Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Ούτε μία μέρα για χάσιμο''
  • [02] "Στο πλευρό των αγροτών"
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 22/1/2010
  • [04] "Στήριξη των αγροτών"
  • [05] "Αντιδημοκρατική τακτική"
  • [06] "Ασφυκτική κατάσταση"

  • [01] ''Ούτε μία μέρα για χάσιμο''

    Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ν. Αναστασιάδη θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή.

    Η χώρα βρίσκεται στο μέσο πρωτοφανούς κρίσης που προέρχεται και οφείλεται στις εγκληματικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, είτε κερδοσκοπικής, είτε και πολιτικής, ενώ γίνονται και συζητήσεις ακόμα και αν το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ως κυβέρνηση έχουμε το ιστορικό χρέος να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα βάρη και δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ακόμη ότι ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής λίγες μέρες μετά την κατ΄αρχήν θετική υποδοχή του προγράμματος Σταθερότητας από τους εταίρους μας και επισήμανε ότι αυτό (η σύγκληση της επιτροπής) είναι ένα μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε άμεσα να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές.

    Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αυτή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος θα παρακολουθούν την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει προς αντιμετώπιση μία χωρίς προηγούμενο πρόκληση, συνισταμένη της οποίας είναι να προχωρήσουν σύντομα οι μεγάλες τομές, ενώ ταυτόχρονα να λαμβάνονται με δικαιοσύνη τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι, με επιμερισμό των βαρών και με ιδιαίτερη προστασία των χαμηλόμισθων αλλά και τη διαφάλιση της μεσαίας τάξης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η λύση των προβλημάτων πρέπει να είναι βιώσιμη και όχι πρόσκαιρη και υπογράμμισε πως ούτε τα χρέη, ούτε η απαξίωση θα σταματήσουν αν δεν δημιουργηθεί νέο εισόδημα, αν δεν απελευθερωθούν οι πόροι, αν δεν κλείσουν οι μαύρες τρύπες του δημοσίου, αν δεν αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη, αν δεν υπάρξει λογοδοσία και αν δεν δουν οι πολίτες ότι τα χρήματά τους και οι κόποι τους πιάνουν τόπο.

    "Η πραγματική ανάταξη της οικονομίας θα έλθει όταν οι πολίτες καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του χθες και του σήμερα σε όλους τους τομείς και όταν το έργο μας αρχίσει να μετριέται με αριθμούς και παραδείγματα", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Στη σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής έλαβαν μέρος οι κ.κ. Θόδωρος Πάγκαλος, Χάρης Παπούκης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ.Σαχινίδης, Λ. Κατσέλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Κ. Μπατζελή και Δ. Ρέππας.

  • ** Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νότιας Κορέας, Kim Hyong-O.

  • ** Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Δρ. Μίκαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

  • ** Το βράδυ ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού Σώματος.

    Θ. Πάγκαλος: Κλείσιμο και συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων

    Το κλείσιμο και τη συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος μετά το πέρας της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οπως είπε στη δήλωσή του ο κ. Πάγκαλος, το πρώτο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην Επιτροπή είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, με εξειδίκευση των στόχων του στα επιμέρους υπουργεία και τη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για την παρακολούθηση της εξέλιξής του.

    Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά προς τούτο και η επόμενη συνεδρίασή της θα είναι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

    Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν μια πολιτική νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπου επισημάνθηκαν περιπτώσεις που θεωρούμε ότι το αντικείμενό τους εξέλειπε και θα πρέπει να κλείσουν και άλλες περιπτώσεις όπου θα ήταν πιο αποτελεσματικό και πιο οικονομικό να συγχωνευθούν τέτοιες επιχειρήσεις και βέβαια συζητήσαμε μια πολιτική μείωσης των αμοιβών των προέδρων των διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

    Ερωτηθείς για το ύψος των περικοπών αυτών, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι κάτι "προκρούστειο", ωστόσο επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλές αναφορές για σκανδαλώδεις αμοιβές.

    Σε άλλη ερώτηση για ποιες δημόσιες επιχειρήσεις γίνεται αναφορά για κλείσιμο ή συγχώνευση, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις έκανε λόγο για δεκάδες.

    Και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα εργαστεί και στην επόμενη συνεδρίασή της θα υπάρξουν αποτελέσματα.

    Ερωτηθείς επίσης αν απασχολεί την κυβέρνηση το θέμα των αγροτών ο κ. Πάγκαλος είπε ότι σήμερα δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα το οποίο απασχόλησε χθες το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ωστόσο, ότι "για τους αγρότες πονούμε και αγωνιούμε, πρέπει, όμως, σε αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται οι νόμοι και κάθε επιμέρους κοινωνικό αίτημα να εντάσσεται στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου".

    "Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του επί των υπολοίπων με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό και νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτό", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Υπόμνημα αγροτών

    Δύο εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και κατέθεσαν ένα υπόμνημα στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.

    Οπως είπε αργότερα σε δηλώσεις του ο Βασίλης Πιλάφης από την Επιτροπή αυτή, οι εκπρόσωποι έγιναν δεκτοί από τον Χ. Παμπούκη και την κ. Κ. Μπατζελή, με τον κ. Παμπούκη να τους μεταφέρει την έκκληση του πρωθυπουργού για απόσυρση των τρακτέρ από τους οδικούς άξονες της χώρας.

