Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε γιάφκα

  • [01] Βρέθηκε γιάφκα

    Γιάφκα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας εντοπίστηκε από την Αστυνομία, στον Καρέα. Οπως ανακοινώθηκε, στον χώρο, ο οποίος είχε νοικιαστεί από κατηγορούμενο ως μέλος της Οργάνωσης, αλλά με πλαστό όνομα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης, που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα, μοτοσικλέτες και πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία «κατά τις απογευματινές ώρες, εντοπίστηκε ισόγειος χώρος στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, ο οποίος είχε νοικιασθεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα «Δημοσθένης Μανδαλώζης». Στο όνομα αυτό, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είχε εκδοθεί πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι στον χώρο βρέθηκαν μέχρι τώρα:

    Τρεις φιάλες υγραερίου, χωρητικότητας 20 λίτρων έκαστη, οι οποίες ήταν μισογεμάτες με εκρηκτική ύλη ANFO .

    Τέσσερα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης ελαιόλαδου, χωρητικότητας 75 λίτρων έκαστο, εκ των οποίων τα δύο (2) γεμάτα εκρηκτική ύλη ANFO .

    Μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων χρώματος πράσινο η οποία περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO .

    Τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν διπλές πινακίδες κυκλοφορίας.

    Πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, εντός των οποίων, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα στερεά υλικά στις τρεις φιάλες υγραερίου προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με φωτιστικό πετρέλαιο. Τα στερεά υλικά στα δύο μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με πετρέλαιο».

    Με βάση τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα υλικά, αυτά «προσομοιάζουν με την εκρηκτική ύλη ANFO και δεν είναι τυποποιημένα εργοστασιακά προϊόντα».

    Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «όμοιου τύπου εκρηκτική ύλη με την ανευρεθείσα στις φιάλες υγραερίου (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με φωτιστικό πετρέλαιο) διαπιστώθηκε στον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε την 18-02-2009 εντός αυτοκινήτου, το οποίο είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας CITIBANK στη Ν. Κηφισιά».

    Τέλος τα στερεά υλικά, που ανευρέθηκαν στην πλαστική σακούλα απορριμμάτων προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο.

    Στην ίδια γιάφκα, που βρισκόταν σε ισόγειο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού με διπλές πινακίδες κυκλοφορίας και πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, μέσα στiw οποίες, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

    Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του χώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων. Συμπλήρωσε ακόμη ότι με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 April 2010 - 14:30:14 UTC