Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζεται δημοσιονομική υπευθυνότητα"
  • [02] ΟΣΕ - Διακοπή κυκλοφορίας των συρμών μεταξύ Λάρισας - Κατερίνης
  • [03] Σύλληψη για συμμετοχή στους "Πυρήνες"
  • [04] Με το βλέμμα στο ντέρμπι

  • [01] "Χρειάζεται δημοσιονομική υπευθυνότητα"

    Να σταματήσουν οι διαρροές περί φοροεισπρακτικών επιδρομών που τραυματίζουν το κλίμα και την ψυχολογία της αγοράς σε μια κρίσιμη περίοδο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς μιλώντας στην ετήσια δεξίωση του ΕΒΕΑ για το 2010.

    Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες πρέπει να συνδυάζουν την δημοσιονομική υπευθυνότητα για τη μείωση του ελλείμματος και την αναπτυξιακή προοπτική για να μην «πνιγεί» η αγορά. Εχω καταθέσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναλυτικά τις προτάσεις στη Βουλή και περιμένω την κυβέρνηση να ανταποκριθεί αντί να επιτρέπει διαρροές για φοροεισπρακτικές επιδρομές που τραυματίζουν την ψυχολογία της αγοράς.

    Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κρίνει και να τοποθετείται πάνω σε συγκεκριμένα μέτρα και υπογράμμισε ότι υπάρχει αρκετός καιρός προκειμένου να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος στη Βουλή. Σχολιάζοντας το θέμα των αποδείξεων η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι εντάσσεται στα μέτρα που βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και ευχήθηκε το 2010 να είναι μια καλή χρονιά, να «πάρει μπροστά» η αγορά και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και «το 2011 να λέμε ότι κάναμε το πάν».

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από την μη απόδοση του ΦΠΑ και της έκδοσης αποδείξεων λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και τάχθηκε υπέρ των αυστηρών ποινών που εφαρμόζονται σε κράτη - μέλη της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν μέχρι και την φυλάκιση εκείνων που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

    "Ναι" σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές

    "Ναι, σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές, που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή", είναι η στάση της ΝΔ στο σχετικό ζήτημα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    «Επειδή τις τελευταίες ημέρες, για λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας - και παρά τις διαδοχικές ανακοινώσεις του κόμματος - αναπτύσσεται μια παραφιλολογία για τη στάση, που θα τηρήσει η ΝΔ για τις Εξεταστικές Επιτροπές, η αλήθεια είναι μία. Και την επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Η θέση της ΝΔ σε θέματα διαφάνειας είναι αταλάντευτη: Όλα στο φως. Καμία σκιά. Διαφάνεια παντού και για όλους", τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Και προσθέτει:

    "Κατά συνέπεια, η θέση μας ήταν και είναι γνωστή και δεδομένη. Ναι, σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές, που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή. Εξίσου όμως σαφής είναι και η τοποθέτηση της ΝΔ ότι δεν θα επιτρέψει οι Εξεταστικές αυτές Επιτροπές να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό από τα τεράστια προβλήματα, που προκαλεί και συσσωρεύει η κυβερνητική ανεπάρκεια".

    Εξ άλλου, αναφορικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε:

    "Τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατακλύζονται από διαρροές από γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων, που διακινούν μια πανσπερμία φορολογικών μέτρων, τα οποία αφορούν τους πάντες. Αφορούν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που, ήδη, δοκιμάζονται από τη μεγάλη οικονομική κρίση), τα ακίνητα, τη φορολογία στα καύσιμα κ.λ.π. Η συνεχής επανάληψη των διαρροών αυτών, χωρίς η κυβέρνηση να διευκρινίζει τη βασιμότητά τους, προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και στο σύνολο της κοινής γνώμης. Με αρνητικές επιπτώσεις στην Εθνική μας Οικονομία. Η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει άμεσα τις κατευθυνόμενες διαρροές και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις φορολογικής πολιτικής, έτσι ώστε να μπορέσουν τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Και εκεί που τα μέτρα είναι σωστά, να τα στηρίξουν. Εκεί που διαφωνούν, να εξηγήσουν τη διαφωνία τους και να καταθέσουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις. Η κυβέρνηση καλείται, επίσης, να εφαρμόσει ένα συγκροτημένο σχέδιο και άμεσες δράσεις, για την ανάκαμψη της Οικονομίας, εκ παραλλήλου με τα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγούμε από το σημερινό οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο".

