Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα τελειώσουμε με τη διαφθορά"
  • [02] Στον εισαγγελέα τα "πόθεν έσχες" του Τ. Μαντέλη
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 30/5/2010
  • [04] Αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό
  • [05] Ψηφίστηκε και επί των άρθρων
  • [06] Επεισόδια μεταξύ οπαδών
  • [07] Επαναλειτουργεί η ΕΝ.ΚΛΩ.
  • [08] Απέτυχε η προσπάθεια
  • [09] Κεντροδεξιός συνασπισμός

  • [01] "Θα τελειώσουμε με τη διαφθορά"

    Ως κυβέρνηση, δεν θέλουμε απλά να διευθετήσουμε «μικροζητήματα» αλλά να προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) Ροδόπης, στην Κομοτηνή την οποία επισκέπτεται επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η οικονομία είναι το σύμπτωμα του προβλήματος ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι η λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος το οποίο «θεραπεύουμε» με πολύ σημαντικές αλλαγές.

    "Πήραμε έκτακτα μέτρα για να σώσουμε την Ελλάδα, προχωράμε σε ανατροπές οι οποίες έχουν μπει και στο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος", επεσήμανε.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ανταποκριθεί «στο κάλεσμά μας» για να χτυπηθεί η διαφθορά, «επέλεξε την σιωπή και την συγκάλυψη με αποτέλεσμα τα πλήγματα στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας».

    «Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν τα αυτονόητα» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για νοοτροπίες που επιμένουν και για κατεστημένα που αντιδρούν, και τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αναφορές του αυτές δεν γίνονται για να κατηγορήσει ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη για το παρελθόν, αλλά η μεγαλύτερη έγκειται στο να αλλάξουμε».

    «Υπάρχει δικαιολογημένη οργή, όμως η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα πρέπει να γίνουν δύναμη αλλαγής νοοτροπιών και θεσμών που πρέπει να γίνουν διαφανείς και σύγχρονοι» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για βγεί η χώρα από την σήψη και να τελειώνει με την διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα προσχήματα και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το χτύπημα της διαφθοράς, ζήτημα δημοκρατίας και ταυτόχρονα ζήτημα εθνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό.

    [02] Στον εισαγγελέα τα "πόθεν έσχες" του Τ. Μαντέλη

    Σε ομόφωνη απόφαση για ενδελεχή έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλλη, ύστερα από την ομολογία του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens ότι πήρε το 1998 200.000 μάρκα ως "εκλογική χορηγία", κατέληξε η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών που συνεδρίασε στη Βουλή.

    Ταυτόχρονα όμως αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική επιτροπή.

    Η κοινή απόφαση προβλέπει επανέλεγχο όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" του πρώην υπουργού, καθώς και άνοιγμα και έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των οικείων του, ύστερα από άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Η σχετική έγγραφη παραγγελία δόθηκε με ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

    Δεύτερη κίνηση θα είναι να αποσταλεί στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραγγελία για δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού μέχρι του ποσού της "χορηγίας", αφού πέρα από ποινικές υπάρχουν και αστικές ευθύνες του ελεγχομένου πολιτικού.

    Τέλος, θα αποσταλούν τα πρακτικά και η απόφαση της επιτροπής στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών για να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

    Στη σύσκεψη διευκρινίσθηκε ότι κατά τον έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" του 2008 (χρήση οικονομικού έτους 2007) αποφασίσθηκε ομοφώνως να μην υπάρξει πόρισμα ελέγχου των δηλώσεων για τους κ.κ. Μαντέλη και Τσουκάτο, επειδή ακριβώς υπήρχε η δικαστική εκκρεμότητα.

    Στο μεταξύ, οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης, αναμένεται να συντάξουν και να αποστείλουν κατηγορητήριο στον Τ.Μαντέλη, τις επόμενες ημέρες, προκειμένου ο πρώην υπουργός να λογοδοτήσει για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι Εφέτες μελετούν τα στοιχεία των καταθέσεων, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και ο επιχειρηματίας κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, για τον οποίο, επίσης, θα συνταχθεί ανάλογο κατηγορητήριο.

    Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας , ζήτησε την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

    Δήλωση Κ. Σημίτη

    Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του κ. Σαμαρά αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Zίμενς (Siemens) και να καταθέσει.

    Απάντηση Ν.Δ.

