Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 47 τα κρούσματα του ιού του "Δυτικού Νείλου"
  • [02] Πύρινα μέτωπα
  • [03] Στο σχολείο συμμαθήτριες, σήμερα δημαρχίνες

  • [01] Στα 47 τα κρούσματα του ιού του "Δυτικού Νείλου"

    Στους 47 ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του "Δυτικού Νείλου".

    Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι το σύνολο ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του "Δυτικού Νείλου" είναι 47, ενώ τρία είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ιού.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται σχετικά, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του "Δυτικού Νείλου", 15 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 28 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 7 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Τέλος, ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

    [02] Πύρινα μέτωπα

    Υπό μερικό έλεγχο ετέθη η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε δασική περιοχή στην Καλλονή Μυτιλήνης.

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα που ξέσπασε το Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 43 πεζοπόρα τμήματα μαζί με 7 βυτιοφόρα του Δήμου, καταβάλλουν προσπάθειες να τη θέσουν υπό έλεγχο, γεγονός που δυσχαιραίνεται από τη μεγάλη περίμετρο του μετώπου. Η φωτιά χθες το βράδυ αν και απείλησε κατοικημένες περιοχές, περιορίστηκε από τους πυροσβέστες, που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Υπολογίζεται ότι 1.000 κυψέλες με μελίσσια έχουν καεί.

    Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά σε βραχώδη δασική έκταση στην περιοχή Βαβούριο του Δήμου Φιλιάτων του νομού Θεσπρωτίας. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 1 αεροσκάφος, 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 13 τμήματα πεζοπόρου.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Λαγοπόδο, στη Ζάκυνθο, καθώς και το πύρινο μέτωπο στη θέση Μέλισσα, στα Λεχαινά Ηλείας. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως όλες τις εστίες.

    [03] Στο σχολείο συμμαθήτριες, σήμερα δημαρχίνες

    Όταν πηγαίνανε μαζί σχολείο στη Βέροια, η Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου και η Στέλλα Καριοφυλλίδου - Μωραϊτη κάθονταν στο ίδιο θρανίο.

    Τότε δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι μετά από σαράντα χρόνια θα συναντιόνταν πάλι, στον ίδιο χώρο, το σημερινό δημαρχείο της Βέροιας, με την ίδια ιδιότητα.

    Οι δύο κυρίες, δήμαρχος Βέροιας η πρώτη και δήμαρχος του Μόρελαντ της Αυστραλίας η δεύτερη, ξαναβρέθηκαν σήμερα, θυμήθηκαν τα παλιά και μοιράστηκαν τις αυτοδιοικητικές τους εμπειρίες.

    «Με τη Στέλλα πηγαίναμε στο γυμνάσιο θηλέων της Βέροιας. Ήταν τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας. Καθόμασταν στο ίδιο θρανίο, είχαμε μια εξαιρετική χημεία και πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Είμασταν πολύ καλές φίλες και στεναχωρέθηκα πολύ όταν οι γονείς της αποφάσισαν να φύγουν οικογενειακώς για την Αυστραλία», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Ουσουλτζόγλου. «Τότε είμασταν και οι δύο δεκατεσσάρων ετών», συνεχίζει και αναφέρει ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν επικοινωνία.

    Η κα Ουσουλτζόγλου ακολούθησε την επαγγελματική πορεία της δημοσιογράφου και η κα Καριοφυλλίδου - Μωραϊτη αυτή της τραπεζοϋπαλλήλου. Καθώς όμως η τελευταία είχε διατηρήσει επαφές με συγγενείς στην πατρίδα, κατάφερε ως ενήλικη πλέον να ξαναβρεί την παιδική της φίλη.

    «Επικοινωνούσαμε τηλεφωνικά και καταφέραμε να κρατήσουμε την επαφή μας. Συναντηθήκαμε όμως, για πρώτη φορά μετά από το σχολείο, πριν από δέκα χρόνια όταν επισκέφθηκα τη Βέροια για πρώτη φορά με την ιδιότητα της δημάρχου», σημειώνει η κ. Καριοφυλλίδου - Μωραϊτη. Ακολούθησαν και άλλες επισκέψεις της και με αυτές τις ευκαιρίες οι δύο γυναίκες κατάφεραν να φέρουν κοντά όλες τις παλιές συμμαθήτριές τους.

    Στη σημερινή τους συνάντηση στο παλιό τους σχολείο και σημερινό δημαρχείο, «έζησαν» ξανά τις σχολικές τους αναμνήσεις. «Εκτός από συμμαθήτριες στο γυμνάσιο ήμασταν συμμαθήτριες και στο δημοτικό σχολείο. Γελάσαμε πολύ όταν θυμηθήκαμε τον δάσκαλό μας, τον κ. Αγγελίδη, τον οποίο τρέμαμε κάθε φορά που επρόκειτο να σηκώσει κάποιον για να πει το μάθημα», λέει η δήμαρχος του Μόρελαντ. Θυμάται ακόμη ότι η ίδια και η «διπλανή» της στο θρανίο ήταν πάντα πρώτες στις γυμναστικές επιδείξεις, παρ' ότι , όπως λέει αστειευόμενη, δεν κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να κρατήσουν τη φόρμα τουςβ¦

    Όταν τις ρωτούμε για τα κοινά τους στοιχεία στην αυτοδιοίκηση, επισημαίνουν μεν τις διαφορές στα αυτοδιοικητικά συστήματα Ελλάδας και Αυστραλίας, ωστόσο συμφωνούν στο ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει τη διαφορά από τη θέση του δημάρχου.

    «Ως γυναίκες στην πολιτική και ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση νιώθουμε πιο πολύ τον άνθρωπο. Νοιαζόμαστε με έναν διαφορετικό τρόπο και ενδιαφερόμαστε οι πόλεις μας να είναι καθαρές και νοικοκυρεμένες», αναφέρει η κ. Καριοφυλλίδου - Μωραϊτη.

    Ξετυλίγοντας τα συναισθήματά τους δηλώνουν και οι δύο συγκινημένες που ξαναβρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

    «Είναι μια γλυκιά αίσθηση που μας θυμίζει χρόνια όμορφα και αθώα. Είναι ένα ωραίο διάλειμμα μέσα σε μια δύσκολη πραγματικότητα καθώς στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες», καταλήγει η κα Ουσουλτζόγλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 August 2010 - 14:30:30 UTC