Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η οικονομία είναι εθνική υπόθεση"
  • [02] "Μιλάμε καθαρά για τους στόχους μας"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 21/2/2009
  • [04] "Στόχος τους να αφοπλίσουν το λαό"
  • [05] "Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής"
  • [06] Διακομματική κυβέρνηση
  • [07] Ώρα πρωταθλήματος

  • [01] "Η οικονομία είναι εθνική υπόθεση"

    Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης δήλωσε ότι θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Θεωρώ αναγκαίο» να συνεννοούμαστε τουλάχιστον σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. «Για το σκοπό αυτό θα ζητήσω αμέσως μετά το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα επιδιώξω και με αυτόν τον τρόπο συζήτηση ουσίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα αυτής της κρίσιμης περιόδου» είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    «Σήμερα η οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Δε ζητώ από την αντιπολίτευση να επικροτεί την κυβέρνηση. Δε νοείται όμως η στείρα αντιπολίτευση", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το "όχι" σε όλα ήταν πάντα μια λάθος νοοτροπία. Θεωρώ αναγκαίο να βάλουμε τέλος στην προσχηματική διαφωνία»

    Απαντώντας στην πρόταση του κ.Καρατζαφέρη για διακομματική κυβέρνηση υπό τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λ. Παπαδήμο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση» και πως «διάφορες προτάσεις που διατυπώνονται τελευταία δεν συνιστούν υπεύθυνες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. Εκτοξεύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αποδεικνύουν πολιτικό καιροσκοπισμό. Χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις δεν αναζήτησαν παρόμοιες μεθοδεύσεις. Και δεν τις αναζήτησαν διότι έχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Δυνάμεις που νοιάζονται πραγματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, και όχι δυνάμεις που νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να πάρουν ή να μοιραστούν εξουσία».

  • **Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Κάραβελ".

    [02] "Μιλάμε καθαρά για τους στόχους μας"

    "Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην "Αθηναΐδα" δεν είναι "ξεδίπλωμα" προεκλογικού προγράμματος, αλλά μια ευκαιρία να μιλήσουμε καθαρά για τους στόχους μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά και επεσήμανε πως η εκδήλωση απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία.

    Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής διεκδίκησε και πάλι το μονοπώλιο της υπευθυνότητας, χρεώνοντας σε όλους τους άλλους τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνες.

    «Στις άλλες χώρες, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν κυβερνήσεις, που εκπονούν σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εδώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Επίσης, οι άλλες κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί μια χώρα να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικά μέτρα, αλλά κυρίως, όταν έχει αναπτυξιακή στόχευση», είπε.

    Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί τέσσερα χρόνια κράτησε στάσιμο το εισόδημα του μέσου Έλληνα, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκε και «ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί γι΄αυτό, ζητάει και τα ρέστα». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat και τόνισε ότι «το 2008 η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα ήταν στο 94,1%, όταν τέσσερα χρόνια πριν, το 2004, ήταν στο 94. Δηλαδή, απόλυτη στασιμότητα», είπε και πρόσθεσε ότι την προηγούμενη οκταετία, 1996-2004, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων αυξήθηκε κατά δέκα μονάδες.

    Σε ό,τι αφορά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τις τράπεζες, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι πρόκειται «για διορθωτική μεν κίνηση, η οποία όμως δεν αρκεί για να διασφαλίσει ότι η ρευστότητα, που παρέχεται στις τράπεζες, θα περάσει στην αγορά». Υπενθύμισε τις αναφορές του πρωθυπουργού για το θέμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, «ο οποίος κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι είχε υπερβεί τα όρια της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, όταν εκείνη υποστήριζε και προειδοποιούσε ότι η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες και δεν τις υποχρέωνε να μεταφέρουν τη ρευτόστητα στην αγορά».

    «Όλα αυτά γίνονται -τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου- διότι η κυβέρνηση, πάνω από όλα, ενδιαφέρεται για τους τραπεζίτες και όχι για τη μέση ελληνική επιχείρηση και το ελληνικό νοικοκυριό».

