Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ

  • [01] Επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Η πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα ήταν της κ. Μέρκελ, η οποία επίσης του ζήτησε να αξιολογήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Του ζήτησε επίσης κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, να κάνει ομιλία και να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

    Η κ. Μέρκελ είπε στον κ. Σαμαρά ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί θαρραλέες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας.

    Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του, ανέπτυξε στη Γερμανίδα καγκελάριο τις θέσεις του και επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την κατάσταση με αίσθημα ευθύνης και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, ενώ επιδιώκει να βρεθούν λύσεις στα ελληνικά προβλήματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στις Βρυξέλλες την Τρίτη

    «Ο πρόεδρος της Ν.Δ γνωρίζοντας ότι η χώρα περνάει τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων 50 ετών, κάνει ό,τι πρακτικά είναι δυνατό για να βάλει πλάτη στον τόπο, να στηρίξει την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοινώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επίσημος καλεσμένος του προέδρου του ΕΛΚ Β.Μάρτενς και θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας όπου θα λάβουν μέρος σημαντικοί υπουργοί Οικονομίας ευρωπαϊκών χωρών όπως η κα Κριστίν Λαγκάρντ της Γαλλίας, ο κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία και ο κ. Τρεμόντι από την Ιταλία. Θέμα όπως ανέφερε θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει με γρήγορο και ασφαλή τρόπο από την κρίση.

    Συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ

    Σήμερα ο κ. Αντώνης Σαμαράς συζήτησε για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπισή τους, με το προεδρείο του ΣΕΒ, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ν.Δ..

    "Για τη διαχείριση της κρίσης η ΝΔ, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή, βάζει πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει, όπως είπε, αναπτυξιακή διάσταση στα μέτρα της κυβέρνησης και επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν ανάσα για την οικονομία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάνει χρόνο.

    Σε ερώτηση για την κερδοσκοπία που παρουσιάζεται στα καύσιμα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι απο το υπουργείο Ανάπτυξης και να υιοθετηθεί σειρά μέτρων.

    "Η κυβέρνηση έχει εργαλεία. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσει", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο αναπληρωτής τομεάρχης για τα θέματα οικονομίας κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος Σταθερότητας που παρουσίασε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, επισήμανε πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, τόνισε πως ο πληθωρισμός για το Φεβρουάριο έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 2,8% -χωρίς να υπολογίζονται και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης-, το κόστος δανεισμού για το δημόσιο παραμένει υψηλό, ενώ κατάληξε λέγοντας πως τα έσοδα στα οποία προσδοκούσε η κυβέρνηση είναι πολύ χαμηλότερα απο το αναμενόμενο."Επιβαιώνονται έτσι οι φόβοι της ΝΔ ότι η κυβέρνηση υποεκτίμησε τον κίνδυνο και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα", δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος επισήμανε πως χρειάζονται διαρθρωτικές τομές και μεγάλες αλλαγές και κάλεσε όλους τους φορείς και τα κόμματα να δείξουν εθνική σύμπνοια.

    "Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση και ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή διακυβέρνηση, εθνική σύμπνοια απ' όλους τους φορείς του τόπου", τόνισε.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε πως οι επιχειρήσεις εκτός απο την τακτικότητα στις πληρωμές τους στα πλαίσια του φορολογικού συστήματος ήταν και οι πρώτες που πλήρωσαν έκτακτη εισφορά ύψους ενός δισ. ευρώ, ενώ τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εγγυηθεί πως θα συνεχίσει να πληρώνει και τον 13ο και τον 14ο μισθό, κάτι, που όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν κατάφερε να κάνει το υπερτροφικό δημόσιο, που χρεωκόπησε.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 March 2010 - 19:30:17 UTC