Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πετρέλαιο"
  • [02] Αποχώρησε από την Εξεταστική η ΝΔ
  • [03] Δεν στηρίζει Ψωμιάδη ο ΛΑ.Ο.Σ
  • [04] Μπαζάρ από το "Χαμόγελο του Παιδιού"
  • [05] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες
  • [06] Προτάσεις για την προστασία των παιδιών από τον διαδικτυακό τζόγο
  • [07] Στο χαμηλότερο επίπεδο
  • [08] ΔΝΤ: "Απίθανη η χρεοκοπία"
  • [09] Κοινή δράση για τη φτώχεια
  • [10] Υποδέχεται τη Γεωργία

  • [01] "Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πετρέλαιο"

    Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια, ώστε να προστατεύεται το εισόδημα του πολίτη και ώστε να μην υπάρχει μαζική μετάταξη προϊόντων από 11%, σε 23% του ΦΠΑ, δηλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι για να μη συμβεί αυτό, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

    Ερωτηθείς αν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανακοινωμένο τίποτα», υπογραμμίζοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και στο πετρέλαιο.

    «Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προσεγγίζουμε το ζήτημα της προστασίας του Έλληνα πολίτη στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε και αυτό θα γίνει με τον δέοντα σεβασμό και στα οικονομικά της χώρας μας και στο εισόδημα του έλληνα πολίτη», δήλωσε, εξ άλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Ανέφερε δε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να θωρακιστεί και τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα.

    Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε ότι και στελέχη της ΝΔ δήλωσαν ότι σωστά ψηφίστηκε το μνημόνιο, τονίζοντας ότι ακόμα και η ΝΔ άρχισε να ομολογεί ότι η πολιτική αυτή - την οποία προκάλεσε η ίδια - είναι απαραίτητη.

    Επανέλαβε ότι οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν θα έχουν καμία σχέση με τις εξαγγελίες του παρελθόντος, «οι περισσότερες από τις οποίες έμεναν «κενό γράμμα».

    Σχέδια για εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο

    Την εξομοίωση του φόρου μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τα σενάρια για την κατάρτιση του προϋπολογισμού 2011 και ως επί το πλείστον για το σκέλος των εσόδων.

    Σύμφωνα με το μνημόνιο, το επόμενο έτος θα πρέπει να γίνει η μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%. Αυτό, όμως, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, εμπεριέχει σημαντικό πολιτικό κόστος και για τον συγκεκριμένο λόγο αναζητούνται άλλες λύσεις ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

    Μια από αυτές αφορά στην κατάργηση της έκπτωσης στον Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην εξίσωση της τιμής του με το πετρέλαιο κίνησης. Εάν συμβεί αυτό, το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται με την ίδια τιμή σε όλους τους καταναλωτές και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του υπουργείου θα επιστρέφουν ένα ποσό σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. ύψος εισοδήματος, οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής).

    Το δημοσιονομικό όφελος για το Δημόσιο στην περίπτωση υλοποίησης της συγκεκριμένης σκέψης μπορεί να ανέλθει και σε 1 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά, για το 2010 το Δημόσιο αναμένεται κανονικά να επιστρέψει περίπου 1,5 δισ. ευρώ από τη διαφορά του ΕΦΚ μεταξύ των δύο τύπων πετρελαίου, ποσό που μπορεί να περιορισθεί σε 500 εκατ. ευρώ, όσα προκύπτουν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Πάντως, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία, το πολιτικό κόστος μπορεί να είναι εξίσου υψηλό, εάν ο χειμώνας είναι βαρύς και πληγούν (λόγω της κατάργησης της έκπτωσης) τα μεσαία στρώματα.

    Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να έχουν αποκλείσει, λόγω επίσης πολιτικού κόστους, τη θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ. Αντίθετα, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, εάν θα δώσουν επιπλέον κίνητρα για συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και εάν θα προχωρήσουν σε νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων- παρά το γεγονός ότι για την τελευταία έχουν υποβληθεί πολλά αιτήματα.

