Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μπορούμε ακόμα να αποφύγουμε το ΔΝΤ"
  • [02] "Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας"
  • [03] Κατσέλη για τιμολόγηση φαρμάκων
  • [04] Αρχαιρεσίες σε εισαγγελίες-δικαστήρια
  • [05] Παραμένει στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη
  • [06] Σε απόγνωση οι επιβάτες
  • [07] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [08] Περιοδεία Παπαρήγα
  • [09] "Κοινό μέτωπο"
  • [10] "Κοινωνική πτώχευση"
  • [11] Νίκησε ο Ερόγλου

  • [01] "Μπορούμε ακόμα να αποφύγουμε το ΔΝΤ"

    Έκκληση «και στο παρά ένα» να αποφύγει η Ελλάδα την προσφυγή στο ΔΝΤ, απευθύνει ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», και καταφέρεται με σκληρά λόγια εναντίον της κυβέρνησης.

    «Μπορούμε να το αποφύγουμε ακόμα. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Έχουμε τεράστιους αναξιοποίητους πόρους, φυσικούς και ανθρώπινους, υλικούς και άυλους, μια τεράστια περιουσία. Είμαστε μια... πλούσια υπερχρεωμένη χώρα. Τώρα μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε "υπερχρεωμένοι". Ότι είμαστε "πλούσιοι" δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα. Ναι, λοιπόν, επιμένω και τώρα, στο παρά ένα, μπορούμε να το αποφύγουμε», τονίζει ο κ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας πως δεν φοβάται αλλά ανησυχεί, γιατί «δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής αναταραχής».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση, αν και -όπως διευκρινίζει- εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό σε προσωπικό επίπεδο, για «αναβλητικότητα», «γκάφες», «διγλωσσία», «καθυστερήσεις», «αντιφάσεις και εμμονές» και της προσάπτει ότι «μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος, κοινή για όλους, σε κρίση δημόσιου δανεισμού, μοναδική διεθνώς» και επιπλέον ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε "αδύνατο κρίκο" της Ευρωζώνης».

    Αναφερόμενος, δε, στις ευθύνες, που βαρύνουν, και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως ο Κ. Καραμανλής «σε κάποιες περιπτώσεις, δίστασε, άργησε ή δεν τόλμησε», αλλά υποστηρίζει πως «σε κάποιες άλλες (σσ. περιπτώσεις), βρήκε τείχος άρνησης από όλη την αντιπολίτευση, προεξάρχοντος τότε του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε «όχι σε όλα"».

    Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ, δηλώνει ότι εσωστρέφεια δεν προτίθεται να ανεχθεί, για δε, την κυρία Μπακογιάννη, πως δεν έχει πρόβλημα να συνυπάρξει μαζί της. Τέλος, αποκρούει τα σενάρια περί διασπάσεως της παράταξής του, δηλώνοντας πως «η ΝΔ δεν είναι φθαρμένο προϊόν».

  • Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, για πρώτη φορά από τη βάση του κόμματος.

    [02] "Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας"

    «Δεν αυξάνουμε τις εισφορές, δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, δεν μειώνουμε τις χαμηλές συντάξεις», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, Αν. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και επισημαίνει ότι οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από το 2010, θα συνεισφέρουν σ΄έναν λογαριασμό αλληλεγγύης και τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία, που έχουν ανάγκες.

    Αναφερόμενος στη χαμένη ευκαιρία να τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό επί Τ. Γιαννίτση, ο υπουργός τονίζει ότι «χάθηκαν δύο κρίσιμες δεκαετίες για να λυθεί το ασφαλιστικό και φτάσαμε στο σημείο να αγωνιζόμαστε σήμερα να βρούμε λεφτά για να δώσουμε τον Ιούνιο συντάξεις στους εμπόρους και τους αυτοκινητιστές. Είναι αίσχος».

