Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές με φορείς, ενόψει της ΔΕΘ
  • [02] Το φθινόπωρο οι προτάσεις για την Παιδεία
  • [03] Εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Τρικάλων
  • [04] Siemens - Δίωξη σε βάρος Π.Καρακώστα
  • [05] Η Επιτροπή του ΟΗΕ επικρίνει τη Γαλλία
  • [06] ΗΠΑ-Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη
  • [07] Εύσημα από το ΔΝΤ
  • [08] Χιλιάδες οι καταγγελίες
  • [09] Πένθος στην Αεροπορία
  • [10] Αναμετρήσεις

  • [01] Επαφές με φορείς, ενόψει της ΔΕΘ

    Η προστασία του 'Ελληνα πολίτη και του εισοδήματός του είναι το πρώτο μας μέλημα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ.Πεταλωτής ενόψει της ΔΕΘ διεμήνυσε ότι "δεν θα πάμε λαϊκιστικά, εξαγγέλλοντας μέτρα που δεν αντέχει η οικονομία μας", αλλά αντίθετα με την προοπτική που δίνει μόνο μια πολιτική με «βάθεμα» των μεγάλων αλλαγών που αποδίδουν περισσότερο από ό,τι μια εξαγγελία που δεν θα γινόταν κιόλας.

    Υπενθύμισε οτι επόμενες μέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων που, σε συνδυασμό, με τις διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσής τους, που είναι ήδη νόμος, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Τόνισε επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που προκύπτει από το πρώτο αντικειμενικό παρατηρητήριο τιμών φαρμάκων και αναμένεται να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ.

    Επαφές με τους κοινωνικούς φορείς

    Θέματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων ήταν τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

    Η υπουργός, εξερχόμενη από τη συνάντηση, δήλωσε ότι συζητήθηκε με τη ΓΣΕΒΕΕ εκτός από τα θέματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου αλλά και αξιοποίησης όλων των προγραμμάτων που υπάρχουν στο έπακρο για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας. Με το θέμα αυτό ήδη ασχολείται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός που αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με όλους τους φορείς.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε τη σημασία στοχευμένων προγραμμάτων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, προγραμμάτων για επενδύσεις από τη μικρομεσαία επιχείρηση, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ αντιθέτως μάλιστα θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά μια μονάδα, ενώ και η ΓΣΕΒΕΕ με τη σειρά της, μετά το ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ που ζητούν επανεξέταση του μνημονίου, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τη δυνατότητα χρονικής επέκτασης του μνημονίου κατά δύο έτη καθώς τα δημοσιονομικά ακολουθούν καλή πορεία και πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για δημόσιες επενδύσεις.

    Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών στον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Οικονομίας.

    Η Συνομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, να υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ κατά μια μονάδα, να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το χρονικό περιθώριο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, και να δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών στην αγορά μηχανημάτων και πρώτων υλών.

    Θερμό χειμώνα προβλέπει η ΑΔΕΔΥ

    Μαζικές και σκληρές αντιδράσεις και ένα θερμό χειμώνα, προβλέπει η ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάστασης που οδηγεί "την οικονομία σε αποσάρθρωση και διάλυση".

    Αυτό δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγιρας, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Γιάννη Ραγκούσης και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ.

    Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις τόσο στο πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου, όσο και στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.

    Οσον αφορά τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

    Όσον αφορά στο πρόγραμμα "Καλλικράτης", είπαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη διοίκηση.

    Επίσης, παρ' όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.

    Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δέσποινα Σπανού, είπε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και τόνισε, πως οι αποδοχές των υπαλλήλων είναι πολύ χαμηλές και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος ζωής.

    Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη συνέχεια,πως ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκαν, καθώς η συνάντηση αυτή είναι προπαρασκευαστική, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Παπανδρέου - ΑΔΕΔΥ πριν από τη ΔΕΘ.

    Συνάντηση Παπακωνσταντίνου-Προβόπουλου

    Την εφ΄όλης της ύλης τακτική συνάντηση είχαν χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι εξελίξεις τόσο στην Οικονομία (υλοποίηση δεσμεύσεων μνημονίου, διαρθρωτικές αλλαγές, κ.λπ.), όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Ο υπουργός ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ και για τον διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν αφ' ενός να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και αφ' ετέρου να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα. Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου για το πώς εξελλίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών (την τρέχουσα περίοδο δημοσιοποιούνται και τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου) και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

    [02] Το φθινόπωρο οι προτάσεις για την Παιδεία

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είχαν χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, και οι υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Πανάρετος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν τόσο οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την δια βίου μάθηση, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή σε σχέση με την καλύτερη σύνδεση με την οικονομία όσο και οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Το υπουργείο Παιδείας το φθινόπωρο θα δώσει σε διαβούλευση τις προτάσεις του σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία αλλά και στα Πανεπιστήμια, όπως επίσης και για το νέο σύστημα εξετάσεων που αναμένεται να εφαρμοσθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

    Στη Βουλή το ν/σ για την "Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης"

    Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την "Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις".

    Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στοχεύει στη ρύθμιση του χώρου, που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, στις οποίες δραστηριοποιούνται, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

    Με το νομοσχέδιο:

    " δημιουργείται πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης στους φορείς παροχής εκπαίδευσης

    " τίθεται το πλαίσιο πιστοποίησης των προσόντων των πολιτών

    " δίδεται η δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος

    " θεσπίζεται Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό

    [03] Εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Τρικάλων

    Στο νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύονται τρεις εργάτες οι οποίοι εργάζονταν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Τρικάλων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματισμός των εργατών πιθανόν να προήλθε από διαρροή μεθανίου. Δύο από τους εργάτες είναι σοβαρά τραυματισμένοι, φέροντας εγκαύματα, ενώ ο τρίτος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ένας ακόμη εργάτης που τραυματίστηκε ελαφρά, πήρε εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

    [04] Siemens - Δίωξη σε βάρος Π.Καρακώστα

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα, μετά την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση της Siemens.

    Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι διακίνησε το 1998 χρηματικά ποσά προερχόμενα από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

    Σε βάρος του ασκήθηκε, ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών εξέδωσε και διάταξη με την οποία απαγορεύεται στον κ. Καρακώστα η έξοδος από τη χώρα.

    [05] Η Επιτροπή του ΟΗΕ επικρίνει τη Γαλλία

    Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD)επέκρινε τη Γαλλία για την καταστολή των Ρομά και κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να προσπαθήσει να ενσωματώσει τα μέλη της μεγαλύτερης εθνοτικής μειονότητας της ΕΕ, αντί να τα στέλνει πίσω στην ανατολική Ευρώπη.

    Οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες της CERD εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι μερικοί από τους εκατοντάδες Ρομά που μεταφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αεροπορικώς στη Ρουμανία στο πλαίσιο αυτού που η Γαλλία αποκαλεί εθελοντικό πρόγραμμα επαναπατρισμού δεν είχαν πλήρως ενημερωθεί για τα δικαιώματά τους ούτε είχαν ελεύθερα συγκατατεθεί.

    Οι εμπειρογνώμονες κάλεσαν επίσης την κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να καταπολεμήσει αυτό που χαρακτηρίζουν ανησυχητική άνοδο του ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου εκ μέρους μερικών πολιτικών.

    "Η επιτροπή ανησυχεί για την αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας με την οποία αρθρώνεται ένας ρατσιστικής φύσης λόγος (στη Γαλλία)", αναφέρεται στη δήλωση.

    Η επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι έχει λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τις τελευταίες εβδομάδες οι Ρομά απελαύνονται ομαδικά προς τις χώρες από τις οποίες ήρθαν "χωρίς την ελεύθερη, πλήρη και ενημερωμένη συγκατάθεση όλων των ατόμων που αφορά το μέτρο".

    Οι εμπειρογνώμονες δεν ζητούν από τη Γαλλία να σταματήσει το πρόγραμμα, όμως την καλούν "να αποφεύγει τους συλλογικούς επαναπατρισμούς και να επιδιώξει μόνιμες λύσεις σε θέματα εγκατάστασης των Ρομά, βασισμένες στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους".

    Καλούν ιδιαίτερα τη Γαλλία να εγγυηθεί την πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση και άλλες υπηρεσίες σύμφωνα με την αρχή της ισότητας.

    [06] ΗΠΑ-Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, με δηλώσεις του επισήμανε ότι η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας "είναι ηπιότερη της αναμενόμενης και προς το παρόν ανολοκλήρωτη", έστω κι αν "η ανάπτυξη αυτή το 2011 θα εδραιωθεί". Αρα, "πρέπει να ληφθούν από την Fed και πρόσθετα νομισματικά μέτρα, γιά να υποστηριχθεί η ομοσπονδιακή οικονομία".

    "Η νομισματική μας επιτροπή προτίθεται να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα, προς το συμφέρον της οικονομίας μας στη διάρκεια του β' εξαμήνου, έστω κι αν φανούν επώδυνα, εάν τούτο αποδειχθεί αναγκαίο, θα ληφθούν δε τα μέτρα αυτά ιδίως στην περίπτωση που η επιδείνωση της οικονομίας μας προκύψει μεγάλη", τόνισε ο αξιωματούχος.

    Σήμερα, παρά την προσδοκία γιά κάτι καλύτερο, η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται, σε δωδεκάμηνη βάση, με τον ήπιο ρυθμό ανάπτυξης +1,6% . Κατά τους αναλυτές, παρόμοια ανάπτυξη δεν μειώνει το υψηλό στο διάστημα μιάς γενιάς ποσοστό ανέργων.

    Οσον αφορά τα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα που η Fed προμηθεύεται, ο κ. Μπερνάνκι ανέφερε στην ίδια ομιλία του ότι "με αυτά κατέστη δυνατόν να μειωθούν τα δανειστικά επιτόκια της Fed, ενώ δεν απέκλεισε η Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει στο μέλλον κι άλλα ομόλογα της ίδιας κατηγορίας, ώστε λόγω του σωρευτικού αριθμού των να ξεπερνά τα όποια μειονεκτήματα από την κατοχή τους".

