Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μόναχο η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Ενεργειακή πολιτική και περιβάλλον
  • [03] Κοινωνικά μέτρα εξήγγειλε ο Σαρκοζί
  • [04] ΕΚΤ-"Δεν αποκλείεται μείωση επιτοκίων"
  • [05] "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία"
  • [06] "Ανούσιο θέαμα"
  • [07] "Χωρίς όραμα και πρόταση"
  • [08] "Βαθιά η κρίση της οικονομίας"

  • [01] Στο Μόναχο η Ντόρα Μπακογιάννη

    Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Μόναχο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 45ης Διασκέψεως Ασφαλείας.

    Η ευρωπαϊκή ασφάλεια, με κυρίαρχη την ενεργειακή πτυχή, θα είναι το αντικείμενο του πάνελ στο οποίο θα προεδρεύσει αύριο η κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Στο πάνελ προγραμματίζεται να συμμετάσχουν ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέηβιντ Μίλιμπαντ, η ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν και ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Ιβανόφ», σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου.

    Στη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, η υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με τους ομολόγους της της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο, του προέδρου Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρ. Χόλμπρουκ. Η συνάντηση με τον κ. Χόλμπρουκ πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματός του.

    Ειδικότερα για το αντικείμενο που θα συζητηθεί υπό την προεδρία της κας Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος είπε ότι έχει θέμα: «ΝΑΤΟ, Ρωσία, πετρέλαιο , φυσικό αέριο και Μέση Ανατολή, το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

    [02] Ενεργειακή πολιτική και περιβάλλον

    "Η αποτελεσματική θωράκιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση βιώσιμων συνθηκών για τις επόμενες γενιές αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας στις μέρες μας, ιδίως εν όψει της τεράστιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης τα τελευταία χρόνια", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της επιστημονικής διημερίδας με τίτλο "Φυσικές Καταστροφές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Οικονομική και Περιβαλλοντική Σημασία για την Ελλάδα".

    Η ημερίδα, την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα ενεργειακής διαχείρισης.

    Οι ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προκαλέσει μια "οικολογική ανισορροπία" στον πλανήτη, έναν κίνδυνο "άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκδήλωση ολοένα αυξανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, τα οποία απειλούν την ανθρώπινη ζωή και πλήττουν καίρια την οικονομία και την ανάπτυξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος.

    Επισήμανε δε ότι επιβάλλεται η χάραξη και η εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των φυσικών πόρων, εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η προώθηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνιστά καθοριστικό βήμα προς την εξασφάλιση ενέργειας και θωράκισης του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για "επιλογή με σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη".

    "Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας συμβάλλουν στην εκτόνωση εντάσεων της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, και κατ' επέκταση στην οικονομική ασφάλεια, πράγμα που, την περίοδο που διανύουμε, είναι επιτακτικό ζητούμενο", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία της χώρας μας είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη, "όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει τα τελευταία χρόνια, σε στιγμές πρωτόγνωρων κινδύνων", πρόσθεσε δε ότι αναπτύσσονται ισχυρές διμερείς συνεργασίες και πως η πλήρης ένταξη της χώρας μας, με σημαντικό ρόλο, στο νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, είναι ήδη γεγονός.

    "Απαιτείται η σύμπραξη και η ουσιαστική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών, με στόχο την εγκατάλειψη όλων εκείνων των πρακτικών και συνηθειών της καθημερινότητας που επιβαρύνουν αλόγιστα το περιβάλλον", κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    "Η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για αυτά τα κρίσιμα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα των ημερών μας, όπως επίσης και για τα τεχνικο-οικονομικά θέματα της εθνικής ενεργειακής πολιτικής, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την επίτευξη των εθνικών και κοινοτικών στόχων για το Περιβάλλον και την Οικονομία", είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΔΔΑ του υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Βούτσινος.

    Αφού περιέγραψε το φάσμα των καιρικών και φυσικών καταστροφών που καλείται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης και αναφέρθηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Βούτσινος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει και αναμένεται να αναλάβει ακόμη μεγαλύτερες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου "ενεργειακού και κλιματικού πακέτου νομοθετημάτων".

