Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ρεαλιστικό το σχέδιο της κυβέρνησης"
  • [02] Με τον Πρόεδρο συναντάται ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Ρεαλιστικό το σχέδιο της κυβέρνησης"

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντ.Μπακογιάννη θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

    Στις 15.00, ο κ. Κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο "Ελλάδα-Ααζερμπαϊτζάν: Δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας", που διοργανώνει το ΕΒΕΑ.

    Πολιτική και κοινωνική υπευθυνότητα ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε στη ομιλία του ότι σε μια τέτοιας έντασης οικονομική καταιγίδα, όπως είναι αυτή που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας δεν αντέχει διαγωνισμούς πλειοδοσίας και συγκρούσεων, εντάσεων και ισοπέδωσης των πάντων.

    Πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε υποχρεώσεις σε αυτή τη συγκυρία και ο καθένας πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση. Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανειλημμένη της υποχρέωση για τη θωράκιση της οικονομίας, ενώ πρόσθεσε, ότι οι κοινωνικές ανάγκες του σήμερα δεν μπορούν να υπονομεύσουν τις μελλοντικές ανάγκες του τόπου.

    Πρόσθεσε, ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα γα την οικονομία 2008-2011 είναι ρεαλιστικό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι η αβεβαιότητα είναι το μόνο κυρίαρχο και γνωστό στοιχείο των εξελίξεων τις οποίες βιώνουμε. Δεν είναι τυχαίο πρόσθεσε, ότι μέσα σε 14 μήνες άλλαξες τέσσερις φορές προς το δυσμενέστερο οι εκτιμήσεις στην ΕΕ για την ανάπτυξη και την οικονομία.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ανέφερε ότι δεν σχολιάζουμε τις θέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ασφαλιστική αγορά, ανεξαρτήτως το ότι βρίσκεται η οικονομία σε περίοδο κρίσης.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στα νομοθετήματα τα οποία ήδη έχουν ληφθεί για την εξυγίανση και τη διαφάνεια στον κλάδο και σημείωσε με έμφαση, ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν τη δράση τους, με βάση την κοινωνική ευθύνη ενώ σχολίασε ότι η εξόρμηση των επιχειρήσεων του κλάδου στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα συνεχιστεί.

    [02] Με τον Πρόεδρο συναντάται ο Γ.Παπανδρέου

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει ο κ.Γ.Παπανδρέου στις 12 στο Προεδρικό Μέγαρο.

  • Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εισηγητής ΚΤΕ Απασχόλησης του Κινήματος, Χρήστος Χάιδος και ο αναπληρωτής εισηγητής ΚΤΕ, Μιχάλης Τιμοσίδης, θα δώσουν, στις 2:00 μ.μ., συνέντευξη Τύπου, για το ασφαλιστικό σύστημα, την πολιτική της κυβέρνησης και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

  • Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, θα δώσει, στη 1:30 μ.μ., συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

    Συνάντηση με την ΕΝΑΕ

    Εχουμε ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη της υφηλίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή του με την ΕΝΑΕ.

    Και πρόσθεσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς πολλά προβλήματα, επιβαρύνεται ιδιαίτερα και από αυτό το συγκεντρωτισμό, ο οποίος μετατρέπει το νομάρχη σε "πελάτη" του κράτους, με την έννοια ότι ο νομάρχης "τρέχει" από υπουργείο σε υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο έργο.

    Το αποτέλεσμα είναι και όσα έργα γίνονται να είναι αποσπασματικά, αλλά και οι νομάρχες να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, αναφέροντας επίσης πως στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ η αποκέντρωση αποτελεί θεμελιακή θέση, μαζί φυσικά με την εκχώρηση των απαραίτητων πόρων προκειμένου να υποστηριχθεί.

    Ο κ.Παπανδρέου είπε επίσης ότι στο πρόγραμμα του Κινήματος το επιτελικό κράτος που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί τα μεγάλα έργα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πρότασης για την αποκέντρωση και την αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας και έκλεισε λέγοντας πως ο σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί από την ΕΝΑΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομοί της χώρας.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της χιλιανής Βουλής

    Στους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς του ελληνικού και του χιλιανού λαού, που ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τους αγώνες για τη δημοκρατία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχή της συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Χιλής Φρανσίσκο Ενσίνα Μοριαμέζ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στους ιδιαίτερους προσωπικούς του δεσμούς με την οικογένεια Αλιέντε και τόνισε ότι οι δεσμοί αυτοί μεταξύ των δυο λαών συνεχίζονται και μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τόνισε πως ιδιαίτερες είναι οι σχέσεις του με την νυν πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπαντσελέτ και τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ρικάρντο Λάγος, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον κ. Μοριαμέζ για τη διεθνή οικονομική κρίση, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει την οικονομία της Χιλής και τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

    Σημειώνεται ότι στην επιτροπή Στίγκλιτς η οποία έχει συσταθεί στα πλαίσια της Διεθνούς με πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου και σχετίζεται με την οικονομική κρίση, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας της Χιλής Αντρες Βελάσκο.

