Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός
  • [02] Στόχος οι Ρώσοι τουρίστες
  • [03] Ιαπωνία: Φονικός καύσωνας
  • [04] Νike: θα αποζημιώσει 1.800 εργαζομένους
  • [05] Σύγχρονες «Λυσιστράτες»
  • [06] Φεστιβάλ ταινιών τρόμου

  • [01] Στη Σόφια ο πρωθυπουργός

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά την άφιξή του στη Σόφια, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στη δε συνέχεια έχει προγραμματιστεί η έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

    Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες από υπουργούς των δύο χωρών.

    Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

    Για "νέα ιστορική φάση" στις σχέσεις των δύο χωρών και για ελπιδοφόρο μήνυμα το οποίο προτίθενται να στείλουν οι δύο πρωθυπουργοί προς τα κράτη μέλη της περιοχής των Βαλκανίων, έκανε λόγω η ελληνίδα πρέσβης στη Σόφια, Δανάη - Μαγδαληνή Κουμανάκου σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων "BTA".

    "Η διμερής συνεργασία μας σήμερα, ίσως αύριο, σε μία διευρυμένη Ευρώπη αποτελέσει τον πυρήνα μιας περιφερειακής κοινότητας συμφερόντων που θα μιλάει με μία φωνή" τόνισε η κα Κουμανάκου.

    [02] Στόχος οι Ρώσοι τουρίστες

    Διαδοχικές συναντήσεις με την τουριστική ηγεσία της Ρωσίας είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της στρατηγικής του υπουργείου και της μεγιστοποίησης της διείσδυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική αγορά.

    «Σκοπός μας είναι η λήψη άμεσων μέτρων, όπως το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ετήσιος προορισμός με μια ευρεία ποικιλία εξειδικευμένων τουριστικών κατευθύνσεων», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, απαριθμώντας χαρακτηριστικά τον αγροτουρισμό, τον αθλητικό, θρησκευτικό, συνεδριακό τουρισμό, που γίνονται σταδιακά όλο και πιο γνωστοί στη Ρωσία.

    «Η Ελλάδα έχει από καιρό τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης της βίζας και ως εκ τούτου το κάλεσμα του προέδρου Μεντβέντεφ, στο οποίο ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Γερμανία, η Ιταλία και η Φινλανδία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είναι δεδομένο ότι ενώνουμε τη φωνή μας για να καταργηθεί η βίζα μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας» είπε ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον ομόλογό του Ολέγκ Καζλόφ.

    «Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο» (σ.σ. από τις περίπου 300.000, που είναι σήμερα) συμπλήρωσε ο κ. Νικητιάδης για το μακροπρόθεσμο αυτό στόχο, σημειώνοντας ότι έχει θετικά μηνύματα από τους μεγαλύτερους tour operators, που συνάντησε, καθώς όλοι τους μιλούν για αυξητικές τάσεις, οι οποίες υπολογίζεται ότι του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα ξεπεράσουν το 20-25%.

    «Η Ελλάδα είναι από τις δημοφιλέστερες χώρες - προορισμούς και μας ελκύει σβ αυτήν όχι μόνο η ιστορία και οι κοινές μας παραδόσεις, αλλά και οι τεράστιες δυνατότητες ποιοτικής ξεκούρασης» απάντησε στις τοποθετήσεις του ο κ. Καζλόφ, ο οποίος ενθάρρυνε την ελληνική πλευρά να πάρει μέτρα για τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής, που είναι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ρώσων, οι οποίοι αποφασίζουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο, 3-4 μέρες κάπου αλλού και όπως είναι φυσικό επιλέγουν χώρες, όπου δεν θα συναντήσουν μεγάλα εμπόδια κατά την έκδοση της βίζας.

    Εξίσου ενδιαφέρουσες χαρακτηρίστηκαν από τη ρωσική πλευρά οι προτάσεις συνεργασίας στο πλαίσιο των μεγάλων ρωσικών τουριστικών εκθέσεων, η πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων αμοιβαίας προβολής σε κεντρικούς χώρους και πλατείες των δύο πρωτευουσών, της Αθήνας και της Μόσχας, η αξιοποίηση εγκαταστάσεων στα ελληνικά νησιά ή άλλες περιοχές με υποδομές για την προετοιμασία αθλητικών ομάδων της Ρωσίας, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, καθώς και η ανάπτυξη των ανταλλαγών στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης τουριστικών στελεχών των δύο χωρών με εκμάθηση γλώσσας και πρακτική εξάσκηση στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

    Τα θετικά μηνύματα επιβεβαιώθηκαν και από δημοσίευμα της «Ιζβέστια», η οποία κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, ειδικά ως προς την αναζήτηση ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου, πίσω από την Τουρκία και την Αίγυπτο, αλλά και από τις επαφές και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους.