    Για την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς

    Με πολλές και σημαντικές επιφυλάξεις, το ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσουν τα θέματα της οικονομίας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι «ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί πραγματική συναίνεση, αλλά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής του» και πως «αν ήθελε συναίνεση, θα την είχε πετύχει σε πολλά κρίσιμα θέματα, στα οποία του προσφέρθηκε στα πέντε χρόνια, που κυβερνά τη χώρα».

    Ανέφερε, επίσης, ότι έχει περάσει προ πολλού ο καιρός, που θα μπορούσε να έχει κανείς μια σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση στα θέματα αυτά.

    Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του σε συζήτηση όταν προσκαλείται και δεν πρόκειται τώρα να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσέρχεται σε συζήτηση», στην οποία το ΠΑΣΟΚ «θα εξηγήσει στον κ. Καραμανλή τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, καθώς ο πρωθυπουργός, είτε δεν τους γνωρίζει, είτε δεν θέλει να τους καταλάβει».

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 21/2/2009

  • 2ο Πανελλήνιο Forum Προέδρων Επιστημονικών Συμβουλίων, με γενικό θέμα: "Προτάσεις εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας: Μια διαφορετική επιστημονική προσέγγιση". - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/"Μακεδονία Παλάς".

  • Ημερίδα ΣΕΒΕ - ΕΛΟΤ - ΣΜΗΒΕ με θέμα τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα , τη Δόμηση - Κατασκευή και την Εποπτεία της Αγοράς, στο πλαίσιο της INFACOMA (Ι.Βελλίδης) - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • Επίδειξη μόδας με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ φτιαγμένα από σοκολάτα, ζύμη και ζάχαρη στην έκθεση ΑΡΤΟΖΑ. - 18:30:00, Αθήνα/πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού.

  • Επίσκεψη Κ. Παπούλια στα Ιωάννινα - Θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, Ιωάννινα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (23η αγωνιστική)

    ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η. 16:45 (ΝΕΤ)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 (ΝΕΤ)

    Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 (NOVA)

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (23η αγωνιστική) - 15:00:00, Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα.

  • Κολύμβηση-Χειμερινό Πρωτάθλημα (3η ημέρα), Βόλος/Ν.Ιωνία.

  • Βόλεϊ-Ολ σταρ γκέιμ Γυναικών - 16:00:00, Γέρακας, 16:00 Ολ σταρ γκέιμ Γυναικών.

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (17η ημέρα),

    19.00 Εθνικός Αλεξ/πολης - Λαμία

    19.00 Άρης - Απόλλων Καλαμαριάς

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (16η ημέρα)

    18.00 ΓΕ Μεσσηνίας - Νίκη Αιγινίου

    18.00 Ν. Μουδανιά - Παναχαϊκή

    18.30 Επίκουρος - Πανελλήνιος

    19.00 Κόροιβος - ΑΓΕ Κορίνθου

    19.00 Ορεστιάδα - Απόλλων Αθηνών

    20.00 ΑΕΚ - Μεταμόρφωση

  • Στίβος-Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ στο ΣΕΦ, Αθήνα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (14η ημέρα)

    15.00 Εθνικός-Χίος

    16.45 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

    17.00 Χανιά-ΝΟ Πατρών

    19.00 ΝΕ Πατρών-Παλ.Φάληρο

    19.00 Ηρακλής-Βουλιαγμένη

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (10η ημέρα)

    17.00 Εθνικός-Βουλιαγμένη

    17.00 Γλυφάδα-Ηρακλής

    17.30 ΝΕ Πατρών-Ολυμπιακός

    17.30 ΠΑΟΚ-Νηρέας Χαλ.

  • Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Φάιναλ φορ, ημιτελικοί), Αθήνα/Βύρωνας, 17:00 Νέα Ιωνία-Αναγέννηση Βύρωνα

    19:00 Ελπίδες Δράμας-ΑΣΕ Ορμή

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (18η ημέρα)

    15.00 Ζαφειράκης Νάουσας-Ιωνικός Ν.Φ.

    17.00 ΑΕΚ-Απόλλων Kαλαμ.

