Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] "Καθαροί στόχοι"
  • [03] Επιδείνωση του καιρού
  • [04] Οι αριθμοί των Όσκαρ
  • [05] Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ
  • [06] Επίσκεψη Μπράουν στις ΗΠΑ
  • [07] Ημερήσια Ατζέντα: 22/2/2009
  • [08] Το 18ο Συνέδριο
  • [09] "Υπό δημόσιο έλεγχο η Ολυμπιακή"
  • [10] "Διακομματική κυβέρνηση"
  • [11] Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Χαιρετισμό θα απευθύνει το πρωί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης δήλωσε ότι θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Θεωρώ αναγκαίο» να συνεννοούμαστε τουλάχιστον σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. «Για το σκοπό αυτό θα ζητήσω αμέσως μετά το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα επιδιώξω και με αυτόν τον τρόπο συζήτηση ουσίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα αυτής της κρίσιμης περιόδου» είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    «Σήμερα η οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Δε ζητώ από την αντιπολίτευση να επικροτεί την κυβέρνηση. Δε νοείται όμως η στείρα αντιπολίτευση", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το "όχι" σε όλα ήταν πάντα μια λάθος νοοτροπία. Θεωρώ αναγκαίο να βάλουμε τέλος στην προσχηματική διαφωνία»

    Απαντώντας στην πρόταση του κ.Καρατζαφέρη για διακομματική κυβέρνηση υπό τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λ. Παπαδήμο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση» και πως «διάφορες προτάσεις που διατυπώνονται τελευταία δεν συνιστούν υπεύθυνες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. Εκτοξεύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αποδεικνύουν πολιτικό καιροσκοπισμό. Χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις δεν αναζήτησαν παρόμοιες μεθοδεύσεις. Και δεν τις αναζήτησαν διότι έχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Δυνάμεις που νοιάζονται πραγματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, και όχι δυνάμεις που νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να πάρουν ή να μοιραστούν εξουσία».

    [02] "Καθαροί στόχοι"

    Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, παρουσία και εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στον πολυχώρο "Αθηναΐς". Η εκδήλωση έχει θέμα: «Πέντε εθνικοί στόχοι: Το σχέδιο μας για την χώρα».

    "Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην "Αθηναΐδα" δεν είναι "ξεδίπλωμα" προεκλογικού προγράμματος, αλλά μια ευκαιρία να μιλήσουμε καθαρά για τους στόχους μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά και επεσήμανε πως η εκδήλωση απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία.

    Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής διεκδίκησε και πάλι το μονοπώλιο της υπευθυνότητας, χρεώνοντας σε όλους τους άλλους τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνες.

    «Στις άλλες χώρες, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν κυβερνήσεις, που εκπονούν σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εδώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Επίσης, οι άλλες κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί μια χώρα να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικά μέτρα, αλλά κυρίως, όταν έχει αναπτυξιακή στόχευση», είπε.

    Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί τέσσερα χρόνια κράτησε στάσιμο το εισόδημα του μέσου Έλληνα, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκε και «ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί γι΄αυτό, ζητάει και τα ρέστα». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat και τόνισε ότι «το 2008 η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα ήταν στο 94,1%, όταν τέσσερα χρόνια πριν, το 2004, ήταν στο 94. Δηλαδή, απόλυτη στασιμότητα», είπε και πρόσθεσε ότι την προηγούμενη οκταετία, 1996-2004, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων αυξήθηκε κατά δέκα μονάδες.

    Σε ό,τι αφορά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τις τράπεζες, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι πρόκειται «για διορθωτική μεν κίνηση, η οποία όμως δεν αρκεί για να διασφαλίσει ότι η ρευστότητα, που παρέχεται στις τράπεζες, θα περάσει στην αγορά». Υπενθύμισε τις αναφορές του πρωθυπουργού για το θέμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, «ο οποίος κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι είχε υπερβεί τα όρια της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, όταν εκείνη υποστήριζε και προειδοποιούσε ότι η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες και δεν τις υποχρέωνε να μεταφέρουν τη ρευτόστητα στην αγορά».

