Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι δύσκολες αποφάσεις ήταν απαραίτητες"
  • [02] Με διαφωνίες η επεξεργασία του ασφαλιστικού
  • [03] Ν/σ για την αναμόρφωση του ΕΣΥ
  • [04] Στους δρόμους τα λεωφορεία
  • [05] Μείωση δημοτικότητας

  • [01] "Οι δύσκολες αποφάσεις ήταν απαραίτητες"

    «Οι στόχοι που είχαμε θέσει στο πρόγραμμά μας ισχύουν στο ακέραιο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Δέχθηκε, ωστόσο, ότι μερικά από τα θέματα, όπως είναι τα μισθολογικά, αναβάλλονται προσωρινά, λόγω της μεγάλης κρίσης, την οποία ζει η χώρα.

    Όπως όμως τόνισε, «οι στόχοι, οι αρχές, η αφετηρία των στόχων είναι αυτά που παραμένουν» και υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα είναι αυτά που επιβάλλεται να γίνουν πράξη. «Όσα υποσχεθήκαμε, πρέπει να γίνουν πράξη γιατί είναι αυτά, που χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του», είπε.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι από την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της χώρας, δίνει τη μάχη της ανάταξης μιας σχεδόν προδιαγεγραμμένης αρνητικής πορείας για την Ελλάδα. «Η μάχη -είπε- είναι να αποφύγουμε τη βέβαιη χρεωκοπία», η οποία θα είχε πολλαπλές καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας, αλλά για όλες τις οικογένειες, για όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

    «Οι αποφάσεις ήταν δύσκολες», τόνισε και πρόσθεσε ότι ήταν απαραίτητες «για να προστατευθούν, σε τελευταία ανάλυση, τα βασικά δικαιώματα των πολιτών».

    Αναφερόμενος στα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής των δύσκολων αποφάσεων, που πήρε η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δημιουργούν μια αισιοδοξία και δίνουν δύναμη «για να συνεχίσει η κυβέρνηση αυτό το πατριωτικό καθήκον».

    Τόνισε πως «πρώτο μέλημα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας και να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του δεν πήγαν στράφι και μπορέσαμε να δώσουμε στη χώρα και στην οικονομία διεθνή αξιοπιστία».

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση, που παρέλαβε η κυβέρνηση, η οποία «κατάφερε, ωστόσο, να ανατρέψει την ανυποληψία της χώρας, που είχε διαμορφώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και πήρε τη θετική στήριξη των εταίρων και της διεθνούς κοινότητας». «Κάναμε μια υπερπροσπάθεια, αλλά έχουμε μπροστά μας πολλά ακόμα να κάνουμε», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Όπως σημείωσε, η πρώτη προϋπόθεση ήταν να διασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις, διότι «η επιλογή δεν ήταν αν θα παρέμεναν στα ίδια επίπεδα, ή αν θα ήταν μεγαλύτερες οι συντάξεις, αλλά αν θα υπήρχαν καν συντάξεις».

    Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο επί των αρχών του σχεδίου νόμου για τη διά βίου μάθηση, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: «H διά βίου μάθηση ενισχύει την απασχόληση, ενδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα, συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Σε μια εποχή που η κρίση και οι διεθνείς ανακατατάξεις αλλάζουν τα πάντα, ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της εποχής μας, τη γνώση. Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία μας προχωράμε στην οργάνωση, στην πιστοποίηση και την ενδυνάμωση των δομών της διά βίου μάθησης σε εθνικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένους, ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων θέτουμε σε λειτουργία το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, δομή αναγκαία για την υποστήριξη του πολίτη σε όλη την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του».

    Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισήμανε χαρακτηριστικά:

    «Ο καθένας έχει δικαίωμα στη μάθηση, έχει δικαίωμα να διευρύνει τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα εξασφαλίσουν την επαγγελματική του εξέλιξη. Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, όμως, δεν έχει μόνο επαγγελματική διάσταση. Προσδοκούμε την ενίσχυση της συμμετοχής, βοηθώντας τους πολίτες μέσα από τη μάθηση να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους.

