Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας
  • [02] Μουντιάλ 2010: Οι αγώνες σήμερα
  • [03] Ρύθμιση για τα χρέη
  • [04] Συνεχίζεται η αποχή
  • [05] Θρίαμβος των Φλαμανδών

  • [01] Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας

    Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή κλιμάκιο της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και ΔΝΤ) με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σήμερα στις Βρυξέλλες ποια είναι η πρώτη αποτίμηση, από τις κοινοτικές υπηρεσίες, των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για να συμμορφωθεί προς τους όρους και τις προϋποθέσεις που ετέθησαν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής αρωγής, απάντησε ότι η τελική αξιολόγηση θα γίνει σε περίπου ένα μήνα και ότι το ζήτημα της παροχής της επόμενης δόσης του δανείου θα τεθεί τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με βάση τα πρώτα υπάρχοντα στοιχεία η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τους εκπροσώπους του υπουργού Οικονομικών και σύμφωνα με την πηγές του υπουργού υπάρχουν και από τις δυο πλευρές η αισιοδοξία ότι η μείωση του ΑΕΠ θα είναι μικρότερη από ότι περιγράφεται στο μνημόνιο (πλην 2,4%).

    Ωστόσο οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 1,9% το 2010 γεγονός που θεωρείται πλέον αδύνατον δεδομένου ότι τρέχει ήδη με πάνω από 5%.

    Αργότερα οι εκπρόσωποι της τρόικας αφού θα συναντηθούν με εκπροσώπους του υπουργού Οικονομίας, θα έχουν συναντήσεις και στην Τράπεζα της Ελλάδος και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Αύριο οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το Υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό, το Υπουργείο Εσωτερικών και στην συνέχεια το Υπουργείο Οικονομίας για θέματα που έχουν σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο, τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

    Μεθαύριο, Τετάρτη οι εκπρόσωποι της τρόικα θα επισκεφθούν την Εθνική Τράπεζα και την EUROBANK αλλά και το ΙΟΒΕ. Επίσης θα συλλέξουν στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Tέλος την Πέμπτη οι εκπρόσωποι τη τρόικας θα επισκεφθούν και πάλι την Τράπεζα της Ελλάδος και τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

    Βάσει των στοιχείων του πενταμήνου, το έλλειμμα του Δημοσίου μειώθηκε κατά 5,1 δισ. ευρώ (περίπου 2,2 μονάδες του ΑΕΠ) και, το κυριότερο, οι δαπάνες κόπηκαν κατά 10% ή 3 δισ. ευρώ, χωρίς ακόμη να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τα πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας που έχουν ανακοινωθεί.

    «Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό», τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημ. «Realnews», ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και προσθέτει πως «παρότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, προχωράμε καλά και όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει «ισχυρή εντολή τετραετίας», με την οποία προχωρά και εκτιμά πως «οι κρίσιμες στιγμές, που πέρασε και περνά η οικονομία και η χώρα, αποκάλυψαν την ωριμότητα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μια ωριμότητα, που εκφράζεται μέσα από τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών για διαφάνεια, για άρση της ατιμωρησίας,δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προοπτική. Μία ωριμότητα, που συνοψίζεται στη φράση "θέλω να πιάσουν τόπο οι θυσίες μου"».

    Δηλώνει «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για την πορεία του ευρώ, όσο δε, για την πορεία της χώρας προς τη δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε, όσο το πρόγραμμα υλοποιείται με τους σημερινούς ρυθμούς και με επιτυχία».πρώτα υπάρχοντα στοιχεία η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    [02] Μουντιάλ 2010: Οι αγώνες σήμερα

    Με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ολλανδία αντιμετωπίζει σήμερα τη Δανία (14:30 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι»), η οποία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 8 χρόνια απουσίας. Παρά την εξαιρετικά αμφίβολη συμμετοχή του Αριέν Ρόμπεν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αριστερό μηρό, το σύνολο του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ δηλώνει έτοιμο για νίκη στην πρεμιέρα και φυσικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου.

    Στον αντίποδα, η Δανία, η οποία δεν έπεισε στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, αναμένεται να αποτελέσει εύκολη «λεία» για τους Ολλανδούς και στοχεύει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, προκειμένου να κερδίσει τη δεύτερη θέση από το Καμερούν του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς Σαμουέλ Ετό και την Ιαπωνία.

    Με τον Σαμουέλ Ετό να ονειρεύεται μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ και διάκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, η ίσως πιο επιτυχημένη αφρικανική χώρα, το Καμερούν αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο (17:00 ώρα Ελλάδας, «Σόκερ Σίτι») απέναντι στην Ιαπωνία.

    Το Καμερούν συνδυάζει ένα δυνατό και έμπειρο σύνολο και -εκτός απροόπτου- αναμένεται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον δεύτερο γύρο.

