Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπό δημόσιο έλεγχο η Ολυμπιακή"

  • [01] "Υπό δημόσιο έλεγχο η Ολυμπιακή"

    "Ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι λόγοι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την εθνική μας ασφάλεια που το επιβάλλουν" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι "απαξίωσαν" επί χρόνια την Ολυμπιακή και «δημιουργούν ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης στην εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα έναντι πινακίου φακής» ώστε οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος να έχει λόγους να την αγοράσει και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να πάρει ξεκάθαρη θέση". «Δεν είναι δυνατόν να μιλάει γενικόλογα για συνεργασίες με την Αριστερά και ταυτόχρονα να συναινεί σε σχέδια της δεξιάς για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» είπε.

    «Αυτό που πρέπει να γείρει στη ζυγαριά είναι η ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή οι ανθρώπινες ζωές, και όχι τα κέρδη και οι ζημιές. Είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων που βλέπουν ορατή την προοπτική της απόλυσης ή ενός καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στην εταιρεία.

    Χθες, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος -σε συνέντευξη Τύπου- εξέφρασε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον αγώνα για την ύπαρξη ενός εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα και έκανε λόγο για υπερβολικά χαμηλό τίμημα για την εξαγορά του πακέτου της ΟΑ από την «Μαρφίν», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «όσοι νομίζουν ότι θα κλείσουμε το φάκελο δημόσια Ολυμπιακή, κάνουν μεγάλο λάθος".

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην εκποίηση της ΟΑ με βάση ένα χρέος το οποίο υπολογίζεται αυθαίρετα και είναι πολλαπλάσιο των κρατικών ενισχύσεων, τις οποίες όλοι αποδέχονται να δίδονται σε μεγάλες χρεοκοπημένες Τράπεζες της ΕΕ.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι η ΕΕ λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για την προώθηση της εκποίησης της ΟΑ, την ίδια ώρα που καλύπτει διαδικασίες για τις Τράπεζες, παραβιάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και τους κανόνες ανταγωνισμού και εκβιάζει με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με νόμους και οδηγίες,οι οποίες δεν ισχύουν για άλλους.

    «Εμείς θα θέλαμε και θα άξιζε η Ελλάδα μια κυβέρνηση που θα τολμούσε να πει την αλήθεια στην ΕΕ και θα αξιοποιούσε αυτά τα επιχειρήματα τα οποία αποσιωπούνται. Και δεν θα πήγαινε δουλικά να σκύβει το κεφάλι, είτε για την υπόθεση της ΟΑ, είτε για την απαράδεκτη υπόθεση των συνεχών επεμβάσεων της ΕΕ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας,όπως μας ζητάει ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Αλμούνια να κινηθούμε στο έλλειμμα 3%", οκ. Αλαβάνος.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για σύμπλευση με τη ΝΔ.

    «Έχουμε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για την ανάδειξη ενός νέου δημόσιου σύγχρονου αερομεταφορέα, τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ και δυστυχώς βλέπουμε ότι αντί να παίξει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παίζει το ρόλο συμπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστο το συμπέρασμα βγαίνει από τις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο επιχειρηματία ο οποίος διεκδικεί την ΟΑ. Εμείς απευθυνόμαστε στους φίλους, στα μέλη και στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε ένα κοινό μέτωπο για τη στήριξη της ΟΑ ως δημόσιας επιχείρησης», επεσήμανε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2009 - 15:30:14 UTC