    Εν τω μεταξύ, την έκδοση "ομολόγων της διασποράς" εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά στις αγορές από τις αρχές του 2011 και, παράλληλα, να αξιοποιήσει κεφάλαια ομογενών. Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, θα πρόκειται για τίτλους του Δημοσίου που θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ομογενείς ανά την υφήλιο και κυρίως σε αγορές όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη μάζα των Ελλήνων (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία, ή Αυστραλία). Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η όλη διαδικασία μελετάται ήδη από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κατά το πρότυπο παρόμοιων εκδόσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Τα πλεονεκτήματα της πρότασης αυτής, η οποία έχει και τη θετική γνώμη του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι πολλαπλά. Κυρίως, διότι θα προσελκυσθούν οι Έλληνες ομογενείς σε τίτλους με ικανοποιητικές αποδόσεις και το υπουργείο θα επιτύχει με τον τρόπο αυτόν ένα είδος επαναπατρισμού κεφαλαίων.

    Αντιδράσεις

    Στο 1,3 ευρώ το λίτρο θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης αν υιοθετηθούν οι προτάσεις για εξίσωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η ΟΒΕ θεωρεί «απαράδεκτη» μια τέτοια κίνηση καθώς, όπως αναφέρει, «θα συρρικνωθεί παραπέρα το ήδη μειωμένο οικογενειακό εισόδημα, η κατανάλωση θα πέσει, η αγορά θα υποστεί νέα καθίζηση και η ανεργία στον κλάδο θα αυξηθεί».

    Η θέση της ΟΒΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι οι βενζινοπώλες να το προμηθεύονται με το μειωμένο ΕΦΚ και να τον πωλούν επίσης με μειωμένο ΕΦΚ, καθώς και να καταργηθεί η προκαταβολή του ΕΦΚ από τους πρατηριούχους στο σύστημα Ήφαιστος «που δεσμεύει τεράστια ποσά και «στεγνώνει» τα οικονομικά των πρατηρίων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν με συνεχή πίστωση στους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν μετρητοίς.»

    Από τη μεριά της, η Ομοσπονδία Πρατηριούχων υποστηρίζει ότι η εξίσωση των φόρων, εφόσον υλοποιηθεί, "θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία και θα οδηγήσει, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε φαινόμενα που δεν είχαμε δει επί δεκαετίες όπως επίσης ότι θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τα πρατήρια καυσίμων αφού η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες θέρμανσης με αποτέλεσμα να μειωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ή να αυξηθούν τα «φέσια»".

    Η ΠΟΠΕΚ καλεί την κυβέρνηση «να ακούσει τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από τα οποία θα εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο χωρίς να τιμωρούνται οι καταναλωτές».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «καλά θα κάνει να ξεχάσει τέτοια σχέδια» και πρόσθεσε:«Ακρίβεια, ανεργία, κομμένες συντάξεις και μισθοί έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά. Δεν πάει άλλο».

    «Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Το λαϊκό κίνημα, το εργατικό, το αγροτικό, πρέπει να είναι σε εγρήγορση διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό», αναφέρει το ΚΚΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αποχώρησε από την Εξεταστική η ΝΔ

    Την αποχώρηση της και από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων - μετά την Εξεταστική για το Βατοπέδι - ανακοίνωσε η ΝΔ καταγγέλλοντας «δομημένο αποπροσανατολισμό, δομημένους εκβιασμούς και δομημένα ψεύδη».

    Σε δηλώσεις τους, οι βουλευτές της ΝΔ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τόνισαν ότι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές και κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των ομολόγων από το 1997, ενώ ακολούθησε την τακτική εκβιασμών και τρομοκράτησης μαρτύρων.