    Με την αποκέντρωση και τη διευρυμένη συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Βάζουμε τέλος στα στεγανά της μάθησης, διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε όλους και δίνοντας τη δυνατότητα πιστοποίησης των προσόντων ανεξάρτητα από τον τρόπο που αποκτήθηκαν».

    [02] Με διαφωνίες η επεξεργασία του ασφαλιστικού

    Με αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και μείζονος αντιπολίτευσης, ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επί των άρθρων συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, επιφυλάχθηκε να διευκρινίσει στην Ολομέλεια ποια άρθρα υπερψηφίζει το κόμμα του, περιμένοντας την οριστική μορφή του νομοσχεδίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βίαιη ανατροπή του κοινωνικού κράτους», για να εισπράξει την απάντηση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δυσκολεύεται να τοποθετηθεί, λόγω έλλειψης προετοιμασίας και λόγω εσωκομματικών διαφοροποιήσεων».

    Κατά την αρχή της συνεδρίασης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, σημείωσε πως η συζήτηση για τις δυσμενείς συνέπειες του Ασφαλιστικού, έχει επισκιάσει τις θετικές του όψεις, όπως η «εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του (με τη νέα δομή της σύνταξης, τη διατήρηση της τριμερούς κρατικής χρηματοδότησης κ.λπ.), η αναδιανεμητική λογική υπέρ των αδυνάτων που το διέπει σε ό,τι αφορά τις υψηλές συντάξεις, η ορθολογικοποίηση του συνταξιοδοτικού, που δεν υπόκειται πλέον σε πολιτικές παρεμβάσεις, η θέσπιση ενιαίου κέντρου ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων προς αποφυγήν της διπλοσύνταξης».

    Ο κ. Βρούτσης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο είναι «επιστημονικά ατεκμηρίωτο» και πως «ανατρέπει συθέμελα την έννοια του κοινωνικού κράτος στον πλέον σημαντικό του πυλώνα» και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υπερψηφιστεί από σοσιαλιστές βουλευτές».

    «Συμμερίζομαι τη στάση του εισηγητή της ΝΔ να επιφυλαχθεί για την ψήφιση των άρθρων στην Ολομέλεια. Απορρίπτω, ωστόσο, τη μομφή του ότι το νομοσχέδιο είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτο. Η διαμόρφωση του σχεδίου νόμου έγινε με βάση την αναλογιστική μελέτη. Και μήπως, η μη υπερψήφιση άρθρων σήμερα, γίνεται επειδή δεν είστε έτοιμοι; Εμείς δεν φοβόμαστε τις διαφωνίες στο εσωτερικό μας και τις ενσωματώνουμε μέσα από διαδικασίες σύνθεσης. Μήπως έχετε πρόβλημα εσείς;» αναρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

    «Η ΝΔ δεν έχει εσωτερικό ζήτημα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ να λέμε "όχι" σε όλα, όπως στο νομοσχέδιο της κ. Πετραλιά, από τη συζήτηση του οποίου το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει καταγγέλοντάς το ως αντιασφαλιστικό, ενώ ήταν δέκα φορές πιο ήπιο», απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ.

    Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργος Μαυρίκος παρατήρησε πως το νομοσχέδιο «επαναφέρει το θέμα τού τι συνιστά πολιτική πρόοδο και τι καθυστέρηση».

    «Είναι αναχρονισμός το να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σήμερα, μέσα στον ορυμαγδό τεχνολογικής εξέλιξης και προόδου. Είναι αναχρονισμός να μειώνονται οι συντάξεις, να καταργούνται βαρέα και ανθυγιεινά, να προσαρμόζονται ισότιμα, προς τα άνω, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Πρόοδος είναι ο πλούτος, που συσσωρεύεται, να διανέμεται γι' αυτούς που τον παράγουν», ανέφερε.