    Βάσει, δε, του νέου συστήματος, που -όπως υπολογίζει η κυβέρνηση- θα εφαρμοσθεί μετά το 2018, ο κ. Λοβέρδος διευκρινίζει ότι «το ένα κομμάτι της σύνταξης θα είναι σύνταξη αλληλεγγύης και θα καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του κράτους, το άλλο κομμάτι θα είναι ανταποδοτικό, σε σχέση με τον χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες εισφορές. Ο καθένας θα παίρνει τη σύνταξη, που δικαιούται, και για την οποία πλήρωσε. Όποιος δουλεύει περισσότερο, θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη».

    Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, που υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν από τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, ο υπουργός Εργασίας, μιλά για 900 εκ. ευρώ το 12μηνο και «επίτευξη του Προγράμματος Σταθερότητα».

    Για το καθεστώς επιτήρησης, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι «η επιτήρηση δεν είναι συνδιοίκηση, είναι μία διαδικασία αναξιοπρεπής, αλλά δεν συνεπάγεται εκχώρηση κυριαρχίας».

    [03] Κατσέλη για τιμολόγηση φαρμάκων

    Η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αποτελεί για την κυβέρνηση βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας, απαντάει η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με ανακοίνωσή της σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News» σχετικά με το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων .

    Η υπουργός εξηγεί ότι με την υπογραφή της πρόσφατης αγορανομικής διάταξης, θεσπίστηκε πλαφόν μείωσης για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το τέλος του έτους, ιδίως στα φάρμακα χαμηλότερης τιμής, ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να προσαρμοστούν στο νέο τρόπο τιμολόγησης.

    «'Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου που συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε έρευνα και καινοτομία, τόσο από τον Αναπτυξιακό Νόμο, όσο και από το ΕΣΠΑ», σημειώνει η υπουργός και προσθέτει ότι «η στήριξη στις επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει και θα γίνει παράλληλα με την στήριξη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων. Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την ύπαρξη μιας δίκαιης τιμής για τα φάρμακα στην ελληνική αγορά, στοιχείο που ενισχύει το πραγματικό εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή»'.

    Η υπουργός σημειώνει ότι «είναι προφανές πως από τη νέα πολιτική στην τιμολόγηση των φαρμάκων θίγονται συμφέροντα και αντιλήψεις που ανεξέλεγκτα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν σε εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και δυσανάλογη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων. Οι πρακτικές αυτές οδήγησαν τη χώρα μας στην τρίτη θέση στην κατάταξη των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσων αφορά το κόστος των φαρμάκων».

    Προσθέτει δε ότι «απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, η πολιτική μας αντιτάσσει το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και της χώρας. Απέναντι στις αδιαφανείς διαδικασίες τιμολόγησης του παρελθόντος, επιλέξαμε τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου Τιμών. Τιμολογούμε τα φάρμακα στη βάση των 3 χαμηλότερων τιμών των χωρών-μελών της Ε.Ε., όπου υπάρχουν στοιχεία».

    «Δεν αναμένουμε η πολιτική μας αυτή να είναι αρεστή στους λίγους εκείνους, που για πολλά χρόνια μέσα από την αδιαφάνεια και την χαριστική λογική χειραγωγούσαν το σύστημα. Το μόνο που κατάφεραν πέραν των προσωπικών τους κερδών ήταν να επιβαρύνουν τον Έλληνα καταναλωτή και τα ασφαλιστικά ταμεία», καταλήγει η υπουργός.

    [04] Αρχαιρεσίες σε εισαγγελίες-δικαστήρια

    Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων τους. Οι εκλογές διεξήχθησαν υπό το νέο νομοθετικό καθεστώς το οποίο επανέφερε το αυτοδιοίκητο στις μεγάλες εισαγγελίες και τα δικαστήρια της Πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων.

    Ειδικότερα, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εξελέγη ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος, νυν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αναπληρωτής ο Σταύρος Μαντακιοζίδης.

    Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών Ι. Χαμηλοθώρης. ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν αιρετός προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών και αναπληρώτρια η Μαρία Βασιλάκη.

    Ακόμη, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εξελέγη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών εξελέγη ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ευτ. Νικόπουλος, ο οποίος είναι ανιψιός του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Βασ. Νικόπουλου και αναπληρωτής ο Νικόλαος Σαλάτας.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, όπως ανακοινώθηκαν από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχουν ως εξής:

    1) Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

    Πρόεδρος Χρήστος Βασιλάκης, Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων (50 ψήφοι), αναπληρώτρια Πρόεδρος Λαμπρινή Παπαδήμα, Πρόεδρος Εφετών (40 ψήφοι) και μέλη: Σταύρος Αναστασόπουλος, Εφέτης (65 ψήφοι) και Γεώργιος Παπαγεωργίου, Εφέτης (53 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη: Θεανώ Τζοβαρίδου, Εφέτης (37 ψήφοι) και Ιωάννα Κλέτζερη, Εφέτης (37 ψήφοι).

    2) Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

    Πρόεδρος Βασιλική Καραδήμα, Πρόεδρος Πρωτοδικών (88 ψήφοι), αναπληρωτής Πρόεδρος Νικόλαος Μπασέας, Πρόεδρος Πρωτοδικών (49 ψήφοι) και μέλη: Δημήτριος Νικολόπουλος, Πρωτοδίκης και Αγγελος Σατλάνης, Πρωτοδίκης (58 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη: Μαρία Τσεκρέκου, Πρωτοδίκης (57 ψήφοι) και Ευγενία Καράκου, Πρωτοδίκης (26 ψήφοι).

    3) Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

    Πρόεδρος Αγγελική Παπαπαναγιώτου-Λέζα, Πρόεδρος Πρωτοδικών (19 ψήφοι),

    αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Καφφές, Πρόεδρος Πρωτοδικών (12 ψήφοι) και μέλη: Αντρέας Σταυρόπουλος, Πρωτοδίκης (31 ψήφοι) και Φιλομήλα Φαλτσέτα, Πρωτοδίκης (19 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη: Μαρία Λαζαρίδου, Πρωτοδίκης (17 ψήφοι) και Χριστίνα Φίλη, Πρωτοδίκης (2 ψήφοι).

    4) Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

    Πρόεδρος Γεώργιος Βαρούνας, Πρόεδρος Πρωτοδικών (31 ψήφοι), αναπληρωτής Πρόεδρος Βασίλειος Καφτεράνης, Πρόεδρος Πρωτοδικών (16 ψήφοι) και μέλη: Παναγιώτης Τούμπος, Πρωτοδίκης (37 ψήφοι) και Σεβαστή Μελετλίδου, Πρωτοδίκης (32 ψήφοι).

    [05] Παραμένει στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη

    Η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα επικρατώντας του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" με 4-2, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Μπέρτο (5΄) και Μπούγκα (27΄), οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με γκολ των Κονέ (54΄) και Ιάκομπ (60΄), για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα για την ακριτική ομάδα, με τον Πόι στο 70΄ και πέναλτι του Έλινγκτον στο 74΄.

    ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 1-2

    Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για τον Λεβαδειακό, καθώς νίκησε μέσα στο «Αλκαζάρ» την Λάρισα με 2-1, στο πλαίσιο της 30ης -και τελευταίας- ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς η Ξάνθη νίκησε στην Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σερζίνιο (23') και Αγκάλι (85'), ενώ το τέρμα της ΑΕΛ σημείωσε ο Κυριακίδης στο 58ο λεπτό.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΘΗΝΑΪΚΟΣ: 0-1

    Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν, καθώς νίκησε στα Γιάννινα τον ΠΑΣ με 1-0, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι πρωταθλητές πήραν τη νίκη με το γκολ του Γκάμπριελ στο 56ο λεπτό.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ: 2-1

    Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός, επιβληθείς στο "Γ. Καραϊσκάκης" του Αρη με 2-1, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα εκκινήσουν στα πλέι οφ ως πρωτοπόροι (4 βαθμοί), ενώ αντίθετα οι "κιτρινόμαυροι" δεν έχουν βαθμό. Τα γκολ των "ερυθρολεύκων" σημείωσαν οι Ζεβλάκοφ στο 33΄ και Μαρέσκα με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ για τους Θεσσαλονικείς είχε ισοφαρίσει, επίσης με πέναλτι, ο Κάλβο στο 43΄. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολών των Πάρντο και Αράνο (και οι δύο στο πρώτο μέρος), ενώ στο 19ο λεπτό η συνάντηση διακόπηκε προσωρινά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τη χρήση δακρυγόνων, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 4-1

