Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Το αγροτικό πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία''
  • [02] "Πρώτη προτεραιότητα τα αγροτικά ζητήματα"
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 21/1/2010
  • [04] "Υπέρ των λαϊκών στρωμάτων"
  • [05] "Αντιδημοκρατική τακτική"

  • [01] ''Το αγροτικό πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία''

    Τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτικής θα ανοίξει με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις 2 το μεσημέρι. Αργότερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας, Kim Hyong-O.

    "Υπάρχουν δουλείες του παρελθόντος με τις οποίες πρέπει να έρθουμε σε ρήξη", επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν ο προγραμματισμός ανά υπουργείο, με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα και τον Ιούνιο.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συλλογικό προσδιορισμό των μεγάλων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός επιδεικνύει ιδιαίτερη ωριμότητα και αντιλαμβάνεται ότι οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν τώρα ή ποτέ.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να προχωρήσουν στο έργο τους με αυτοπεποίθηση, δέσμευση και χωρίς πανικό.

    Μετά το πέρας του άτυπου υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη για το ζήτημα των αγροτών με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι το αγροτικό πρόβλημα αφορά όλη την κοινωνία, αλλά και να επισημαίνει την πρόθεση και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για βαθιές αλλαγές στο ζήτημα αυτό.

    Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ούτως ή άλλως θεσμικά και θα προωθηθούν μέσα από το διάλογο στον οποίο έχει καλέσει η κυβέρνηση. Και ο οποίος, όπως τονίστηκε, είναι ανοιχτός αν οι ίδιοι οι αγρότες το θέλουν.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μιλώντας γενικότερα, ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και παράλληλα να δίνεται αυτή η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς επιπλέον υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, η οποία στο πρόγραμμά της περιέχει τις αλλαγές αυτές.

    Είναι ευκαιρία για τους αγρότες, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη σύσκεψη, να αξιοποιήσουν το νέο της κυβέρνησης και τη διάθεσή της για αλλαγές.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος του ανέφερε ότι πέραν της γενικής αναστάτωσης οι μικροί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι της Βουλγαρίας επιβαρύνονται καθημερινά με κόστος τριών εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε ότι μέσα από το διάλογο θα γίνει προσπάθεια να σταματήσει το κλείσιμο των οδικών αξόνων.

    [02] "Πρώτη προτεραιότητα τα αγροτικά ζητήματα"

    Δίκαια χαρακτηρίζει τα αιτήματα των αγροτών η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό τους και να δώσει άμεσα λύσεις. Στη Ρηγίλλης όμως ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται κατά του κλεισίματος των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα υποδείξουν σε κανέναν τις μορφές των κινητοποιήσεων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε χθες με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί και με εκπροσώπους άλλων αγροτικών οργανώσεων.

    Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος παρίστατο στις συναντήσεις, χαρακτήρισε γόνιμο το διάλογο, ότι υπήρξε μια ενδελεχής ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου και συμφωνήθηκε, όπως είπε, να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία και συνεργασία με τα όργανα των αγροτών το επόμενο διάστημα.

    Ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως για τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ τα αγροτικά ζητήματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και πως το κόμμα θα στηρίξει και θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους.

    Όσον αφορά το θέμα του κλεισίματος των δρόμων ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως η κάθοδος των αγροτών στους δρόμους είναι αυθόρμητη υπό την πίεση των προβλημάτων που εντείνονται τα τελευταία χρόνια. Επανέλαβε όμως πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες. "Αυτή είναι η διαφορά μας με την παρούσα κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Κασαπίδης. "Γιατί διαχρονικά η ΝΔ δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες αγρότες ότι σταθήκαμε στο πλευρό τους σε δύσκολες στιγμές, σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Καλούμε την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να συντονίσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας για τα προβλήματα και την προοπτική των ελλήνων αγροτών που αισθάνονται ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον".

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας χαρακτήρισε γόνιμη τη συνεργασία με τον Α. Σαμαρά ενώ τάχθηκε και αυτός κατά του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες.

    Για συμφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Θανάσης Λίγδας ο οποίος επισήμανε πως για τον κ. Σαμαρά τον αγροτικό αποτελεί προτεραιότητα.

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 21/1/2010

  • Συνέδριο της εφημερίδας Financial Times "The Future of Banking in Greece" με ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας Λ.Κατσέλη ,την υποδιοικητή της ΤτΕ κ.Λουρή, τραπεζίτες και επιχειρηματίες - 09:20:00, Αθήνα/ Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

  • Σεμινάριο, με θέμα: "Η προστασία των προϊόντων από την αντιγραφή", διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Nikopolis. - 10:00:00, Θεσσαλονίκη/Πυλαία.

  • Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτης διοργανώνει συνέντευξη τύπου με θέμα: "Χρηματοπιστωτική Πολιτική" στην αίθουσα Συνεδριάσεων της ΚΕΕΕ. - 11:00:00, Αθήνα/Ακαδημιας 6.

  • Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών νομού Θεσσαλονίκης θα επισκεφθούν το Νομάρχη Π. Ψωμιάδη για να τον ενημερώσουν για τους λόγους των κινητοποιήσεών τους. - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία.

  • Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο δημαρχείο. - 11:30:00, Θεσσαλονίκη/Βενιζέλου 45.

  • Συνέντευξη Τύπου για την 3η Σύνοδο της ελληνικής εταιρίας έρευνας και αντιμετώπισης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), στον Ιατρικό Σύλλογο. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη.