    «Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί εμπειρογνώμονες και ενυπόγραφα έγγραφα και στηρίζεται σε ανυπόγραφα ή και ανώνυμα κείμενα. Είναι προφανές ότι έχει βγάλει πόρισμα. Έχει δικάσει και καταδικάσει. Έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία, χωρίς ούτε μία μαρτυρία. Αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός», τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

    Και καταλήγουν:

    «Η ΝΔ υπηρέτησε εξ αρχής το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια δίχως σκοπιμότητες και υπεκφυγές. Κατόπιν αυτών, με αίσθημα ευθύνης, αποχωρούμε από την Εξεταστική Επιτροπή. Μια επιτροπή που το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε πολιτική αρένα με τάσεις «ανθρωποφαγίας. Δεν ψάχνουν την αλήθεια, παραπληροφορούν, συκοφαντούν και κυρίως επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, καθηλωμένοι στο μνημόνιο τους. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

    ΠΑΣΟΚ: Προειλημμένη απόφαση

    Προειλημμένη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση της ΝΔ να αποχωρήσει από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων και την κατηγορεί για προσπάθεια συγκάλυψης ενόχων και όξυνσης του πολιτικού κλίματος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσδοκώντας κομματικά οφέλη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Δεν στηρίζει Ψωμιάδη ο ΛΑ.Ο.Σ

    Απέσυρε την υποστήριξή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Π. Ψωμιάδης είναι πλέον υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη μόνο της ΝΔ.

    Η άρση της υποστήριξής του, όπως εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο κ. Καρατζαφέρης, σχετίζεται με την υποχώρηση του κ. Ψωμιάδη στο θέμα της υποψηφιότητας του αδελφού του μετά το "τελεσίγραφο Σαμαρά".

    Ο ΛΑΟΣ θα κατεβάσει στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας δικό του υποψήφιο.

    Σε δηλώσεις του, προθυμία να κατέβει ως υποψήφιος, υποστηριζόμενος από τον ΛΑΟΣ, έδειξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος Κώστας Κιλτίδης.

    Το θέμα δεν έχει κλείσει και ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου. Σήμερα, ο κ. Καρατζαφέρης θα δώσει συνέντευξη τύπου.

    Δήλωση Π. Ψωμιάδη

    "Θεωρώ ότι η ψυχή των φίλων του ΛΑΟΣ είναι μαζί με τη Μακεδονία. Τα κόμματα λένε και ξελένε. Ο Ψωμιάδης μένει σταθερός σε αξίες, σε αρχές, μένω σταθερός σε αυτό που είπα. Ενώνω και δεν διχάζω. Μέσα από συμπεριφορές όπως αυτές των τελευταίων ημερών εγώ και οι φίλοι μου νοιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί για την τελική νίκη."

    Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να μην στηρίξει ο ΛΑΟΣ την υποψηφιότητα του ύστερα από την αναδίπλωση Ψωμιάδη στο τελεσίγραφο Σαμαρά για τον αδελφό του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μπαζάρ από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

    Το φθινοπωρινό μπαζάρ του Συλλόγου "Το χαμόγελο του παιδιού", για την ενίσχυση των σκοπών του, οργανώνεται από 6 έως 18 Σεπτεμβρίου.

    Διατίθενται σχολικά και λευκά είδη του Συλλόγου, καθώς και μεγάλη ποικιλία αντικειμένων οικιακής χρήσης.

    Στην Αθήνα, το μπαζάρ θα λειτουργήσει από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, από 6 μέχρι 18 του μηνός.

    Ακόμα, σχολικά και λευκά είδη του Συλλόγου θα διατίθενται από 6 έως 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι και τον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

    Εξάλλου, συνεχίζεται η δράση του Συλλόγου, "Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης". Το "Χαμόγελο του παιδιού" απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Ετσι, ο Σύλλογος συγκεντρώνει ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, χαρτικά είδη, χλωρίνη, καθαριστικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Εχουν οριστεί χώροι συγκέντρωσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Σύλλογο, στο τηλ. 2103306140.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συμφώνησαν να συναντηθούν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην περιοχή και στη συνέχεια να έχουν συνομιλίες κάθε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος στην Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ.

    Θα αναζητήσουν "μία συμφωνία-πλαίσιο" για την επίτευξη της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, σημείωσε ο κ. Μίτσελ, ο οποίος αρνήθηκε υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των θεμάτων που συζητήθηκαν.

    Οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν μία ειρηνευτική συμφωνία εντός ενός έτους, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, καλώντας τις δύο πλευρές να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία.

    Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις ξεχωριστές συνομιλίες που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Λευκό Οίκο, πριν από την επίσημη επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό.

    "Όπως τους είπα, αυτή η ευκαιρία μπορεί να μην ξαναδωθεί σύντομα. Δεν μπορούν να την αφήσουν να φύγει", δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατά την έναρξη των άμεσων συνομιλιών με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ότι είναι πρόθυμος να διανύσει μακρύ δρόμο σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά τόνισε ότι ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος.

    "Ο λαός του Ισραήλ και εγώ ως πρωθυπουργός του είμαστε έτοιμοι να διανύσουμε αυτό το δρόμο και να πάμε μακριά -έναν μακρύ δρόμο σε ένα μικρό διάστημα--για να επιτύχουμε μία πραγματική ειρήνη που θα φέρει στους ανθρώπους μας ασφάλεια, ευημερία και καλή γειτονία", ανέφερε ο κ. Νετανιάχου.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε ακόμη από τον Μαχμούντ Αμπάς να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως ένα εβραϊκό κράτος, προσθέτοντας ότι "θα υπάρξουν οδυνηρές παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές" προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

    "Περιμένουμε να αναγνωρίσετε το Ισραήλ ως ένα έθνος- κράτος του εβραϊκού λαού", δήλωσε ο κ. Νετανιάχου.

    "Είναι δυνατό να συνδυάσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος με την ασφάλεια του Ισραήλ. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία να δώσουμε τέλος σε μία σύγκρουση ενός αιώνα αλλά το να επιτευχθεί η ειρήνη δε θα είναι εύκολο. Μία ειρήνη αληθινή και διαρκείας δε θα μπορέσει να επιτευχθεί παρά μόνο με οδυνηρές παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές", σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

    "Αναμένουμε δύσκολες ημέρες πριν να επιτύχουμε την ειρήνη", πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου, ευχαριστώντας τον κ. Αμπάς που καταδίκασε τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη.

    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε επίσης ένα παράδειγμα από τη βιβλική ιστορία της Γένεσης στην οποία οι δύο γιοι του Αβραάμ, οι οποίοι ήταν ιδρυτές του εβραϊκού και του αραβικού έθνους, ένωσαν τις προσπάθειές τους για να θάψει τον πατέρα τους.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει κάθε εποικιστική δραστηριότητα και να άρει πλήρως τον αποκλεισμό της Γάζας.

    "Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να προχωρήσει με την δέσμευσή της να δώσει τέλος σε όλες τις εποικιστικές δραστηριότητες και να άρει πλήρως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας", δήλωσε ο κ. Αμπάς.

    Χαμάς: Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν

    Η Χαμάς διακήρυξε ότι οι επιθέσεις του ενόπλου τμήματος της, "Ταξιαρχίες του Αλ Κάσαμ", "θα συνεχιστούν", "τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και μέσα στο Ισραήλ", υπογραμμίζοντας ότι "κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρέμβει στις συνομιλίες της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ", στην Ουάσινγκτον "και να τις ακυρώσει".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Προτάσεις για την προστασία των παιδιών από τον διαδικτυακό τζόγο

    Η απαγόρευση της πρόσβασης των ανηλίκων στο διαδικτυακό τζόγο είναι πρακτικά ανέφικτη, γι' αυτό πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των γονέων και των εκπαιδευτικών, με παράλληλη ενημέρωση των παιδιών, για τους κινδύνους που διατρέχουν από την εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια.

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, και ειδικότερα οι δράσεις του Saferinternet.gr και ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.

    Σύμφωνα με το Κέντρο:

    - Οι χώροι που προορίζονται για παιδιά, πρέπει να αφορούν αυστηρά και μόνο ψυχαγωγικά - τεχνικά παιχνίδια. Οποιοσδήποτε χώρος έχει οιασδήποτε μορφής τυχερά παιχνίδια οφείλει - στο σύνολό του - να μην είναι προσβάσιμος για τους ανήλικους.

    - Οι χώροι αυτοί θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από μέρη που συγκεντρώνονται τα παιδιά (σχολεία, χώροι άθλησης κ.λπ.), έτσι ώστε τα παιδιά να μην επηρεάζονται για να τους επισκεφθούν.