    [02] ΟΣΕ - Διακοπή κυκλοφορίας των συρμών μεταξύ Λάρισας - Κατερίνης

    Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες που ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και αντίστροφα με τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς από τις 6 το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών, εξαιτίας τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στη σήραγγα των Τεμπών.

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέταξε αμέσως όλες τις αμαξοστοιχίες που επρόκειτο να περάσουν από το σημείο να σταματήσουν, ενώ έχουν ειδοποιηθεί τόσο η Αστυνομία όσο και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ.

    Ήδη, επιτόπου βρίσκονται άντρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά για να ερευνήσουν την περιοχή.

    Αργά το απόγευμα ήταν σταματημένες τρεις αμαξοστοιχίες προερχόμενες από Θεσσαλονίκη -στο Λιτόχωρο, στους Πόρους και στη Ραψάνη- και ένα τρένο καθηλωμένο στη Λάρισα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός, πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς είναι το πιο ασφαλές και σύντομο μέσο για να φθάσουν στον προορισμό τους. Σήμερα, λόγω και της αυριανής αργίας των Θεοφανίων, ο ΟΣΕ έχει ενισχύσει τις αμαξοστοιχίες του με επιπλέον βαγόνια για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση θέσεων.

    [03] Σύλληψη για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

    Συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα ένας από τους δέκα νεαρούς σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για 26χρονο, ο οποίος κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αύριο θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο 26χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς λόγω του ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν στη γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι.

    Ο νεαρός είχε συλληφθεί και τον Μάιο του 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας. Τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το παρών το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και σήμερα συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το παρών.

    [04] Με το βλέμμα στο ντέρμπι

    Το μεγάλο ντέρμπι της 16ης ημέρας για τη Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κλέβει την παράσταση στην πρώτη πράξη του πρωταθλήματος για το 2010. Οι πρωταθλητές θέλουν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αλλά η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς πάει στον Πειραιά για το θετικό αποτέλεσμα.

    Σαφώς πιο εύκολη αποστολή θα έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο τον Εργοτέλη και λογικά θα προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Σημαντικό είναι και το ματς στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του δυναμικού Πανιώνιου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί τον Αρη.

    Καβάλα-Λεβαδειακός 2-2

    Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στην Καβάλα και τον Λεβαδειακό, που φιλοξενήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των γηπεδούχων, που εξακολουθούν να παραμένουν στα... υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, σημείωσε ο Ονουάτσι (26`, 66`), ενώ για τον Λεβαδειακό σκόραραν οι Μπαλβορίν (54`) και Ναπολεόνι (71`).

    Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Επιστροφή στις νίκες μετά από περίπου 40 ημέρες για τη Λάρισα. Η ομάδα της Θεσσαλίας, σε αγώνα για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Αλκαζάρ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Κάσας στο 27ο λεπτό.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης ημέρας:

    Τρίτη 5 Ιανουαρίου

    16:45 Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Καβάλα-Λεβαδειακός ΝOVA

    16:45 ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης ΣΚΑΪ

    19:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ατρόμητος-Άρης ΝOVA

    Τετάρτη 6 Ιανουαρίου

    16:45 Ο.Α.Κ.Α Παναθηναϊκός-Εργοτέλης ΝOVA

    19:00 Α.Σ. ΠΑΟΚ ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ΝOVA

    14:30 ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη ΝOVA

    14:30 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ Ηρακλής-Πανθρακικός ΝOVA

    19:00 ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ολυμπιακός-ΑΕΚ ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 January 2010 - 19:30:19 UTC