  • Συνέντευξη Τύπου από την επιτροπή οργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility 2009-2010 - 12:00:00, Αθήνα/Ακαδημίας 48, Πολιτιστικό κέντρο πανεπιστημίου Αθηνών - Αίθουσα Κ. Παλαμά.

  • Συνέντευξη Τύπου για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 26 Ιανουαρίου - 12:00:00, Αθήνα/ΕΣΗΕΑ.

  • Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τους απολυμένους της Ολυμπιακής, έξω από το υπουργείο Μεταφορών - 12:00:00, Αθήνα/υπ. Μεταφορών.

  • Συνέντευξη Τύπου Visa Hellas - 12:30:00, Αθήνα/Hilton.

  • Παρουσίαση της "Εξαμηνιαίας έκθεσης ανάλυσης των τουριστικών τάσεων του ελληνικού τουρισμού και των προβλέψεων για το 2010" - 12:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

  • Δεξίωση του πρέσβη της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό - 13:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 7.

  • Ειδική Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. - 13:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία.

  • Συνάντηση Προέδρου Παπούλια με τον Πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Ν. Κορέας - 13:00:00, Προεδρικό Μέγαρο.

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιάφκου για τον Μιχάλη Κακογιάννη - 13:00:00, Αθήνα/Ιδρυμα Μ. Κακογιάννη.

  • Συνέντευξη Τύπου των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη για την εβδομάδα προβολών FOG FILMS, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο Ολύμπιον. - 13:30:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους.

  • Συνάντηση Προέδρου Παπούλια με τον Πρόεδρο του Κυπριακού ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη - 13:30:00, Προεδρικό Μέγαρο.

  • Συνάντηση του πρόεδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλ. Παπαδόπουλου με τους οικονομικούς συντάκτες. - 13:30:00, Αθήνα.

  • Συνέδριαση Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτικής υπό τον Θ. Πάγκαλο - Τη συνεδρίαση θα ανοίξει με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου - 14:00:00, Αθήνα/Μαξίμου.

  • Ο Πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσαλνικος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του "Δημοκρατικού Συναγερμού" της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη. - 14:30:00, Επίσης, στις 15.30, ο κ. Πετσάλνικος θα συναντηθεί με την Επιτροπή κατεχομένων Δήμων Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον Πρόεδρό της κ. Α. Γαλανό, Δήμαρχο της κατεχομένης Αμμοχώστου και τους Δημάρχους των επίσης κατεχομένων Δήμων Λαπήθου κ. Α. Ελευθερίου και Καραβά κ. Ι. Παπαϊωάννου.

  • Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας, Kim Hyong-O. - 15:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Δεξίωση Παπούλια για το διπλωματικό σώμα - 19:30:00, Προεδρικό Μέγαρο.

  • Κοινοβουλευτικό έργο, Αθήνα/Βουλή:

    09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής, σύσταση Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λοιπές διατάξεις". (2/3)

    12.30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Ιωάννη Οικονομίδη, και από τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Σέργιο Λαμπρόπουλο, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στα Τέμπη και με τον προγραμματισμό για την αποκατάσταση των ζημιών και της κυκλοφορίας.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Ανδρών (α΄ φάση), 18.00 Πανελλήνιος - ΑΕΚ (ΕΤ1)

    [04] "Υπέρ των λαϊκών στρωμάτων"

    Με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής.

    "Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα της αγροτιάς που δίνει μάχη επιβίωσης, επιχειρεί, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, να κάμψει με τη συκοφαντία και τους εισαγγελείς τον αγώνα της που φουντώνει σε όλη την Ελλάδα", τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να σταθούν δίπλα στη "φτωχή και μεσαία αγροτιά" και να καταδικάσουν "την «Ιερή Συμμαχία» κομμάτων, εκπροσώπων επιχειρηματιών, την ίδια την ΕΕ, που με σημαία την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων κηρύσσουν παράνομο τον αγώνα της". Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων της "συμφέρει και τα λαϊκά στρώματα της πόλης".

    Ακόμη, σε άλλη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, τονίζει ότι "η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΕΕ, σφίγγει την φορολογική θηλιά στα λαϊκά στρώματα ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, προκειμένου να διατηρήσει και να διευρύνει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών. Χρειάζεται τώρα λαϊκή αντεπίθεση", καταλήγει η ανακοίνωση.

  • ** Η γγ του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει περιοδεία, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου, στα μπλόκα των αγροτών στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

    [05] "Αντιδημοκρατική τακτική"

    «Να εξοφληθούν όλες οι καθυστερούμενες οφειλές και να καταστεί σαφές ότι η τακτική των μπλόκων είναι σφόδρα αντιδημοκρατική γιατί επηρεάζει άμεσα τη ζωή των υπολοίπων» ζήτησε ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κ. Κ. Αϊβαλιώτη. «Αν το κράτος όφειλε για παράδειγμα από το 2003 τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η Ελλάδα θα είχε παραλύσει προ πολλού», επεσήμανε ο κ. Αϊβαλιώτης.

    Εξάλλου, ο κ. Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, τόνισε ότι «οδηγούν την χώρα στην πλήρη καταστροφή και προσφέρουν ζωτικό χώρο στους κερδοσκόπους. Ίσως τον Μάρτιο χρειαστεί να ληφθούν σοβαρότερες αποφάσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα», κατέληξς ο κ. Αϊβαλιώτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 January 2010 - 5:30:20 UTC