    «Όταν μιλάτε για εισφοροδιαφυγή και δεν έχετε προσωπικό, πώς θα την πατάξετε;» ρώτησε τον υπουργό, ο Κυρ. Βελόπουλος (ΛΑΟΣ). «Κάντε μετατάξεις. Εννιά μήνες πέρασαν» απηύθυνε ο βουλευτής στον υπουργό.

    Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, εξάλλου, υποστήριξε πως «αντί το νομοσχέδιο να δίνει κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν παιδιά, δίνει κίνητρα για εισαγωγή αλλοδαπών, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα», κάτι που ο υπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά, παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο.

    «Είναι μεγάλο ψέμα το ότι δεν αυξάνονται οι εισφορές. Όταν δίνεται μειωμένη σύνταξη με 40 έτη εργασίας, δεν αυξάνονται αθροιστικά οι εισφορές;», αναρωτήθηκε ο Μ. Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ). «Με τα κίνητρα για δουλειά μετά τα 65 αναγκάζεται ο ασφαλισμένος να δουλέψει και μετά. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, έχει δίκιο που μιλά για μεγάλη ανατροπή του κοινωνικού κράτους. Είναι όμως διατεθειμένη η ίδια να αγωνιστεί ενάντια στη μεγάλη ανατροπή;», πρόσθεσε.

    «Να δούμε, στα περιθώρια των δυνατοτήτων, αυτήν την χρονική περίοδο, τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν. Πολύς κόσμος περιμένει την δική σας απόφαση», ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό, ο Μ. Τιμοσίδης (ΠΑΣΟΚ), ενώ και ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να εξισώνουμε την άτεκνη μάνα με την πολύτεκνη. Να δώσουμε ένα κίνητρο πλασματικής ασφάλισης για το δεύτερο παιδί, αφού η ελληνική οικογένεια δεν γεννάει δεύτερο παιδί».

    Διορθώσεις

    Συγκεκριμένες διορθώσεις και κάποια από τα άρθρα του σχεδίου νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

    Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα εξής:

    Το όριο ηλικίας των 60 ετών (ή μικρότερο αυτού) που προβλέπεται από τις γενικές καταστατικές διατάξεις ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2011 αυξάνει κατά ένα έτος κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας. Όπου από τις διατάξεις των ταμείων προβλέπεται χορήγηση μειωμένης σύνταξης στις γυναίκες σε όριο ηλικίας μικρότερου του 60ου από την 1/1/2011 το όριο αυτό αυξάνεται κατά ένα χρόνο για κάθε έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου.

    Το όριο ηλικίας που προβλέπεται για την συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων τέκνων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθορίζεται από 1/1/2011 στο 57ο έτος της ηλικίας, από 1.1.2012 στο 60 και από 1/1/2013 στο 65 έτος.

    Όπου από τις διατάξεις του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 60 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει σε 36 και για κάθε επόμενο έτος σταδιακά κατά ένα χρόνο μέχρι την συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης. Όπου επίσης στο ΕΤΑΑ προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 58 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει σε 36 και για κάθε επόμενο έτος αυξάνει σταδιακά κατά ένα χρόνο μέχρι τη συμπλήρωσης 40 ετών ασφάλισης.

    Σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νέου ασφαλιστικού θα κανονιστούν από τον κανονισμό της Βουλής.

    Στο μεταξύ σήμερα η διοίκηση της ΓΣΕΕ προκήρυξε νέα γενική πανελλαδική απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ στις 8 Ιουλίου για το ασφαλιστικό ενώ ταυτόχρονα ζητάει μέσα στην επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    -