    Εμείς μεταφέραμε προς τον πρωθυπουργό το υπόμνημα της Επιτροπής να ακούσει τα αιτήματά μας, είπε ο κ. Πιλάφης, προσθέτοντας οτι θα είμαστε σε ανοιχτό διάλογο και με τον πρωθυπουργό, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διάλογο, αναφερόμενος σε αυτόν που αρχίζει τη Δευτέρα και προσθέτοντας ότι η συμμετοχή μας σε διάλογο εξαρτάται από τους όρους και τις διαδικασίες αυτού.

    Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας

    Η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το ζήτημα αυτό, η οποία θα έχει ως καθήκον τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, την κατάρτιση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προγραμμάτων, το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και στην παρακολούθηση της πολιτικής αυτής.

    Στόχος επίσης της προσπάθειας αυτής είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στο ζήτημα αυτό.

    [02] "Στο πλευρό των αγροτών"

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Νίκο Αναστασιάδη θα έχει στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία του κόμματος. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

    Το απόγευμα θα συνεδριάσουν υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, με αντικείμενο "Προγραμματισμός Δράσης και Οργανωτικά θέματα".

    Δίκαια χαρακτηρίζει τα αιτήματα των αγροτών η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό τους και να δώσει άμεσα λύσεις. Στη Ρηγίλλης όμως ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται κατά του κλεισίματος των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα υποδείξουν σε κανέναν τις μορφές των κινητοποιήσεων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Τετάρτη με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί και με εκπροσώπους άλλων αγροτικών οργανώσεων.

    Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος παρίστατο στις συναντήσεις, χαρακτήρισε γόνιμο το διάλογο, ότι υπήρξε μια ενδελεχής ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου και συμφωνήθηκε, όπως είπε, να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία και συνεργασία με τα όργανα των αγροτών το επόμενο διάστημα.

    Ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως για τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ τα αγροτικά ζητήματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και πως το κόμμα θα στηρίξει και θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους.

    Όσον αφορά το θέμα του κλεισίματος των δρόμων ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως η κάθοδος των αγροτών στους δρόμους είναι αυθόρμητη υπό την πίεση των προβλημάτων που εντείνονται τα τελευταία χρόνια. Επανέλαβε όμως πως η ΝΔ δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων και την πρόκληση προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες. "Αυτή είναι η διαφορά μας με την παρούσα κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Κασαπίδης. "Γιατί διαχρονικά η ΝΔ δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες αγρότες ότι σταθήκαμε στο πλευρό τους σε δύσκολες στιγμές, σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Καλούμε την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να συντονίσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας για τα προβλήματα και την προοπτική των ελλήνων αγροτών που αισθάνονται ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον".

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας χαρακτήρισε γόνιμη τη συνεργασία με τον Α. Σαμαρά ενώ τάχθηκε και αυτός κατά του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες.

    Για συμφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Θανάσης Λίγδας ο οποίος επισήμανε πως για τον κ. Σαμαρά τον αγροτικό αποτελεί προτεραιότητα.

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 22/1/2010

  • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη - 10:00:00, Αθήνα/Ρηγίλλης.

  • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους αγροτών από την Κ. & Δ. Μακεδονία - 11:00:00, Αθήνα/Ρηγίλλης.

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη - 12:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Εορταστική δεξίωση γραφείου Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αθήνας - 13:00:00, Αθήνα/Αμαλίας 8.

  • Διάλεξη του διεθνούς φήμης Βρετανού αρχιτέκτονα Neil Spiller, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. - 19:00:00, Θεσσαλονίκη.

  • Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι ΝΟΔΕ με αντικείμενο "Προγραμματισμός Δράσης και Οργανωτικά θέματα" - 19:00:00, Γραφεία Ρηγίλλης.

  • Συνέδριο με θέμα «Νέες Τάσεις στον Τουρισμό: Οφέλη και Προοπτικές για τις Γυναίκες», διοργανώνει στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, η TOWER, Οργάνωση Γυναικών Θεσσαλονίκης Επαγγελματικής Ενημέρωσης και Υποστήριξης, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου.

  • Κοινοβουλευτικό έργο, Αθήνα/Βουλή.

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 12 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών.

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Κλήρωση 6ης και 7ης φάσης Κυπέλλου Ελλάδας - 12:00.

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών (14η ημέρα), 17.00 Δάφνη-Παγκράτι

    [04] "Στήριξη των αγροτών"

    Να ανοίξει τα χαρτιά της απέναντι στα προβλήματα των αγροτών, και να πάψει να χρησιμοποιεί τον διάλογο για να διασπάσει τους αγώνες τους, κάλεσε χθες την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης.