    18.00 ΓΑΣ Κιλκίς-Θερμαϊκός

    18.00 Βριλήσσια-Πανελλήνιος

    18.00 ΓΣ Κορωπίου-Διομήδης Άργους

    18.00 Μινώταυρος Π.-ΑΣΕ Δούκα

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-19η Αγωνιστική, 17:30 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ξάνθη

    17:30 Παγκράτι-ΜΕΝΤ (Θεολογίτης)

    17:30 Ολυμπιάδα-Απόλλων Πατρών

    17:30 Δάφνη-Κεραυνός Αιγίου

    17:30 Ερμής Λαγκαδά-ΚΑΟΔ

    17:30 Ηλυσιακός-Ηρακλής

    17:30 ICBS-Πανερυθραϊκός

    17:30 Περιστέρι-Νήαρ Ηστ (κθ)

    [04] "Στόχος τους να αφοπλίσουν το λαό"

    Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και η πλουτοκρατία που ζητούν συναίνεση, στόχο έχουν να αφοπλίσουν το λαό και να υποστεί νέες οδυνηρές θυσίες. Τις συνέπειες της κρίσης ή θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι που δεν ευθύνονται ή τα μονοπώλια που έχουν συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη και ευθύνονται για την κρίση".

    Το 18ο Συνέδριο

    Στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που έχει κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση» και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, θα συζητηθούν η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του ΚΚΕ από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο καθώς και οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

    Στο Συνέδριο παραβρίσκονται αντιπροσωπείες 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων από 72 χώρες, καθώς και εκατοντάδες προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδο της ομάδας εργασίας των κομμουνιστικών κομμάτων που θα καθορίσει τον τόπο και το θέμα της 11ης παγκόσμιας συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, καθώς και σειρά πρωτοβουλιών αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό και κοινών δράσεων ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους με αφορμή το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

    Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα. Επίσης θα γίνουν άλλες 11 ανάλογες συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του Φλεβάρη σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, στο Μενίδι, στη Πάτρα, στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

    Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται ιδαίτερα «η συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις στις εργασίες στο Συνέδριο, όπως και οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων και των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας».

    «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα, που φέτος γιορτάζει τα 50χρονα της επανάστασης, όπως και στην πάλη ενάντια στο εμπάργκο και στην πολιτική διακρίσεων της ΕΕ ενάντια στο νησί της επανάστασης, στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [05] "Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής"

    "Ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι λόγοι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την εθνική μας ασφάλεια που το επιβάλλουν" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι "απαξίωσαν" επί χρόνια την Ολυμπιακή και «δημιουργούν ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης στην εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα έναντι πινακίου φακής» ώστε οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος να έχει λόγους να την αγοράσει και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να πάρει ξεκάθαρη θέση". «Δεν είναι δυνατόν να μιλάει γενικόλογα για συνεργασίες με την Αριστερά και ταυτόχρονα να συναινεί σε σχέδια της δεξιάς για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» είπε.

    «Αυτό που πρέπει να γείρει στη ζυγαριά είναι η ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή οι ανθρώπινες ζωές, και όχι τα κέρδη και οι ζημιές. Είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων που βλέπουν ορατή την προοπτική της απόλυσης ή ενός καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στην εταιρεία.

  • Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.

    [06] Διακομματική κυβέρνηση

    Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, σήμερα -Σάββατο- και αύριο Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 θα επισκεφθεί το Αίγιο του Ν. Αχαΐας και τον Πύργο Ηλείας, αντίστοιχα, όπου θα παραχωρήσει Συνεντεύξεις Τύπου στα Μ.Μ.Ε , και θα κόψει την Βασιλόπιτα των τοπικών επιτροπών του κόμματος. Τον κ. Γ. Καρατζαφέρη συνοδεύει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, κ. Απόστολος Μπαμίχας.

    Διακομματική κυβέρνηση υπό τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λ. Παπαδήμο πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση», ενώ σημείωσε ότι "χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, έστω και αν είναι δυσάρεστα για το λαό».