    - Οι χώροι που φιλοξενούν παιδιά, τα οποία παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια - μέσω Διαδικτύου ή μη - οφείλουν να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για τις ανάγκες των παιδιών, θα πρέπει έτσι να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος υποχρεωτικού ηλικιακού ελέγχου και να καθοριστούν ξεχωριστοί υπολογιστές για τους ανήλικους επισκέπτες, στους οποίους θα υπάρχουν εγκατεστημένα συστήματα φιλτραρίσματος περιεχομένου.

    - Επιπλέον, στους χώρους για τους ανήλικους θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος από κάποιον ενήλικο, ώστε να μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα οποιοδήποτε πρόβλημα ή ατυχές περιστατικό προκύψει, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι οι ανήλικοι παίζουν παιχνίδια που είναι κατάλληλα για αυτά.

    - Στα καταστήματα τεχνικών-ψυχαγωγικών παιχνιδιών πρέπει να υπάρχουν σε πολύ εμφανές σημείο και με ευανάγνωστο τρόπο οι βαθμίδες ηλικιακού χαρακτηρισμού, καθώς και οι διάφοροι τύποι χαρακτηρισμού του περιεχομένου ενός παιχνιδιού, βάσει του συστήματος PEGI. Όλα τα παραπάνω αιτήματα σχετικά με τα "φιλικά προς τα παιδιά" Ίντερνετ-καφέ, έχουν ζητηθεί από τo Ελληνικό Κέντρο ήδη από το 2008, τόσο σε ειδική παρουσίαση στη Βουλή των Ελλήνων (Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας) όσο και μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη.

    Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Π&Α Κυριακού, το 15,1% των μαθητών 14-16 ετών παίζουν τυχερά παιχνίδια, ενώ στην Κύπρο, όπου υπάρχουν καταστήματα με τυχερά παιχνίδια, σε αντίστοιχη έρευνα της Μ.Ε.Υ. το ποσοστό των μαθητών είναι 34,9%.

    Το Κέντρο επίσης επισημαίνει ότι στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας παρακολουθούνται 82 παιδιά με συμπτώματα εξάρτησης του Διαδικτύου και έχουν γίνει περισσότερες από 300 κλήσεις στη Γραμμή Βοηθείας Υποστηρίζω 80011 80015 σχετικά με την εξάρτηση του Διαδικτύου, μέσα σε 9 μήνες.

    Τέλος, στο πιο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά στην ΕΕ, το 27% των Ελλήνων γονέων δηλώνει ότι τα παιδιά του έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από Ίντερνετ-καφέ (πρώτη θέση στην ΕΕ των "27", με την Κύπρο να ακολουθεί με 11% και με όλες τις άλλες χώρες να έχουν μονοψήφια ποσοστά). Επομένως, καταλήγει το Κέντρο, το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στην προστασία του παιδιού και της οικογένειάς του στον τομέα των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    Το Ελληνικό Κέντρο κατέθεσε ανά άρθρο τις προτάσεις του στη διαβούλευση, ευελπιστώντας να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε τα παιδιά να μην εκτεθούν περισσότερο σε επιβλαβές για αυτά περιεχόμενο και να μην κινδυνεύουν να αναπτύξουν εθιστικές συμπεριφορές, τόσο από τα ηλεκτρονικά όσο και από τα τυχερά παιχνίδια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Στο χαμηλότερο επίπεδο

    Η οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε τον Αύγουστο μείωση κατά 32,24% έναντι του περυσινού αντίστοιχου μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που καταγράφουν τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, διάστημα κατά το οποίο καταγράφονται επί καθημερινής βάσης και ηλεκτρονικά τα πραγματικά δεδομένα.

    Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας δείχνει πλέον να παγιώνεται, καθώς ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο τα στοιχεία έδειξαν μείωση σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς, οι οποίοι είχαν εμφανίσει μείωση και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008.

