Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου
  • [02] Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
  • [03] Βρετανικό Εφετείο δικαίωσε τον Μ.Αποστολίδη
  • [04] Θετικές εντυπώσεις
  • [05] "Σε καλό δρόμο"

  • [01] Δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου

    Τη δημιουργία νέας Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και τη δημιουργία νέου πλαισίου λειτουργίας των χώρων παραμονής αλλοδαπών μαζί με άλλα πέντε μέτρα, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή του με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες.

    Οι υπόλοιπες πέντε προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι: η επιτήρηση των συνόρων στην είσοδο και την έξοδο, η αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, δηλαδή, όπως είπε, της μη νόμιμης μετανάστευσης, η σωστή διαχείριση του ζητήματος των πολιτικών προσφύγων με σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις για προστασία εκείνων που πραγματικά διώκονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους, η συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την ΕΕ και τα γειτονικά κράτη και η ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών και ειδικά της δεύτερης γενιάς στις κοινωνικές δομές.

    Οπως είπε ο πρωθυπουργός, η βούληση της κυβέρνησης είναι να αναμορφώσει το σύστημα ασύλου, ώστε αυτό να είναι σε πλήρη συμφωνία με τη σύμβαση της Γενεύης και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    "Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας αύξησης της μεταναστευτικής ροής, βεβαίως και των παράνομων ροών, αλλά και της προσφυγιάς, με όλα αυτά να συνδέονται με τον πολλαπλασιασμό των οικονομικών κρίσεων, την αλλαγή των παγκόσμιων δημογραφικών ισορροπιών, τις περιφερειακές συγκρούσεις που δυστυχώς εντείνονται και την κλιματική αλλαγή", είπε ο πρωθυπουργός.

    Επεσήμανε δε πως "είναι σίγουρο ότι και οι δυνατότητες της Ευρώπης και της Ελλάδας για υποδοχή και ενσωμάτωση έχουν συγκεκριμένα περιθώρια".

    Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων παραμονής αλλοδαπών, ο πρωθυπουργός το συνέδεσε με την άσκηση συνοριακής πολιτικής για την αποτροπή παράνομης ροής μεταναστών.

    Και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η σταδιακή δημιουργία ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής στις περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συμφώνησε με τον κ. Γκουτιέρες πως για να υπάρξει πραγματική προστασία όσων την έχουν ανάγκη αλλά και για να μειωθεί η επιβάρυνση των κρατών - μελών της ΕΕ είναι αδήριτη ανάγκη η συνεργασία των βασικών χωρών διέλευσης μεταναστών που συνορεύουν με την ΕΕ.

    Και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό συζήτησε με τον κ. Γκουτιέρες και το θέμα της Τουρκίας.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις προτεραιότητες που εξήγγειλε εδραιώνεται στην Ελλάδα το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την κοινωνία και παράλληλα προστατεύονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα καθιερώνοντας επιπλέον την ευνομία παντού.

    Με τον ύπατο αρμοστή συζητήσαμε τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ και την υιοθέτηση του προγράμματος της Στοκχόλμης, το οποίο τονίζει την ανάγκη ύπαρξης πραγματικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο θέμα του ασύλου, είπε ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση έναρξη λειτουργίας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου που θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της επιβάρυνσης που συνεπάγεται για τα κράτη- μέλη η συνεχής μεταναστευτική ροή και ο μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο.

    "Υπενθύμισα στον κ. Γκουτιέρες το υπέρμετρο και δυσανάλογο βάρος που επιφέρει στην Ελλάδα η εφαρμογή του κανονισμού Δουβλίνο II και τόνισα την ανάγκη βελτίωσης των προβλέψεων με την τροποποίηση του κριτηρίου πρώτης εισόδου και τη δημιουργία υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας από τη μια λοιπόν έχουμε την πολιτική της αποτροπής της λαθρομετανάστευσης και το μοίρασμα των βαρών με τα άλλα κράτη-μέλη και τους θεσμούς της ΕΕ και από την άλλη μία πολιτική συνοχής και ένταξης των νόμιμων μεταναστών στη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον ύπατο αρμοστή για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που σε λίγες εβδομάδες, όπως είπε, θα ψηφιστούν με βασικό δείγμα την νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δίνεται ελπίδα και προοπτική, όπως ανέφερε, στους μετανάστες που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα και ιδίως τα παιδιά τους που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους.