    Στον αντίποδα, οι Ιάπωνες, που είχαν εξασφαλίσει πρώτοι χρονικά την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους στα τελευταία φιλικά και αποκορύφωμα της απογοήτευσης του προπονητή Τακέσι Οκάντα ήταν η διοργάνωση ενός τελευταίου φιλικού κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στην Ζιμπάμπουε, όπου η ομάδα του και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

    Η υπεράσπιση του στέμματος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αρχίζει σήμερα για την Ιταλία στο Κέιπ Τάουν (21:30 ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη για τον 6ο όμιλο. Το σύνολο του Μαρτσέλο Λίπι μπορεί να είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο ίδιος ο Ιταλός τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία μίας ομάδας, καθώς αυτή ωριμάζει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Στις σημαντικές απουσίες της αναμέτρησης αυτή του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην κνήμη και θα χάσει το λιγότερο τους πρώτους δύο αγώνες των "Ατζούρι". Ωστόσο, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για τον Λίπι να δοκιμάσει σχήματα και φυσικά το βάθος του πάγκου.

    Στον αντίποδα, η Παραγουάη μπορεί παραδοσιακά να απογοητεύει τους φιλάθλους της, καθώς δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία της στον δεύτερο γύρο, αλλά αυτή τη φορά ίσως πετύχει κάποια αναστάτωση. Στα προκριματικά το σύνολο της λατινικής Αμερικής προκρίθηκε ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία, ενώ με τη νίκη που πέτυχε επί της Αργεντινής απέδειξε ότι είναι ικανή για τα πάντα...

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Γερμανία-Αυστραλία 4-0:Την πιο επιβλητική, έως τώρα, εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής πραγματοποίησε η Γερμανία, που συνέτριψε 4-0 την Αυστραλία στο Ντέρμπαν. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του 4ου ομίλου και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ποντόλσκι (8΄), Κλόζε (27΄), Μίλερ (68΄), ενώ οι "Σοκερούς" έμειναν με 10 παίκτες στο 56΄ όταν αποβλήθηκε ο Τιμ Κέιχιλ με απευθείας κόκκινη.Αλγερία-Σλοβενία 0-1: Με γκολ του Ρόμπερτ Κόρεν στο 79' η Σλοβενία νίκησε 1-0 την Αλγερία στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, για την 1η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και τέθηκε επικεφαλής στον 3ο όμιλο. Η αφρικανική ομάδα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 73', λόγω αποβολής του Γκεζάλ με 2η κίτρινη κάρτα. Το ματς είχε και... ελληνικό στοιχείο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν παίκτη που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Σλοβενία τον Αλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς της Λάρισας και η Αλγερία τον Ραφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ.

    Γκάνα-Σερβία 1-0:"Τρομοκράτησε" την άμυνα της Σερβίας, "σημάδεψε" δύο φορές το δοκάρι και ευστόχησε σε πέναλτι στο 85΄, χαρίζοντας στην Γκάνα τη νίκη με 1-0, για τον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω, για να αναδειχθει πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ο Ασαμόα Γκιάν, ο μοναδικός Γκανέζος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο Μουντιάλ.

    1ος όμιλος

    Νότια Αφρική - Μεξικό 1-1

    Ουρουγουάη - Γαλλία 0-0

    2ος όμιλος

    Αργεντινή - Νιγηρία 1-0

    Νότια Κορέα - Ελλάδα 2-0

    3ος όμιλος

    Αγγλία - ΗΠΑ 1-1

    Αλγερία - Σλοβενία 0-1

    4ος όμιλος

    Γερμανία - Αυστραλία 4-0

    Σερβία - Γκάνα 0-1

    5ος όμιλος

    Ολλανδία - Δανία 14/6

    Ιαπωνία - Καμερούν 14/6

    6ος όμιλος

    Ιταλία - Παραγουάη 14/6

    Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία 15/6

    7ος όμιλος

    Ακτή Ελεφ. - Πορτογαλία 15/6

    Βραζιλία - Βόρεια Κορέα 15/6

    8ος όμιλος

    Ονδούρα - Χιλή 16/6

    Ισπανία - Ελβετία 16/6

    [03] Ρύθμιση για τα χρέη

    Ελλείψεις αναλώσιμων και χειρουργικών υλικών εντοπίζονται σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας. Οι γιατροί τονίζουν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά και για αυτό αναγκάζονται να μην πραγματοποιούν ακόμα και επείγουσες επεμβάσεις, ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσπάθειες να καλυφθούν οι οφειλές που υπάρχουν προς τους προμηθευτές

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής τόνισε πως ήδη υπάρχει κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομίας και Υγείας για τη ρύθμιση χρεών των νοσοκομείων, ρύθμιση που θα τα οδηγήσει σε καλύτερη περίθαλψη και επάρκεια στις προμήθειες.