    [03] Ν/σ για την αναμόρφωση του ΕΣΥ

    Οι διατάξεις για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων και την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από 1/9/2010 περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, θα λειτουργούν στο εξής απογευματινά ιατρεία στο σύνολο σχεδόν των μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ο θεσμός αυτός υπήρχε και σε παλιότερα νομοσχέδια και είχε εφαρμοστεί, αλλά με το νέο επεκτείνεται και διαφοροποιείται. Στα απογευματινά ιατρεία θα γίνονται στο εξής και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ακόμη και οι πανεπιστημιακοί γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους ασθενείς και να λειτουργούν το ιατρείο μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, κάτι που προϋποθέτει ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία που διατηρούσαν μέχρι σήμερα και τα οποία είχαν σχέση με το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Υγείας, καταγράφηκαν 18 εκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο στις μονάδες υγείας από τις οποίες 12,5 αφορούσαν τα νοσοκομεία και 12 εκατ. από αυτές τα πρωινά ιατρεία.

    Εκτιμάται ότι εξοικονομήθηκαν για το σύστημα υγείας 40 εκατομμύρια ευρώ από τις 500.000 επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων. Γι' αυτό το λόγο το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επεκτείνει το θεσμό των απογευματινών ιατρείων, καθώς πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα διπλασιάσει ή και θα τριπλασιάσει τα έσοδα των νοσοκομείων. Ο λόγος που τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων θα κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις είναι για να ανακοπεί η μεγάλη σπατάλη των ταμείων προς τα ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις και διαγνώσεις.

    Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η μετατροπή του χαρακτήρα κάποιων μικρών νοσοκομείων και ρυθμίζεται το θέμα των εφημεριών, καθώς προβλέπεται μηνιαία αποζημίωση ανά νοσοκομείο. Αν απαιτούνται περισσότερες εφημερίες κατά περίπτωση θα πρέπει να τις καλύπτει το νοσοκομείο με δικά του κονδύλια.

    Τα απογευματινά ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια των νοσοκομείων θα έχουν δυνατότητα να συνεργάζονται με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε περίπου 25 μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και σε πέντε-έξι πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ σιγά-σιγά θα επεκταθεί στο σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Οσον αφορά το κάπνισμα, οι διατάξεις για την απαγόρευση του οποίου περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέιδο, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι από 1/9/10 απαγορεύεται η χρήση καπνού σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καπνιστών καθορίζονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ.

    Δίνεται παράταση για τα καζίνα και τα κέντρα με "ζωντανή" μουσική άνω των 300 τ.μ. έως τις 31 Μαΐου του 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.

    Στόχος της κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

    [04] Στους δρόμους τα λεωφορεία

    Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν και πάλι, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς ικανοποιήθηκε το αίτημά των εργαζομένων για την καταβολή της μισθοδοσίας τους, το οποίο ήταν η αιτία να προχωρήσουν το πρωί σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών, που αναζητούσαν εναλλακτικό μέσο για να πάνε στη δουλειά τους.

    Όπως έγινε γνωστό υπογράφηκε από το υπουργείο οικονομικών η απόφαση για την εκταμίευση από το Λογιστήριο του Κράτους, της πίστωσης για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είχε καθυστερήσει εξαιτίας της απεργίας της περασμένης Τρίτης.

    Έτσι εντός της ημέρας, ή και αύριο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πληρωθούν κανονικά.

    [05] Μείωση δημοτικότητας

    Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί είναι πιο χαμηλή από ποτέ, εξαιτίας των σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται υπουργοί του, της δυσαρέσκειας για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και της αποτυχίας της γαλλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία TNS Sofres για λογαριασμό του περιοδικού Le Figaro, η δημοτικότητα του Σαρκοζί μειώθηκε τον Ιούνιο κατά δύο μονάδες στο 26%, ενώ το 71% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται.

    Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό δημοτικότητας που έχει καταγράψει ο Σαρκοζί από το 2007 οπότε και ανέλαβε την προεδρία και ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ γάλλος πρόεδρος.

    Η δημοτικότητα του Σαρκοζί πέφτει σταθερά από τον Οκτώβριο εξαιτίας της εύθραστης οιονομίας και της αυξανόμενης ανεργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 July 2010 - 16:30:29 UTC