    Σαρωτικός στο πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ, επιβλήθηκε εύκολα του Εργοτέλη με 4-1 στην Τούμπα, σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προετοιμάζεται πλέον για τα πλέι-οφ, όπου θα μπει ως δεύτερος και θα ξεκινήσει με τρεις βαθμούς. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σορλέν (2΄), Μουσλίμοβιτς (10΄), Τσιρίλο (17΄) και Παπάζογλου (27΄), ενώ το γκολ της τιμής για την κρητική ομάδα σημείωσε στο 46΄ ο Χρυσοφάκης.

    ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 1-1

    Καβάλα και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο "Ανθή Καραγιάννη" της μακεδονικής πόλης, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Ρινκόν, για να ισοφαρίσει στο 13΄ ο Γουνδουλάκης.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 3-1

    Ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 3-1 τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της τελευταίας (30η) αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Αναστασάκου (πεν. 26'), Καραλή (57') και Περόνε (90'), ενώ ο Πανθρακικός είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πέναλτι του Μπέλεκ στο 30'.

    ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 2-0

    Χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στο 48ο λεπτό και του Καφέ στην εκπνοή, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η Ενωση θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στα πλέι-οφ, όπου ξεκινά από την τρίτη θέση με ένα βαθμό, ενώ η ομάδα της Πελοποννήσου ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 11η θέση.

    [06] Σε απόγνωση οι επιβάτες

    Συνεχίζεται η αναστάτωση που προκάλεσε στην εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιέλ, καθώς η ηφαιστειακή τέφρα που εκλύθηκε συνεχίζει να εξαπλώνεται στους ευρωπαϊκούς αιθέρες. Η τέφρα έχει μεταφερθεί πλέον στην Τουρκία, της οποίας έκλεισε ο εναέριος χώρος στα βόρεια.

    Η κυριώτερη ένωση ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών και η αντίστοιχη των εταιρειών εκμετάλλευσης αεροδρομίων πιέζουν για μία «άμεση επανεκτίμηση» των προληπτικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, τα οποία εκτιμούν ως υπερβολικά.

    Από τις χώρες της Ευρώπης μόνο, το νότιο τμήμα της Ιταλίας και η Ελλάδα δεν έχουν ακόμη προβλήματα από τη σκόνη, ενώ στα Βαλκάνια μετά το Βελιγράδι έκλεισε χθες και το αεροδρόμιο των Τιράνων.

    Μέχρι και χθες το απόγευμα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας είχαν ματαιωθεί 174 πτήσεις, κυρίως από και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομική ζημιά.

    Η Aegean με ανακοίνωση της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των σημαντικών περιορισμών που προκαλούνται στην εναέρια κυκλοφορία από το νέφος ηφαιστειακής στάχτης αναγκάζεται να ματαιώσει για σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου, 40 σκέλη πτήσεων και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Μιλάνο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Βιέννη, Βελιγράδι, και Βενετία. Επίσης ματαιώνονται και οι πτήσεις της εταιρίας από Θεσσαλονίκη για Ντίσελντορφ, Μόναχο, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη.

    Ο διαδικτυακός τόπος της AEGEAN ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις αλλαγές και ακυρώσεις και η εταιρεία παρακαλεί το επιβατικό κοινό όπως ενημερώνεται για την κατάσταση των πτήσεων είτε από την ιστοσελίδα της www.aegeanair.com είτε από την ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών www.aia.gr . Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν προς Ελλάδα θα πρέπει να ενημερώνονται από τους διαδικτυακούς τόπους των αεροδρομίων της χώρας που βρίσκονται.

    Έως τις 05.00, ώρα Ελλάδος, σήμερα η κατάσταση στις κυριώτερες ευρωπαϊκές χώρες είχε ως εξής:

    --Γερμανία: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος.

    --Αυστρία: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 07.00, ώρα Ελλάδος.

    --Βέλγιο: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 21.00, ώρα Ελλάδος, όμως οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να επαναπατρίσουν, κενά, τα αποκλεισμένα σε άλλες χώρες αεροσκάφη τους.