    "Οι συγκεκριμένες προβλέψεις λαμβάνουν ειδική μέριμνα για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "με την ίδια πρωτοβουλία ενεργοποιούμε δραστικά την πορεία των νόμιμων και μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα και των αναγνωρισμένων προσφύγων προσφέροντάς τους τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης".

    Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην αρωγή της Υπατης Αρμοστείας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

    Ο κ. Αντόνιο Γκουτιέρες από την πλευρά του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι "η μετανάστευση δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και προστασίας της εθνικής ασφάλειας".

    Ο ύπατος αρμοστής είπε ότι η διατήρηση ανθρώπων σε μια αβέβαιη κατάσταση δεν είναι κάτι το σωστό, αλλά πρέπει να είναι γνωστό ποιος είναι ο καθένας και πού μένει και παράλληλα αν χρήζει προστασίας, διαφορετικά εάν δεν χρήζει να επαναπροωθείται στη χώρα προέλευσής του ή σε άλλη χώρα έτσι ώστε να γίνονται σεβαστά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η εθνική ασφάλεια.

    Επαναλαμβάνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι θετικές, ο κ.Γκουτιέρες είπε ότι υπάρχουν όντως άνθρωποι που χρήζουν διεθνούς προστασίας αλλά και άλλοι που αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής και πρόσθεσε ότι αναγνωρίζουμε το πρώτο, λαμβάνουμε υπόψη μας και το δεύτερο αλλά αναγνωρίζουμε και το δικαίωμα στα κράτη να χαράζουν εθνικές πολιτικές και άρα να επαναπροωθήσουν όσους δεν πρέπει να τύχουν προστασίας.

    Η φύλαξη των συνόρων, η καταστολή του εμπορίου ανθρώπων, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων δεδομένης και της συνεισφοράς των μεταναστών μαζί με το νέο σύστημα χορήγησης ασύλου και τα μέτρα για την ιθαγένεια λειτουργούν συμπληρωματικά και εξασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, είπε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ.

    Ο κ. Γκουτιέρες αναγνώρισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει δυσανάλογη προσπάθεια, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικές υπηρεσίες στην ΕΕ. Και κάλεσε την τελευταία να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα και να μοιραστεί τα βάρη ενώ πρόσθεσε ότι θα αρθρώσουμε λόγο στις Βρυξέλλες, ώστε να σταθούν αλληλέγγυες με την Ελλάδα κάτι το οποίο θα είναι και προς όφελος της Ευρώπης.

    Τέλος, ο ύπατος αρμοστής είπε ότι για το μοίρασμα του βάρους του ζητήματος αυτού είναι απαραίτητη και η συνάφεια και η συνοχή της ευρωπαϊκής πολιτικής.

    [02] Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

    Αύριο το πρωΐ θα ξεκινήσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Κορκονέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια στην πράξη αυτή βαρύνεται ο συνάδελφός του.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πιθανόν να διακοπεί αύριο, καθώς αναμένεται να υποβληθούν σχετικά αιτήματα τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την πολιτική αγωγή. Ενόψει της δίκης έχουν μεταβεί στην Άμφισσα αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και όμορους νομούς, ώστε να ενισχυθεί το τοπικό τμήμα.

    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άμφισσας, Δημήτρη Προβιά, η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη δίκη. Όπως δήλωσε ο κ. Προβιάς, «η ασφάλεια της πόλης είναι έργο της Αστυνομίας, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε όλους τους απαιτούμενους σχεδιασμούς».

    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν ήδη γίνει συσκέψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, και επιτελείς της Αστυνομίας.

    Ο κ. Προβιάς τόνισε ότι οι καταστηματάρχες της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τις επιχειρήσεις τους και ότι, πλην ελαχίστων, κανένας δεν έλαβε κάποιο ιδιαίτερο μέτρο προστασίας για το κατάστημά του.