    «Όλα αυτά γίνονται -τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου- διότι η κυβέρνηση, πάνω από όλα, ενδιαφέρεται για τους τραπεζίτες και όχι για τη μέση ελληνική επιχείρηση και το ελληνικό νοικοκυριό».

    Για την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς

    Με πολλές και σημαντικές επιφυλάξεις, το ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσουν τα θέματα της οικονομίας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι «ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί πραγματική συναίνεση, αλλά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής του» και πως «αν ήθελε συναίνεση, θα την είχε πετύχει σε πολλά κρίσιμα θέματα, στα οποία του προσφέρθηκε στα πέντε χρόνια, που κυβερνά τη χώρα».

    Ανέφερε, επίσης, ότι έχει περάσει προ πολλού ο καιρός, που θα μπορούσε να έχει κανείς μια σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση στα θέματα αυτά.

    Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του σε συζήτηση όταν προσκαλείται και δεν πρόκειται τώρα να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσέρχεται σε συζήτηση», στην οποία το ΠΑΣΟΚ «θα εξηγήσει στον κ. Καραμανλή τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, καθώς ο πρωθυπουργός, είτε δεν τους γνωρίζει, είτε δεν θέλει να τους καταλάβει».

    [03] Επιδείνωση του καιρού

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στέρεα (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από τα 400 μέτρα).

    Ύφεση αναμένεται από το πρωί της Δευτέρας στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.

    Ειδικότερα για την Αττική, χιονόστρωση αναμένεται στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.

    [04] Οι αριθμοί των Όσκαρ

    Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν απόψε την 81η τελετή απονομής των Όσκαρ στο Κόντακ Θίατερ του Χόλιγουντ.

    Είναι χαρακτηριστικό το τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για τα σημαντικότερα βραβεία της 7ης τέχνης.

    -32 εκατομμύρια τηλεθεατές, κατά μέσο όρο, παρακολούθησαν την τελετή το 2007 στις ΗΠΑ, οι λιγότεροι από το 1974, όταν άρχισε να καταγράφεται η τηλεθέαση της τελετής.

    -5.810 είναι τα μέλη της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου που ψηφίζουν τους νικητές.

    - 3.400 θέσεις έχει το Κόντακ Θίατερ στο οποίο πραγματοποιείται η τελετή από το 2002.

    - 1929 ήταν η χρονιά της πρώτης απονομής, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της Ακαδημίας.

    - 1.500 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα καλύψουν την τελετή.

    - 300 είναι οι τυχεροί που κληρώθηκαν και θα βρεθούν στο κόκκινο χαλί για να παρακολουθήσουν τους σταρ να φτάνουν στο Κόντακ Θίατερ.

    - 80 χρόνων ήταν η Τζέσικα Τάντι όταν κέρδισε το Όσκαρ το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία "Ο Σοφέρ της κας Ντέιζι".

    - 50 αγαλματίδια προβλέπεται να απονεμηθούν στους νικητές για 24 κατηγορίες.

    - 34 φορές είναι το ρεκόρ υποψηφιότητας καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας που το έχει η Γαλλία.

    - 26 είναι το ρεκόρ των Όσκαρ που έχει κερδίσει κάποιος υποψήφιος: ο Ουόλτ Ντίσνεϊ έχει κερδίσει 22 φορές και έχει πάρει και τέσσερα τιμητικά Όσκαρ. Ο ίδιος έχει και το ρεκόρ υποψηφιοτήτων (59).

    - 19 φορές έχει προταθεί για Όσκαρ, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ, ο μηχανικός ήχου Κέβιν Ο'Κόνελ.

    - 15 φορές έχει προταθεί η Μέριλ Στριπ (με τη φετινή της υποψηφιότητα για την ταινία "Αμφιβολία"), ακολουθούν Τζακ Νίκολσον και Κάθριν Χέμπορντ με 12 υποψηφιότητες.

    - 14 υποψηφιότητες για μια ταινία είναι το ρεκόρ του "Όλα για την Εύα" (1950) και του "Τιτανικού" 1998.

