Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή"
  • [02] ΕΕ: Άνοιγμα στη συμμετοχική δημοκρατία
  • [03] ΕΕ: "Θετικά τα μέτρα της Ελλάδας"
  • [04] "Οχι στα επιδόματα"

  • [01] "Στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή"

    Τα γραφεία του ΟΑΕΔ Περιστερίου επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, και ενημερώθηκε για τα προγράμματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζομένους στον ΟΑΕΔ και με ανέργους και τόνισε πως «σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη».

    «Κάνουμε μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης, στηρίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που χρειάζεται η χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

    «Είναι τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής μας, που βοηθάνε τον πολίτη σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά, κοντά σε εκείνον που απειλείται από την ανεργία. Αυτό είναι το δείγμα αυτής της κυβέρνησης».

    Από τη μεριά του, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι επιδοτούμε 120.000 θέσεις εργασίας οι οποίες ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα για ανέργους, για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, για ανθρώπους λίγο πριν τη σύνταξη που δεν έχουν τα ένσημα που θα τους επέτρεπαν να βγουν στη σύνταξη, για ανθρώπους στο χώρο του τουρισμού και εδώ θα επιδοτείται η ανεργία αλλά η εργασία.

  • ** Μετά την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης», που προβλέπει τη νέα «αρχιτεκτονική» των δήμων στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γ.Ραγκούσης με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

    Σύσκεψη για τους απολυμένους της πρώην "Ο.Α."

    Στην τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους περίπου 255 εκατ. ευρώ, που αφορά τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δ. Ρέππας και οι υφυπουργοί Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

    Όπως σημείωσε κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση των προβλέψεων του νόμου, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα αυτό, προσθέτοντας -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις- ότι τροποποίηση του νόμου δεν μπορεί να γίνει, αλλά αυτός δεν μπορεί να υλοποιηθεί και στο σύνολό του.

    Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, από τους 4.500 εργαζόμενους, το 50% οδηγούνται στη σύνταξη. Οι υπόλοιποι προσανατολίζονται προς το δημόσιο. Πρόσθεσε, δε, ότι τα θέματα, που εξετάζονται, αφορούν τις αποζημιώσεις, τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, τα οποία κάποιοι λάμβάνουν, και τα συνταξιοδοτικά.

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μία άλλη προσέγγιση στο όλο θέμα και εκτιμά πως πρέπει, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, να εξετάσει την ταξινόμηση, ανά κλάδο και ειδικότητα, των διαφόρων κατηγοριών των εργαζομένων της πρώην Ολυμπιακής.

    Γ.Παπανδρέου: "Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου"

    Αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, κυβέρνηση, κοινοβούλιο και κόμμα, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην παρέμβασή του κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Χθες, το πρωί, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και συζήτησε τις εξελίξεις στην οικονομία με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και και στη συνέχεια προήδρευσε συνεδριάσεων του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου και του διαθεσμικού οργάνου.

    Χρειάζεται, τόνισε ο πρωθυπουργός, εντατικοποίηση της δουλειάς σε ποιότητα και ποσότητα, γιατί μπροστά μας έχουμε τη συνέχεια ενός δύσκολου αγώνα.

    Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τόνισε ότι περάσαμε έναν κάβο με δύσκολους χειρισμούς και κατορθώσαμε να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά το θέμα αυτό να γίνει και ευρωπαϊκό.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν οι προτάσεις των σοσιαλιστών για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου, πρακτικότερου και ταχύτερου μηχανισμού για την αντιμετώπιση δανειακών αναγκών χωρών της ευρωζώνης.

    Ωστόσο, παρατήρησε, υπάρχει τώρα ένας μηχανισμός και αυτό που προέχει είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα, η δουλειά των υπουργείων, η οποία δεν είναι μόνο τεχνοκρατική, αλλά είναι και πολιτική.

    Χαρακτήρισε δύσκολη την επόμενη περίοδο, η οποία, όπως τόνισε, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο, σημειώνοντας ότι πρέπει ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος των μεγάλων αλλαγών.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, όλες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πολίτες να βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών.

    Επίκεντρο όλων των αλλαγών θα είναι το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" γύρω από τον οποίο θα κινηθεί και όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι μεταξύ των ζητημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, είναι οι λειτουργικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

    Σημαντικότατο ζήτημα χαρακτήρισε επίσης την ανάκτηση του αισθήματος της αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και του αισθήματος ανακούφισης στον κόσμο.

    Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει από την κρίση, αλλά ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού.

    Πρέπει, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, να πάμε στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, να δείξουμε ότι σπάμε την ατιμωρησία, ότι μπαίνει τάξη και ευνομία σε ζητήματα που αφορούν από την ασφάλεια του πολίτη μέχρι τη διαφθορά.

    Σε όλα αυτά τα θέματα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να είναι ενεργός η συμμετοχή του πολίτη και, όπως πρόσθεσε, πρέπει να δούμε πώς ο πολίτης παίρνει πια την υπόθεση της επανεκκίνησης της χώρας στα ίδια του τα χέρια.