    «Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

    «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας [..] Άλλωστε και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει το ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις, που αφορούν στο χρηματισμό από τη Siemens δύο κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και πρώην στενών συνεργατών του κ. Σημίτη», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 30/5/2010

    11:00:00 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει, στο Δημαρχείο Κηφισιάς, στις εκλογές ανάδειξης Προέδρων ΝΟΔΕ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος.

    20:00:00 Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Fashion Show 2010, στο κέντρο Ναυτίλος Παλλάς (κόμβος Ν. Τρίγλιας, Χαλκιδική).

    21:00:00 Παρουσίαση βιβλίου "Ο Τύπος του Έβρου", του συλλέκτη - συγγραφέα Μιχάλη Πατέλη. Για το λεύκωμα θα μιλήσουν: Ο Σεραφείμ Φυντανίδης δημοσιογράφος, ο Πάσχος Μανδραβέλης αρθρογράφος της εφημερίδας "Καθημερινή". Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Δημοσθένης Δούκας, δημοσιογράφος - Οικονομολόγος (Αλεξανδρούπολη, ξενοδοχείο Egnatia Grand).

    15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ) (Δίον, Πιερία).

    Αθλητική ατζέντα

    Σαμόκοφ Βουλγαρία Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Γυναικών 2011 (2ο τουρνουά-ΣΤ΄ όμιλος, 3η ημέρα):

    16.30 Φινλανδία - Ελλάδα

    19.00 Πορτογαλία - Βουλγαρία

    12:00:00 Σαραγόσα Ισπανία Χάντμπολ-Ευρωπαϊκό γυναικών (προκριματικά, 5ος όμιλος, 6η ημέρα): Ισπανία-Ελλάδα

    Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (πλέι άουτ, 3η αγωνιστική)

    Ρόδος-Θρασύβουλος

    Ιωνικός-Δόξα Δράμας

    Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (πλέι οφ, 3η αγωνιστική)

    Πιερικός-Πανσερραϊκός

    Εθνικός-ΟΦΗ

    Ηράκλειο Ελλάδα Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Ανδρών 2011 (2ο τουρνουά-Β΄ όμιλος, 2η ημέρα):

    18.00 Λετονία - Βρετανία

    20.30 Φινλανδία - Ελλάδα

    Αυτοκίνητο-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι-Ράλι Πορτογαλίας (6ος αγώνας της χρονιάς)

    15:00:00 Κωνσταντινούπολη Τουρκία Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Γκραν πρι Τουρκίας (7ος αγώνας της χρονιάς)

    17:00:00 Λαμία Ελλάδα Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (Φάιναλ φορ, Τελικός)

    Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (Πλέι Οφ, Τελικός, 2ος Αγώνας)

    21.45 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

    Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (19η ημέρα):

    13.00 ΝΟΒΑ-Ηρακλής

    15.00 Εθνικός-ΟΥΚ Βόλου

    16.00 Γλυφάδα-Κέρκυρα

    16.00 Τρίτων Αμαρ.-Περιστέρι

    17.00 Καλαμάκι-Ηλυσιακός

    [04] Αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό

    Να διαβουλευτούν μεταξύ τους, αφού η ΓΣΕΕ δεν προσέρχεται στο διάλογο και μετά να του καταθέσουν ένα εξειδικευμένο πλαίσιο με τις προτάσεις τους για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, το οποίο θα υιοθετήσει, αρκεί να μην παραβιάζεται το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα - ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση - ότι μπλοφάρει σχετικά με τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι «έχω συναίσθηση του τι λέω και ναι, έχουμε ιερή υποχρέωση να διαπραγματευτούμε ότι είναι εκτός μνημονίου".

    Ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι η συζήτηση με την τρόικα γίνεται στη βάση του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας, ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει μια πρόσθετη δυσκολία πάνω σε προτάσεις που είναι έξω από το πλαίσιο αυτό, ενώ διαβεβαίωσε ότι «έχουμε ιερή υποχρέωση να διαπραγματευτούμε ό,τι δεν υπάρχει στα συμφωνηθέντα και αυτό αφορά και το θέμα των εργασιακών σχέσεων».

    Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για «πονηριές» του υπουργού και επικοινωνιακά τεχνάσματα, καλώντας τον κ.Λοβέρδο "να μην υπογράψει τα καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα και να παραιτηθεί".

    «Σας βλέπω διαρκώς το τελευταίο διάστημα, σε όλα τα κανάλια, να είστε πότε λυπημένος, πότε θυμωμένος και πότε εξοργισμένος. Αναρωτιέμαι τι είστε; Σε κρίση συνειδήσεως ή το παίζετε έτσι γιατί αυτά που προωθείτε είναι καταστροφή για την κοινωνία; Αν είστε, όμως, σε κρίση συνείδησης υπάρχει μόνο μια λύση. Και δεν είναι φυγομαχία. Δεν τα υπογράφετε και πηγαίνετε δίπλα στους διαδηλωτές μαζί με τους άνεργους και τους συνταξιούχους», τόνισε ο Τσίπρας.