    --Βουλγαρία: Εναέριος χώρος εν μέρει ανοικτός για πτήσεις με προέλευση και προορισμό νότιες, νοτιοανατολικές χώρες, ιδίως προς και από την Ελλάδα.

    --Δανία: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος

    --Ισπανία: Όλα τα αεροδρόμια της χώρας, στα βόρεια και ανατολικά, που είχαν κλείσει προσωρινά επαναλειτουργούν.

    --Γαλλία: Τα περισσότερα αεροδρόμια, που αφορούν εκείνα πάνω από τη γραμμή Νίκαια-Μπορντώ, δηλ. τα μεγαλύτερα στη χώρα, θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον την Τρίτη στις 10.00, ώρα Ελλάδος. Χθες επαναλειτούργησαν τα αεροδρόμια στον νότο.

    --Βρετανία: Παρατάθηκε κατά πέντε ώρες, έως τις 21.00, ώρα Ελλάδος το κλείσιμο του εναέριου χώρου.

    --Ιταλία: Εναέριος χώρος κλειστός στα αεροδρόμια του βορρά έως τις 08.00, ώρα Ελλάδος.

    --Ολλανδία: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος.

    --Ρωσία: Εναέριος χώρος ανοικτός, όμως καμμία πτήση δεν πραγματοποιείται προς τη Δυτική και Βόρειο Ευρώπη.

    --Σκανδιναυϊκές χώρες: Η Νορβηγία και η Σουηδία άνοιξαν χθες μεγάλο τμήμα του εναέριου χώρου τους, όμως οι πρωτεύουσές τους παραμένουν στο κλειστό τμήμα. Η Φιλανδία και η Δανία διατηρούν τις απαγορεύσεις.

    --Ελβετία: Εναέριος χώρος κλειστός έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος.

    [07] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Εντείνονται οι έρευνες, από την Αντιτρομοκρατική, για τον εντοπισμό της γιάφκας με όπλα

    Ανακοινώσεις σχετικά με τα ευρήματα στο γκαράζ - γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που εντοπίστηκε το Σάββατο στον Καρέα, έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «τα στερεά υλικά στις τρεις φιάλες υγραερίου προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με φωτιστικό πετρέλαιο. Τα στερεά υλικά στα δύο μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με πετρέλαιο».

    Με βάση τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα υλικά, αυτά «προσομοιάζουν με την εκρηκτική ύλη ANFO και δεν είναι τυποποιημένα εργοστασιακά προϊόντα».

    Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «όμοιου τύπου εκρηκτική ύλη με την ανευρεθείσα στις φιάλες υγραερίου (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με φωτιστικό πετρέλαιο) διαπιστώθηκε στον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε την 18-02-2009 εντός αυτοκινήτου, το οποίο είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας CITIBANK στη Ν. Κηφισιά».

    Τέλος τα στερεά υλικά, που ανευρέθηκαν στην πλαστική σακούλα απορριμμάτων προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο.

    Στην ίδια γιάφκα, που βρισκόταν σε ισόγειο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού με διπλές πινακίδες κυκλοφορίας και πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, μέσα στiw οποίες, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

    [08] Περιοδεία Παπαρήγα

    Περιοδεία στο εργοτάξιο ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ) και της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., πραγματοποιεί από τις 7 το πρωί η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, αν δεν γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, για να μπουν στη δράση με το ΚΚΕ, με σκοπό να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα στηρίγματά τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    «Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ» αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ και επισημαίνει: «Έχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνων. Θυσίες για τον αγώνα, για το μέλλον των παιδιών μας, όχι για την πλουτοκρατία».