    - 12 είναι το ρεκόρ υποψηφιοτήτων για έναν σκηνοθέτη: τον Ουίλιαμ Ουάιλερ.

    - 11 είναι το ρεκόρ των βραβείων για μια ταινία και το έχουν οι ταινίες: "Μπεν Χουρ", "Τιτανικός", "Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών: η Επιστροφή του Βασιλιά".

    - 10 χρόνων ήταν η Τατούμ Ο' Νιλ όταν κέρδισε το Όσκαρ το 1974 για την ερμηνεία της στην ταινία "Χάρτινο Φεγγάρι".

    - 10 είναι τα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας που έχει κερδίσει η Ιταλία. Ακολουθεί η Γαλλία με εννιά.

    - 6 χρόνων ήταν η Σίρλεϊ Τεμπλ όταν της απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ το 1935.

    - 4 Όσκαρ έχει κερδίσει η Κάθριν Χέπμπορν και από τρία η Ιγκριντ Μπέργκμαν, ο Ουόλτερ Ματάου και ο Τζακ Νίκολσον.

    - 4 Όσκαρ είναι το ρεκόρ για έναν σκηνοθέτη σε όλη του την καριέρα: τον Τζορν Φορντ.

    - 3,85 κιλά ζυγίζει το χρυσό αγαλματίδιο.

    [05] Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ

    Πέρυσι, η χαμένη αίγλη 22 χρόνων σε μάχες «αιωνίων» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας επέστρεψε στο κλειστό του Ελληνικού, φέτος και για δεύτερη διαδοχική χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παραταχθούν για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο ίδιο παρκέ και πάλι μεταξύ... συγγενών και φίλων.

    Σήμερα, στο κλειστό του Ελληνικού, θα βρεθούν και πάλι λιγοστοί φίλαθλοι, καθώς «μοιράστηκαν» 1.274 εισιτήρια (597 σε κάθε ΚΑΕ και 40 προσκλήσεις). Αίτημα στην ΚΕΔ κατέθεσε ο Ολυμπιακός ζητώντας να μπουν στην κληρωτίδα τα ονόματα 11 Ελλήνων διαιτητών που σφυρίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του συμφωνεί εν μέρει, αλλά ζητά να περιοριστεί ο αριθμός στους 7-8 από τους διαιτητές της Ευρωλίγκα. Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, η κλήρωση των διαιτητών θα διεξαχθεί μία ώρα πριν το τζάμπολ, στο κλειστό του Ελληνικού. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο αγώνα, έναν αγώνα που περιέχει διαφορετικές... ψυχολογίες, συναισθήματα, τρόπο παιχνιδιού, και έναν στόχο: την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς.

    Ένα θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως και φέτος θα μεταβεί στο κλειστό του Ελληνικού έχοντας την προϊστορία με το μέρος του, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ποτέ σε τελικό Κυπέλλου να «αρπάξει» το τρόπαιο από τους «πράσινους». Την πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό ήταν το 1979, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με 79-72. Στη δεύτερη συνάντησή τους, το 1983 στη Γλυφάδα, το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν και πάλι τη νίκη με 72-62, ενώ στην τρίτη στο ΣΕΦ το 1986, τρίτωσε το... κακό για τον Ολυμπιακό (88-78). Πέρυσι, και μετά από 22 χρόνια οι «αιώνιοι» συναντήθηκαν και πάλι με τον Παναθηναϊκό να φτάνει, μετά από ένα «χιτσκοκικό» φινάλε, στη νίκη με 81-79 και στην κατάκτηση του 11ου τίτλου του Κυπέλλου.

    Βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα «κατέβει» στο κλειστό του Ελληνικού με τον αέρα του πολυνίκη του θεσμού και της ομάδας που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μονοπωλήσει τον τίτλο (2005, ΄06, ΄07, ΄08), ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη επί του Ολυμπιακού στις εφετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.

