Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρβαρο το οικογενειακό καλάθι
  • [02] Τα οθωμανικά μνημεία της Φλώρινας
  • [03] «Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010»
  • [04] Ο Σφακιανός "Καλλικράτης"
  • [05] "Ανθρωπιστική Ημέρα"
  • [06] Απελάσεις Ρομά
  • [07] Μάχες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

  • [01] Υπέρβαρο το οικογενειακό καλάθι

    Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2087,05 ευρώ τον ΙΟΥΛΙΟ-2010 σε σχέση με τον ΙΟΥΛΙΟ -2009 που κόστιζε 1977,44ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,61 ευρώ , ποσοστό 6% .

    Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

    α) 19% της ομάδας '' Αλκοολούχα ποτά και καπνός '',

    β) 19% της ομάδας '' Μεταφορές'

    γ) 8% της ομάδας '' Στέγαση '',

    δ) Κατά 5% της ομάδας '' Επικοινωνίες ''

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

    Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών 2009/07 2010/07 Διαφορά %

    1. Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 345,87 346,00 0,13 0%

    2 Αλκοολούχα ποτά και καπνός 86,67 103,48 16,80 19%

    3 Ένδυση και υπόδηση 161,44 164,02 2,58 2%

    4 Στέγαση 219,77 237,70 17,93 8%

    5.Διαρκή αγαθά,είδη νοικοκυριού & υπηρεσίες144,29 146,05 1,76 1%

    6.Υγεία 143,38 144,86 1,48 1%

    7 Μεταφορές 237,39 281,41 44,01 19%

    8 Επικοινωνίες 77,81 82,02 4,21 5%

    9 Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες 95,53 96,36 0,83 1%

    10. Εκπαίδευση 59,45 61,24 1,79 3%

    11 Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 196,24 203,25 7,01 4%

    12 Άλλα αγαθά και υπηρεσίες 209,66 219,04 9,38 4%

    ΣΥΝΟΛΟ 1.977,44 2.087,05 109,61 6%

    [02] Τα οθωμανικά μνημεία της Φλώρινας

    Για περίπου πεντακόσια χρόνια αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της Φλώρινας. Σήμερα, το οθωμανικό λουτρό, ο μιναρές του τζαμιού της αγοράς και ο κουλές, ο παλιός αμυντικός πύργος, στέκονται μετά βίας στα θεμέλιά τους, σιωπηλοί μάρτυρες της περιόδου της τουρκοκρατίας. Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι σοβαρή, καθώς μεγάλα τμήματά τους έχουν καταρρεύσει. Απέναντι σ' αυτό το θέαμα, η δημοτική αρχή της Φλώρινας και η αρχαιολογική υπηρεσία της Καστοριάς ξεκίνησαν προσπάθειες για τη διάσωση του συγκεκριμένου «κομματιού» της ιστορίας της πόλης.

    «Τα τρία μνημεία βρίσκονται μέσα σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Με πρωτοβουλία του Δήμου διενεργήθηκαν μελέτες γα την αποκατάστασή τους. Παράλληλα, η αρχαιολογική υπηρεσία της Καστοριάς ήρθε σε επικοινωνία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, που έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδα στην περιοχή, με σκοπό να αναζητηθούν δυνατότητες ανταλλαγής σε συνεννόηση και με το υπουργείο Πολιτισμού. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει και τακτοποιηθεί το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα είναι δυνατή η ανάδειξη των μνημείων», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Φλώρινας, Στέφανος Παπαναστασίου.

    Την ιστορία των οθωμανικών μνημείων «ξετυλίγουν» από την πλευρά τους οι αρχιτέκτονες μηχανικοί, Αινείας Οικονόμου και Αχιλλέας Στόιος, που εκπόνησαν τη μελέτη αποκατάστασής τους. «Ο Εβλιγιά Τσελεμπή, που επισκέφθηκε τη Φλώρινα το 1661, ανέφερε ότι υπήρχαν στην πόλη δύο λουτρά. Το ένα, το μεγαλύτερο, ήταν πιθανόν βυζαντινό και βρίσκονταν στη σημερινή οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενώ τα ερείπιά του κατεδαφίστηκαν κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου (1925). Το δεύτερο, που σώζεται σήμερα, κτίστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, είχε μικρότερη σημασία από το βυζαντινό και λειτουργούσε μέχρι το 1958», τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας για το δεύτερο μνημείο, το μιναρέ του τζαμιού της αγοράς, επισημαίνουν ότι ανήκει στο ένα από τα επτά τζαμιά της Φλώρινας, τα οποία ήταν διασκορπισμένα στην πόλη, από το ανατολικό έως το δυτικό άκρο της. Τα τζαμιά αυτά βρίσκονταν σε μια νοητή, τεθλασμένη γραμμή, σε κανονικές αποστάσεις μεταξύ τους, έτσι ώστε να καλύπτουν και να εξυπηρετούν τις διαφορετικές συνοικίες. «Από τις φωτογραφίες των Γάλλων και από το γαλλικό χάρτη προκύπτει ότι πρόκειται για μονώροφα κτίρια», σημειώνει η μελέτη και προσθέτει: «οι μιναρέδες τους βρίσκονταν συνήθως στη νοτιοδυτική πλευρά τους και ήταν κατασκευασμένοι από πέτρα».