    «Τα προβλήματα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς είναι προβλήματα πολλών χρόνων, είναι πασίγνωστα και μια κυβέρνηση, η οποία μάλιστα πήρε την λαϊκή ψήφο πρόσφατα, οφείλει να πάρει θέση γιβ αυτά. Να πει τι ικανοποιεί; τι δεν ικανοποιεί;» δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

    Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων των αγροτών και παρατήρησε: «Βεβαίως και πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να φροντίσουν το εξής πράγμα: Η ενότητα να είναι η ενότητα των μικρών, φτωχών και μεσαίων αγροτών. Σήμερα κάποιος είναι μεσαίος αύριο θα γίνει και αυτός πολύ μικρός και πρέπει ακριβώς όλα τα μπλόκα ανεξαρτήτως της ιδιαιτερότητας που υπάρχει μέσα στις γραμμές του κάθε μπλόκου, είναι καλό και σωστό να διαμορφώσουν κοινά αιτήματα».

    Σε ερώτηση για όσους ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα των αγροτών η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Σε καμιά περίπτωση ο αγώνας του εργάτη δεν είναι σε βάρος του αγρότη, είτε ο αγώνας του αγρότη σε βάρος του εργάτη».

    [05] "Αντιδημοκρατική τακτική"

    Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Νίκο Αναστασιάδη θα συναντηθεί στις 11:15 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στο γραφείο του στη Βουλή.

    «Να εξοφληθούν όλες οι καθυστερούμενες οφειλές και να καταστεί σαφές ότι η τακτική των μπλόκων είναι σφόδρα αντιδημοκρατική γιατί επηρεάζει άμεσα τη ζωή των υπολοίπων» ζήτησε ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κ. Κ. Αϊβαλιώτη. «Αν το κράτος όφειλε για παράδειγμα από το 2003 τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η Ελλάδα θα είχε παραλύσει προ πολλού», επεσήμανε ο κ. Αϊβαλιώτης.

    Εξάλλου, ο κ. Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, τόνισε ότι «οδηγούν την χώρα στην πλήρη καταστροφή και προσφέρουν ζωτικό χώρο στους κερδοσκόπους. Ίσως τον Μάρτιο χρειαστεί να ληφθούν σοβαρότερες αποφάσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα», κατέληξς ο κ. Αϊβαλιώτης.

    Στο μεταξύ, ο ΛΑΟΣ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση, επί της Αρχής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής, σύσταση Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λοιπές διατάξεις", προκειμένου «να καταδείξει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το νομοσχέδιο καθώς και την αντισυνταγματικότητα που καταφανώς το χαρακτηρίζει».

    [06] "Ασφυκτική κατάσταση"

    Για αθέτηση των περοεκλογικών εξαγγελιών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως «αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε μια κοινωνική έκρηξη που δεν θα έχει τη δυνατότητα να τη διαχειριστεί».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως όχι μόνο οι αγρότες, αλλά όλος ο ελληνικός λαός «βρίσκεται σε απόγνωση και η κυβέρνηση κάνει σαν να μην καταλαβαίνει».

    «Τους καλεί σε επίσημους διαλόγους στο Ζάππειο. Αντί να βρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί στα μπλόκα να εξηγήσουν ποια είναι η πολιτική τους -αν έχουν πολιτική- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αντιμετωπίζουν τους αγρότες με έναν τρόπο υποτιμητικό» είπε ο κ. Τσίπρας.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό άλλαξε αντιμετώπιση «και από εκεί που έλεγε αυξήσεις στους μισθούς, πάμε σε μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων στο ύψος του 10%. Και ταυτόχρονα πάμε σ΄ένα πάγο σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία, τις κοινωνικές παροχές αλλά και τη δυνατότητα εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα».

    «Έτσι όπως πάμε, σε λίγο οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή, που τον οδήγησαν σε μια οδυνηρή ήττα, θα φαντάζουν ως μια γενναιόδωρη πολιτική» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόθεσε: «Η κατάσταση, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, γίνεται ασφυκτική. Η κοινωνία όμως οφείλει να αντιδράσει, διότι, αν από τη μια μεριά υπάρχουν πιέσεις από τις Βρυξέλλες, σε λίγο θα πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να αισθάνεται τις πολύ ισχυρές πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας, πιέσεις της κοινωνίας για μια άλλη πολιτική».

    O κ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε χθες τους απολυμένους συμβασιούχους της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

    Μιλώντας στους απολυμένους συμβασιούχους τόνισε ότι «είναι απολύτως δίκαιο και εφαρμόσιμο το αίτημά τους να ενταχθούν στη νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας να μπουν στο πλαίσιο των μετατάξεων ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός».

    Οι 800 και πλέον απολυμένοι συμβασιούχοι της πρώην δημόσιας Ολυμπιακής, στην πλειοψηφία τους εργάστηκαν από 10-15 χρόνια στη δημόσια Ο.Α. όπου προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ οι περισσότεροι είναι ηλικίας 40-55 χρόνων, «δύσκολο δηλαδή να βρούνε αλλού δουλειά, και σήμερα βρίσκονται στο δρόμο και η κυβέρνηση τους εμπαίζει» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται στον Προκρούστη, ο μόνος δρόμος για την Αριστερά είναι να σταθεί δίπλα στην κοινωνία, δίπλα σ΄ αυτούς τους αγώνες για να δώσει ελπίδα και προοπτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 January 2010 - 5:30:26 UTC