    Ιδιαίτερα θετικός για τις προοπτικές αύξησης του ελληνικού μεριδίου στη ρωσική αγορά, αρκεί να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι εμπειρίες των άλλων χωρών-παικτών ήταν ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Ανατόλι Γιαρότσκιν, ο οποίος επικαλέστηκε τη μικρή μείωση της ροής προς την Ελλάδα την περασμένη χρονιά (8 % έναντι 15% στο σύνολο) για να επιβεβαιώσει την αισιοδοξία του. Ο κ. Γιαρότσκιν πρότεινε μεγαλύτερη συνεργασία με την ανερχόμενη κρατική έκθεση Intourmarket, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε ο αναπληρωτής του Ρώσου πρωθυπουργού Β.Πούτιν Αλεξάντρ Ζούκοφ.

    Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε επίσης με τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης της Μόσχας Γκριγκόρι Αντιουφέγεφ και σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε Ρώσους και Έλληνες δημοσιογράφους.

    [03] Ιαπωνία: Φονικός καύσωνας

    Περίπου 15.000 χρειάστηκε να νοσηλευτούν και τουλάχιστον 66 άνθρωποι κατέληξαν από τον ισχυρότατο καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Ιαπωνίας εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Μόνο την τελευταία εβδομάδα, τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί σχεδόν 10.000 άτομα, 57 από τα οποία υπέκυψαν, αναφέρει η υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών.

    Το περασμένο καλοκαίρι, οι θάνατοι από τον καύσωνα δεν είχαν ξεπεράσει τους 16.

    [04] Νike: θα αποζημιώσει 1.800 εργαζομένους

    Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike δεσμεύτηκε να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων (1,15 εκατ. ευρώ) σε 1.800 εργαζομένους σε εργοστάσιό της στην Ονδούρα το οποίο έκλεισε, έγινε σήμερα γνωστό από συνδικαλιστική πηγή.

    "Η Nike, η οποία δραστηριοποιείτο στην Ονδούρα με τις επωνυμίες Hugger και Tex Vision, απέλυσε τους εργαζομένους κλείνοντας τις εγκαταστάσεις της τον Ιανουάριο του 2009, αλλά δέχθηκε να τους αναγνωρίσει μόνο το 20% των δικαιωμάτων τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων, σύμφωνα με τον οποίο ο όμιλος υποχώρησε ύστερα από εκστρατεία των συνδικάτων της Ονδούρας, την οποία υποστήριξαν και περισσότερα από 90 αμερικανικά πανεπιστήμια-πελάτες της φίρμας.

    [05] Σύγχρονες «Λυσιστράτες»

    Πτώση στο ναδίρ παρατηρείται τον τελευταίο μήνα στη λίμπιντο των ελληνίδων εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της συζήτησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

    Έρευνα της εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco, διαπιστώνει ότι ποσοστό 72% των γυναικών ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Ο επικεφαλής της μελέτης, ουρολόγος - ανδρολόγος, Κ. Κωνσταντινίδης, κάνει λόγο για σύγχρονες «Λυσιστράτες», που τιμωρούν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συντρόφους τους, απέχοντας από το σεξ. Η επιλογή για αραίωση, ή και αποχή, από τις ερωτικές συνευρέσεις αποτελεί παθητική στάση, που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των κοινωνικών μεταβολών.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτειθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.

    Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι η ανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον. Γενικά, τα κυρίαρχα συναισθήματα, που προκύπτουν από τις σχετικές απαντήσεις του ερωτηματολόγιου είναι οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια και φόβος.

    Στην έρευνα συνοψίζεται ότι «σε μια κοινωνία, που το "φάντασμα" της ηδονής περνάει από το καλάθι της νοικοκυράς, η προοπτική μιας επισφαλούς σύνταξης πυροδοτεί τις γυναίκες με άγχος και στεναχώρια, στοιχεία που "ευνουχίζουν" τη χαρά της ζωής και περιορίζουν τον γυναικείο οργασμό».

    Η διαπίστωση προκύπτει από τα ποσοστά των γυναικών, που δήλωσαν έλλειψη επιθυμίας για σεξ τους τελευταίους μήνες (51%) και έλλειψη οργασμού, όταν κάνουν σεξ (42%).

    [06] Φεστιβάλ ταινιών τρόμου

    Το 6ο «Φεστιβάλ Ταινιών και Οίνου Γκρόσμαν», αφιερωμένο σε κινηματογραφικά έργα τρόμου και φαντασίας, αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου στην πόλη Λιούτομερ στο βόρειο τμήμα της Σλοβενίας.

    Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υπόσχονται ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τους λάτρεις ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών τρόμου, επιστημονικής φαντασίας.

    Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Γκρόσμαν είναι φέτος ο Βραζιλιάνος βετεράνος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών τρόμου, Χοσέ Μοχίκα Μαρίνς, στον οποίο θα απονεμηθεί βραβείο για το συνολικό έργο του. Το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα με έργα του Βραζιλιάνου δημιουργού.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις κόμικς και συναυλίες και ειδικό πρόγραμμα οινογνωσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 July 2010 - 6:30:25 UTC