Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
  • [02] "Να καταδικαστεί το μνημόνιο"
  • [03] 36ο φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [04] «Αρμάτα 2010» στις Σπέτσες
  • [05] "Σταμάτησε την αιμορραγία"

  • [01] