Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν τα Τέμπη, τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα
  • [02] Εξεταστική Επιτροπή για Ζήμενς
  • [03] Πρόστιμα σε 28 επιχειρήσεις
  • [04] Αϊτή: Κρούσματα τυφοειδούς πυρετού
  • [05] Στην Αθήνα τον Μάϊο

  • [01] Ανοίγουν τα Τέμπη, τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα

    Ανοίγουν τα Τέμπη, γι' αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο της Πρωτομαγιάς, καθώς, όπως έγινε γνωστό, δόθηκε το "πράσινο φως" από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο" για εναλλακτική κυκλοφορία των οχημάτων, ανά διαδρομή στο ένα ρεύμα.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα δοθεί στη κυκλοφορία η μια λωρίδα στη κοιλάδα των Τεμπών, από σήμερα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων ανά κατεύθυνση και συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό η μία λωρίδα θα ανοίξει σήμερα από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και θα κινούνται σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα θα κλείσει για μισή ώρα και εν συνεχεία θα ανοίξει ξανά από τις 9 πμ μέχρι και τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 7 μμ μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στις 2 μμ θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μμ μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς με μικρές διαφοροποιήσεις.

    Σχετική ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί απόψε αργά το βραδύ από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας.

    [02] Εξεταστική Επιτροπή για Ζήμενς

    Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Ζήμενς η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία SAIC, προμηθεύτρια του συστήματος ασφαλείας C4I απειλώντας με καταγγελία της σύμβασης, αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί με γενική δοκιμή του συστήματος.

    Από την άλλη άρχισε στην εξεταστική και συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της οικονομολόγου και στενής συνεργάτιδας και γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, που μίλησε για συναντήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζήμενς με υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ στα υπουργεία τους.

    Όσον αφορά στις εξελίξεις για το σύστημα ασφαλείας προκλήθηκαν διαξιφισμοί μεταξύ των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας μίλησε «για γκάφα του ΠΑΣΟΚ» συμπληρώνοντας ότι «ομολογείται ότι όχι μόνο δεν έχει παραληφθεί το σύστημα, αλλά η σύμβαση της ΝΔ αφήνει στη νέα κυβέρνηση και περιθώριο χειρισμών, ώστε να απειλεί την SAIC με καταγγελία της σύμβασης».

    Ο ίδιος ως νομικός είπε ότι «αν δεν πρόκειται για συμπαιγνία με την SAIC, τότε είναι ολέθριος ο χειρισμός της υπαναχώρησης ταυτόχρονα με την απειλή καταγγελίας αν οδηγηθούμε στη διαιτησία».

    Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης απάντησε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου «έκανε αυτό που δεν έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης κι οι υπόλοιποι υπουργοί της ΝΔ για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί από τις παράνομες τμηματικές παραλαβές των υποσυστημάτων και την τμηματική απελευθέρωση εγγυητικών».

    «Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «Και η πίττα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος». Όσο πιο ψηλούς τόνους ανεβάζουν τα δύο κόμματα, τόσο αποδεικνύεται η συμφωνία για συγκάλυψη. Με την εξέλιξη αυτή το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το σύστημα», σχολίασε ο Αθανάσιος Παφίλης από το ΚΚΕ.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για «σύγκρουση συνενόχων και μάλιστα με άσφαιρα πυρά που προετοιμάζει την αυριανή συγκάλυψη και τον συμψηφισμό. Το σκάνδαλο του C4I έχει δικομματική ταυτότητα και οσμή».

    Ενημερώνοντας για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ η κ. Βάσω Βυλλιώτη είπε ότι η μέχρι τώρα έρευνα και οι καταθέσεις κατέδειξαν ότι δόθηκε μία υπέρμετρη προθεσμία σχεδόν τεσσάρων χρόνων στην προμηθεύτρια εταιρεία και τελικά παρέδωσε τμηματικά υποσυστήματα ενός έργου που δεν έχει διαλειτουργικότητα, δηλαδή τη δυνατότητα να λειτουργεί ως σύνολο όπως παραγγέλθηκε για να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι.