    Ειδικότερα, ο γγ του ΕΚΔΔΑ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από το Γ' ΚΠΣ, έχουν διατεθεί, από το 2006, 3,5 εκατ. ευρώ για επιμορφωτικά προγράμματα του Τομέα Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, με το 98% της χρηματοδότησης να έχει ήδη αξιοποιηθεί.

    Στην τριετία 2006-2008 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 440 επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν περίπου 10.809 υπάλληλοι από υπηρεσίες περιβάλλοντος όλης της χώρας, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν 13 επιμορφωτικά προγράμματα Περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα με 274 εκπαιδευόμενους υπαλλήλους.

    Ο κ. Βούτσινος επισήμανε ότι σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης "διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο, αφού συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον αναπτυγμένων και υψηλού κύρους ανάλογων ιδρυμάτων, όχι μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και παγκοσμίως", ενώ η σημερινή ετοιμότητα του Κέντρου οφείλεται "καταρχήν στην πολιτική που χαράχτηκε τον Απρίλιο του 2004 από τον υπουργό Εσωτερικών και έγινε άμεσα πράξη".

    "Η κλιματική αλλαγή αποτελεί -κατά τις εκτιμήσεις όχι μόνο της έκθεσης Στερν αλλά και άλλων εκθέσεων, όπως της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, στην οποία η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή- μια οικονομική βόμβα η οποία συμπίπτει με τη διεθνή οικονομική κρίση", είπε ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Έδρας UNESCO Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.

    "Η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να παράγει σημαντικό έργο και να βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έχει συνεισφορά στην κλιματική αλλαγή", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζερεφός, εξηγώντας ότι η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να μεταφέρει στον κόσμο την παιδεία εκείνη σχετικά με την εξοικονόμηση της ενέργειας.

    Ο κ. Ζερεφός εξήρε την ανάγκη να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις διεθνείς επιστημονικές κοινότητες γεωεπιστημόνων, τον πολιτικό κόσμο, τους επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ προκειμένου να εφαρμοστεί μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

    Εξ άλλου, ο κ. Ζερεφός ανέγνωσε χαιρετισμό της προέδρου της εθνικής επιτροπής UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα.

    [03] Κοινωνικά μέτρα εξήγγειλε ο Σαρκοζί

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, υποσχέθηκε κοινωνικά μέτρα για τους φτωχότερους Γάλλους και φοροελαφρύνσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της γαλλικής οικονομίας.

    Μιλώντας στην τηλεόραση μία εβδομάδα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του, ο Σαρκοζί είπε ότι έχει δώσει ραντεβού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 18 Φεβρουαρίου και ότι θα κάνει προτάσεις για τη στήριξη των γαλλικών νοικοκυριών.

    Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανότητα να μειώσει τους φόρους για τους λιγότερο πλούσιους, τη "μεσαία τάξη" ή να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές. Πρόσθεσε ότι μελετά κανόνες για τον καλύτερο καταμερισμό των κερδών των επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και μετόχων.

    Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει διάλογος μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών. Είπε ότι θα μειωθεί κατά 8 δισ. ευρώ ο "φόρος επιτηδεύματος" για τις επιχειρήσεις ώστε "να μείνουν τα εργοστάσια στη Γαλλία" και βεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη τον Μάιο του 2007.

    "Φυσικά, θα συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση της χώρας, αυτή είναι η εντολή που έλαβα, αυτό είναι το καθήκον μου", τόνισε.

    Μιλώντας για την οικονομική κρίση, τη χαρακτήρισε "κρίση του αιώνα, χωρίς προηγούμενο". "Θα πρέπει να τη λάβω υπόψη μου και να ενεργήσω έτσι ώστε η Γαλλία να μπει όσο το δυνατόν πιο αργά στην κρίση και να βγει από αυτήν το συντομότερο δυνατόν", κατέληξε.

    [04] ΕΚΤ-"Δεν αποκλείεται μείωση επιτοκίων"

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητο, στο 2%, το βασικό της επιτόκιο αλλά παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσής του κατά τη συνάντηση του διοικητικού της συμβουλίου τον επόμενο μήνα.

    Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης μετά την απόφαση για τα επιτόκια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ δήλωσε πως δεν αποκλείει μια μείωση των επιτοκίων στη συνάντηση του Μαρτίου. Όπως επισήμανε ο κ. Τρισέ "το 2% δεν είναι το χαμηλότερο επίπεδο" αλλά όπως είπε "τα μηδενικά επιτόκια δεν είναι κάτι που θεωρούμε ότι είναι κατάλληλο".