    Αυτό, υπογράμμισε, είναι το μεγάλο στοίχημα των αλλαγών, οι οποίες πρέπει να δώσουν την αίσθηση της ελπίδας ότι αύριο η χώρα θα είναι διαφορετική.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σήμερα κάτω από το μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ και κάθε αρνητικό της αναδεικνύεται και πολλαπλασιάζεται, αλλά, πρόσθεσε ότι και κάθε θετικό μπορεί επίσης να αναδειχθεί και να πολλαπλασιαστεί και είναι μια ευκαιρία τώρα να αναδειχθούν τα θετικά και αξιοποιηθεί αυτή η προβολή.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να τηρηθεί πιστά το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, κομματικών, πολιτικών, αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

    Πρέπει, πρόσθεσε, να υπάρξει συνεπής και έγκαιρη υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματός της.

    Επίσης τόνισε πρέπει να ενδυναμωθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να συνδέει την κυβέρνηση με τους πολίτες, να τους ενημερώνει και να πολλαπλασιάζει το μήνυμα.

    Αυτό που σήμερα κάνει η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι η συνεχής αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε η χώρα να έχει μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου.

    [02] ΕΕ: Άνοιγμα στη συμμετοχική δημοκρατία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε σήμερα τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να εισαχθεί η συμμετοχική δημοκρατία στην ΕΕ, η οποία επικρίνεται συχνά για τη μεγάλη απόσταση που την χωρίζει από τους ευρωπαίους πολίτες, χάρη σε ένα νέο μηχανισμό "πρωτοβουλίας πολιτών".

    "Είναι ένα πραγματικό βήμα προς τα εμπρός για τη δημοκρατική ζωή στην ΕΕ, ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα έρθει πιο κοντά στους πολίτες", δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Διαθεσμικές Σχέσεις Μάρος Σέφκοβιτς.

    Η "ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών" (ICE), η οποία προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, θα επιτρέψει στους ευρωπαίους πολίτες να προτείνουν άμεσα στην Επιτροπή νέα νομοθετικά μέτρα για την ΕΕ.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει πολλά στεγανά "για να αποφευχθούν οι καταχρήσεις και οι απάτες", προειδοποίησε παράλληλα ο Σέφκοβιτς και υπενθύμισε ότι δεν τίθεται ούτε κατά διάνοια θέμα οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία να θίγει "τις ευρωπαϊκές αξίες". Ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατό μια τέτοια πρωτοβουλία να αφορά την επαναφορά της θανατικής ποινής.

    Για να γίνει αποδεκτή, η "ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών" θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο υπογραφές ενήλικων ευρωπαίων πολιτών που να προέρχονται από τουλάχιστον το ένα τρίτο των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

    Ωστόσο για να τεθεί σε ισχύ, δεν επαρκεί η συγκέντρωση ενός αριθμού υπογραφών, προειδοποιεί το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ.

    Αν το σχέδιο για την "ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών" ξεπεράσει όλα τα εμπόδια (αποδοχή, επαλήθευση των υπογραφών κλπ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει στη διάθεσή της τέσσερις μήνες για να το εξετάσει.

    Τότε θα αποφασίσει αν θα καταθέσει σχετική νομοθετική πρόταση στα κράτη της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αν θα το ερευνήσει περαιτέρω. Η Επιτροπή μπορεί ακόμη και να αποφασίσει να μην δώσει καμιά συνέχεια στην πρωτοβουλία αυτή.

    Ο Σέφκοβιτς εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση πριν από το τέλος του έτους. Αν γίνει αυτό, οι πρώτες "ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες πολιτών" θα μπορούν να ξεκινήσουν το 2011.

    Αυτό που απομένει τώρα είναι να πειστούν τα περίπου 500 εκατομμύρια των Ευρωπαίων να ενδιαφερθούν για το σχέδιο αυτό. Στα τέλη του 2009, η Επιτροπή είχε ζητήσει δημόσια διαβούλευση πάνω στο θέμα αυτό σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αλλά είχε λάβει μόνον 330 απαντήσεις.

    [03] ΕΕ: "Θετικά τα μέτρα της Ελλάδας"

    Την ανάγκη διόρθωσης των ανισοτήτων οι οποίες παρουσίασαν επιδείνωση λόγω της οικονομικής κρίσης κυρίως στις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της ευρωζώνης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η χώρα μας ανήκει σε ειδική κατηγορία καθώς συνδυάζει υψηλές και χρόνιες δημοσιονομικές ανισορροπίες και παρατεταμένες απώλειες ανταγωνιστικότητας. Η Επιτροπή σημειώνει παράλληλα ότι «η πρόσφατη εμπειρία της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αποδεικνύουν ότι αποφασιστική δράση στον τομέα των μισθών του δημοσίου διευκολύνει τη συνολική προσαρμογή για την ανταγωνιστικότητα».