    Το τζαμί της αγοράς εξυπηρετούσε όλη τη συνοικία της αγοράς και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της οδού Παπακωνσταντίνου Νερέτης, κοντά σε άλλα μουσουλμανικά μνημεία όπως ο τεκές των δερβίσηδων του Τάγματος των Halveti, ο ξενώντας του τεκέ, ο μεντρεσές και το δερβίσικο μαυσωλείο που περιέβαλαν την εσωτερική αυλή του τεμένους. Το τζαμί, που ονομαζόταν Carsi Cami ή Yakosu Bey, είχε μιναρέ με ύψος μεγαλύτερο από 15 μέτρα που εφάπτονταν στο κτίριο. Κατά την περίοδο 1953-1954, το τζαμί κατεδαφίστηκε εξ ολοκλήρου, εκτός από ένα τμήμα της βάσης του μιναρέ.

    Ο αμυντικός πύργος ήταν κτισμένος, σε επαφή με μια μεγάλη κατοικία με χαγιάτι του 19ου αιώνα και πιθανότατα αποτελούσε τμήμα της ίδιας ιδιοκτησίας. Ένας δεύτερος οχυρωματικός πύργος φαίνεται σε παλιές καρτ-ποστάλ ότι υπήρχε στο κέντρο της οικοδομικής νησίδας που ορίζεται σήμερα από τη Λεωφόρο Ελευθερίας και τις οδούς Δημοκρατίας και Βενιζέλου.

    «Τέτοιοι αμυντικοί πύργοι σε ιδιοκτησίες πλούσιων γαιοκτημόνων ήταν συνηθισμένοι κατά τον 18ο αιώνα σε αρκετές περιοχές του βαλκανικού χώρου. Κατά τον 20ο αιώνα ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως αποθηκευτικός χώρος από τους περίοικους αλλά η ύπαρξή του δεν ήταν ευρύτερα γνωστή. Το 1985, τμήμα του πύργου καταστράφηκε κατά την κατεδάφιση διπλανών κτισμάτων με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το εσωτερικό του», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

    Αναφορικά με τις παρεμβάσεις αρχιτεκτονικής και μορφολογικής αποκατάστασης, οι μελετητές προτείνουν άμεσα σωστικές εργασίες που περιλαμβάνουν την υποστύλωση τμημάτων που κινδυνεύουν από κατάρρευση, την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων κάθε μνημείου, την αντικατάσταση των σαθρών υλικών, την υλοποίηση βαθέων καθαρισμών, την ανάκτηση του κλίβανου στο λουτρό και την αποκατάσταση της αρχικής μορφής της στέγασης των μνημείων.

    [03] «Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010»

    Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010» (Aegean Regatta) την εβδομάδα 21-28 Αυγούστου στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει σπάσει ήδη κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

    Το μοναδικό και πρωτότυπο ταξίδι στο Αιγαίο της Aegean Regatta άρχισε το 2001 με πρωτοβουλία του υπουργείου Αιγαίου και του τότε υπουργού Αιγαίου και σημερινού υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστη σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες, οι ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές, καθιστώντας την παράλληλα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού, που κάθε χρόνο συγκέντρωνε περισσότερα από 100 αγωνιστικά σκάφη.

    Μάλιστα, η Aegean Regatta καλυπτόταν εκτός από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από διεθνή, όπως τα CNN, BBC, Sky Europe κ.ά.

    Πάντως, η «Aegean Regata 2010» έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών αφού τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 103 σκάφη, ένας αριθμός που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος, καθώς απομένουν λίγες ημέρες για τη λήξη της διορίας, το Σάββατο 21 Αυγούστου.

    Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά στις 22 Αυγούστου, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης στις 28 Αυγούστου. Παράλληλα, θα γίνουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτουν φέτος με τον εορταστικό χαρακτήρα του αγώνα για τη συμπλήρωση των 10 ετών ζωής.