    Το ίδιο δήλωσε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, Χρυσούλα Ματατάνα, η οποία παράλληλα επισήμανε ότι το κόστος για την τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων, ή άλλων κατασκευών, στα μαγαζιά για τον φόβο επεισοδίων, ήταν άκρως απαγορευτικό.

    Εντελώς διαφορετική άποψη εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Άμφισσας, Νίκος Δρόλαπας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της πόλης, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα δικαστήρια.

    Ο κ. Δρόλαπας τοποθέτησε σε όλη την πρόσοψη του ξενοδοχείου του ειδική κατασκευή από λαμαρίνα, που φθάνει τον πρώτο όροφο του κτηρίου. «Είμαστε πανικοβλημένοι», δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή δεν έπρεπε να δεχθεί τη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη.

    Αύριο το πρωΐ προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία της Αμφισσας αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, οι οποίοι σε φυλλάδια, που μοίρασαν, σημειώνουν ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη διαμαρτυρία τους.

    [03] Βρετανικό Εφετείο δικαίωσε τον Μ.Αποστολίδη

    Το Βρετανικό Εφετείο εξέδωσε σήμερα την τελεσίδικη απόφασή του σε σχέση με την υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Όραμς.

    Το Εφετείο απεφάνθη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να εκτελεστεί.

    Το κυπριακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ζεύγος των Βρετανών Όραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη στην περιουσία του στην κατεχόμενη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις σε αυτήν και να την παραδώσει στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.

    Ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Αποστολίδης, σημειώνοντας ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «νίκη των θεσμών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα εκτιμά ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλες τις πτυχές του περιουσιακού.

    Δηλώσεις Δ. Χριστόφια και πολιτικών ηγετών

    Ικανοποίηση για την υποστηρικτική απόφαση του βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση του πρόσφυγα από τη Λάπηθο, Μελέτη Αποστολίδη, εναντίον του ζεύγους Όραμς από τη Βρετανία, το οποίο έχει σφετεριστεί ακίνητη περιουσία του πρώτου, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι αυτή είναι εξαιρετικής νομικής και πολιτικής σημασίας.

    «Έχει νομική σημασία, διότι το βρετανικό Εφετείο συμπεριφέρθηκε με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε και πρόσθεσε πως έχει «και πολιτική σημασία, διότι δίδει απάντηση στην πλευρά, που θέλει να αρνηθεί το δικαίωμα της χρήσης της ιδιοκτησίας».

    «Πάρα πολύ σημαντική και ικανοποιητική», χαρακτήρισε την απόφαση ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, επισημαίνοντας ότι «τοποθετεί τα ζητήματα, που άπτονται του περιουσιακού, στη σωστή τους βάση. Παράλληλα, ενισχύει την επιχειρηματολογία της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του κεφαλαίου του περιουσιακού, στο τραπέζι των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι είναι μια «θετική εξέλιξη, η οποία θα δώσει ενίσχυση στις προσπάθειές μας, στα πλαίσια του διαπραγματευτικού διαλόγου για αίσια κατάληξη του Κυπριακού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις περιουσίες. Κάθε απόφαση, που βοηθά υποστηρικτικά στα δίκαια αιτήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς πρέπει να αξιοποιείται, εάν είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια ικανοποίησης θέσεων αρχών, αλλά και θέσεων δικαίου».

    Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει το αίτημα, όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί και από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, πως «η απόφαση δικαστηρίων ενός κράτους μέλους εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στα κράτη μέλη».

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Κολοκασίδης, δήλωσε πως, «ως αποτέλεσμα της απόφασης, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσεων κατά σφετεριστών περιουσιών στα κατεχόμενα. Η υπόθεση δημιουργεί νέες επιλογές για τα θύματα της εισβολής και για τη νομική διεκδίκηση των κατεχόμενων περιουσιών».

    Ο κ. Κολοκασίδης σημείωσε ότι ταυτόχρονα, «η απόφαση διαψεύδει όλους όσοι έβλεπαν με σκεπτικισμό τη νομική διεκδίκηση και έλεγαν ότι το Κυπριακό είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα».

    Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν από την ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους.

