Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές"
  • [02] "Οι αγρότες θα πληρωθούν κανονικά"

  • [01] "Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές"

    Την πρόβελψη ότι «μακροπρόθεσμη και οξυμένη θα είναι η οικονομική κρίση», διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στη Δραπετσώνα, σε κομματική συγκέντρωση.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση και τα άλλα κομματα της αντιπολίτευσης για τις θέσεις τους σχετικά με την οικονομία, ενώ σημείωσε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, όπως ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού λαικού κινήματος και ενίσχυσης του κόμματος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το ΚΚΕ, κάθε άλλο παρά φοβάται την εκλογική αναμέτρηση».

    [02] "Οι αγρότες θα πληρωθούν κανονικά"

    «Οι Έλληνες αγρότες θα πληρωθούν κανονικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Επίτροπο Γεωργίας, Μάριον Φίσερ Μποέλ.

    Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός, είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με τη Δανέζα Επίτροπο, την οποία ενημέρωσε αναλυτικά για το πραγματικό ύψος των ζημιών, που υπέστη η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας το 2008.

    Ο κ. Χατζηγάκης επισήμανε ότι «όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης ήταν στο πλαίσιο των κοινοτικών κανονισμών», ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για αποζημιώσεις, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι οποίες θα δοθούν με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, τον οποίο έχει εγκρίνει η ΕΕ».

    Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι «για λόγους πλήρους διαφάνειας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή, δίνοντας πλείονες πληροφορίες» και συμπλήρωσε πως με την Επίτροπο Μποέλ συζήτησαν και γενικότερα θέματα, που απασχολούν τον ελληνικό αγροτικό τομέα.

    Καταλήγοντας ο υπουργός, έστειλε μήνυμα προς τους Έλληνες αγρότες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».

    Επέστρεψαν στην Κρήτη

    Την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν το μεσημέρι οι αγρότες των Χανίων.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Γωνιωτάκης, οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κτίριο των δύο οικονομικών υπηρεσιών του νομού καθώς και από την εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου.

    Αύριο το πρωί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Χανίων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν αποτίμηση των πολυήμερων κινητοποιήσεων τους.

    Όπως τόνισε ο κ. Γωνιωτάκης, οι αγρότες των Χανίων θα επανακαθορίσουν τη στάση τους μετά και τη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Οι περίπου 2.000 αγρότες που βρίσκονταν από το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, επέστρεψαν, με τα πλοία της γραμμής, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

    Στο λιμάνι του Ηρακλείου τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες συνάδελφοί τους αγρότες αλλά και φορείς του νομού.

    Μετά την αποβίβασή τους από τα πλοία μετέβησαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη.

    Οι αγρότες επίσης πέταξαν συμβολικά μικρή ποσότητα κηπευτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Παραμένουν οι αγρότες στον Προμαχώνα

    Να παραμείνουν στο μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι αγρότες ύστερα από δίωρη γενική συνέλευση, που πραγματοποίησαν.

    «Ζητάμε ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη», τόνισε ο πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Νιγρίτας, Στέργιος Λίτος, και πρόσθεσε ότι «δεν θα αποχωρήσουμε αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις οικονομικής ενίσχυσης στο νομό Σερρών, που πιστεύουμε ότι αδικήθηκε».

    Την ομόφωνη απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο Προμαχώνα πήραν σήμερα και οι έξι Αδέσμευτοι σύλλογοι του νομού.

    Ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα θα παραμείνει κλειστός, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση, ούτε σε ΙΧ αυτοκίνητα, παρότι τις πρωινές ώρες επιτρεπόταν.

    Κύριος στόχος των αγροτών είναι να επιτύχουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, το επόμενο 24ωρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2009 - 19:30:14 UTC