    Ανάμεσα στα άλλα, διοργανώνεται συναυλία με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου (το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου), μουσική βραδιά στη παραλία Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη (τη Δευτέρα 23 Αυγούστου), συναυλία με τη Δόμνα Κουντούρη στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας Λήμνου (την Τετάρτη το βράδυ 25 Αυγούστου), συναυλία με τα «Παιδιά από την Πάτρα» στο λιμάνι της Μήθυμνας στη Λέσβο (το Σάββατο 28 Αυγούστου) κ.ά.

    Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και με συνδιοργανωτές την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους ομίλους Ν.Ο. Χίου, ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2010 το ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης.

    [04] Ο Σφακιανός "Καλλικράτης"

    O Καλλικράτης, μπορεί να έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας αφού είναι το σχέδιο που αλλάζει την αυτοδιοικητική δομή της χώρας, είναι ωστόσο και το όνομα ενός ορεινού χωριού στα Σφακιά του νομού Χανίων που παραμένει και σήμερα ζωντανό από 2-3 οικογένειες Σφακιανών που εξακολουθούν να ζουν εκεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

    Το χωριό "Καλλικράτης" ήταν και ο τόπος καταγωγής της οικογένειας του Κρητικού καλλιτέχνη Κώστα Μουντάκη.

    Βρίσκεται σε υψόμετρο 540 μέτρων και πήρε το όνομά του από τον Δρουγγάριο Μανούσο Καλλικράτη, ο οποίος το 1453 με 1.500 άντρες και 5 πλοία ηγήθηκε μιας εκστρατείας για την υπεράσπιση της Πόλης από τους Οθωμανούς

    Ο Καλλικράτης είναι προσβάσιμος είτε μέσω των χωριών Ασφένδου από τα δυτικά, Ασή Γωνιάς από τα ανατολικά, είτε από έναν ασφαλτοστρωμένο με πολλές στροφές δρόμο, που ξεκινά βόρεια του οικισμού "Καψοδάσος" και καταλήγει στο οροπέδιο του Καλλικράτη. Ο κάμπος του Φραγκοκάστελλου και το Λιβυκό Πέλαγος, βρίσκονται στα "πόδια" του χωριού.

    Νοτιοδυτικά του οροπεδίου βρίσκεται το φαράγγι του Καλλικράτη, το οποίο καταλήγει στο χωριό Πατσιανός. Το φαράγγι διασχίζεται από ένα μονοπάτι μήκους 4 χιλιομέτρων.

    Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Καλλικράτης είναι σχεδόν ακατοίκητος αφού και οι βοσκοί - κάτοικοί του κατεβαίνουν με τα κοπάδια τους στα χειμαδιά κοντά στο Λυβικό.

    Ο Καλλικράτης έχει μακρά παράδοση συμμετοχής σε απελευθερωτικούς αγώνες. Κατά την Κρητική επανάσταση του 1867, τουρκικές δυνάμεις υπό την αρχηγία του Ομέρ πασά προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισβάλουν στα Σφακιά από τον Καλλικράτη. Στις αρχές του 20ού αιώνα, Καλλικρατιανοί εθελοντές πήραν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα (1904-1908). Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αντιστασιακές δυνάμεις είχαν εγκαταστήσει έναν ασύρματο στο σπήλαιο Ανεμόσπηλιος κοντά στον Καλλικράτη. Ο αντιστασιακός Γεώργιος Ψυχουντάκης στο βιβλίο του, "Κρητικός δρομέας" αναφέρει ότι είχε μείνει κρυμμένος στο σπήλαιο αυτό την άνοιξη του 1942, βοηθούμενος από τους ντόπιους. Το 1943, η παραστρατιωτική ομάδα του Φρίτς Σούμπερτ (παρακλάδι της γερμανικής Βέρμαχτ) λεηλάτησε και έκαψε το χωριό και εκτέλεσε πάνω από 30 κατοίκους ως αντίποινα για την συμμετοχή των ντόπιων στην Αντίσταση κατά των Ναζί.

    Σήμερα που ο "Καλλικράτης" αποτελεί το σημείο αναφοράς νέας αυτοδιοίκητης μεταρρύθμισης, ο Σφακιανός Καλλικράτης, παραμένει μια περήφανη γωνιά της γης της Κρήτης.

    [05] "Ανθρωπιστική Ημέρα"

    Συνολικά 102 μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έχασαν τη ζωή τους το περασμένο έτος σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, η οποία υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

    Με αφορμή την 19η Αυγούστου, η οποία έχει ανακηρυχθεί "Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα", ο ΟΗΕ απέτισε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά το προηγούμενο έτος ενώ βρίσκονταν σε αποστολές παροχής βοήθειας.

