Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος η θωράκιση της οικονομίας"
  • [02] "Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία"
  • [03] "Συζήτηση για τα εθνικά θέματα"

  • [01] "Στόχος η θωράκιση της οικονομίας"

    Πολιτική και κοινωνική υπευθυνότητα, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανειλημμένη της υποχρέωση για τη θωράκιση της οικονομίας, τόνισε και πρόσθεσε ότι οι κοινωνικές ανάγκες του σήμερα δεν μπορούν να υπονομεύσουν τις μελλοντικές ανάγκες του τόπου.

    Πολιτική και κοινωνική υπευθυνότητα ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε στη ομιλία του ότι σε μια τέτοιας έντασης οικονομική καταιγίδα, όπως είναι αυτή που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας δεν αντέχει διαγωνισμούς πλειοδοσίας και συγκρούσεων, εντάσεων και ισοπέδωσης των πάντων.

    Πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε υποχρεώσεις σε αυτή τη συγκυρία και ο καθένας πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση. Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανειλημμένη της υποχρέωση για τη θωράκιση της οικονομίας, ενώ πρόσθεσε, ότι οι κοινωνικές ανάγκες του σήμερα δεν μπορούν να υπονομεύσουν τις μελλοντικές ανάγκες του τόπου.

    Πρόσθεσε, ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα γα την οικονομία 2008-2011 είναι ρεαλιστικό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι η αβεβαιότητα είναι το μόνο κυρίαρχο και γνωστό στοιχείο των εξελίξεων τις οποίες βιώνουμε. Δεν είναι τυχαίο πρόσθεσε, ότι μέσα σε 14 μήνες άλλαξες τέσσερις φορές προς το δυσμενέστερο οι εκτιμήσεις στην ΕΕ για την ανάπτυξη και την οικονομία.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ανέφερε ότι δεν σχολιάζουμε τις θέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ασφαλιστική αγορά, ανεξαρτήτως το ότι βρίσκεται η οικονομία σε περίοδο κρίσης.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στα νομοθετήματα τα οποία ήδη έχουν ληφθεί για την εξυγίανση και τη διαφάνεια στον κλάδο και σημείωσε με έμφαση, ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν τη δράση τους, με βάση την κοινωνική ευθύνη ενώ σχολίασε ότι η εξόρμηση των επιχειρήσεων του κλάδου στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα συνεχιστεί.

    Ομιλία Καραμανλή στην Λαμία

    "Εθνική υπόθεση" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής την αντιμετώπιση της κρίσης, απευθύνοντας προσκλητήριο από τη Λαμία προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου.

    «Στις εθνικές υποθέσεις η ιστορική εμπειρία δεν επιτρέπει αυταπάτες», ανέφερε ο πρωθυπουργόςκαι συμπλήρωσε ότι «όποτε οι Έλληνες βρεθήκαμε διασπασμένοι, όποτε προτάσσαμε κομματικές σκοπιμότητες, όποτε υιοθετούσαμε διχαστικές πρακτικές, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για όλους. Ενίοτε και καταστροφικό για τον τόπο. Όποτε ενώναμε τις δυνάμεις μας πετυχαίναμε μεγάλους στόχους. Αντιμετωπίζαμε, με επιτυχία, σοβαρότατες προκλήσεις. Κερδίζαμε όλοι οι Έλληνες».

    Ο κ.Κ.Καραμανλής βρέθηκε στη Φθιώτιδα για να επιθεωρήσει έργα του σιδηροδρόμου στη σήραγγα Καλλιδρόμου και της εθνικής οδού στην παράκαμψη της Στυλίδας. Συγχρόνως επισκέφτηκε και το μουσείο των Θερμοπυλών.

    «Το μεγαλύτερο, το πιο επικίνδυνο τμήμα στο πέταλο του Μαλιακού, μήκους 54 χλμ, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Το λεγόμενο ββφονικόββ πέταλο του Μαλιακού έχει ήδη μετατραπεί σβ ένα σύγχρονο, ασφαλή, κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση?», σημείωσε.

    Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων στη Λαμία ο πρωθυπουργός άκουσε από το δήμαρχο Λαμίας. Γιώργο Κοτρωνιά και το νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα μια σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Και οι δύο ζήτησαν εκτός από την ενίσχυση της κυβέρνησης σε έργα υποδομής, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και επίλυση θεμάτων που τελευταία βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση όπως είναι η βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ.