    Η μείωση των εσόδων από μελέτες και επιβλέψεις κατά τον Ιούνιο ήταν 12,19% και τον Ιούλιο κατά 14,01%.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η μείωση, από άποψη αριθμού συναλλαγών ήταν ακόμη μεγαλύτερη (ξεπέρασε το 40%), γεγονός που αντικατοπτρίζει κατά εμφανή τρόπο την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο κλάδος.

    "Πρόκειται για μια τραγική πορεία στην οποία οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα - με ή χωρίς υπαγόρευση από την τρόϊκα και το μνημόνιο - στον τομέα της φορολογίας, της ρευστότητας της οικονομίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ταυτόχρονα στην απουσία μιας συνολικής, συνεκτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής στον τομέα της χωροταξίας, πολεοδομίας, των υποδομών και της οικοδομής" δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος.

    Η εξαιρετικά δυσμενής εικόνα που εμφανίζουν τα στοιχεία του ΤΕΕ, καθίσταται ακόμη δυσμενέστερη αν ληφθεί υπόψη ότι τόσο στον αριθμό των συναλλαγών, όσο και τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις, συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν τις δηλώσεις για τους ημιϋπαίθριους και άλλους προς τακτοποίηση χώρους των υφιστάμενων οικοδομών.

    Κατά τα στοιχεία του ΤΕΕ ως τις 31 Αυγούστου, οι δηλώσεις που εμφανίζονται να έχουν γίνει σε όλη τη χώρα (και φυσικά έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες από την πλευρά των μηχανικών) είναι κάτι λιγότερες από 60.000, γεγονός που υποδηλώνει την απροθυμία των πολιτών να συμπράξουν στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και ο τεχνικός κόσμος και η κτηματαγορά, έχουν κρίνει ως επιλεκτικά προωθούμενα, αποσπασματικά, αναποτελεσματικά και μη ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δικαίου.

    Με δεδομένο ότι παρήλθαν οι πέντε από τους εννιά μήνες κατά τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν τις δηλώσεις για τακτοποίηση των ημιϋπαίθριων και άλλων παρεκκλίσεων στις υφιστάμενες οικοδομές, καθίσταται φανερό ότι ο στόχος της κυβέρνησης (ο οποίος έχει συμπεριληφθεί και στο περίφημο μνημόνιο με την "τρόϊκα") για έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, εμφανίζεται ήδη ανέφικτος.

    "Το ΤΕΕ και το σύνολο του τεχνικού κόσμου είχαν από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι τα προβλήματα αυτά, εξόχως κοινωνικά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία άντλησης επιπλέον εσόδων από τον κρατικό κορβανά και μόνο, υποσκάπτοντας τα όποια ορθά περιβαλλοντικά και οικιστικά μέτρα έχουν νομοθετηθεί" τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] ΔΝΤ: "Απίθανη η χρεοκοπία"

    Ως απίθανο εκτιμά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου και φέρει τον τίτλο «Η χρεοκοπία στις προηγμένες οικονομίες του σήμερα: Μη απαραίτητη, ανεπιθύμητη και απίθανη».

    Στην εκ 25 σελίδων έκθεση, που υπογράφουν οι αναλυτές του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, Λορέντζο Φόρνι, Γιάν Γκότσαλκ και Πάολο Μάουρο, θεωρούν υπερβολικές τις εκτιμήσεις των αγορών σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης.

    Όπως σημειώνουν, αν και σε γενικές γραμμές είναι ορθή η εκτίμηση ότι η θεμελιώδης εικόνα των οικονομικών του κάθε κράτους αντικατοπτρίζεται στο επίπεδο των αγορών, ενίοτε αυτές αντιδρούν υπερβολικά με αρνητικές συνέπειες για το κόστος χρήματος που καλείται να καταβάλει το κάθε κράτος.

    Όπως επισημαίνεται στα καταληκτικά συμπεράσματα της έκθεσης, το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών είναι υπερεκτιμημένο καθώς:

    -Η απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή είναι δυσχερής, αλλά έχει επιτευχθεί και στο παρελθόν.