    Η ημέρα συμπίπτει με την επέτειο της επίθεσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, όπου το 2003 είχαν σκοτωθεί 22 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Ειδικός Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο.

    Στην αναφορά του, ο ΟΗΕ τόνισε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε περιοχές συγκρούσεων και πρόσθεσε ότι 278 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά ή έπεσαν θύματα απαγωγής κατά το προηγούμενο έτος.

    [06] Απελάσεις Ρομά

    Η Γαλλία "πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες" σχετικά με την προστασία των ευρωπαίων πολιτών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ το Παρίσι ετοιμάζεται να απελάσει σήμερα προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία Ρομά που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη Γαλλία.

    Η Γαλλία "πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες αναφορικά με την ελευθερία της κυκλοφορίας και την ελευθερία της εγκατάστασης" των ευρωπαίων πολιτών, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για τη Δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών Βιβιάν Ρέντινγκ.

    Ο εκπρόσωπος Μάθιου Νιούμαν αναγνώρισε πως τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν την ελευθερία της κυκλοφορίας υπό ορισμένες συνθήκες. Όμως, πρόσθεσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί "πολύ προσεκτικά" την κατάσταση για να επιβεβαιώσει πως όλοι οι κανόνες γίνονται σεβαστοί.

    "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριζε σταθερά και συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάγκη για κοινωνική ένταξη" των Ρομά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, δήλωσε από την πλευρά της η Αμέλια Τόρες, άλλη εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Οι πρώτες απελάσεις Ρομά που δεν βρίσκονται νόμιμα στη Γαλλία προς τις χώρες προέλευσής τους, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

    Η γαλλική κυβέρνηση θα αρχίσει σήμερα την απέλαση 79 Ρομά προς τη Ρουμανία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται για την ενέργεια αυτή τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

    Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι Ρομά αυτοί φεύγουν "οικειοθελώς", αφού καταβλήθηκαν 300 ευρώ σε κάθε ενήλικο και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε παιδί.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ έχει ανακοινώσει σχέδια για την απέλαση 700 Ρομά "στην πατρίδα τους", τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

    [07] Μάχες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

    Στρον δρόμο που χάραξε ο Αρης θέλουν να χαράξουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι "δικέφαλοι" ρίχνονται σήμερα στην μάχη του Γιουρόπα Λιγκ και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους.

    Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν στην Τούμπα την Φενέρμπαχτσέ 21:30 και ο Παύλος Δερμιτζάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόκριση. «Στη συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, μετά τον Άγιαξ, που ήταν μεγάλος αντίπαλος, έχουμε τη Φενέρ. Πρόκειται για σπουδαία και ιδιαίτερα παιχνίδια. Στο τέλος της διπλής αναμέτρησης με τον Άγιαξ είπα ότι αφήσαμε παρακαταθήκη, το ίδιο ισχύει και τώρα, με τη διαφορά ότι, πλέον, είμαστε πιο βελτιωμένοι, πέρασαν οι μέρες και δουλέψαμε σε πράγματα ώστε να μπορέσουμε με τη Φενέρ να παρουσιαστούμε καλύτερα και να δείξουμε την ομάδα που θέλουμε όλοι μας" τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

    "Η Φενέρ διαθέτει πλούσιο ρόστερ, τεράστιο μπάτζετ, αλλά τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά και οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αντιπαραθέτουμε πίστη, θέληση που έχουμε για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Είμαστε ομάδα που μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη κόσμου, η ομάδα είναι κομμάτι τους μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι αύριο να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι, να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και να πετύχουμε γκολ που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε καλύτερα το δεύτερο παιχνίδι την Κωνσταντινούπολη"

    Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα αναχώρησε χθες η αποστολή της ΑΕΚ για τη Σκωτία, όπου σήμερα θα αναμετρηθεί με τη Νταντί Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Κατά την αναχώρηση της αποστολής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

    «Είμαστε έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει και από την απόδοση στα φιλικά παιχνίδια, με εξαίρεση το τελευταίο ματς με την Καλλιθέα. Πιστεύω πως αν η ΑΕΚ είναι αυτή που ήταν στα φιλικά, θα πάρουμε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα.

    Σε ερώτηση σχετική με την αγωνιστική κατάσταση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, αλλά και τη δυναμικότητα της Νταντί ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε: «Ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος. Τον έχουμε μαζί μας, αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αρχίσει στο παιχνίδι. Η Νταντί είναι επικίνδυνη ομάδα και δυνατή, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και πάθος. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα δυο-τρεις παίκτες, όπως ο Ντέιλι, που είναι γρήγορος επιθετικός, ο Ντίξον και ο Κένεθ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 August 2010 - 6:30:34 UTC