Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση

    Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα έχει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών.

    Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή ζητούν συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο αγροτοσυνδικαλιστές από δεκαπέντε μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι παρευρέθησαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα Προμαχώνα Σερρών, Παραλίμνης και Μελισσίου Πέλλας, Μαλγάρων, "Πράσινων Φαναριών" και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Νέας Τρίγλιας και Γαλάτιστας Χαλκιδικής, Βαρικού Πιερίας, Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, Βογατσικού Καστοριάς, Τυρνάβου, Πλατυκάμπου και Μικροθηβών Θεσσαλίας. Απουσίαζαν εκπρόσωποι των μπλόκων Νίκαιας και Αλαμάνας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα να εκλέξουν συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από 30 άτομα (δύο από κάθε μπλόκο).

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία με αποκλεισμούς κομβικών οδικών σημείων.

    Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης, και στα Κερδύλλια, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στις Καλύβες (από τις 13.00 έως τις 17.00), καθώς επίσης και ο δρόμος Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο Στρυμονικό.

    Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ μέχρι τις 19.00 θα είναι κλειστός και ο Προμαχώνας. Στη Δυτική Μακεδονία οι αγρότες έκλεισαν τον κάθετο άξονα της Εγνατίας (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς) και την παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης.

    Γύρω στο μεσημέρι, οι παραγωγοί έκλεισαν ξανά την οδική διέλευση στον Προμαχώνα, η οποία είχε παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κλειστή παραμένει από χθες το απόγευμα και η Εγνατία οδός, στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων, ενώ ανοιχτή είναι η παλιά εθνική Σερρών - Καβάλας. Μέχρι αυτήν την ώρα, ανοιχτή παραμένει και η εθνική Σερρών - Θεσσαλονίκης.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

    Ανοιχτός ήταν ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, ενώ αποκλεισμένοι από τους αγρότες, είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

    Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

    Συνάντηση εκπροσώπων από 12 μπλόκα

    Σε συνάντηση των εκπροσώπων από 12 μπλόκα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και εκείνου του Προμαχώνα Σερρών, που θα γίνει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και την Μελούνα.

    Στόχος είναι, στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και εν συνέχεια να ζητηθεί συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, η οποία τοποθετείται στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας.

    Δηλώσεις Κ. Μπατζελή

    "Θα υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της χώρας μας ώστε να μην έχουμε δημοσιονομική επιβάρυνση και πρόστιμα". Αυτό δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, με αφορμή προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας για το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πέρυσι ο κ. Χατζηγάκης στους Έλληνες αγρότες.

    Στην προσφυγή εναντίον της χώρας μας έχει ενταχθεί και το ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πρόπερσι ο κ. Κοντός στους συνεταιρισμούς.

    Η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι οι εθνικές και οι έκτακτες ενισχύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα των αγροτών και γι' αυτό η κυβέρνηση επιμένει στις θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το εισόδημα του αγρότη και θα εξυγιάνουν τον αγροτικό χώρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 January 2010 - 15:30:17 UTC