    Επίσης, στο ρόστερ του υπάρχουν δύο παίκτες με ρεκόρ και εμπειρίες στο θεσμό του Κυπέλλου και πρόκειται για τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, που μετρά τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς (9), καθώς πέρυσι πέρασε το ρεκόρ των Γιαννάκη και ο Γκάλη (8), και τον Κώστα Τσαρτσαρή, με τον Έλληνα διεθνή σέντερ να «κρατά» το ρεκόρ του μοναδικού παίκτη στην ιστορία του θεσμού, που για τρεις διαδοχικές χρονιές (2006, ΄07, ΄08) αναδεικνύεται MVP του τελικού.

    Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τελικό, όπου και θα διεκδικήσει το όγδοο τρόπαιο Κυπέλλου στην Ιστορία του. Αυτό όμως που «κρατά» είναι ότι έχει στον πάγκο του έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία σε τελικούς κυπέλλου, όταν ήταν εν ενεργεία παίκτης, τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η «μάχη» και ειδικά η στρατηγική του πάγκου, με τους δύο τεχνικούς, που είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Εν αναμονή, λοιπόν, του τελικού της Τετάρτης, ενός τελικού που υπόσχεται δράση, αντίδραση, έντονα συναισθήματα και την πρώτη κούπα της χρονιάς...

    ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (22/2/2009)

    ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ 21:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός -

    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    Επτά ονόματα διαιτητών ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενόψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί μία ώρα πριν το τζάμπολ του τελικού. Οι επτά που είναι υποψήφιοι για να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου είναι οι: Νίκος Ζαβλανός, Λάζαρος Βορεάδης, Ηλίας Κορομηλάς, Στέλιος Κουκουλεκίδης, Νίκος Πιτσίλκας, Χρυσόστομος Σχινάς και Γεώργιος Τανατζής. Παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα θα είναι ο Κώστας Κορομηλάς και κομισάριος ο Αντώνης Μάνος. Η κλήρωση για τους τρεις που θα διαιτητεύσουν την αναμέτρηση και ενός αναπληρωματικού θα πραγματοποιηθεί μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

    [06] Επίσκεψη Μπράουν στις ΗΠΑ

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 3 Μαρτίου για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που θα επικεντρωθούν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρούν μία ειδική εταιρική σχέση και ο πρόεδρος προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προκλήσεων", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

    [07] Ημερήσια Ατζέντα: 22/2/2009

  • Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ - 11:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Κάραβελ", Χαιρετισμός Κ. Καραμανλή.

  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, παρουσία και εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, με θέμα: «Πέντε εθνικοί στόχοι: Το σχέδιο μας για την χώρα» - 12:00:00, Αθήνα/Πολυχώρος «Αθηναΐς».

  • Καρναβάλι Μοσχάτου - 14:00:00, Μοσχάτο.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (23η αγωνιστική), ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00

    ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 NOVA

    ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ 16:45 Alpha

    ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 ΝΕΤ

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NOVA

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (23η αγωνιστική), 14:15 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Διαγόρας

    14:30 Εθνικός-Καλαμάτα

    15:00 Καστοριά-Καβάλα

    15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός

    15:00 Βέροια-Εθνικός Αστέρας

    15:00 Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων Καλ.

    15:00 Κέρκυρα-Ηλυσιακός

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 25η αγωνιστική) - 15:00:00, Κορωπί-Χαϊδάρι

    Φωστήρας-Παναργειακός

    Κεραυνός Κερατέας-Ηλιούπολη

    Κόρινθος-Αίας Σαλαμίνας

    Ρόδος-Βύζας

    Αστέρας Ρεθύμνου-Ατσαλένιος

    Παναχαϊκή-Αγία Παρασκευή

    Ολυμπιακός Χερσονήσου-Αιγάλεω

    Αγιος Δημήτριος-Αιολικός 3-0 (α.α.)

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 25η αγωνιστική) - 15:00:00, Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εθνικός Φιλιππιάδας

    Οδυσσέας Αναγέννησης-Φωκικός

    Μακεδονικός-Θερμαϊκός

    Εορδαϊκός-Λαμία

    Πυρσός Γρεβενών-Δόξα Δράμας

    ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Νίκη Βόλου

    Παναιτωλικός-Ζάκυνθος

    Ενωση Θράκης-ΠΑΣ Πρέβεζα 0-3 (α.α.)

    Αναγέννηση Αρτας-Εθνικός Κατερίνης 0-3 (α.α.)

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Ανδρών (τελικός): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - 21:30:00, Ελληνικό

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών-20η Αγωνιστική , 12:00 Siemens-Παναθηναϊκός

    12:00 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων-Μέγας Αλέξανδρος

    12:00 Πανιώνιος-Άρης Χολαργού

    12:00 Απόλλων Πτολεμαϊδας-Εσπερίδες

    12:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Π. Φάληρο

    16:00 Ολυμπιάδα Λάρισας-Αθηναϊκός

  • Χάντμπολ-Τσάλεντζ Καπ ανδρών (Φάση «16», β΄ αγώνας): Στιίντα Μουνισιπάλ Μπακάου-ΠΑΟΚ - 11:00:00, Μπακάου (ROM)

  • Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Φάιναλ φορ): Τελικός - 15:00:00, Αθήνα/Βύρωνας (GRC)

  • Κολύμβηση-Χειμερινό Πρωτάθλημα (4η ημέρα), Βόλος/Ν.Ιωνία (GRC)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (17η ημέρα), 16.00 ΕΑ Πατρών - Παναθηναϊκός

    16.00 Ηρακλής - Φοίνικας Σύρου

    19.00 Μίλων - Ολυμπιακός

  • Στίβος-Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, Μαρκόπουλο, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας

  • Υδατοσφαίριση-Α2 Ανδρών (6η ημέρα), 14.30 Γλυφάδα-Κέρκυρα

    15.00 Ηλυσιακός-ΝΟ Σύρου

    16.00 ΟΦΗ-ΟΥΚ Βόλου

    17.00 Περιστέρι-Ποσειδών Ιλ.

    17.00 Νηρέας Χαλ.-Λάρισα

    18.00 Ιωνικός Νικ.-Καλαμάκι

    [08] Το 18ο Συνέδριο

    Συνεχίζονται οι εργασίες του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού για το πρώτο θέμα του 18ου Συνεδρίου που αφορούσε την Εισήγηση της Κεντρικής με θέμα: «Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο», καθώς επίσης και για την Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για τα οικονομικά του Κόμματος. Τόσο οι εισηγήσεις όσο το κλείσιμο υπερψηφίστηκαν από τους Συνέδρους.

    Χθες, Σάββατο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για το δεύτερο θέμα του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ - Η αντίληψη του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό». Η συζήτηση που αναπτύχθηκε σε αυτό το σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα ήταν πλούσια και ώριμη. Τόσο οι θέσεις της ΚΕ, η εισήγηση και το κλείσιμό της προς το Συνέδριο υπερψηφίστηκαν.

    Με βάση τα παραπάνω το Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

    "Στόχος να αφοπλίσουν το λαό"

    Το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και η πλουτοκρατία που ζητούν συναίνεση, στόχο έχουν να αφοπλίσουν το λαό και να υποστεί νέες οδυνηρές θυσίες. Τις συνέπειες της κρίσης ή θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι που δεν ευθύνονται ή τα μονοπώλια που έχουν συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη και ευθύνονται για την κρίση".

    [09] "Υπό δημόσιο έλεγχο η Ολυμπιακή"

    "Ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι λόγοι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την εθνική μας ασφάλεια που το επιβάλλουν" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι "απαξίωσαν" επί χρόνια την Ολυμπιακή και «δημιουργούν ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης στην εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα έναντι πινακίου φακής» ώστε οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος να έχει λόγους να την αγοράσει και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να πάρει ξεκάθαρη θέση". «Δεν είναι δυνατόν να μιλάει γενικόλογα για συνεργασίες με την Αριστερά και ταυτόχρονα να συναινεί σε σχέδια της δεξιάς για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» είπε.

