

    - Η συζήτηση με τους αγρότες της Κρήτης δεν μπορούσε να είναι σύντομη και στο πόδι, αλλά -όπως πάντα- πολύωρη και γι' αυτό προτάθηκε να πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, όπως και τελικά έγινε.

    - Τέλος, δεν μπορούσαν να συζητηθούν και πολύ περισσότερο να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε αιτήματα (για γεωγραφική κατανομή αποζημιώσεων, θέματα ΦΠΑ κλπ.) τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ε.Ε.

    Όπως δήλωσα και δεσμεύτηκα στις συναντήσεις μου με Κρήτες αγρότες, άλλα τοπικά προϊόντα της Κρήτης, όπως και τα γενικότερα δομικά προβλήματα παραγωγής, θα συζητηθούν αναλυτικά στο πλαίσιο ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου αμέσως μετά την επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες.

    Τέταρτο. Σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή μου με την αρμόδια Επίτροπο για τη Γεωργία κ.Μάριαν Φίσερ Μπόλ, θα προασπίσω όλα τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας που προέκυψαν από τις ζημιές ολόκληρου του έτους 2008 και θα συζητήσω τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας στο μέλλον και ιδιαίτερα μετά το 2013. Σε όλες τις επαφές μου στις Βρυξέλλες δίνω τη μάχη για το καλύτερο δυνατό της ελληνικής γεωργίας, με αυτοπεποίθηση, με σοβαρότητα και με αξιόπιστα επιχειρήματα. Χωρίς επιπόλαιους και επικίνδυνους λαϊκισμούς για εσωτερική κατανάλωση.

    Πέμπτο. Όπως έχω δεσμευθεί δημόσια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνει πράξη τις επόμενες μέρες την πολιτική του ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου με όλους τους αγρότες και όλους τους παράγοντες της γεωργίας, δίνοντας προτεραιότητα στα μεγάλα προβλήματα και στις μεγάλες τους αγωνίες.

    Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο τελικώς αντέδρασαν οι αγρότες της Κρήτης και εναρμόνισαν τη στάση τους με όλους τους Έλληνες αγρότες".

    Επέστρεψαν στην Κρήτη

    Την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν το μεσημέρι οι αγρότες των Χανίων.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Γωνιωτάκης, οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κτίριο των δύο οικονομικών υπηρεσιών του νομού καθώς και από την εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου.

    Αύριο το πρωί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Χανίων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν αποτίμηση των πολυήμερων κινητοποιήσεων τους.

    Όπως τόνισε ο κ. Γωνιωτάκης, οι αγρότες των Χανίων θα επανακαθορίσουν τη στάση τους μετά και τη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Οι περίπου 2.000 αγρότες που βρίσκονταν από το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, επέστρεψαν, με τα πλοία της γραμμής, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

    Στο λιμάνι του Ηρακλείου τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες συνάδελφοί τους αγρότες αλλά και φορείς του νομού.

    Μετά την αποβίβασή τους από τα πλοία μετέβησαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη.

    Οι αγρότες επίσης πέταξαν συμβολικά μικρή ποσότητα κηπευτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Κλειστός παραμένει ο Προμαχώνας

    Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα όσο χρειαστεί, δηλώνουν οι αγρότες του νομού Σερρών, ενώ το βράδι θα πραγματοποιήσουν Γενική συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Ο συνοριακός σταθμός είναι κλειστός εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες δεν επιτρέπεται ούτε η διέλευση φορτηγών με ευπαθή προϊόντα.

    Νταλίκες και Ι.Χ. αυτοκίνητα με προορισμό τη Βουλγαρία κατευθύνονται στο συνοριακό σταθμό Εξοχής, στη Δράμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2009 - 15:30:15 UTC