    [09] "Κοινό μέτωπο"

    «Η κυβέρνηση, με όλα αυτά τα τερτίπια των επιστολών, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο υπέρ της κυρίας Μέρκελ, η οποία δοκιμάζεται στις αρχές Μαΐου σε περιφερειακές εκλογές. Για άλλη μια φορά προτάσσουμε το καλό των τρίτων εις βάρος της Ελλάδας...», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ και στις δηλώσεις μετά το Ecofin του κ.Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος το ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Την εποχή της πτωχεύσεως και του ΔΝΤ, τα 800 ευρώ αποτελούν "πλούτο". Εκεί καταντήσαμε⦻

    Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη ΝΔ και στην ομιλία του κ. Σαμαρά στο προσυνέδριο είπε: «Στον ανεμοστρόβιλο που μπαίνει η χώρα τα «βαρίδια» αποτελούν μια λύση. Επί της ουσίας, αν δεν είχε προηγηθεί η κακή διαχείριση της Ν.Δ. δεν θα τρέχαμε σήμερα πίσω από το ΔΝΤ. Ακόμη υπάρχει χρόνος για άλλες επιλογές πέρα από τις ασφυξιογόνες «λύσεις» του ΔΝΤ, αρκεί να έρθει σε συνεννόηση ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του».

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «η ΝΙΚΗ», προτείνει εκ νέου κοινό μέτωπο με τη ΝΔ για να αποφευχθεί ενδεχόμενη μακροχρόνια «εγκατάσταση» του ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας, προσφέροντας παράλληλα, στήριξη στη Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δηλώνει ότι «ο κ. Σαμαράς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της παράταξης», ότι «οι «καισαρισμοί» δεν ωφελούν κανέναν και ιδιαίτερα τον ίδιο» και ότι «ο χώρος δεν αντέχει μια διάσπαση». Καλεί δε, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΝΔ να δεχθούν «να καθίσουμε να συζητήσουμε για το μέλλον της παράταξης, χωρίς να αμφισβητείται ο ρόλος του καθενός μέσα από αυτή τη συζήτηση» και να «δούμε πώς θα αποκτήσει ισχύ η παράταξη για να μην παραδώσουμε για πολλά χρόνια την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ».

    Για δε, την κ. Μπακογιάννη, ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι «μπορεί να προσφέρει στην παράταξη και στον τόπο και δεν γίνεται να μπει στο χρονοντούλαπο». «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να απομακρύνονται από το τραπέζι των αποφάσεων στελέχη του βεληνεκούς της κ. Μπακογιάννη», λέει.

    Αναφερόμενος και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ εκτιμά ότι στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος «ίσως υπάρχει ρήγμα μεγαλύτερο από αυτό της ΝΔ» και πως κάποιοι «δεν θα συγχωρήσουν εύκολα στον κ. Παπανδρέου την αλλαγή νοοτροπίας του κόμματος, το οποίο κατηγορούν ότι ούτε σοσιαλιστικό, ούτε κοινωνικά ευαίσθητο, είναι».

    [10] "Κοινωνική πτώχευση"

    «Η Αριστερά θα υποστεί και αυτή τις δικές της οδύνες το επόμενο διάστημα, αλλά οι οδύνες αυτές θα δημιουργήσουν κάτι καινούργιο», επισημαίνει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή" ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Ταίπρας

    «Θα μπορέσει να κρατηθεί εκείνη η Αριστερά, η οποία θα καταλάβει που βρίσκεται η προοπτική. Όπως και στη φυσική έτσι και στην πολιτική τα κενά καλύπτονται. Και αυτή τη στιγμή η ραγδαία μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ από το σοσιαλισμό στη βαρβαρότητα δημιουργεί ένα μεγάλο κενό», καταλήγει ο κ. Τσίπρας που τονίζει ότι αν έλειπε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση.

    Σε άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και περιγράφει με μελανά χρώματα την επόμενη μέρα.

    «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Αρχικά έπαιξε με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, επιδιώκοντας να προκαλέσει κάποιου είδους ευρωπαϊκή επιτήρηση για να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των προεκλογικών υποσχέσεων. Μετά αρνήθηκε να αναζητήσει εναλλακτικές μορφές δανεισμού, αρνήθηκε να διεκδικήσει εξ αρχής κοινοτική στήριξη, αρνήθηκε να αναζητήσει συμμαχίες με χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Το μόνο που έκανε ήταν να διαβεβαιώνει τις αγορές ότι θα κάνει οτιδήποτε της ζητηθεί .Και αυτό βέβαια, οι αγορές το εξέλαβαν ως αδυναμία. Και τώρα οδηγούμαστε σε καθεστώς κηδεμονίας και σε μια μακρά διαδικασία κοινωνικής πτώχευσης» δηλώνει ο κ. Τσίπρας.