    «Γιατί δεν δοκιμάζουμε ότι δοκιμάζαμε το 1990 με τον Ζολώτα; Δεν θέλετε να σας γράψει η ιστορία όπως έγραψε τον Τσαλδάρη που με 200 και πλέον βουλευτές παρέδωσε την εξουσία;», είπε ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή και συνέχισε: Να πάρουμε τον Λ. Παπαδήμο από υποδιοικητή της ΕΤ, να τον φέρουμε εδώ να κάνει μια κυβέρνηση, να βάλετε εσείς τους υπουργούς σας, να βάλει το ΠΑΣΟΚ υπουργούς, να βάλουν και οι άλλοι από έναν, και να στηρίξουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Να συμφωνήσουμε ότι αυτό έχει ημερομηνία λήξεως, σε ένα χρόνο, να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και του χρόνου που θα έχουμε βγει -πρώτα ο θεός- από την κρίση, να πάμε σε εκλογές, από μηδενική βάση».

    [07] Ώρα πρωταθλήματος

    Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή και η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Αρη, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θέλουν την νίκη για να παραμείνουν στην δεύτερη θέση -που επί της ουσίας έχει σημασία γοήτρου- και είναι το φαβορί απέναντι στην ομάδα του «Γηραιού» που βαθμολογικά είναι αδιάφορη. Στο «Αλκαζάρ» η Λάρισα, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και με νίκη επί του Αρη θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για τα πλέι-οφ. Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, που επί των ημερών του Μαζίνιο, παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι.

    Παράλληλα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Οι Κρήτες θέλουν βαθμούς για να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι πρωταθλητές καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ από την εντός έδρας ήττα με 3-1 που γνώρισαν από την Σεντ Ετιέν για το κύπελλο UEFA. Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο και είναι πιό κοντά στην νίκη, ενώ η Ξάνθη θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς υποδεχόμενη τον ΟΦΗ που είναι στην ζώνη υποβιβασμού, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για τα πλέι οφ.

    Τέλος, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά του για την παραμονή, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης σε μία ανοικτή αναμέτρηση, όπως είναι και ο αγώνας του ουραγού Θρασύβουλου με τον Πανθρακικό, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 16:45 Ξάνθη-ΟΦΗ ΝΕΤ

    19:00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος ΝΕΤ

    19:00 ΠΑΟΚ-Ηρακλής NOVA

    Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 15:00 Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός

    16:45 Θρασύβουλος-Πανθρακικός NOVA

    16:45 Λάρισα-Αρης ALPHA

    19:00 Αστερας Τρίπολης-ΑΕΚ ΝΕΤ

    19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 22 18-3-1 12-0-0 6-3-1 38-9 57

    2. ΠΑΟΚ 22 12-7-3 8-3-0 4-4-3 27-12 43

    . Παναθηναϊκός 22 12-7-3 6-4-1 6-3-2 39-15 43

    4. ΑΕΚ 22 9-11-2 8-2-1 1-9-1 26-18 38

    5. Λάρισα 22 8-10-4 5-4-2 3-6-2 28-20 34

    6. Άρης 22 8-7-7 5-5-1 3-2-6 17-20 31

    7. Πανιώνιος 22 8-5-9 5-4-3 3-1-6 26-26 29

    8. Ξάνθη 22 6-10-6 3-5-2 3-5-4 17-13 28

    9. Ηρακλής 22 6-8-7 2-6-4 4-2-4 16-20 26

    10. Πανθρακικός 22 7-4-11 4-2-5 3-2-6 12-24 25

    . Αστέρας Τρίπολης 22 5-10-7 4-4-2 1-6-5 23-21 25

    12. Εργοτέλης 22 6-6-10 3-3-5 3-3-5 21-31 24

    13. Λεβαδειακός 22 6-4-12 6-3-2 0-1-10 17-27 22

    14. ΟΦΗ 22 4-6-12 1-3-7 3-3-5 24-37 18

    15. Πανσερραϊκός 22 4-6-12 2-3-6 2-3-6 12-30 18

    16. Θρασύβουλος 22 3-4-15 1-3-6 2-1-9 17-36 13


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2009 - 5:30:27 UTC