    Κατά την ανακοίνωση, σήμερα, της απόφασης στο βρετανικό Εφετείο δεν παρέστησαν, ούτε το ζεύγος Όραμς, ούτε η δικηγόρος τους, Σιέρι Μπλερ, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας.

    [04] Θετικές εντυπώσεις

    Τρεις ώρες διήρκησε ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, η διαδικασία ακρόασης της κας Μαρίας Δαμανάκη, υποψήφιας Επιτρόπου για το χαρτοφυλάκιο Αλιευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας της Κομισιόν. Η διαδικασία διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, λόγω της ικανοποίησης που συχνά εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές για τις απαντήσεις της ελληνίδας πολιτικού στις ερωτήσεις που υπέβαλαν.

    Κατά την έναρξη της διαδικασίας ωστόσο, η κα Δαμανάκη χρειάσθηκε να ανατρέψει την αρνητική εντύπωση που άφησαν οι εισαγωγικές παρατηρήσεις της προέδρου της συνεδρίας Ισπανίδας χριστιανοδημοκράτισσας κας Κάρμεν Φράγκα-Εστέβεθ (Carmen Fraga Estevez).

    Η κα Φράγκα-Εστέβεθ καλωσόρισε την κα Δαμανάκη και εξήγησε ότι σύμφωνα με τη διαδικασία η Κομισιόν (μέσω της υποψηφίου Επιτρόπου) έχει ήδη απαντήσει εγγράφως σε ερωτήσεις που της έχουν τεθεί για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει.

    Οι απαντήσεις έχουν διανεμηθεί στους ευρωβουλευτές, μεταφρασμένες σε όλες τις επίσημες γλώσσες.

    Λαμβάνοντας υπ' όψιν, είπε η κα Φράγκα-Εστέβεθ, τη σημασία των προκλήσεων που προκύπτουν από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Επιτροπή Αλιείας αποφάσισε να επικεντρωθεί σε θεσμικά θέματα, θέτοντας πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τις δεσμεύσεις που το ΕΚ περιμένει από τη νέα Επίτροπο.

    Απευθυνόμενη στην κα Δαμανάκη, η πρόεδρος δήλωσε: "Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που πήραμε είναι ασαφείς, δεν διαφαίνεται μία θέλησή σας να αναλάβετε συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι του ΕΚ. Πρέπει να πω ότι είμαστε κάπως απογοητευμένοι. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει υπ' όψιν της το γεγονός ότι ετέθη σε εφαρμογή η Συνθήκη της Λισαβόνας, και δεν είναι προσωπική η παρατήρηση δεν απευθύνεται μόνο σε εσάς. Με τις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών σήμερα θα σας δώσουμε μία νέα ευκαιρία για να μας εξηγήσετε με σαφήνεια τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι του Κοινοβουλίου στα θέματα αυτά και μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών στις μικτές επιτροπές για την εφαρμογή αλιευτικών συμφωνιών, καθώς και στις συνεδριάσεις όπου εμπλέκονται διεθνείς οργανισμοί ", κατέληξε η πρόεδρος .

    Μέσα στο αυστηρό όριο των δέκα λεπτών η κα Δαμανάκη ανέπτυξε τις θέσεις της, πριν περάσει στη διαδικασία των ερωτήσεων από τους ευρωβουλευτές.

    Αναφορικά με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, η κα Δαμανάκη αποδέχθηκε τις επιφυλάξεις της κας Φράγκα-Εστέβεθ, δήλωσε όμως ότι για την εφαρμογή της απαιτείται "μία ποιοτική αλλαγή. Είναι θέμα οριζόντιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου, και δεν είναι θέμα ευθύνης της Επιτρόπου".

    Πρόσθεσε ότι όσον αφορά την ίδια θα εξαντλήσει "κάθε δυνατότητα ώστε να εξασφαλισθεί μία καλύτερη ανταπόκριση στο νέο κανονιστικό πλαίσιο συμφωνίας".

    Παράλληλα υπογράμμισε το γεγονός ότι βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου της Συνθήκης της Λισαβόνας, "διασφαλίζεται ένας ακόμα μεγαλύτερος ρόλος για το ΕΚ αφού η αλιεία θα είναι στο εξής αντικείμενο συναπόφασης ως συνήθης νομοθετική διαδικασία".