    Ο κ. Τρισέ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως "οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται" καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει "μια σημαντική ύφεση" εν μέσω ενδείξεων περιορισμού των πιστώσεων και ιδιαίτερα υψηλής χρηματοπιστωτικής αβεβαιότητας.

    [05] "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία"

    "Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απαντήσει στη δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ως υπεύθυνη στάση του λαού απέναντι στην επερχόμενη κρίση τη συναίνεση προς την πολιτική της κυβέρνησης", αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού.

    "Υπεύθυνη στάση για το λαό είναι να απορρίψει την πολιτική του «ευρωμονόδρομου», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και με την οποία συμφωνεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να φορτώσει τις συνέπειες και της κρίσης στις πλάτες του", τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι "η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν και οι δύο τη δημαγωγία και την τρομοκρατία για να εξαπατήσουν το λαό. Η απάντηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημα, στη ζωή".

    "Μονόδρομος είναι όχι μόνο να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αποφασιστικά να αντιπαλέψουν και την πολιτική τους, τις απειλές και την τρομοκρατία των καπιταλιστών στους χώρους δουλειάς. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να συσπειρωθούν και να δράσουν για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Για φορολογική πολιτική

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, ενώ σταθερά διευρύνουν την φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου, φορτώνουν μεγαλύτερα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούν να το κρύψουν με απάτες και τεχνάσματα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Αφαιρεί ένα από την άμεση φορολογία και προσθέτει τρία στην έμμεση. Αυτό κάνει επαναφέροντας το αφορολόγητο των 10.500β¬ για τους επαγγελματίες και μικρέμπορους και αυξάνοντας από την άλλη τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά", τονίζει το ΚΚΕ.

    Καλεί τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους "να μην ανεχτούν άλλο τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και να αναπτύξουν την πάλη τους, διεκδικώντας αφορολόγητο όριο τις 20.000β¬ και κυρίως κατάργηση της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δραστική μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών".

    Για Ολυμπιακή

    "Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, ανεξάρτητα από το τίμημα και τη διαδικασία, είναι σε βάρος του γενικού συμφέροντος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι εξελίξεις τόσο στον τομέα των αερομεταφορών όσο και γενικότερα στην οικονομία αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων που στήριξαν και υπηρέτησαν την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών. Η πάλη για έναν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών, η ανυπακοή στην ΕΕ είναι αναγκαία και επίκαιρη όσο ποτέ", τονίζει το ΚΚΕ.

    [06] "Ανούσιο θέαμα"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 11:30 με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

    «Η ελληνική κοινωνία, με τα τόσα προβλήματα και αδιέξοδα, υπέστη για άλλη μια φορά το ανούσιο θέαμα μιας δικομματικής φιέστας. Ο ένας μας είπε τι ωραία που θα τα κάνει και ο άλλος, απαντώντας, μας είπε τι ωραία που τα κάνει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τϋπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την οικονομία.

    «Η εν λόγω φιέστα θα ήταν ανάξια σχολιασμού αν δεν προκαλούσε κρύο ιδρώτα η σκέψη ότι υπάρχει η περίπτωση να συνεχίσουν να έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους και στο μέλλον», επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    Για την Ολυμπιακή

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κ. Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

    Όταν στη Βουλή τονίζαμε ότι η απόπειρα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ισοδυναμούσε με εθνικό έγκλημα και ότι θα οδηγούσε τον εθνικό αερομεταφορέα σε νέα μοιραία αδιέξοδα, εισπράτταμε από τον κ. Κ. Χατζηδάκη ειρωνείες και περισσή αλαζονεία.

    Το ομολογημένο τώρα ναυάγιο της, έτσι κι αλλιώς απαράδεκτης, ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής έρχεται να επιβεβαιώσει ότι για άλλη μια φορά η «Ολυμπιακή» χρησιμοποιήθηκε ως «πειραματόζωο» σε μια επιχείρηση που ως αντικειμενικό στόχο έχει τις μαζικές απολύσεις του προσωπικού της, την απόλυτη απαξίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα και τελικά τη δραματική συρρίκνωση και κλείσιμό του.