    Στη συνέχεια η Επιτροπή αφού επισημαίνει ότι απαιτούνται σημαντικές δράσεις τονίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από την Ελλάδα στις 3 Μαρτίου έτυχαν θετικής υποδοχής από το Eurogroup και το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με την Επιτροπή, αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της απαιτούμενης προσαρμογής στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας. Η Επιτροπή υπογραμμίζει τέλος ότι η πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την ελληνική οικονομία θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για λιγότερες εντάσεις στις αγορές.

    "Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο"

    Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν δεν θέλησε σήμερα από τις Βρυξέλλες να σχολιάσει το θέμα της έκδοσης ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο, όμως υποστήριξε ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα πρέπει να οδηγήσει σταδιακά σε μια εξομάλυνση της κατάστασης.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη «προβλεψιμότητα» και να υπάρξουν διαβεβαιώσεις των δυνάμεων των αγορών.

    Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, είπε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο καθώς έχει καταβάλλει τις απαιτούμενες εσωτερικές προσπάθειες προκειμένου να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

    Ο Α.Αλταφάζ ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ότι , όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει το Μαϊο με την έμφαση να δίνεται κυρίως σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο και ειδικότερα στις διαρθρωτικές πτυχές της όλης προσπάθειας και όχι μόνο στα ζητήματα που αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή.

    Ο Α. Αλταφάζ τόνισε τέλος ότι οι αποφασιστικές προσπάθειες της Ελλάδας έχουν την υποστήριξη της ΕΕ, της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και επέμεινε στο γεγονός ότι δεν μπορεί να αναμένεται αλλαγή στις συνθήκες που διέπουν την έκδοση ομολόγων με ραγδαίο τρόπο, δηλαδή από τη μία μέρα στην άλλη αλλά ότι αυτό θα γίνει σταδιακά.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως σταδιακά θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία.

    "Περιμένω πως οι παρατηρητές, οι αγορές, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα αναγνωρίσουν σταδιακά ότι οι αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αποτελεσματικές", δήλωσε ο κ. Τρισέ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

    "Περιμένω ότι η αξιοπιστία [των μέτρων] σταδιακά θα αναγνωριστεί", πρόσθεσε ο κ. Τρισέ ερωτηθείς σχετικά με τα αυξημένα επιτόκια δανεισμού της Αθήνας.

    Ο κ. Τρισέ, που την περασμένη εβδομάδα είχε χαιρετίσει την επίτευξη συμφωνίας για την εκπόνηση σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας με τη συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτήρισε τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης "πειστικά και θαρραλέα", επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο επικεφαλής της ΕΚΤ διέψευσε επίσης και την εντύπωση που δημιουργήθηκε, ύστερα από συνέντευξή του, ότι υπήρξε αντίθετος στην παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.

    "Επανέλαβα αυτό που πίστευα πάντα, πως είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να ασκούν τα ίδια τον έλεγχο [...] με τη μέγιστη ευθύνη", δήλωσε σήμερα ο κ. Τρισέ. "Αλλά έχω πει επίσης ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ευπρόσδεκτη και ότι το ΔΝΤ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών. Και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν παρόν" κατά τις συζητήσεις για ένα σχέδιο αρωγής προς την Αθήνα, κατέληξε ο κ. Τρισέ.

    Ο κ. Τρισέ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Στοκχόλμη, προσκεκλημένος του σουηδού υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουν δημοσιονομικές πολιτικές εξόδου από την κρίση.

    -

    [04] "Οχι στα επιδόματα"

    «Οι Κινέζοι λένε ότι αν θες να βοηθήσεις κάποιον δεν του δίνεις ένα ψάρι αλλά τον μαθαίνεις να ψαρεύει. Δεν είναι πολιτική η πρακτική των επιδομάτων. Πολιτική είναι να εξασφαλισθεί δουλειά για όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αιβαλιώτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στον πρόσφατο δανεισμό της χώρας λέγοντας: «Η όλη διαδικασία του τελευταίου διμήνου, όλα τα ταξίδια και όλες οι "επενδύσεις" της κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού στη Σύνοδο Κορυφής κονιορτοποιήθηκαν στην πρώτη έξοδο για εξασφάλιση κεφαλαίων. Τώρα προχωρούν σε έκδοση ομολόγου και σε δολάρια. Σε λίγο θα βγούμε σε αναζήτηση και κινεζικών γουάν⦻.

    Τέλος, ο κ. Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο δήλωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει και παρά την οξύνοιά του, δυστυχώς κινείται σε λανθασμένες ατραπούς. Και τα προηγούμενα μέτρα και το φορολογικό νομοσχέδιο δεν μας βγάζουν απβ την κρίση αλλά μας μπάζουν ακόμα βαθύτερα. Ο πρωθυπουργός καλείται να αναζητήσει και αλλού εναλλακτικές λύσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 March 2010 - 13:30:39 UTC