    Ο υπουργός, συνέχισε η βουλευτής, με την εξώδικο πρόσκλησή του προσκαλεί την προμηθεύτρια να προσέλθει σε δοκιμή των συστημάτων όπως παραγγέλθηκαν ή να αποκαταστήσει τις παρεκκλίσεις του αρνούμενος πλέον τη συνέχιση της σύμβασης.

    Αν αυτή η δοκιμή καταδείξει ελαττώματα, παραλείψεις και παράβαση συμφωνηθέντων, προφανώς το ελληνικό δημόσιο θα αξιώσει όσα αδικαιολογήτως καταβλήθηκαν για ένα σύστημα που δεν λειτουργεί στο σύνολό του.

    Η κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου

    Η μάρτυρας, που κατήγγειλε απειλές για τη ζωή της από τον Ιανουάριο του 2008, επιβεβαίωσε πλήρως όσα είχε καταθέσει στην προανάκριση, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στον ανακριτή Νικόλαο Ζαγοριανό και στην εφέτη κ. Μαρία Νικολακέα.

    Παραδέχθηκε ότι ειδικά παραμονές εκλογών, στις προεκλογικές περιόδους πύκνωναν οι επαφές με τους υπευθύνους οικονομικών των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε με πρωτοβουλία τους, είτε με πρωτοβουλία του Χριστοφοράκου.

    Σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ποιοι έκαναν τις συγκεκριμένες επαφές, περιορίστηκε να απαντήσει: «Επειδή μπορεί να με απατά η μνήμη μου, δείτε τα ονόματα στο ημερολόγιο. Είναι απολύτως ακριβές και πλήρες».

    Κατά την μάρτυρα όσα αναφέρονται ως τηλεφωνικές επαφές ή ραντεβού ισχύουν απολύτως, ακριβώς γιατί ο Χριστοφοράκος ήταν πολύ επιμελής στην τήρηση αυτών των στοιχείων.

    Δήλωσε μάλιστα ότι από ό,τι θυμάται, ελάχιστα από τα ραντεβού εκείνα ακυρώθηκαν. Στην επισήμανση βουλευτού ότι πολλοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι ήταν μεν το όνομά τους στο ημερολόγιο, αλλά δεν γνωρίζουν το Χριστοφοράκο κι αυτό έρχεται σε αντίφαση με αυτό που ισχυρίζεται η ίδια, είπε απλά: «Αυτό είναι δικό σας συμπέρασμα. Το ημερολόγιό μου λέει πάντα την αλήθεια».

    Η μάρτυρας επιβεβαίωσε επίσης ότι ως στενότερη συνεργάτης του Χριστοφοράκου ανελάμβανε «τους λεπτούς χειρισμούς» για τα δώρα των πολιτικών, κυρίως σε επίπεδο αποστολής οικοσκευών, είτε για δωρεάν αποστολή, είτε για έκπτωση ως 30%, ενώ ανέφερε ως αποδέκτες μέλη των οικογενειών Μητσοτάκη και Τσοχατζόπουλου.

    Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταρτισθεί ο τελικός κατάλογος των πολιτικών προσώπων, αλλά και λοιπών μαρτύρων.

    Στις καταστάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, εκτός των ήδη γνωστοποιηθέντων από χθες προστίθενται και τα ονόματα των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Γιώργου Σανιδά, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φόλκερ Γιούνγκ, μέλους του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, Γιώργο Τσουγκράνη, δικαιούχου του λογαριασμού «Ρόκος» που αποδίδεται στον Αναστάσιο Μαντέλη και Ιωάννη Γιαννίδη, δικηγόρου.

    [03] Πρόστιμα σε 28 επιχειρήσεις

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 582.100 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις , κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την "Προστασία των καταναλωτών" επιβλήθηκαν με αποφάσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου και μετά από εισήγησης της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

    "Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει σταθερά τους ελέγχους στην αγορά, διερευνά περαιτέρω καταγγελίες καταναλωτών και ασκεί τις εποπτικές της αρμοδιότητες, με αδιαπραγμάτευτο στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτικού κοινού", δήλωσε με έμφαση ο Γ. Γ. Καταναλωτή κ. Δημ. Σπυράκος.

