Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκλημα στις Σέρρες με δύο νεκρούς
  • [02] Έκδοση εντόκων γραμματείων δημοσίου
  • [03] Επιστολή για το φονικό δέμα
  • [04] Μακελειό στην Ουγκάντα
  • [05] Πρόστιμα για ημιυπαίθριους
  • [06] "Τουρισμός για όλους"
  • [07] Νόμιμες οι κατασχέσεις
  • [08] Εξαιτίας του σκανδάλου
  • [09] Το τρόπαιο στην Ισπανία

  • [01] Εγκλημα στις Σέρρες με δύο νεκρούς

    Τραυματισμένοι θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκαν περίπου στις 8 το βράδυ δύο άνδρες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, σε αγροτικό παράδρομο κοντά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου.

    Επί τόπου μετέβη ο ιατροδικαστής Σερρών Μηνάς Γεωργιάδης προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία.

    Οι δύο νεκροί βρέθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έκαναν περιπολία στην περιοχή.

    [02] Έκδοση εντόκων γραμματείων δημοσίου

    Σε δημοπρασία εξάμηνων (26 εβδομάδων) εντόκων γραμματίων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει το Δημόσιο στις 13 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Παράλληλα, και αυτή η έκδοση θα διατεθεί στη συνέχεια στο ευρύ αποταμιευτικό κοινό.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 14 Ιανουαρίου 2011.

    Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), ενώ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και μη ανταγωνιστικών προσφορών. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους. Τα έντοκα γραμμάτια θα αποκτηθούν με έναν από τους εξής τρόπους:

    1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Περίοδος εγγραφών, από Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και Τετάρτη 14 Ιουλίου.

    2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που θα καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρίες.

    Σημειώνεται ότι, επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των εντόκων γραμματίων από το ευρύ κοινό, είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και γίνεται μέσω των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιριών. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΦΜ.

    [03] Επιστολή για το φονικό δέμα

    Επιστολή εστάλη στην «Ελευθεροτυπία», με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το φάκελλο-βόμβα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

    Ως αποστολέας φέρεται ο «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του λευκού, μικρού μεγέθους, φακέλου.

    Η επιστολή, παρ' ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο κατά τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, όπως λένε οι υπάλληλοι της εφημερίδας, δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου, παρά μόνον είχε επικολλημένα δύο γραμματόσημα.

    Στην επιστολή αναλύεται το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας-παγίδα και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθεί ο φάκελος στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ σημειώνεται ότι «η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα».

    [04] Μακελειό στην Ουγκάντα

    Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την διπλή επίθεση χθες το βράδυ σε δύο εστιατόρια της Καμπάλα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουγκάντας.

    "Έχουμε 64 νεκρούς και 65 τραυματίες. Οι εθνικότητες των θυμάτων θα ανακοινωθούν αργότερα", δήλωσε η Τζούντιθ Ναμπακούμπα.

    Οι βόμβες εξερράγησαν σε ένα αιθιοπικό εστιατόριο σε νότια περιοχή της Καμπάλα και σε μια λέσχη του ράγκμπι σε ανατολική συνοικία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα ανακοίνωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα Αμερικανός.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας Κάλε Καγιχούρα συνέδεσε την διπλή βομβιστική επίθεση με τις πρόσφατες απειλές των ισλαμιστών ανταρτών της αλ Σαμπαάμπ στην Σομαλία εναντίον της Ουγκάντας και του Μπουρούντι, των δύο χωρών που συμβάλλουν στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στην Σομαλία.

    [05] Πρόστιμα για ημιυπαίθριους

    Οι πολίτες, που προβαίνουν στην ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, θα πρέπει να προσκομίζουν, από σήμερα, το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει, συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

    Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώνουν στις τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ): Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

    Ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση με θέμα «Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο ΕΤΕΡΠΣ του ειδικού προστίμου του ν.3843/10» «Ταυτότητα κτηρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις - ΦΕΚ 62 Α΄28-04-2010», που υπογράφηκε στις 7 Ιουλίου.

    Η Απόφαση διευκρινίζει και λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

    [06] "Τουρισμός για όλους"

    Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί και εφέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση διακοπών χαμηλού κόστους για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Συγχρόνως, το πρόγραμμα τονώνει την εσωτερική τουριστική αγορά στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

    Αν και το πρόγραμμα κινδύνευε να μην υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο, λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν σε σχέση με την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών και της ιδιαίτερης δημοσιονομικής κατάστασης, η πραγματοποίηση του κατέστη δυνατή με εκλογίκευση στο συνολικό κόστος.

    Παράλληλα, ο ΕΟΤ δεν εκτύπωσε εφέτος καταλόγους των καταλυμάτων, γεγονός που περιόρισε το κόστος του προγράμματος κατά 160.000 ευρώ και συνέβαλε στην εξοικονόμηση χαρτιού συμβάλλοντας και στη περιβαλλοντική διαχείριση.