    Ανεφέρει ότι «η προσφυγή στο ΔΝΤ οδηγεί σε συνθήκες απόλυτης λεηλασίας» καθώς «ό,τι δεν είχε πουληθεί μέχρι σήμερα θα πουληθεί τώρα, οποιοδήποτε κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, είτε αφορά την εργασία, είτε την ασφάλιση, είτε τις κοινωνικές υπηρεσίες, βρίσκεται ήδη υπό αμφισβήτηση» και σημειώνει πως «ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε, είναι να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος, να αντιδράσει, να δημιουργήσει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση».

    «Αν οι άνθρωποι παραμείνουν μέσα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, παραίτησης και απογοήτευσης, θα τους τα πάρουν όλα. Αυτό είναι το κριτήριο για το αν θα εφαρμοστούν ή όχι νέα μέτρα» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

    Ομιλία Αλαβάνου στα Σπάτα

    Την άποψή του ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», διατύπωσε ο πρ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση του συνδυασμού, στα Σπάτα.

    Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί «υπάρχει άμεσα, άλλη πραγματοποιήσιμη πολιτική για την χώρα, που απαιτεί, όμως, άλλη κοινωνική πλειοψηφία» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «πριν ο δρόμος της καταστροφής, που ανοίγει για τη χώρα, γίνει χωρίς επιστροφή, πριν όλη την Ελλάδα και τον κόσμο της εργασίας της τον παρασύρει η δίνη της ανασφάλειας, της παρακμής, της ανεργίας, της ανέχειας, της κατάθλιψης, του τέλματος».

    Κατά τον κ. Αλαβάνο, η πολιτική λύση απαιτεί μια άλλη λαϊκή κυβέρνηση, που:

    1. Πιστεύει και προστατεύει τη λαϊκή κυριαρχία, που αποτέλεσε εξάλλου το θεμελιακό ιδρυτικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ. Δεν εξαπατά παρουσιάζοντας άλλο εκλογικό πρόγραμμα και εφαρμόζοντας το αντίθετό του.

    2. Πιστεύει στον λαό. Κι αν βρεθεί σε δύσκολη θέση, απέναντι σε πιέσεις από μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις, επιδιώκει η ίδια την παλλαϊκή κινητοποίηση, στηρίζεται στους δρόμους και τη νεολαία.

    3. Πιστεύει στην αλήθεια. Δεν διστάζει να καταγγείλει ανοικτά την ανομία, το πλιάτσικο, τη ληστεία, την απληστία των λεγομένων διεθνών «αγορών», που έχουν φτάσει σε τοκογλυφικά ύψη τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, όταν ακόμη και η μητρόπολη του πλανητικού καπιταλισμού, ΗΠΑ, παραπέμπει σε δίκη για απάτη και αισχροκέρδεια τη Goldman Sachs, κεντρικό σύμβουλο έως πριν λίγο των ελληνικών κυβερνήσεων, και την Paulson Ηedge Fund, κεντρικό κερδοσκόπο με τα ασφάλιστρα και τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα.

    4. Πιστεύει στην Ελλάδα. Δεν τη διασύρει σε όλο τον κόσμο με μια αυτοκτονική, αυτοκαταστροφική, παθητική και ανόητη στάση υποταγής. Μπορεί να πει με απλά λόγια «αν είναι να σπείρετε δυστυχία στο λαό, πάρτε το ευρώ σας και γεια σας» και θα δει την επόμενη μέρα τη Μέρκελ, τον Μπαρόζο, τον Σαρκοζί να παρακαλούν και να προσφέρουν άτοκες ενισχύσεις στην Ελλάδα, γιατί αποχώρηση μιας χώρας από την Ευρωζώνη είναι η αρχή του τέλους της.

    5. Πιστεύει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Για τη δημοσιονομική αποκατάσταση, αντί να στραφεί ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στρέφεται ενάντια στις εισαγωγές, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες. Πρώτα από όλα ενάντια στους περιττούς εξοπλισμούς.