    Αναλυτικά τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις ακόλουθες παραβάσεις:

    - Σε βάρος εταιρείας ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού (Γερμανός) επιβλήθηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών χρηματικό πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ για παραπλανητική εμπορική πρακτική. Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία πρόβαλε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα την διάθεση προς πώληση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην τιμή των 2,10 ευρώ, τα οποία εντούτοις δεν διέθετε σε αρκετές ποσότητες, ούτε γνωστοποιούσε στους καταναλωτές που επιδίωκαν να τα παραγγείλουν τους οποιουσδήποτε εύλογους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε τελικά να τα προμηθεύσει.

    - Σε βάρος τεσσάρων εμπορικών εταιρειών (Ευάγγελος Καλλιγάς & ΣΙΑ Ε.Ε. - πρώην ΦΟΥΡΛΙΑ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., Ευάγγελος Καλλιγάς & ΣΙΑ Ε.Ε. - πρώην Αικατερίνη Καλλιγά & ΣΙΑ Ε.Ε., Καλλιγά Α.Ε., A & D A.E.) εκδόθηκαν οκτώ αποφάσεις με τις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 95.000 ευρώ, μετά από καταγγελίες και αυτεπάγγελτους ελέγχους, για παραβιάσεις των διατάξεων για τις "συμβάσεις από απόσταση".

    - Σε βάρος έξι εμπορικών εταιρειών (JUMBO AEE, Μπαρμπέρης & Υιοι Ο.Ε "REX STAR", Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας Α.Ε, Λιόκη Δ. Ηρακλή & ΣΙΑ Ε.Ε, Υιοί Ρ. Ακουαρόνη Ο.Ε, Γεώργιος Μάνος - Αραβανίτη Ειρ. Ο.Ε ) εκδόθηκαν εννέα αποφάσεις, με τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 142.500 ευρώ για παραβίαση των διατάξεων για τη "γενική ασφάλεια προϊόντων", μια απόφαση εξ αυτών αφορά "απαγόρευσης διάθεσης στην αγορά μαγνητικών παιχνιδιών τα οποία δεν φέρουν προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια των παιδιών".

    Το υπουργείο σημειώνει ότι οι εταιρείες διέθεσαν στην αγορά ανασφαλή προϊόντα (παιγνίδια) και δεν συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες αρχές, για την αποτροπή κινδύνων που παρουσίασαν προϊόντα που είχαν διαθέσει στην αγορά. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκια των Νομαρχιών και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

    - Σε βάρος 18 εμπορικών εταιρειών ("LAPIN", ALOUETTE A.E, SAM A.E, ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε, GREBEL ABEE, VF HELLAS A.E, ΣΑΝΤΡΟ ΜΠΡΟΥΝΙ ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΟΥΣΙΟΝ Α.Ε, SHOP & TRADE A.E, ENERGIGER΄S, ΜΙΝΙ RAXEVSKY, JUMBO AEE, Καρφούρ Μαρινόπουλος, MODA MAGNUM A.E, ΚΟΣΜΟΚΙΝΤ Α.Ε, CHAMPION EUROPE SpA, Β. ΚΟΥΡΣΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, ΦΡΑΓΚΟΣ Α.Ε, CARAMEL A.E) εκδόθηκαν 19 αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους 116.000 ευρώ γιατί διέθεσαν στην αγορά παιδικά ενδύματα με κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης ενώ απαγορεύεται.

    - Σε βάρος 10 καταστημάτων κέντρων αισθητικής και ινστιτούτων αδυνατίσματος (EVEXIA, Πρίνου, BODYLINE, M.L.C, D.N.A, εκδόθηκαν 14 αποφάσεις, με τις οποίες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 133.600 ευρώ για μη επιστροφή χρημάτων και μη αποδοχή καταγγελίας της σύμβασης.

    Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά τη διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών και αυτεπάγγελτους ελέγχους.

    [04] Αϊτή: Κρούσματα τυφοειδούς πυρετού

    Αύξηση των κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τότε που άρχισε η περίοδος των βροχών, στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ στο Πορτ ο Πρενς, δήλωσε εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

    "Ολο και περισσότερα κρούσμα διάρροιας και τυφοειδούς πυρετού παρουσιάζονται τις δύο τελευταίες και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυστηρότερους επιδημιολογικούς ελέγχους", δήλωσε η Ιλάρια Πιόρτα, ιατρική συντονίστρια του νοσοκομείου Σεντ-Κατρίν Λαμπούρ, που διαθέτει 100 κρεβάτια και την διαχείρισή του έχουν αναλάβει οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι αρχές της Αϊτής.

