Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεργατικό συλλαλητήριο
  • [02] Επεισόδια μεταξύ οπαδών

  • [01] Πανεργατικό συλλαλητήριο

    Το αίτημα του υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά απέρριψε η ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθόρισε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων, αλλά και δράσεων της συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η ΕΓΣΣΕ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα οικονομικά, και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Σε άμεση προτεραιότητα, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, τίθεται η διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ, η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της τρόικας, τις οποίες υιοθετεί η κυβέρνηση. Επίσης, η συνομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο διεθνές γραφείο εργασίας, αλλά και σε ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση για την πραγματοποίηση, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, πανεργατικού συλλαλητηρίου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.

    ΠΝΟ: Νέα 24ωρη τη Δευτέρα 31 Μαΐου

    Δεν θα καταπλεύσει την προσεχή Δευτέρα, ημέρα της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), το κρουαζιερόπλοιο "Zenith". Στο μεταξύ αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού προκάλεσε η απεργία της ΠΝΟ με τον φόβο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον έξι χιλιάδες επιβάτες από πέντε άλλα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

    [02] Επεισόδια μεταξύ οπαδών

    Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που μεταφέρθηκαν στη Λαμία για τον ημιτελικό της τελικής τετράδας του κυπέλλου χειροσφαίρισης, συνεπλάκησαν μεταξύ τους το πρωί, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν έφοδο στα γραφεία της ΑΕΚ στο κέντρο της πόλης και τα έκαψαν πετώντας μολότοφ. Από τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν δύο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν, έφτασαν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ. Για 15 λεπτά περίπου εξελίχτηκε «πόλεμος» με περίπτερα να παραδίδονται στις φλόγες και του αμέριμνους ανθρώπους να μην ξέρουν που να κρυφτούν. Με βόμβες μολότοφ απάντησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ οι αστυνομικοί με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα μπόρεσαν να ανακόψουν τα επεισόδια. Όλο το κέντρο της Λαμίας γέμισε με δακρυγόνα, ενώ αργότερα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών από το κέντρο της πόλης.

    Από το πρωί, σε σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, ο Δήμος ζήτησε την αναβολή του αγώνα λόγω των επεισοδίων κάτι που δεν αποδέχτηκαν οι ομάδες και η ομοσπονδία, ενώ παράλληλα ζήτησε αυξημένες δυνάμεις για να αποφευχθούν επεισόδια.

    Στο νοσοκομείο της Λαμίας έχουν μεταφερθεί 7 άτομα από τα οποία 6 είναι οπαδοί που έχουν τραυματιστεί στις συμπλοκές και ένας πολίτης που ένοιωσε δυσφορία από τα δακρυγόνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς τα τραύματα είναι ελαφρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 May 2010 - 12:30:27 UTC