    Παθογένειες, είπε, που υπήρχαν παλιότερα, πρέπει να σταματήσουν και τόνισε πως «είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε εξασφαλισμένη τη δημόσια υγεία και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

    Στο μεταξύ, με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί εντός του τρέχοντα μήνα στη Βουλή, θα προβλέπεται η εξόφληση με ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας με την ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων. Επίσης όπως σημειώνεται δόθηκαν οι σχετικές εντολές, για καταβολή από τα Νοσοκομεία οφειλομένων του έτους 2010.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την αποπληρωμή των χρεών στους προμηθευτές».

    "Οφείλουν οι προμηθευτές σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αντί να δημιουργούν προβλήματα στις προμήθειες των νοσοκομείων να αναγνωρίσουν αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακανονισμός των χρεών και έχουν και αυτοί την ευθύνη να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις προμήθειες των νοσοκομείων", πρόσθεσε.

    [04] Συνεχίζεται η αποχή

    Mε νέα απόφαση που τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας, επιλύεται το ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ). Παραμένει όμως το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.

    Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση του, ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

    Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ, διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (σσ. συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, είχε καλέσει τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, που διαρκεί τουλάχιστον μία βδομάδα, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι "παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία".

    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή που κήρυξε αποχή η ΟΛΜΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους.

    Ειδικότερα όμως, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, επειδή υπάρχουν μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.

    [05] Θρίαμβος των Φλαμανδών

    Οι γενικές εκλογές της Κυριακής στο Βέλγιο ολοκληρώθηκαν με τον θρίαμβο των Φλαμανδών αυτονομιστών με το κόμμα Ν-VΑ (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) του 39χρονου Μπαρτ ντε Βέβερ να συγκεντρώνει το 30% των ψήφων στη Φλάνδρα (17,2% στο σύνολο της χώρας), καταλαμβάνοντας 27 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου.

    Το αποτέλεσμα αυτό κατέπληξε τους πάντες ως μη αναμενόμενο αφού ποτέ στην ιστορία ένα κόμμα που ζητά την ανεξαρτησία της Φλάνδρας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τις κάλπες.

    "Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα" δήλωσε ο 39χρονος ηγέτης του Ν-VA. Κάλεσε για μια "αλλαγή" στο Βέλγιο με μια μεταρρύθμιση που θα δόσει μια αυξημένη αυτονομία στην Φλάνδρα η Φλάνδρα (όπου ζουν τα 6 από τα 10,5 εκατομμύρια κατοίκων του Βελγίου) στον οικονομικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό, σπεύδοντας να καθησυχάσει όσους ανησυχούσαν για το πρόγραμμά του εντός και εκτός Βελγίου. Και πρόσθεσε ότι η ανεξαρτησία της Φλάνδρας δεν είναι κάτι άμεσο. "Εβδομήντα στους εκατό Φλαμανδούς δεν μας ψήφισαν. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε νέες γέφυρες με τα άλλα κόμματα. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις σε συνταγματικό και οικονομικό επίπεδο" πρόσθεσε ο επικεφαλής του N-VA.

    "Κανένας δεν επιθυμεί να εμποδίσει την χώρα. Χρειάζεται μία δομή που να λειτουργεί. Είναι περιττό να οπισθοδρομήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε μαζί" σημείωσε ο Μπαρτ Ντε Βέμπερ και κάλεσε σε συνεργασία τους γαλλόφωνους.

    «Τείνω το χέρι στους γαλλόφωνους», είπε και ο Ελιο ντι Ρούπο, ο ηγέτης των σοσιαλιστών που έλαβαν 34% στη Βαλονία και τις Βρυξέλλες (14% στο σύνολο της χώρας και 26 έδρες), αποδέχθηκε την πρόσκληση, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε μια ισορορπημένη συμφωνία με τους Φλαμανδούς για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

    "Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Φλάνδρας επιθυμεί σαφώς η χώρα μας να εξελιχθεί σε θεσμικό επίπεδο" ανέφερε ο Έλιο ντι Ρούπο και πρόσθεσε πως "μαζί, Φλαμανδοί, Βρυξελλιώτες, Βαλόνοι πρέπει να έχουμε το θάρρος να συνάψουμε μια ισορροπημένη συμφωνία".

    Εάν ο ντι Ρούπο λάβει μέρος στην κυβέρνηση, θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Και θα είναι παράδοξο ότι ένας γαλλόφωνος σοσιαλιστής θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας με τη στήριξη ενός φλαμανδού εθνικιστή. Σε κάθε περίπτωση, η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι τις τελευταίες φορές που έγιναν εκλογές στο Βέλγιο, το 2007, χρειάστηκαν 282 ημέρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση, καλό είναι να κάνει κανείς υπομονή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 June 2010 - 12:30:35 UTC