    Η κυβέρνηση, αντί να επιμένει στον καταστροφικό ρόλο του «πλασιέ» για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής και να απευθύνει εκκλήσεις σε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα να αναλάβουν το ρόλο του αυτόκλητου «σωτήρα» της, οφείλει να αποσύρει τον Ν. 3717/2008, να σταματήσει τις απολύσεις προσωπικού και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής ως δημόσιας εταιρείας με ένα σχέδιο για τη στήριξη και ανάπτυξή της.

    [07] "Χωρίς όραμα και πρόταση"

    «Το μόνο σίγουρο μετά το διάγγελμα Καραμανλή είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία. Μία έκθεση ιδεών χωρίς όραμα και πρόταση», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.

    «Η Κυβέρνηση ότι νομοθετούσε πέρσι το παίρνει σήμερα πίσω.Είναι μία Κυβέρνηση που διακατέχεται από «δημοσκοπικό σύνδρομο». Όσο βλέπει την πλάτη του ΠΑΣΟΚ τόσο θα πλειοδοτεί στην παροχολογία.Άλλη μια παροχολογία και η επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και άλλα μέτρα.Και ύστερα ισχυρίζονται πως είναι κυβέρνηση μακρά πνοής. Το τελευταίο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας», δήλωσε ο κ.Βελόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

    Σχετικά με το θέμα της Ολυμπιακής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε ότι "οι 27 μνηστήρες ήταν 7, ο εξής...κανένας. Άγονος ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή, όπως άγονη και η ΝΔ με τις άγονες πολιτικές επιλογές της. Το μόνο γόνιμο σε αυτή την υπόθεση είναι η πρόταση της ΜΙG που δίνει πρόσφορο έδαφος ώστε να ελπίζουμε να βρεθεί μία λύση".

  • Ο κ.Γ. Καρατζαφέρης,αύριο θα βρίσκεται στην Κατερίνη. Θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

    [08] "Βαθιά η κρίση της οικονομίας"

    O Αμερικανός πρόεδρος,Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση θα εξελιχθεί σε καταστροφή εάν δεν προχωρήσει στην πράξη το πακέτο στήριξης της οικονομίας.

    Ασκώντας πιέσεις στο Κογκρέσο για να εγκρίνει το πακέτο στήριξης της οικονομίας, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η οικονομία θα έλθει αντιμέτωπη με την "καταστροφή", χωρίς τη στήριξη από το συγκεκριμένο πακέτο.

    "Εάν δεν ενεργήσουμε γρήγορα για να υπογράψουμε σε νόμο την Πράξη για την Αμερικανική Ανάκαμψη και Επανεπένδυση, μία οικονομία που ήδη βρίσκεται σε κρίση θα έλθει αντιμέτωπη με την καταστροφή ", δήλωσε ο Ομπάμα, στη διάρκεια συνάντησης με βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, στη Βιρτζίνια.

    "Δεν διαφεύγει πλέον σε κανένα ότι η οικονομική κρίση την οποία κληρονομήσαμε είναι η πιο βαθιά και η πιο τρομερή που έχουμε γνωρίσει από την εποχή της μεγάλης ύφεσης", της δεκαετίας του 30. Αν δεν γίνει κάτι, αυτή η ύφεση μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Η οικονομία μας θα χάσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η ανεργία θα φθάσει το 10%. Η χώρα μας θα βυθιστεί πιο βαθιά στην κρίση και σε μια δεδομένη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε (την οικονομική κρίση) εκ των έσω", ανέφερε σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην Ουάσινγκτον Πόστ τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί φίλοι του και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάσσονται στο Κογκρέσο σε ένα τέτοιο σχέδιο ανάκαμψης.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, θα ανακοινώσει την Δευτέρα το νέο σχέδιο στήριξης του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει συμπήρωμα του σχεδίου ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο από το Κογκρέσο κατόπιν αιτήματος της προηγούμενης κυβέρνησης, του προέδρου Τζορτζ Μπους.

    Παράλληλα, το υπουργείο θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν τα 350 δισεκατομμύρια του πρώτου σχεδίου που δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Γκάιτνερ ενδέχεται να ανακοινώσει ότι η σωτηρία των τραπεζών μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβότερα από τα προβλεπόμενα 700 δισ. δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2009 - 7:30:25 UTC