    Η χορήγηση των δελτίων του υποπρογράμματος των 6ήμερων διακοπών προς τους δικαιούχους από τα κατά τόπους ΚΕΠ ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Θα εκδοθούν 100.000 συνολικά δελτία προς αντίστοιχους ασφαλισμένους που δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος.

    Η χρήση των δελτίων για διαμονή σε 3.490 καταλύματα (κύρια και μη κύρια καταλύματα) όλης της χώρας, που συμμετέχουν με αίτησή τους στο πρόγραμμα, ισχύει έως το Μάρτιο του 2011 και μέχρις εξαντλήσεως του διατιθέμενου αριθμού δελτίων.

    Το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2010-2011 περιλαμβάνει, εκτός του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών, και το υποπρόγραμμα της τρίτης ηλικίας μέσω του οποίου χορηγούνται, από την 1η Οκτωβρίου, 10.000 δελτία σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας.

    Παράλληλα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιεί το πρόγραμμα «Διακοπές - Εθελοντισμός» για το καλοκαίρι του 2010 (Ιούλιο και Αύγουστο). Μέσω του προγράμματος αυτού δίνεται η δυνατότητα σε νέους 18-25 ετών να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε Γραφεία Πληροφοριών του ΕΟΤ κατά την θερινή περίοδο, ενώ συγχρόνως τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν διακοπές γνωρίζοντας την Ελλάδα.

    Τα κατά τόπους ΚΕΠ και τα Γραφεία πληροφοριών του ΕΟΤ ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ενώ τα ΚΕΠ από την Παρασκευή 9 Ιουλίου χορηγούν στους δικαιούχους τα δελτία των 6ήμερων διακοπών, εφόσον αυτοί προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr. Για ειδικότερες πληροφορίες και παράπονα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό του Ε.Ο.Τ. 1572 και 1571 καθώς και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ (210 8707720, 8707707, 870706) και στο e-mail: meletes_ependyseis@gnto.gr

    [07] Νόμιμες οι κατασχέσεις

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής σε γνωμοδότησή του, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας, αναφέρει ότι μετά την αναστολή των πλειστηριασμών κάτω των 200.000 ευρώ οι Τράπεζες, μπορούν να προβαίνουν σε αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων των οφειλέτων.

    Ειδικότερα, ο κ. Παντελής απαντώντας στο ερώτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας αν νομίμως γίνονται αναγκαστικές κατασχέσεις σε βάρος ακινήτων από τις Τράπεζες για απαιτήσεις κάτω των 200.000 ευρώ, καθ΄ όν χρόνο αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί, αναφέρει στην γνωμοδότησή του ότι «η αναστολή αυτή δεν καταλαμβάνει και τις διασφαλίστικές των απαιτήσεων των Τραπεζών πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως είναι η αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων, οι οποίες νομίμως διενεργούνται».

    [08] Εξαιτίας του σκανδάλου

    Το κόμμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) έχασε χθες Κυριακή την αναπληρωματική εκλογή για μια βουλευτική έδρα που θεωρούσε σίγουρη, σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του προέδρου βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας ενός σκανδάλου για παράνομες προεκλογικές δωρεές.

    Η υποψήφια των Πρασίνων Ανί Πουρσινόφ, η οποία υποστηριζόταν και από τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές, κέρδισε τον απερχόμενο βουλευτή του UMP στην περιφέρεια του Ραμπουγέ, νοτιοδυτικά του Παρισιού, με 51,7% έναντι 48,3% ενώ η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλή συμμετοχή, μόλις 26,8%.

    Η ψήφος αντανακλά την πολύ χαμηλή δημοτικοτητα του Σαρκοζί μετά τις κατηγορίες, τις οποίες αρνείται ο ίδιος και ο ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας Λιλιάν Μπετανκούρ και ο εκλιπών σύζυγός της είχαν κάνει το 2007 μια μεγάλη παράνομη δωρεά σε μετρητά στην προεκλογική εκστρατεία του.

    Το UMP διαθέτει άνετη πλειοψηφία στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Οικονομικών (IGF) που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας, Ερίκ Βερτ, "δεν παρενέβη" στην υπόθεση της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πολυεκατομμυριούχου κληρονόμου της εταιρείας L' Oreal, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

    "Κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών δεν παρενέβη στις υπηρεσίες που είχε υπό τον έλεγχό του για να ζητήσει, να εμποδίσει ή να κατευθύνει μια απόφαση σχετικά με την κυρία Μπετανκούρ", αναφέρεται στην έκθεση.

    Παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές της Μπετανκούρ άφηναν να εννοηθεί ότι είχε γίνει προσπάθεια φοροδιαφυγής εκ μέρους της. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και πολλοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν υπόνοιες ότι ο Βερτ "κάλυψε" την προσπάθεια αυτή κυρίως επειδή η σύζυγός του, Φλοράνς Βερτ, χειριζόταν ένα μέρος της προσωπικής περιουσίας της Μπετανκούρ.

    [09] Το τρόπαιο στην Ισπανία

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ νίκησε 1-0 στην παράταση την Ολλανδία, με γκολ του Αντρές Ινιέστα (116') και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Οι «οράνιε» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 109', λόγω αποβολής του Χάιντινγκα με 2η κίτρινη κάρτα.

    «Πρωτάρα» η Ισπανία σε τελικό, ωστόσο μπήκε πολύ πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις εξαιρετικές στιγμές για να σκοράρει. Στο 4' σε φάουλ του Τσάβι και κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, που απέκρουσε ο Στεκέλενμπουργκ, στο 9' σε μπάσιμο από δεξιά του Σέρχιο Ράμος και γύρισμα, που έδιωξε ο Χάιτινγκα, και στο 10' σε σέντρα του Τσάβι και σουτ του Βίγια άουτ.

    Μετά το 15λεπτο η Ολλανδία κατάφερε να περιορίσει κάπως το «πάσινγκ γκέιμ» των Ισπανών και ισορρόπησε το ματς, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνη, με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόμπεν στο 44', που εξουδετέρωσε ο Κασίγιας. Η υπεροχή της Ισπανίας στη μεσαία γραμμή ήταν ανούσια, οι Ολλανδοί καταναλάωθηκαν και σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της μεγάλης αναμέτρησης.

    Στους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όμως στο 61' η Ολλανδία είχε τη μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ. Από μπαλιά του Σνάιντερ, ο Ρόμπεν βρέθηκε μόνος με τον Κασίγιας, αλλά νικήθηκε από τον αρχηγό της Ισπανίας. Η «απάντηση» ήρθε στο 69'. Σε σέντρα του Νάβας και λάθος του Χάιτινγκα, ο Βίγια βρέθηκε απέναντι από τον Στεκέλενμπουργκ, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 77' και σε κόρνερ του Τσάβι, ο Σέρχιο Ράμος αφύλακτος, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

    Στο 82' ο Ρόμπεν νίκησε στην ταχύτητα τον Πουγιόλ, αλλά όχι και τον Κασίγιας, που έπεσε στα πόδια και του πήρε την μπάλα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια. Το 0-0 παρέμεινε σε τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία (μετά το 1994 ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ιταλία), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά και πέμπτη συνολικά, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου οδηγήθηκε στην παράταση.

    Η Ισπανία είχε μεγάλη ευκαιρία στο 94', όταν από μπαλιά του Ινιέστα ο Φάμπρεγας βρέθηκε μόνος, αλλά σούταρε πάνω στα πόδια του Ολλανδού τερματοφύλακα. Στο ημίχρονο της παράτασης ο Τόρες πέρασε στη θέση του Βίγια και τέσσερα λεπτά αργότερα (109'), ο Χάιντιγκα ανέτρεψε με τα χέρια τον Ινιέστα έξω από την περιοχή, πήρε την 2η κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

    Τελικά, η φάση που έκρινε το Μουντιάλ έγινε στο 116' και ο Αντρές Ινιέστα έγινε ο άνθρωπος του τελικού. Πήρε την μπάλα από τον Φάμπρεγκας και μέσα από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Στεκέλενμπουργκ.

    Η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που το πετυχαίνει αυτό εκτός Ευρώπης, ενώ έγινε η τρίτη ομάδα που κατέκτησε «κολλητά» Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό μετά την Δυτική Γερμανία (1972 & 1974) και την Γαλλία (1998 & 2000). Από τη δική της μεριά η Ολλανδία από την αρχή της διοργάνωσης (προκριματικά) και μέχρι τον σημερινό τελικό παρέμεινε αήττητη. Μόνο μια ήττα έκανε, σήμερα απότ την Ισπανία κι έτσι απέτυχε για τρίτη φορά να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου, μετά το 1974 και το 1978.

    Τέλος, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έγινε ο δεύτερος προπονητής μετά τον Μαρσέλο Λίπι, που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο και Τσάσμπιονς Λιγκ (με τη Ρεάλ Μαδρίτης)

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

    ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 109' Χάιτινγκα (2η κίτρινη)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαν Πέρσι, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ρόμπεν, Φαν Ντερ Βιλ, Ματάισεν - Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Καπντεβίλα, Ινιέστα, Τσάβι

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ (105' Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ (99' Φαν Ντερ Φάαρτ), Κάιτ (71' Ελία), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (86' Φάμπρεγας), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (60' Νάβας), Βίγια (105' Τόρες).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 July 2010 - 6:30:31 UTC