    Συγχρόνως ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που έχουν σχέση με την απορρόφηση των πόρων από το 3ο ΚΠΣ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και στον προγραμματισμό για το ΕΣΠΑ. Το σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκαν διεξοδικά στις νέες στρατηγικές για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    «Δεν είμαι εδώ για να μοιράσω υποσχέσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής μιλώντας στη Λαμία, για να συμπληρώσει ότι «τα μεγάλα λόγια, ιδίως σε τόσο κρίσιμες ώρες, όπως αυτή που περνούμε σήμερα- η χώρα μας και βεβαίως η Ευρώπη και ο κόσμος όλος- έχουν μηδενικό αντίκρισμα. Είμαι εδώ για να συνεννοηθούμε. Για να δούμε, μαζί, τί μπορούμε να κάνουμε, ακόμα περισσότερο, για τον Τόπο, τον Νομό, την Περιφέρεια» και για μια ακόμη φορά προσδιόρισε με σαφήνεια ότι το 80% των πόρων του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια.

    Συνδύασε όμως όλες αυτές τις παρεμβάσεις με τις οικονομικές δυνατότητες Αφού επισήμανε ότι «η κρίση χτυπά την πόρτα και της χώρας μας» υποστηρίζοντας ότι «ολόκληρος ο κόσμος είναι σήμερα σε μια πολύ δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη καμπή» για να συμπληρώσει την κρισιμότητα των καταστάσεων αφού πρώτα χαρακτήρισε την διεθνή οικονομική κρίση σαν «την πιο μεγάλη στην μεταπολεμική ιστορία της ανθρωπότητας».

    «Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα είναι δύσκολο. Απαιτείται ένταση των προσπαθειών μας, σε όλα τα μέτωπα, σε όλους τους τομείς, σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. Από τις επιχειρήσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς. Τις Περιφερειακές Διοικήσεις και την Αυτοδιοίκηση. Από την Κυβέρνηση, πάνω απβ όλα. Αλλά και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Απαιτείται να κάνουμε όλοι ό,τι είναι δυνατό για να θωρακίσουμε, ακόμη περισσότερο, την Οικονομία μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας συγχρόνως ότι «σε κάθε εθνική υπόθεση καθοριστικά στοιχεία είναι η συνεννόηση, η συνένωση δυνάμεων, η ομοψυχία», ενώ διαπίστωσε ότι «η Χώρα δεν αντέχει μετωπικές συγκρούσεις. Δεν αντέχει ανευθυνότητες. Δεν αντέχει πολωτικές, διχαστικές πρακτικές. Οι περιστάσεις απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση. Η συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, είναι επιβεβλημένη»

    Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το ββόχι σε όλαββ.

    Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το ββόχι σε όλαββ. Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων». Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες και υπογράμμισε ότι «εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική θύελλα θα είναι δυσμενέστερες. Και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω. Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται, όσο και το αύριο του τόπου μας, εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] "Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία"

    Στους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς του ελληνικού και του χιλιανού λαού, που ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τους αγώνες για τη δημοκρατία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχή της συζήτησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής της Χιλής Φρανσίσκο Ενσίνα Μοριαμέζ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στους ιδιαίτερους προσωπικούς του δεσμούς με την οικογένεια Αλιέντε και τόνισε ότι οι δεσμοί αυτοί μεταξύ των δυο λαών συνεχίζονται και μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τόνισε πως ιδιαίτερες είναι οι σχέσεις του με την νυν πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπαντσελέτ και τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ρικάρντο Λάγος, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον κ. Μοριαμέζ για τη διεθνή οικονομική κρίση, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει την οικονομία της Χιλής και τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

    Σημειώνεται ότι στην επιτροπή Στίγκλιτς η οποία έχει συσταθεί στα πλαίσια της Διεθνούς με πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου και σχετίζεται με την οικονομική κρίση, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας της Χιλής Αντρες Βελάσκο.

    Από τη μεριά του ο κ. Μοριαμέζ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος του 2009 και ειδικότερα για την πολιτική συνεργασιών μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον χιλιανό αξιωματούχο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και για την εξωτερική πολιτική, με κατ' αρχήν αναφορά στα θέματα της Τουρκίας και του Κυπριακού. Και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, ενώ τόνισε ότι το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στην Αγκυρα και υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον στην ΕΕ.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στα θέματα των Βαλκανίων και ιδιαίτερα σε εκείνο της ΠΓΔΜ και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Ακόμη ενημέρωσε τον κ. Μοριαμέζ για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Διεθνής εκεί κατ' αρχήν μέσω της υλοποίησης της πρότασής της για τη σύγκληση περιφερειακής συνδιάσκεψης με συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής.

  • ** Ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης, με το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

    Ομιλία Παπανδρέου στην Καλαμάτα

    "Εκανα μια ξεκάθαρη πρόταση στον πρωθυπουργό για την διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές ή και μαζί τους και συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει", είπε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εκλογές για την εξουσία ή γιατί βιάζεται.