    Συνοψίζοντας την πολιτική της για την Αλιευτική Πολιτική, η κα Δαμανάκη αναφέρθηκε σε τέσσερις λέξεις -κλειδιά : Αειφορία, Δημοκρατική Υπευθυνότητα, Παγκόσμια Διάσταση και Συμμόρφωση.

    - Για την "Αειφορία" η κα Δαμανάκη δήλωσε ότι θα πρέπει να αφορά το τρίπτυχο: Περιβάλλον, Οικονομία και Κοινωνία. Στόχος είναι να "αλιεύουμε λιγότερο και να κερδίζουμε περισσότερο, κάνοντας την αλιεία μας πιο προσοδοφόρα".

    - Σχετικά με τη "Δημοκρατική υπευθυνότητα" δήλωσε ότι είναι υπέρ της αποκέντρωσης, της περιφερειοποίησης της αλιευτικής πολιτικής. Εξήγησε ότι η αλιευτική πολιτική είναι μία κοινή πολιτική και δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο εάν συμφωνηθεί ότι δεν θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις στο ύψιστο επίπεδο για κάθε τους λεπτομέρεια.

    - Σχετικά με την "Παγκόσμια Διάσταση", η κα Δαμανάκη υποστήριξε ότι με στόχο την καλύτερη προσαρμογή στον 21ο αιώνα χρειάζονται καλύτερα αποτελέσματα για τις αλιευτικές συμφωνίες με ένα ασφαλές διεθνές περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα είναι επιθυμητά και τα αναπτυξιακά αιτήματα και για τις χώρες εταίρους.

    - "Συμμόρφωση" σημαίνει για την κα Δαμανάκη "αξιοπιστία" της ευρωπαϊκής αλιευτικής πολιτικής. Αυτό συνεπάγεται εγγυήσεις για έναν υγιή ανταγωνισμό με τα γειτονικά κράτη που αλιεύουν στα ίδια ύδατα. Ζήτησε, δε, συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ελέγχου και απαγόρευση παράνομων εισαγωγών.

    Αναφορικά με τα θέματα της Ναυτιλίας, η κα Δαμανάκη αναφέρθηκε στη "Γαλάζια Βίβλο" λέγοντας ότι ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε περισσότερο σε μία ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης των θαλάσσιων λεκανών με συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα.

    ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: Εντυπωσιακή ακρόαση

    «Εντυπωσιακή», χαρακτηρίζει στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τη σημερινή ακρόαση της Ελληνίδας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, ενώπιον των Ευρωβουλευτών.

    Ο επικεφαλής της ΚΟ, Σταύρος Λαμπρινίδης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, «τη σαφήνεια και τις λεπτομερείς απαντήσεις», που έδωσε η κα Δαμανάκη, η οποία έδειξε ότι ήταν «εξαιρετικά προετοιμασμένη στα θέματα του χαρτοφυλακίου της».

    Σημειώνει τη σημασία που προτίθεται να δώσει η Επίτροπος, τόσο στην αειφορία, όσο και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικροί αλιείς στην ΕΕ, αλλά και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει για πρώτη φορά διάλογο της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ναυτικών.

    «Σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους Επιτρόπους», σημειώνει ο κ. Λαμπρινίδης, «δεν δίστασε να εκφράσει τη δική της άποψη και να περιγράψει το δικό της όραμα για το μέλλον της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας και Αλιείας».

    Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος συμμετείχε στην ακρόαση, με ερώτησή του, δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας:

    «Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι η προστασία των αλιευμάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι ψηλά στην ατζέντα της υποψήφιας Επιτρόπου Αλιείας. Τα ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων από τον περιορισμό της υπεραλίευσης και την αντικατάσταση λανθασμένων αλιευτικών πρακτικών, και η χρηματοδότησή τους και από το Κοινωνικό Ταμείο, είναι μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε η κα Δαμανάκη, η οποία διατύπωσε, επίσης, τη δέσμευσή της για περαιτέρω έρευνα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα αλιεύματα και στην παράκτια ζώνη, προκειμένου η ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένη δράση».

