Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή κομματικής ιδιότητας
  • [02] Ηλεκτρονική απογραφή
  • [03] Απορρίπτει την πρόταση

  • [01] Αναστολή κομματικής ιδιότητας

    Στην τελική ευθεία για την έκδοση του πορίσματος, εισέρχεται από σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των μελών της Επιτροπής δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινό πόρισμα, αλλά πέντε ξεχωριστά, όσα και τα κόμματα του κοινοβουλίου.

    Βολές κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδη, εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", για υπόθεση αποχαρακτηρισμού τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Λάγους το έτος 2001, την οποία υπέγραψε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους.

    "Υφίσταται μείζον πολιτικό ζήτημα για το Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Οπότε είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που καλείται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και, συνακόλουθα, να αναλάβει και τις ευθύνες του", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης τονίζοντας ότι "η 'εύρεση' και η ανάδειξη αυτού του πασίγνωστου και χρησιμοποιημένου κατ' επανάληψη στις δίκες μεταξύ δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με την Μονή Βατοπαιδίου δημοσίου εγγράφου την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων. Οι διακομιστές των εκβιασμών που νόμιζαν ότι δήθεν είχαν στα χέρια τους κάτι που μου κάνει κακό, πήραν βέβαια την απάντησή τους σε απλή καθομιλουμένη".

    Εξεταστική για τη Ζήμενς

    Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρα συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

    Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι η πέμπτη τροποποιητική σύμβαση που επέφερε στο σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων, ήταν ό,τι το επιβεβλημένο για το δημόσιο στη φάση που βρήκε το σύστημα το Φεβρουάριο του 2006 όταν ανέλαβε υπουργός.

    Σε σχετική ερώτηση παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens με χρηματισμούς, αλλά αν υπάρχει στο σκέλος του C4I, αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στη φάση της σύναψης της αρχικής σύμβασης, κρίνοντας ότι θεωρεί απολύτως έντιμους τους αξιωματικούς των επιτροπών παραλαβής.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας πρότεινε απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών να ζητηθεί από το ομότιμο γερμανικό πλήρης διαλεύκανση και αποστολή των στοιχείων της υπόθεσης στην εξεταστική.

    Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης γνωστοποίησε στα μέλη της επιτροπής -και ενημέρωσε και τους δημοσιογράφους- για έξι επιπλέον φακέλους με λογαριασμούς του επιχειρηματία Μάριου Κάτσικα που εστάλησαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

    Κατά τον κ. Βαλυράκη, πρόκειται σίγουρα για μαύρο χρήμα της Siemens, ενώ επέκρινε τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό για την απώλεια χιλιάδων σελίδων δικαστικών συνδρομών που εστάλησαν στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

    Εξάλλου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε σήμερα από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να απευθυνθεί στην Ολομέλεια Εφετών Αθηνών, προκειμένου η τελευταία να ορίσει κι άλλον επίκουρο ανακριτή στην υπόθεση της Siemens, για να συνδράμει τους ήδη δύο ορισθέντες εφέτες ανακριτές και να επισπευσθεί η διενεργούμενη, επί της υποθέσεως, κύρια ανάκριση.

    Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ ο Α.Τσοχατζόπουλος

    Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, δηλώσεις "πόθεν έσχες" και αφού κάλεσε τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην Υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

    Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης.

    Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά το τέλος της συζήτησης με τα μέλη της Επιτροπής, υπεραμύνθηκε της καθαρότητας όλων των συναλλαγών του, ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Επίσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν να τον εξοντώσουν πολιτικά, ηθικά και φυσικά.

    [02] Ηλεκτρονική απογραφή

    Ξεκινά η απογραφή των εργαζομένων στο δημόσιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

    H απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

    Με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής. Όπως προβλέπεται αυτή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου 2010, ενω οι υπόχρεοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου 2010.

    Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..

    Παράλληλα προβλέπεται η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, , αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

    Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.

    Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (για Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μεχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).

    [03] Απορρίπτει την πρόταση

    Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Μάικλ Όρεν δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ θα απορρίψει την ιδέα μιας διεθνούς επιτροπής για τη μελέτη της επιδρομής των κομάντο στο πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθυνόταν στη Γάζα κατα την οποία εννέα φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν.

    "Απορρίπτουμε μια διεθνή επιτροπή. Συζητούμε με την κυβέρνηση Ομπάμα έναν τρόπο με τον οποίο η έρευνά μας θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο Όρεν στο "Fox News Sunday".

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει προτείνει τη σύσταση διεθνούς επιτροπής, για τη διεξαγωγή έρευνας, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Ζηλανδίας Τζέφρι Πάλμερ με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από την Τουρκία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεχθεί τη διεξαγωγή μιας "αξιόπιστης και αντικειμενικής έρευνας" στην οποία η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. "Όσον αφορά την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρόεδρος Σαρκοζί υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση μιας λύσης με στόχο τον τερματισμό του αποκλεισμού", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ζήτησε και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, ενώ κάλεσε τα μέλη του "να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, αλλά και τα σχέδιά τους για ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεών τους με το εβραϊκό κράτος".

    Στο μεταξύ, η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος θα στείλει δύο πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, "στο τέλος της εβδομάδας", όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙRNA.

    Συνεχίζεται η βία

    Περίπολος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε καταδυτικό πλοιάριο ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

    Στο Τελ Αβίβ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι οι άνδρες ήταν "ένοπλοι και επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Φορούσαν στολή δύτη", ενώ πηγές ασφαλείας της Χαμάς επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν τέσσερις σοροί δυτών και είπαν ότι ένας πέμπτος άνδρας που φέρεται ως αγνοούμενος, πιθανώς είναι νεκρός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 June 2010 - 16:30:26 UTC