    "Παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων, όχι σε μια συγκεκριμένη συνοικία, αλλά παντού στη Σιτέ Σολέιγ", επισημαίνει η Ιταλίδα που εργάζεται για την οργάνωση στο Βέλγιο. Η ίδια προσθέτει πως προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από τον τυφοειδή πυρετό.

    "Εξαιτίας των βροχών οι συνθήκες διαβίωσης είναι άσχημες", δήλωσε ο Κάρελ Γιάνσεν, υπεύθυνος του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα "τυφοειδούς πυρετού, διάρροιας, ελονοσίας και λοιμώξεων του αναπνευστικού".

    "Εδώ πάντα είχαμε πλημμύρες. Βρισκόμαστε 100 μέτρα από την θάλασσα και τα φρεάτια γεμίζουν πολύ γρήγορα όταν βρέχει. Το μισό νοσοκομείο πλημμυρίζει μια ώρα μετά την βροχή", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου προκάλεσε το θάνατο 250.000 ως 300.000 ανθρώπων σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ περίπου 1,2 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι.

    [05] Στην Αθήνα τον Μάϊο

    Στις 14 και 15 Μαΐου επισκέπτεται την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του.

    Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινές δηλώσεις που έκαναν στο Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

    Εντός της προσεχούς εβδομάδας, φτάνει επίσης στην Αθήνα ο ΓΓ του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Σινιρλίογλου, για πολιτικές διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού που εγκαινιάστηκε κατά την επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Άγκυρα, η οποία χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές θετική και επιτυχής.

    Η σύνοδος του ΝΑΤΟ

    Ώς προς το περιεχόμενο της διήμερης άτυπης συνόδου, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, συζήτησαν χθες, πρώτη ημέρα για το νέο στρατιωτικό δόγμα και την προσέγγιση της Βοσνίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ενώ το βράδυ στο δείπνο, συζητήθηκε η πυρηνική πολιτική και η αντιπυραυλική άμυνα.

    Και στα τρία θέματα η ελληνική πλευρά συνεισφέρει με τις δικές της θέσεις. Η επεξεργασία του νέου δόγματος γίνεται από 12μελή Ομάδα Εμπειρογνωμόνων, στην οποία μετέχει ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Ζέπος και αναμένεται να καταθέσει τις εισηγήσεις της την 1η Μαΐου, ενώ η τελική έγκρισή του θα γίνει από τη σύνοδο κορυφής στη Λισαβόνα, τον Νοέμβριο.

    Στο θέμα της Βοσνίας, η οποία ζητάει τη θεσμοθέτηση της προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ, με την ένταξή της στο λεγόμενο Action Plan, η Συμμαχία έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αποδοχής του βοσνιακού αιτήματος - αν και με προϋποθέσεις που εγγυώνται καλύτερη λειτουργία του κράτους - κατεύθυνση στην οποία συντάσσεται και η ελληνική πλευρά, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα στείλει μήνυμα σταθερότητας στην περιοχή των Δ. Βαλκανίων.

    Η πυρηνική πολιτική της Συμμαχίας εξετάστηκε στο δείπνο, παρούσης της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χ. Κλίντον, υπό το φως της νέας συμφωνίας START μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που συγκάλεσε πριν λίγες ημέρες στην Ουάσιγκτον ο Μπαρακ Ομπάμα.

    Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της πλήρους αποπυρηνικοποίησης και μάλιστα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο αναθέρμανσης της ιστορικής «πρωτοβουλίας των έξι» από τον Α. Παπανδρέου, αυτή τη φορά μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Σήμερα, δεύτερη ημέρα της συνόδου, αναμένεται στην εσθονική πρωτεύουσα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σ. Λαβρόφ, με τη συμμετοχή του οποίου θα συνέλθει το Ευρωατλαντικό Συμβούλιο,ενώ ένα κεφάλαιο αναμένεται να αφιερωθεί στο Αφγανιστάν με τη συμμετοχή των συμμετεχουσών χωρών στη δύναμη ISAF, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών του Αφγανιστάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 April 2010 - 8:30:24 UTC