    Στήριξη από την ομάδα της ΝΔ

    Την πλήρη υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξασφάλισε σήμερα η Μαρία Δαμανάκη, ύστερα από τη σημερινή, επιτυχημένη ακρόασή της για την υποψηφιότητά της ως Επιτρόπου για το χαρτοφυλάκιο Αλιευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας.

    «Η Ομάδα της ΝΔ στηρίζει πλήρως την κ. Δαμανάκη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της Ομάδας Μαριέττα Γιαννάκου.

    Η κ. Δαμανάκη «συγκεντρώνει τα πολιτικά και τα τεχνοκρατικά προσόντα και έκανε πραγματικά μία αξιόλογη εμφάνιση. Θεωρούμε ότι είναι ικανοτάτη για τη θέση που έχει αναλάβει», πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου.

    Τη διαδικασία ακρόασης της κ. Δαμανάκη παρακολούθησαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ιωάννης Τσουκαλάς και Γεώργιος Κουμουτσάκος.

    Για τον κ. Τσουκαλά, η ακρόαση της κας Δαμανάκη «ήταν μία από τις καλύτερες» που έχει παρακολουθήσει.

    Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η Μαρία Δαμανάκη απάντησε «με επάρκεια, σαφήνεια και πολιτική αίσθηση, σε όλες τις ερωτήσεις, οι οποίες δεν ήταν λίγες, διήρκεσαν τρεις ώρες, οι δε ερωτώντες ήταν πάνω από 25».

    Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον «τεράστιο κόπο» που φαντάζεται ότι έχει καταβάλει η υποψήφια, για να ενημερωθεί «με τέτοια επάρκεια και τόσο γρήγορα μέσα σε ένα δίμηνο».

    «Να επαινέσω το γεγονός», είπε, «ότι σε αντίθεση με πολλούς άλλους υποψήφιους επιτρόπους η κ. Δαμανάκη είχε ένα σπάνιο συνδυασμό, ενός τεχνοκράτη που έχει πολιτικές, κοινωνικές και κοινοβουλευτικές ευαισθησίες και ενός πολιτικού που είναι τεχνικά εκλόγιμος. Ισως εκεί να "μιλούσε" και η μόρφωσή της από το Πολυτεχνείο ως χημικός μηχανικός», κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.

    Ο κ. Κουμουτσάκος πήρε μέρος στην ακρόαση ως ένας από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Μεταφορών.

    Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, η εμφάνιση της κ. Δαμανάκη ήταν "άρτια", ακολούθησε δε "μία πολύ καλή στρατηγική".

    Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί ότι η μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία της σίγουρα βοήθησε την κ. Δαμανάκη να κατανοήσει ότι έπρεπε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ευρωβουλευτές και γενικότερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι τους θεωρεί συνεργάτες στο έργο που έχει να κάνει.

    «Αυτό ήταν επιτυχές», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, όπως «επιτυχές ήταν το ότι αναγνώρισε ότι σε περιπτώσεις πιθανών επικαλύψεων αρμοδιοτήτων με την Επιτροπή Μεταφορών η οποία καλύπτει τις θαλάσσιες μεταφορές, θα σπεύσει πολύ γρήγορα να το λύσει αξιοποιώντας και την ειδική επιτροπή που υπάρχει για την Ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική στην οποία συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι επίτροποι».

    Το γεγονός ότι η Μαρία Δαμανάκη απέφυγε να μπει ειδικότερα σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών, ακόμα και εάν τα γνώριζε, ήταν κατά τον κ. Κουμουτσάκο «η σωστή στρατηγική, γιατί καθησύχασε τους εκπροσώπους της Επιτροπής Μεταφορών ότι δεν πρόκειται να χάσουν "κομμάτι" από τις θαλάσσιες μεταφορές».

    -

    [05] "Σε καλό δρόμο"

    Το Συμβούλιο καλωσορίζει τη σειρά δράσεων που ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση για την αναμόρφωση του εθνικού στατιστικού συστήματος , την ανεξαρτητοποίηση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή και κοινοποίηση των στατιστικών στοιχείων, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησε το Συμβούλιο υπουργών οικονομίας της ΕΕ για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο, το Συμβούλιο αναφέρει ότι όλα τα ζητήματα που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και τα οποία αναδείχτηκαν στη πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ποιότητα και την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα και με επείγοντα χαρακτήρα καθώς , όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ένα θέμα θεμελιώδους σημασίας στη διαδικασία της εποπτείας της οικονομικής πολιτικής στην ΕΕ και την οικονομική και νομισματική ένωση.

    Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο καλεί επισταμένως την Ελλάδα να δράσει άμεσα ώστε τα ζητήματα μεθοδολογίας και τεχνικών διαδικασιών που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί να αποτελέσουν αντικείμενο προσεκτικής ανάλυσης. Ακόμη, το Συμβούλιο καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις ελλείψεις του διοικητικού μηχανισμού της στατιστικής υπηρεσίας προωθώντας «διαφανείς διαδικασίες μεταξύ των εμπλεκομένων θεσμικών οργάνων». Επίσης, το Συμβούλιο καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε το ελληνικό στατιστικό σύστημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ΕΕ και να θεσπίσει έως το Φεβρουάριο του 2010 ένα πρόγραμμα δράσης που θα έχει ως στόχο να καλύψει τις ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί για τη συλλογή, επεξεργασία και κοινοποίηση των στατιστικών στοιχείων. Στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου, επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης σε αυτό το θέμα και πως θα το επανεξετάσει στην επόμενη σύνοδό του τον Φεβρουάριο.

    Εξάλλου, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ΕCOFIN ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συζήτηση που διεξήχθη για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και σημείωσε ότι η Επιτροπή συμφωνεί με τα συμπεράσματα για την Ελλάδα που ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το Συμβούλιο.

    Ακόμη, ο αρμόδιος επίτροπος επεσήμανε ότι στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας θα ληφθούν αποφάσεις για το σχέδιο δράσης για κάθε σημείο που αναγνωρίστηκε ως προβληματικό σχετικά με τη συλλογή και διαχείριση των ελληνικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, 14 σημεία έχουν αναγνωριστεί ως αδύναμα από την Επιτροπή (και το Συμβούλιο) και χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων, ανέφερε ο επίτροπος και εξέφρασε την ελπίδα οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν στο επόμενο ECOFIN. «Δεν αποκλείω στο εν λόγω σχέδιο δράσης να υπάρχουν και προτάσεις για μεταρρύθμιση και άλλων οργάνων, εκτός της στατιστικής υπηρεσίας, τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση και παρουσίαση των σχετικών δεδομένων», είπε ο αρμόδιος Επίτροπος.

    Κληθείς να δώσει ένα παράδειγμα σχετικά με τις δυνατότητες που θα διαθέτει η Eurostat σε περίπτωση που της αποδοθούν περισσότερες ελεγκτικές αρμοδιότητες, όπως θα ζητήσει η Επιτροπή, ο Χ. Αλμούνια αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας και την υποβολή των αναθεωρημένων στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009. Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι εάν η Eurostat διέθετε μεγαλύτερες ελεγκτικές αρμοδιότητες, θα μπορούσε να έχει ελέγξει τα νέα στοιχεία που υποβλήθηκαν, τα οποία αναθεωρούσαν στοιχεία που είχαν κατατεθεί μόλις 90 μέρες νωρίτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Με τις ενισχυμένες ελεγκτικές δυνατότητες, η Eurostat θα είναι σε θέση να ελέγχει, εάν υπάρχουν αμφιβολίες για τα στοιχεία των δημοσίων δαπανών που λαμβάνει, ανατρέχοντας στις πηγές των στοιχείων που υποβάλλονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες ευτυχώς δεν είναι πολλές, όταν έχουμε βάσιμες αμφιβολίες για την ακρίβεια των στοιχείων, θα μπορούμε να τα ελέγξουμε», εξήγησε ο Χ. Αλμούνια.

    Σε ερώτηση για πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής δημοσιονομικής κατάστασης σε άλλες χώρες, ο Επίτροπος απάντησε ότι σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί περιορίστηκαν στη συζήτηση περί των στατιστικών στοιχείων και συμπλήρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα συζητηθούν οι συστάσεις για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας και την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου σταθερότητας.