    -Η στάση πληρωμών δεν θα μείωνε ιδιαίτερα την ανάγκη της (σ.σ.απαιτούμενης) προσαρμογής, καθώς το πρόβλημα των προηγμένων οικονομιών, αφορά το πρωτογενές έλλειμμα και όχι την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους

    -Μολονότι τα οριακά επιτόκια είναι σήμερα υψηλά στην Ελλάδα και σε μικρότερο βαθμό στις λοιπές περιφερειακές ευρωπαϊκές οικονομίες, τα μέσα επιτόκια παραμένουν σχετικά χαμηλά, παρέχοντας περιθώριο χρόνου ώστε να πεισθούν οι αγορές σχετικά με την προωθούμενη δημοσιονομική προσαρμογή.

    -Τα κράτη δεν αποφασίζουν να κηρύξουν στάση πληρωμών ως τμήμα της (σ.σ. ευρύτερης) στρατηγικής τους, αλλά υπο το βάρος κρίσεων αναχρηματοδότησης.

    -Το πολιτικό και οικονομικό κόστος που θα συνεπαγόταν μια υποθετική στάση πληρωμών δεν θα ήταν μικρότερο από εκείνο που συνεπάγεται μια στρατηγική βασισμένη αποκλειστικά σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Κοινή δράση για τη φτώχεια

    Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος και η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φτώχειας καθώς στις μέρες μας χιλιάδες συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    Σημαντικό σταθμό στην πορεία του προνοιακού έργου της Αρχιεπισκοπής χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ο κ. Ιερώνυμος. Σήμερα υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πατρίδα μας και χρειάζεται η συνεργασία πολλών φορέων αλλά κυρίως η συνεργασία της Εκκλησίας και της Πολιτείας είπε ο αρχιεπίσκοπος και τόνισε την ανάγκη να πάψει να υπάρχει φτώχεια, να πάψει να υπάρχει ερασιτεχνισμός και να επιδείξουμε μια σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

    Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «αυτή η κοινή δράση είναι μια καλή στιγμή». Υπενθύμισε την παρουσία του αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία είχε σχολιαστεί τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι αυτή ήταν η αρχή μιας συνεργασίας που υλοποιείται τώρα με την υπογραφή του μνημονίου. Σε λίγες μέρες, συνέχισε, θα καταλήξουμε σε ένα κατάλογο συγκεκριμένων κοινών δράσεων και ενεργειών. Δεν θα είναι μακροπρόθεσμα αλλά άμεσα. Η ιδέα μας είναι να προσφέρουμε σύντομα στους συνανθρώπους μας που αναξιοπαθούν.

    Η κ. Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι ανάγκη να χτίσουμε, συνέχισε, μια κοινωνία αλληλεγγύης, να φροντίσουμε τους συμπολίτες μας τους μετανάστες, να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους, στα θύματα του τράφικινγκ, στους ανθρώπους με τις ψυχικές ασθένειες που αντιμετωπίζουν και τον αποκλεισμό. Προσπαθούμε κατέληξε να μαζέψουμε τις δαπάνες Είναι όμως η στιγμή για κοινωνική κατανάλωση το μνημόνιο είναι μια αποστολή ανθρωπιάς.

    Σύμφωνα με άρθρα του μνημονίου μεταξύ των στόχων της συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών είναι η υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που απειλούνται ή αντιμετωπίζουν το φάσμα της ακραίας εισοδηματικής φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης και οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στα υπάρχοντα δίκτυα κοινωνικών υπηρεσιών, όπως είναι οι άστεγοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες κλπ.

    Στον προγραμματισμό των συμβαλλομένων μερών περιλαμβάνονται η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση, με δράσεις όπως ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας, η ενίσχυση σχεδίων στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο επαγγελματικό περιβάλλον, η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας για την απασχόληση ευάλωτων ομάδων αναβάθμιση της ποιότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα και του ρόλου της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, η ενίσχυση της απασχόλησης ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τους νέους, τους μακροχρόνια άνεργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, η ενίσχυση της οικογένειας με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών και τη στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