    Από τη μεριά του ο κ. Μοριαμέζ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος του 2009 και ειδικότερα για την πολιτική συνεργασιών μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον χιλιανό αξιωματούχο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και για την εξωτερική πολιτική, με κατ' αρχήν αναφορά στα θέματα της Τουρκίας και του Κυπριακού. Και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, ενώ τόνισε ότι το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στην Αγκυρα και υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον στην ΕΕ.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στα θέματα των Βαλκανίων και ιδιαίτερα σε εκείνο της ΠΓΔΜ και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Ακόμη ενημέρωσε τον κ. Μοριαμέζ για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Διεθνής εκεί κατ' αρχήν μέσω της υλοποίησης της πρότασής της για τη σύγκληση περιφερειακής συνδιάσκεψης με συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζαν

    Το θέμα της Ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

    Ο κ.Αλίεφ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν - ΕΕ, οι οποίες ξεκίνησαν επισήμως το 2003 επί Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, στο πλαίσιο της "νέας πολιτικής γειτονίας", η οποία αποσκοπούσε στη σύσφιξη των σχέσεων των χωρών του Καυκάσου - Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία - με την ΕΕ.

    Ο κ. Παπανδρέου πέραν των ενεργειακών, αναφέρθηκε και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, με έμφαση στην Τουρκία και το Κυπριακό, όπου επανέλαβε την υποστήριξή του στο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας για την επίλυση του Κυπριακού βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των αρχών της ΕΕ και του πλήρους σεβασμού του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Ο Πρόεδρος Αλίεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης και ζήτησε σχετική ενημέρωση από τον κ.Παπανδρέου για την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας-Τουρκίας ενώ τέλος, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

    Λ. Κατσέλη για έκθεση ΤτΕ

    "Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε σήμερα, με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, τη σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων της κυβέρνησης και της πραγματικής κατάστασης. Επιβεβαιώνει, επίσης, την απουσία αξιόπιστου κυβερνητικού σχεδίου, που θα πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και να υπερβεί την κρίση", αναφέρει σε δηλώσεις της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2008-2009.

    "Για μια ακόμα φορά, επιμένουμε πως ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας. Χρειάζεται ένα πακέτο άμεσων μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και μεγάλες τομές για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος, που θα νοιάζεται τον πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένα τέτοιο σχέδιο, που αποτελεί την μόνη εγγύηση για έξοδο από την κρίση", αναφέρει κ.Κατσέλη.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη (11:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκου (11:30:00, ΥΠΕΞ)

  • Επίσκεψη προέδρου Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ

    -12:00 - Συνάντηση με Δ. Σιούφα - Βουλή

    -12:30 - Συνάντηση με Κ. Καραμανλή - Μ. Μαξίμου

    -15:00 - Συμμετοχή σε επιχειρηματικό συνέδριο - ΕΒΕΑ παρουσία του Π/Θ Κ. Καραμανλή

    -15:00 - Ομιλία Κ. Καραμανλή στο συνέδριο του ΕΒΕΑ

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους, στο Δημαρχείο. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Βενιζέλου 45)

  • Συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο της ΕΝΑΕ, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς". (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Θεσσαλονίκη)

  • Ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (12:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Ομιλία της Υπ. Εργασίας Φ Πάλλη Πετραλιά στο ΣΕΠΕ (12:00:00, Αθήνα/Ξεν Imperial)

  • Συνέντευξη Τύπου για τη φωτογραφική έκθεση "Φωτογραφικόν πρακτορείον ``Δ. Α. Χαρισιάδης``" (12:30:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη-Πειραιώς), Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8 μμ

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλου (12:30:00, Αθήνα/υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης )

  • Συνέντευξη τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ Γ Σουφλιά με θέμα: Νέοι αυτοκινητόδρομοι Αττικής (12:30:00, Αθήνα/Χαρ.Τρικούπη)

  • Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. (13:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου και του προέδρου της ΕΟΠΕ, Στέλιου Προσαλίκα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα (13:00:00, Κτίριο ΕΟΕ, στο Χαλάνδρι)

  • Συνέντευξη Τύπου του μέλους του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια με θέμα "Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείου Δικαιοσύνης" (13:30:00, Αθήνα/Χαριλάου Τρικούπη 50)

  • Συνάντηση ΓΓ ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (14:00:00, Αθήνα/Περισσός)

  • Συνέντευξη Τύπου της πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης Εύης Χριστοφιλοπούλου, για το ασφαλιστικό σύστημα (14:00:00, Αθήνα/Χαριλάου Τρικούπη)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Συνέντευξη Τύπου Ερνέστο Βαλβέρδε (16:45:00, Γήπεδο Καραϊσκάκη)

  • Ποδόσφαιρο-Σεντ Ετιέν-Συνέντευξη Τύπου Αλέν Περέν (17:30:00, Γήπεδο Καραϊσκάκη)

  • Τελετή βράβευσης διακριθέντων αθλητών-τριών Ενόπλων Δυνάμεων (18:30:00, Αθήνα/Πολεμικό Μουσείο)

  • Υδατοσφαίριση-World League ανδρών (προκριματικά):

    Ελλάδα-Γαλλία - 20:00:00, Πειραιάς (GRC)

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (προημιτελικοί)-Προαγγελία

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (19η Ημέρα): Προαγγελία

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Γυναικών (προημιτελική φάση)
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2009 - 5:30:19 UTC