Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΣΑΠ: Κλειστός ο σταθμός του Θησείου
  • [02] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [03] Μέτρα για τον τουρισμό
  • [04] Κάτω από τα 36 δολ. το πετρέλαιο
  • [05] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΚΚΕ

  • [01] ΗΣΑΠ: Κλειστός ο σταθμός του Θησείου

    Δεν θα διακοπούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα μεταξύ Ταύρου και Ομόνοιας. Όμως όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, μέχρι τις 6 Μαρτίου, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργεί συνεχώς και σε όλο το δίκτυο, αλλά δεν θα κάνει στάση στο σταθμό θησείο, λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής

    Αυτό, σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ, ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών στο δρομολόγιο. Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό, ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή 500 Α της ΕΘΕΛ πραγματοποιώντας το δρομολόγιο ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ.

    [02] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Απεργούν από σήμερα έως και την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Αύριο και την Πέμπτη απεργούν οι γιατροί σε όλη τη χώρα και οι γιατροί του ΕΚΑΒ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία

    Την Πέμπτη, οι γιατροί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

    Οι γιατροί ζητούν να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους όπως ακριβώς την υπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς καμία αλλαγή.

    [03] Μέτρα για τον τουρισμό

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εφαρμογή των 14 μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, όπως τόνισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Μεταξύ των οποίων, όπως είπε, είναι και το τέλος των παρεπιδημούντων, πάγιο αίτημα των ξενοδόχων και πλέον από 2% των εσόδων που αποδίδουν στην τοπική αυτοδιοίκηση το τέλος θα διαμορφώνεται στο 0,5%.

    Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη βουλή θα περιλαμβάνεται και η λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, αλλά και η ρύθμιση που αφορά την μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε τουριστικό επιμελητήριο.

    Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός του νομοσχεδίου θα συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμιση που θα αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρίας περιβάλλοντος, από τις ενώσεις των ξενοδόχων σε μείζονες τουριστικές περιοχές. Όπως είπε η χρηματοδότηση θα γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ και θα αφορά τα πάγια.

    Παραμένοντας στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου μέχρι το Σεπτέμβριο η τουριστική ηγεσία θα φέρει στη βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά την ενίσχυση της εποπτείας των καζίνο της χώρας, αλλά και την ενίσχυση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Το υπουργείο στοχεύει στη λειτουργία γραφείων ΕΟΤ στη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Ουκρανία και στην Ινδία.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίδει το υπουργείο στον κοινωνικό τουρισμό με στόχο την στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός. Τα 3 υποπρογράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα τεθούν σε εφαρμογή φέτος απευθύνονται α) στους νέους β) στα άτομα με ειδικές ανάγκες γ) αλλά και στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικά για τις περιοχές που επλήγησαν θα δοθούν κονδύλια για τόνωση του εσωτερικού τουρισμού τους, αλλά και προς την ενίσχυση των εκεί πολιτών να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

    Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος έχει ήδη ζητήσει από τους ξενοδόχουςνα κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των τουριστικών πακέτων που προορίζονται στους Ελληνες. Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα ο υπουργός ανάφερε ότι τα διαφημιστικά κονδύλια για φέτος θα είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα η καμπάνια που θα τρέξει άμεσα στις αγορές του εξωτερικού φέτος θα είναι με το ίδιο σήμα όπως και πέρυσι. Χαρακτηριστικά της θα είναι η στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές. Έμφαση θα δοθεί στο διαδίκτυο, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει τη Eurovision και το Σάκη Ρουβά ανακοινώνοντας ότι Ελληνας τραγουδιστής θα γίνει πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης ο υπουργός δήλωσε ότι "ως το τέλος του χρόνου θα δοθεί μάχη". Εκτιμήσεις για την ακριβή εξέλιξη των αφίξεων, ακόμα δεν μπορούν να γίνουν, όπως τονίστηκε, δεδομένου ότι οι προκρατήσεις των τουριστών για φέτος έχουν μετατεθεί κατά δύο μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, απόρροια της οικονομικής κρίσης διεθνώς.

    [04] Κάτω από τα 36 δολ. το πετρέλαιο

    Περισσότερο από 5%, κάτω από τα 36 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς τα δυσοίωνα οικονομικά στοιχεία μειώνουν τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε το απόγευμα στα 35,35 δολάρια, 2,16 δολάρια κάτω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ παρουσίαζε υποχώρηση κατά 1,05 δολάρια και βρισκόταν στα 42,23 δολάρια.

    "Η οικονομική προοπτική θα συνεχίσει να κυριαρχεί το πρώτο μισό του 2009. Οι ΗΠΑ, η ευρωζώνη και η Ιαπωνία βρίσκονται σε συγχρονισμένη ύφεση" σημειώνει ο Χάρι Τσιλινγκουιριαν, αναλυτής για πετρελαϊκά θέματα της BNP Paribas.

    [05] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΚΚΕ

    Με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα αρχίζουν αύριο στις 10 το πρωί, στον Περισσό, οι εργασίες του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα, σε σειρά δηλώσεων και συνεντεύξεών της, τον τελευταίο καιρό έχει υπογραμμίσει ότι το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα από τα σημαντικότερα της ιστορίας του, τόσο γιατί το κόμμα παρουσιάζει σταθερά αύξηση της επιρροής του, όσο και γιατί μετά από ενδελεχή μελέτη και ανταλλαγή απόψεων, κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, θα συζητήσει ένα από τα σημαντικότερα κομματικά ντοκουμέντα: Το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής για το σοσιαλισμό, που αναφέρεται εκτενώς στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ενωση και αναλύει τα αίτια της πτώσης.

    Στο συνέδριο θα παρουν μέρος αντιπροσωπείες από 90 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα από 72 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ.

    Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων θα συμμετέχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στις 18 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα, όπως και σε άλλες 11 συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του μηνός σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, το Μενίδι,την Πάτρα,τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2009 - 17:30:28 UTC