    Τέλος, ο Χ. Αλμούνια παραδέχθηκε ότι λόγω της ελληνικής κατάστασης υπάρχει «νευρικότητα στις αγορές», η οποία επηρεάζει και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η «Η μοίρα μιας χώρας στη νομισματική ένωση, είναι η μοίρα και των υπολοίπων χωρών».

    Γ. Παπακωνσταντίνου: «Πληρώνουμε την αναξιοπιστία των παρελθόντων ετών»

    Την ικανοποίησή του, τόσο για την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Ecofin αναφορικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, όσο και για την αποδοχή την οποία έτυχαν οι βασικοί άξονες του τριετούς προγράμματος οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ecofin, ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα στατιστικά στοιχεία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το Συμβούλιο με τη σημερινή του ανακοίνωση αφενός μεν αναγνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, αφετέρου όμως καλωσορίζει τα πρώτα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

    «Πληρώνουμε την αναξιοπιστία των παρελθόντων ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου η νέα κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή πέραν της κοινοποίησης στις Βρυξέλλες της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, της οποίας το δημοσιονομικό έλλειμμα υπερέβαινε το 12%.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θωρακίζεται το σύστημα παραγωγής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα και τόνισε ότι η ηγεσία της στατιστικής υπηρεσίας θα εκλέγεται εφεξής, με ευρεία πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων. Τόνισε, επίσης, ότι στην ηγεσία της νέας στατιστικής υπηρεσίας θα μετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών, ανεξάρτητων φορέων, ενδεχομένως δε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, εφόσον από νομικής απόψεως αυτό αποδειχτεί εφικτό.

    Επί του θέματος αυτού, ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εντοπίσει 14 τομείς αναφορικά με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), στους οποίους χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις.

    Ο υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε, επίσης, στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες αφορούν τη θεσμοθέτηση δύο σωμάτων τα οποία θα ασχολούνται με τον έλεγχο τόσο της κατάρτισης όσο και της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Σε ό,τι αφορά το τριετές «πρόγραμμα σταθερότητας ανάπτυξης και ανασυγκρότησης» της οικονομίας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετίας το οποίο είναι «εμπροσθοβαρές» (σ.σ. υπό την έννοια ότι τα δύο πρώτα χρόνια θα επιτευχθεί το μεγαλύτερο τμήμα της δημοσιονομικής προσαρμογής) και ότι υπάρχει πλήρης και λεπτομερής καταγραφή όλων των τομέων στους οποίους θα υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς και μετρίσιμες επιπτώσεις. Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις επικείμενες αλλαγές που θα υπάρξουν στο φορολογικό σύστημα της χώρας, στο ασφαλιστικό, στο σύστημα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και στη διοικητική μηχανή της χώρας, μέσω του Καλλικράτη. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι οι πρώτες αντιδράσεις από την ΕΕ ήταν θετικές, τονίζοντας, ωστόσο, ότι από εδώ και στο εξής το μεγάλο πρόβλημα είναι η υλοποίηση του προγράμματος και η επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού μεταξύ των υπουργείων.

    Καταλήγοντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα το Συμβούλιο θα παρουσιάσει υπό μορφή πακέτου στην Ελλάδα συνολικές συστάσεις τόσο για την υπέρβαση του ελλείμματος όσο και για το τριετές πρόγραμμα και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων. Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα έχει ένα τετράμηνο για να απαντήσει με λεπτομερή τρόπο πώς θα ανταποκριθεί στις συστάσεις των Βρυξελλών. Αυτό θα συμβεί τον Ιούνιο και στη συνέχεια, με βάση το άρθρο 126, παράγραφος 9 της Συνθήκης της Λισαβόνας (τέως Άρθρο 104, παράγραφος 9 της Συνθήκης του Μάαστριχτ), η Ελλάδα θα ελέγχεται δημοσιονομικά ανά δίμηνο.

    Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στο πότε θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί τον Οκτώβριο, οπότε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κοινοποιούν στις Βρυξέλλες, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τους και σημείωσε ότι όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές. Τόνισε, ακόμη, ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δημιουργείται επισφάλεια κινδύνου στους ελληνικούς τίτλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2010 - 17:30:35 UTC