    "Αν κοιτάζαμε το μικροκομματικό μας συμφέρον θα αφήναμε την κυβέρνηση να καταρρέει κάθε μέρα, αλλά μας ενδιαφέρει η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει να προλάβουμε τα χειρότερα", είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι παρότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη είμαστε έτοιμοι.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος, όπως είπε, σε όλους ανεξαίρετα τους Ελληνες κάλεσε τον ελληνικό λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ξέρει πως υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε, κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα, δώστε το λόγο στον ελληνικό λαό".

    Ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του και απαντώντας σε σύνθημα "να φύγει η δεξιά" είπε ότι όταν η Καλαμάτα λέει αυτό το σύνθημα, τότε το μήνυμα είναι ισχυρό και ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να φέρουμε μήνυμα αλλαγής είπε ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της καταρχήν στα αγροτικά ζητήματα, που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή ενώ σε ότι αφορά την υπόλοιπη πολιτική της, είπε ότι μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε ότι αφορά τις σπατάλες του δημοσίου λέγοντας πως η κυβέρνηση δανείστηκε 16 δισεκατομύρια ευρώ παραπάνω σε κάθε χρόνο της διακυβέρνησής της χρεώνοντας έτσι κάθε Ελληνα με 8 χιλιάδες ευρώ παραπάνω και διερωτήθηκε "που πήγαν τα λεφτά".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: "δανείσου", αν θες, " αλλά όχι τα χρήματα να πηγαίνουν σε παχυλούς μισθούς, ρουσφετολογικές προσλήψεις, ύποπτες συμβάσεις και άχρηστη κρατική διαφήμιση προκειμένου να χειραγωγηθούν τα ΜΜΕ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στο μέσον μιας περιόδου κρίσης, χρειάζεται αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο τις μείωσε αλλά και ότι δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ αφήνοντας έτσι τη χώρα ανοχύρωτη στη διεθνή κρίση.

    "Δεν ζήτησαν καν τη γνώμη μας για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης πριν το καταθέσουν στην ΕΕ και ζητούν τώρα συμβολή στη συναίνεση. Συναίνεση σε τι; Για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας; Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το σχέδιο του Κινήματος διαφέρει από όσα λέει και κάνει η ΝΔ και πρόσθεσε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η προστασία των αδύναμων, της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και η τόνωση της ζήτησης στην αγορά, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα "αν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα και κρατικοποιήσεις τραπεζών".

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο στη συνέχεια για τις μεγάλες και απαραίτητες τομές για την Ελλάδα με την αποκέντρωση του κράτους, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με βάση την πράσινη ανάπτυξη και την επένδυση στον άνθρωπο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός άλλου κράτους δικαίου τονίζοντας ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται, καθώς αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής. Ενώ υπογράμμισε πως το αποκεντρωμένο κράτος, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα εποπτεύει και θα βάζει κανόνες. Επίσης ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί την παρουσία της στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και διεθνώς, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα.

    Σε ότι αφορά το ερώτημα που του τίθεται συχνά που θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα είπε ότι αυτά θα βρεθούν στη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, στην αύξηση της "πίττας" μέσω της πράσινης ανάπτυξης, σε ένα κράτος που δεν θα σπαταλά και θα έχει χρηστή διοίκηση.

    Είμαστε η παράταξη που μπορεί να ενώσει το λαό γύρω από ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης, που μπορούμε να ενώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τα καλά μυαλά και την εμπειρία που διαθέτει η χώρα με τους πιό αδύναμους για να πάμε όλοι μαζί μπροστά, είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι όταν η κυβέρνηση αξιοποιεί τους "κουμπάρους" και τους "κολλητούς", τότε είναι που η χώρα στερείται τα ικανότατα στελέχη που διαθέτει.

    Το δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι "έξοδος από την κρίση ή χρεωκοπία" είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι ο λαός με την ψήφο του "έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικους κόσμους και θα διαλέξει ΠΑΣΟΚ".

    "Μπορούμε να ενώσουμε τους Ελληνες γύρω από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά την ομιλία του προήδρευσε σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

    [03] "Συζήτηση για τα εθνικά θέματα"

    Τη διεξαγωγή πρό ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά ζητήματα ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

    "Τα νέα δεδομένα στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, δημιουργούν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά τα γεγονότα, προσπαθώντας μόνο να διαχειριστεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας τα αποτελέσματα των εκάστοτε δυσμενών εξελίξεων", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης.

    Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για πιέσεις για την επαναφορά του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, για την αποβίβαση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών "με ευθύνη της επίσημης Τουρκίας", για "νέα υποχώρηση" στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για την αφαίρεση περιουσιών Ελλήνων ομογενών στην Αλβανία κ.α.

    "Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, η Ελλάδα εμφανίζεται διπλωματικώς άβουλη. Κατόπιν τούτων, επιβάλλεται η ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τους άξονες της εξωτερικής πολιτικής που χαράσσει η κυβέρνηση", σημειώνει ο κ. Καρατζαφέρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 February 2009 - 13:30:28 UTC