    Παράλληλα στο μνημόνιο περιλαμβάνονται και δράσεις όπως προγράμματα δωρεάν μετακίνησης και έκπτωσης στις υπεραστικές συγκοινωνίες, προγράμματα επιδότησης, κατασκηνωτικά προγράμματα κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

    Για την υλοποίηση των αποφάσεων συστήνεται κοινή επιτροπή εργασίας από εκπροσώπους των συμβαλλομένων για να προωθηθούν οι στόχοι του μνημονίου. Η Επιτροπή αυτή θα προετοιμάσει το κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης με τη μορφή προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί σε συνεδρίασή της μέσα στον Οκτώβριο και το σχέδιο αυτό θα προσαρτηθεί στο μνημόνιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Υποδέχεται τη Γεωργία

    Ο πρώτος αγώνας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (EURO 2012) θα διεξαχθεί το βράδυ (21.45) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", με αντίπαλο τη Γεωργία.

    Η αναμέτρηση είναι η 6η μεταξύ των δυο ομάδων και σύμφωνα με την προϊστορία η ελληνική ομάδα είναι αήττητη, αφού έχει σημειώσει μόνο νίκες στα πέντε προηγούμενα ματς.

    Η τελευταία συνάντηση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γεωργίας στην τεχνική ηγεσία του οποίου βρίσκεται, ο γνωστός μας από την ποδοσφαιρική αλλά και προπονητική θητεία του στη χώρα μας, Τιμούρ Κετσπάγια, διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2005 πάλι στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και η ελληνική ομάδα επικράτησε 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

    Το ματς εκείνο ήταν το τελευταίο για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2006, αλλά η εθνική μας ομάδα, παρά τη νίκη της, δεν κατάφερε να προκριθεί αφού δεν ευνοήθηκε από το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων στον όμιλό της.

    Διαιτητής της συνάντησης ορίσθηκε ο Ισπανός Κάρλος Κλος Γκόμες, ο οποίος "σφυριζει" για πρώτη φορά σε αγώνα ελληνικής ομάδας.

    Από εκεί και πέρα, σήμερα διεξάγεται το... κυρίως πιάτο των αναμετρήσεων για την πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2012. Το πρόγραμμα:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στην Αστάνα : Καζακστάν-Τουρκία 3/9

    Στις Βρυξέλλες : Βέλγιο-Γερμανία 3/9

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Ερεβάν : Αρμενία-Ιρλανδία 3/9

    Στην Ανδόρα Λα Βέγια: Ανδόρα-Ρωσία 3/9

    Στην Μπρατισλάβα : Σλοβακία-ΠΓΔΜ 3/9

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Τόρσαβν : Νησιά Φαρόε-Σερβία 3/9

    Στο Ταλίν : Εσθονία-Ιταλία 3/9

    Στο Μάριμπορ : Σλοβενία-Βόρεια Ιρλανδία 3/9

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στην Πιάτρα Νεάμτ : Ρουμανία-Αλβανία 3/9

    Στο Λουξεμβούργο : Λουξεμβούργο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3/9

    Στο Σεν Ντενί : Γαλλία-Λευκορωσία 3/9

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Κισινάου : Μολδαβία-Φινλανδία 3/9

    Στη Στοκχόλμη : Σουηδία-Ουγγαρία 3/9

    Στο Σεραβάλε : Σαν Μαρίνο-Ολλανδία 3/9

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Ραμάτ Γκαν : Ισραήλ-Μάλτα 2/9

    Στη Ρίγα : Λετονία-Κροατία 3/9

    Στον Πειραιά : Ελλάδα-Γεωργία 3/9

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στην Ποντγκόριτσα : Μαυροβούνιο-Ουαλία 3/9

  • Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Τάσος Κάκος.

    Στο Λονδίνο : Αγγλία-Βουλγαρία 3/9

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Ρέικιαβικ : Ισλανδία-Νορβηγία 3/9

    Στο Γκιμαράες : Πορτογαλία-Κύπρος 3/9

    9ος ΟΜΙΛΟΣ

    Στο Κάουνας : Λιθουανία-Σκοτία 3/9

    Στο Βαντούζ : Λιχτενστάιν-Ισπανία 3/9

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 September 2010 - 6:30:29 UTC