Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την οικονομία
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την οικονομία

    Εβδομάδα κρίσιμων διαβουλεύσεων για την ελληνική οικονομία, ενόψει της συνόδου κορυφής της Πέμπτης, ενώ η ΕΕ εμφανίζεται διχασμένη για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τη γερμανική επιφυλακτικότητα για την έγκριση ενός μηχανισμού βοηθείας.

    Η Γερμανίδα καγελάριος Ανγκελα Μέρκελ αμφισβήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο να απασχολήσει τη Σύνοδο το θέμα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα και δήλωσε ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    Πιέσεις στο Βερολίνο να εγκρίνει ένα μηχανισμό βοηθείας για την Ελλάδα, ασκεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημέριδα Handelsblatt σήμερα.

    "Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Είμαι λοιπόν σίγουρος ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στην επίλυση της παρούσας κρίσης", δήλωσε ο Μπαρόζο στην οικονομική εφημερίδα.

    Την Παρασκευή, ο Μπαρόζο ζήτησε από τα κράτη-μέλη της ΕΕ τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο οποίος θα απότελούνταν από ένα σύστημα συντονισμένων διμερών δανείων, στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

    " Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για την εσωτερική πολιτική της Γερμανίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συνέντευξη του στην εφημερίδα.

    Αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει τώρα "να λύσει με επείγουσα διαδικασία" το ελληνικό πρόβλημα και αυτό "ανεξάρτητα από την πολιτική ατζέντα των κρατών-μελών" πρόσθεσε ο ίδιος, υπαινισσόμενος τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Μαΐου στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το αποτέλεσμα των οποίων είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον του κυβερνώντος γερμανικού συνασπισμού.

    Τηλεφωνική επικοινωνία με Γ. Παπανδρέου

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζωνή καθώς και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίζει η Ελλάδα, συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τους εταίρους της, περιέγραψε τις πολιτικές που εφαρμόζει, και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

    Η κυρία Merkel, επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση, τη βούλησή της για συνεργασία με την Ελλάδα, και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει την σταθερότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου.

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα της ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (09:30:00 Αθήνα)

  • Ο Yπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 θα συναντηθεί με τον Yπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας Totyu Mladenov (11:00:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ 2010 (11:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη για την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (12:00:00 Αθήνα )

  • Παρουσίαση έκθεσης Διεθνούς Αμνηστίας "Δουβλίνο 2 - Η παγίδα - Επιστροφές αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα" (12:30:00 Αθήνα)

  • Παρουσίαση έρευνας της MARC για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, με θέμα "Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις-μέλη του ΒΕΑ - Διαμορφούμενες τάσεις" (12:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ με θέμα "Δάση, κλιματική αλλαγή" (13:00:00 Αθήνα )

  • Συνέδριο International Ηelald Tribune με θέμα "Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι" .Πρόγραμμα - Ομιλίες: 14:00 Θ. Πάγκαλος, Λ. Κατσέλη - 16:00 Χ. Παμπούκης - 17:45 Κ. Μπατζελή, Α. Γκερέκου (14:00:00 Αθήνα)

  • Εκδήλωση για την ελληνική εκπομπή της "Ντόιτσε Βέλε" τα χρόνια της δικτατορίας (1967-1974) - Συζήτηση με θέμα "Λόγος και αντίσταση" - Θα μιλήσουν οι Κώστας Νικολάου, Βασίλης Μαυρίδης, Νίκος Τζαβάρας - Συντονισμός Τάσος Τέλλογλου (20:00:00 Αθήνα)

    Θεσσαλονίκη

    Προσυνεδριακή ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στο πλαίσιο της διεθνούς περιβαλλοντικής έκθεσης και συνεδρίου HELECO 2011. Η ημερίδα, με θέμα «Διαχείριση και επεξεργασία στερεών αποβλήτων», θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενώ την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος, Α.Ανδρεόπουλος (09:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Eκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" (11:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Συνέντευξη Τύπου- Νομαρχία Μαγνησίας- έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων μετά την αύξηση του Φ.Π.Α. (12:00:00 Βόλος )

    Η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών για το Μετρό καλεί σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 24, 1ος όροφος). Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις στις περιοχές που αναπτύσσονται τα εργοτάξια του Μετρό (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Οργανώνεται συνάντηση Νέων Αγροτών και των αιτησάντων ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών του Νομού Θεσ/νίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσ/νίκης με πρόσκληση της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσ/νίκης (14:30:00 Θεσσαλονίκη)

    Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης η Μη Κυβερνητικοί Οργάνωση «ΝΕΟΙ» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την «Ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και νέους». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας σε νέους που πραγματοποίησε η οργάνωση το 2009 με θέμα: «Παρενόχληση και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης» (19:30:00 Θεσσαλονίκη)

    Ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Εχεδώρου, σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και το Α-ΤΕΙΘ, στο ξενοδοχείο Porto Palace (18:30:00 Θεσσαλονίκη )

    Δράσεις για Παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.Την επαναλειτουργία του Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης με έναβ¦ μουσείο μέσα στο Μουσείο θα γιορτάσει η ΕΥΑΘ Α.Ε. την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

    Αθλητική ατζέντα

    Βόλεϊ-Συνέντευξη Τύπου για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ολυμπιακές κατασκευές και τον τελικό του Κυπέλλου ανδρών 12:30:00

    Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (22η αγωνιστική)

    17.00 Πανιώνιος - Πανελλήνιος

    17.00 Απολλώνιος - Ανατόλια

    17.00 Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός

    17.00 ΕΑ Λαρίσης - Άρης

    17.00 Ηρακλής - Κερατέα

    Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (26η αγωνιστική)

    18:00 Πιερικός-Εθνικός Αστέρας

    19:00 Διαγόρας-Παναιτωλικός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 March 2010 - 5:30:16 UTC