    Ο κ. Μπερνάνκι ανέφερε ότι "δεν θα ήταν κατάλληλο να μειωθούν έτι περαιτέρω τα δανειστικά επιτόκια της Fed, ή να αλλάξει ο στόχος της για τον ρυθμό του πληθωρισμού", προκρίνοντας αντιθέτως τη διατήρηση των ισχυόντων δανειστικών επιτοκίων έστω γιά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα".

    Ο αξιωματούχος έκρινε μηδενικό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν στασιμοπληθωρισμό, δηλαδή πρακτικά μηδενικούς πληθωρισμό κι ανάπτυξη.

    Τα μέτρα που ενδέχεται να λάβει επιπροσθέτως η Fed, γιά να υποστηριχθεί ο ήπιος, έστω, ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Μπερνάνκι αρνήθηκε να τα αποκαλύψει σήμερα.

    Οσον αφορά την ανεργία, ο κ. Μπερνάνκι επισήμανε ότι "αυτή κατέστη πιό ήπια κατά τους τελευταίους λίγους μήνες", "όμως ακόμα δεν υποχώρησε στο επιθυμητό από την ηγεσία της Fed επίπεδο".

    [07] Εύσημα από το ΔΝΤ

    Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της εμπλοκής ξένων τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας γίνονται σημαντικά βήματα για την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, τόνισε ο κ. Ράις αλλά συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση.

    Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά ωθούμενο κυρίως από την πιστή εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, μερικές εκ των οποίων - όπως είναι αυτές του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας - προχωρούν με ταχείς ρυθμούς που συχνά προηγούνται των προβλεπομένων χρονικών περιθωρίων.

    Επισήμανε ότι στόχος παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι "εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις".

    Τέλος, υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε όλα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις να διέπονται, όπως είπε, από κοινωνική δικαιοσύνη και να πλήττουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις οικονομικά ασθενείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

    [08] Χιλιάδες οι καταγγελίες

    Τρεις χιλιάδες καταγγελίες διαχειρίζεται κάθε μήνα το τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων καταγγελιών και πληροφοριών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή 1520.

    Με βασικό προσανατολισμό του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου να καταστεί ένα τέτοιο τηλεφωνικό κέντρο ουσιαστικός βοηθός της πολιτείας στην απάλειψη φαινομένων αισχροκέρδειας και εξαπάτησης του καταναλωτή, προχωρά στην αναμόρφωση της λειτουργίας του ώστε να εξελιχθεί σε ένα one stop shop για την κατάθεση παραπόνων καταγγελιών και διάθεσης πληροφοριών προς τους καταναλωτές για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.

    Σήμερα, υπενθυμίζεται, την ευθύνη της διαχείρισης του 1520 την έχει ιδιωτική εταιρεία. Μέχρι πρότινος οι καταγγελίες μεταφέρονταν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση. Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει στη γενική γραμματεία που έχει διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής της για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας καταναλωτή και στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθούν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του 1520 μέσα στον επόμενο χρόνο.

    [09] Πένθος στην Αεροπορία

    Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα, κηδεύεται σήμερα ο χειριστής του ενός από τα δύο F-16 τα οποία συγκρούστηκαν στον αέρα στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, νοτίως της Κρήτης.

    Στο μεταξύ, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται ο πιλότος ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη σύγκρουση. Ο πιλότος φέρει πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και τη λεκάνη. Ο δεύτερος τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Έρευνα, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της σύγκρουσης, βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΓΕΑ.

    [10] Αναμετρήσεις

    Προβληματικός ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ξάνθη, στο άδειο από φιλάθλους "Απόστολος Νικολαίδης". Ο Πετρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 9΄ και στο 52΄ ο Ελινγκτον με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Σήμερα ο ανανεωμένος σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και δυναμικό Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Καυτανζόγλειο» κόντρα στον Ηρακλή, ενώ νωρίτερα η Λάρισα θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και ο Πανιώνιος τον πρωταθλητή της Β΄ Εθνικής, Ολυμπιακό Βόλου.

    Την Κυριακή ρίχνονται στη «μάχη» ο ΠΑΟΚ, που θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ που θα ταξιδέψει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει στο Παμπελοποννησιακό την -τυπικά- γηπεδούχο Κέρκυρα και ο Άρης, που θα μεταβεί στην Καβάλα για να παίξει με τον ΑΟΚ. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την αναμέτρηση του Ηρακλείου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    18:15 Λάρισα-Ατρόμητος Στάδιο Αλκαζάρ

    18:15 Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου Γήπεδο Νέας Σμύρνης

    20:30 Ηρακλής-Ολυμπιακός Καυτανζόγλειο Στάδιο

    ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    18:15 Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης Παγκρήτιο Στάδιο

    18:15 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός Γήπεδο Τούμπας

    20:30 Καβάλα-Άρης Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη"

    20:30 Κέρκυρα-ΑΕΚ Παμπελοποννησιακό Στάδιο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 August 2010 - 6:39:29 UTC