Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίκες για πλαστογράφηση συνταγών
  • [02] Εκτός ΝΔ ο Χ. Μαρκογιαννάκης

  • [01] Καταδίκες για πλαστογράφηση συνταγών

    Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών για πλαστές συνταγογραφήσεις καταδίκασε σήμερα το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη.

    Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών, τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του Β. Τζιγγούνη.

    Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.

    Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

    [02] Εκτός ΝΔ ο Χ. Μαρκογιαννάκης

    Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

    Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.

    Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

    Δήλωση Χρ. Μαρκογιαννάκη

    Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

    «Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 August 2010 - 18:30:22 UTC