    6. Πιστεύει στο Κοινωνικό Κράτος. Αρνείται, για οποιαδήποτε σκοπιμότητα, να καταργήσει κατακτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματα των εργαζομένων.

    7. Πιστεύει στην Κοινωνική Δικαιοσύνη. Δεν προκαλεί. Σέβεται τον συνταξιούχο, που χρειάζεται ασφάλεια, τον ώριμο εργαζόμενο, που θέλει να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια, τον νέο που ψάχνει με σπαραγμό μια θέση εργασίας. Δεν ιεροσυλεί κλέβοντας 100 ευρώ από τον συνταξιούχο και δίνοντας στις μεγάλες τράπεζες, φυσικούς αυτουργούς της κρίσης, 28 δισεκατομμύρια.

    8. Πιστεύει στη δύναμη του συλλογικού στον δημόσιο χώρο. Τολμάει να χρησιμοποιήσει, ως κεντρικό μοχλό, έναν ριζικά νέο δημόσιο τομέα, διαφανή, δημοκρατικό, ανοιχτό στον κοινωνικό έλεγχο για την εξάλειψη της διαφθοράς, σύγχρονο, αποτελεσματικό. Πρώτα από όλα, προχωρά σε εθνικοποιήσεις τραπεζών για δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού πόλου.

    9. Πιστεύει στο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν μπορεί να ανεχθεί το ένα στα δύο μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους να έχει την επιγραφή «ενοικιάζεται». Τη μια στις δύο μικρές τουριστικές επιχειρήσεις σε πλειστηριασμό. Τη μία στις δύο αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε απελπισία. Αντί για δημοσιονομική θεραπεία σοκ με αρνητική ανάπτυξη, επιδιώκει θετική ανάπτυξη με βαθμιαία δημοσιονομική αποκατάσταση.

    10. Πιστεύει και υπηρετεί τη νέα γενιά. Αρνείται να καταδικάσει τις νέες και τους νέους των 20, 30 και 40 ετών στον εξευτελισμό και τις παρακλήσεις για μια θέση εργασίας, σε ανεργία, σε αβεβαιότητα, στις ουσίες, στην παραβατικότητα, στον ρατσισμό. Τους θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της.

    [11] Νίκησε ο Ερόγλου

    Ο μέχρι τώρα «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις « προεδρικές εκλογές», που έγιναν σήμερα.

    Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε 50,37% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 42,84%. Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών», δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος.

    Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Έρογλου δήλωσε ευτυχής για την εκλογή του. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

    Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με βάση το όραμα του για την επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα αυτό "είναι σεβαστό".

    Τουρκοκύπριοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στην επικράτηση του Έρογλου συνέβαλε η πλειοψηφία από τους Τούρκους εποίκους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι τον Έρογλου υποστήριξε ο Ραούφ Ντενκτάς και το Δημοκρατικό Κόμμα του γιου του, Σερντάρ και ότι ο Ταλάτ ( 42,85%) ηττήθηκε, παρά τη σαφή προτίμηση του διεθνούς παράγοντα και την έμμεση στήριξη της Άγκυρας.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στη διαιρεμένη νήσο ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει στις σημερινές "εκλογές" στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ενώ είπε ότι θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010.

    "Αρνητική εξέλιξη"

    Ως αρνητική εξέλιξη δεδομένων των θέσεων του στο κυπριακό εκτιμά η Λευκωσία την επικράτηση του Ντερβίς Έρογλου στις «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για την Κυπριακή κυβέρνηση και την ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό που προέχει είναι μέσα σε κλίμα ενότητας και συλλογικού προβληματισμού «να δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω με δεδομένο ότι ο κύριος Έρογλου θα είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Έρογλου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

    Έχει όμως, σημείωσε, τεράστια σημασία, αν αυτές οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στην βάση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με στόχο την λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Με πολλή υπομονή και προσοχή, πρόσθεσε, θα δούμε πως θα χειριστούμε τα πράγματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 April 2010 - 6:30:33 UTC