    «Αυτό που πρέπει να γείρει στη ζυγαριά είναι η ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή οι ανθρώπινες ζωές, και όχι τα κέρδη και οι ζημιές. Είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων που βλέπουν ορατή την προοπτική της απόλυσης ή ενός καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στην εταιρεία.

  • Με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 13:00, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

    [10] "Διακομματική κυβέρνηση"

    Την πρόταση για «μια κυβέρνηση ενότητας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση και να βαδίσουμε μετά πιο ήσυχοι σε μία εκλογική αναμέτρηση», επανέλαβε σήμερα από το Αίγιο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πάντως όπως πρόσθεσε «μία εκλογική αναμέτρηση στην παρούσα φάση θα είναι επιζήμια για την χώρα μας με δεδομένο το υψηλό της κόστος, το οποίο δεν σκέφτονται ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν εκλογές».

    Ο ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε στη συνέχεια ο Γ. Καρατζαφέρης, «προτάσσει την πατρίδα από το κομματικό συμφέρον και καλεί κάθε Ελληνα να εργαστεί για τον σκοπό αυτό».

    Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας στους δημοσιογράφους για την οικονομική κρίση είπε πως «για να μπορέσει η χώρα να βγει αλώβητη από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν, ώστε όλοι μαζί να δώσουν τα χέρια και να εργαστούν για το καλό της Ελλάδας.»

    Συνεχίζοντας τις αναφορές του στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «ο Καραμανλής κερδίζει χρόνο και ο Παπανδρέου θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.» Όσον αφορά τον ΛΑ.Ο.Σ ο πρόεδρος του κόμματος τον χαρακτήρισε ήρεμη δύναμη και όπως πρόσθεσε «είναι το μοναδικό κόμμα που επιθυμεί και μιλάει για διάλογο.»

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταδίκασε «κάθε ενέργεια και πράξη που στόχο της έχει να καταλύσει την ίδια την δημοκρατία» και συμπλήρωσε πως «η τρομοκρατία που ξαναφάνηκε μετά από καιρό στην πατρίδα μας δεν μπορεί παρά να συνδέεται και αυτή με την κοινωνική και οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας».

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τοποθετήθηκε και για το θέμα των μεταναστών, όπου τόνισε πως «πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από την Ευρώπη, για ένα πρόβλημα που μας επιβλήθηκε».

    [11] Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

    Πανέτοιμος για την πρώτη μάχη με τη Βιγιαρεάλ (25/02) στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, χάρη σε τέρματα των Σαλπιγγίδη (66΄) και Πετρόπουλου (72΄) με ισάριθμες κεφαλιές. Οι "κυανέρυθροι" μείωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Εστογιάνοφ.

    ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 1-0

    Τις πιθανότητες κατάκτησης της δεύτερης θέσης διατήρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ του Κοντρέρας στο 79΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ξάνθη-ΟΦΗ 0-0

    Ο ΟΦΗ άντεξε στην πίεση της Ξάνθης (κυρίως στο β' ημίχρονο) και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (0-0) μέσα στα Πηγάδια, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα έντεκα παίκτες να δεχτούν την κίτρινη κάρτα!

    Σήμερα, στο «Αλκαζάρ», η Λάρισα θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και με νίκη επί του Αρη θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για τα πλέι-οφ. Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, που επί των ημερών του Μαζίνιο, παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι.

    Παράλληλα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Οι Κρήτες θέλουν βαθμούς για να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι πρωταθλητές καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ από την εντός έδρας ήττα με 3-1 που γνώρισαν από την Σεντ Ετιέν για το κύπελλο UEFA.

    Τέλος, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και παίζει ένα από τα τελευταία χαρτιά του για την παραμονή, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης σε μία ανοικτή αναμέτρηση, όπως είναι και ο αγώνας του ουραγού Θρασύβουλου με τον Πανθρακικό, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 15:00 Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός

    16:45 Θρασύβουλος-Πανθρακικός NOVA

    16:45 Λάρισα-Αρης ALPHA

    19:00 Αστερας Τρίπολης-ΑΕΚ ΝΕΤ

    19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2009 - 5:30:33 UTC