    [05] Ψηφίστηκε και επί των άρθρων

    Σε συζήτηση πρόκειται να καλέσει η κυβέρνηση τα κόμματα για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και στα άρθρα.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε σε έξι πολύωρες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

    Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον "Καλλικράτη" και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο) αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση αβ και ββ βαθμού.

    Ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης - που ψηφίστηκε και στο νομοσχέδιο - για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

    «Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».

    «Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.

    [06] Επεισόδια μεταξύ οπαδών

    Ένταση επικράτησε χθες στη Λαμία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Χάντμπολ ανδρών.

    Τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.

    Συνελήφθησαν 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, είχε οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ απβ όπου άρπαξαν τρόφιμα.

    Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου και ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα.

    Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμους της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.

    Λίγο πριν από την έναρξη των επεισοδίων στο γήπεδο υπήρξε αίτημα από την πλευρά του δήμου Λαμίας, λόγω «της κρίσιμης κατάστασης και της αδυναμίας των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση» να υπάρξει αναβολή του αγώνα.

    [07] Επαναλειτουργεί η ΕΝ.ΚΛΩ.

    Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις επόμενες ημέρες, ανέλυσε από την Κομοτηνή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

    Η υπουργός συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ, μαζί με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

    «Εκτός από τη μάχη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, δίνουμε καθημερινά μάχη για την Ανάπτυξη. Το στοίχημα της Ανάπτυξης υλοποιείται με τη στήριξη της ποιοτικής, ανταγωνιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Παραγωγή για εξαγωγές, για υποκατάσταση εισαγωγών, για εσωτερική κατανάλωση, για διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και για στήριξη του πραγματικού εισοδήματος. Συστρατεύουμε όλα μας τα εργαλεία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, με ένα και μοναδικό στόχο: Να στηρίξουμε την ποιοτική, ανταγωνιστική παραγωγή στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα», δήλωσε η κ. Κατσέλη.

    Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας, μιας μικρής μονάδας στη Νάουσα και τη διατήρηση του εμπορικού σήματος της «Gallop».

    «Αυτή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η αρμόδια υπουργός, Λούκα Κατσελη, κατέβαλε μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με ένα εξαιρετικό δυναμικό, με υπαλλήλους, τεχνικούς, διευθυντές οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία αλλά και με άρτια εξοπλισμένα μηχανήματα. Η ωριμότητα των εργαζομένων είναι γνωστή. Ήθελαν να υπάρχει μια λύση και ακριβώς αυτό το πράγμα κάνουμε εδώ. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή μας», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    [08] Απέτυχε η προσπάθεια

    Η τελευταία προσπάθεια της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ να σταματήσει τη ροή πετρελαίου που ρέει ανεξέλεκτα επί 40 ημέρες στη θάλασσα του Κόλπου του Μεξικού απέτυχε όπως ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία.

    Η ΒΡ πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μια νέα μέθοδο για να σταματήσει η ροή του πετρελαίου από την κατεστραμμένη εξέδρα άντλησης, που ήδη έχει προκαλέσει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

    [09] Κεντροδεξιός συνασπισμός

    Τα κόμματα της Δεξιάς και των κεντρώων φαίνεται ότι θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Τσεχίας όπως δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών στη χώρα , παρά το γεγονός ότι οι Σοσιαλδημοκράτες βγήκαν πρώτοι με ποσοστό 22,08 % .

    Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD) βρέθηκε μπροστά από το κόμμα της Δεξιάς (ODS) που συγκέντρωσε το 20,22% των ψήφων, αλλά αυτή η μικρή του διαφορά δεν είναι αρκετή για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με την πιθανή συμμετοχή των Κομμουνιστών (KSCM) .

    Και τούτο γιατί το CSSD και το KSCM δεν διαθέτουν μαζί παρά 82 έδρες στη κάτω Βουλή ενώ το ODS δαθέτει 118 έδρες μαζί με το νέο δεξιό κόμμα ΤΟΡ09 και το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα Δημόσιες Υποθέσεις (VV) σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση.

    Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γίρι Πάρουμπεκ δήλωσε ότι τις προσεχείς επτά-δέκα ημέρες θα παραιτηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 May 2010 - 4:30:36 UTC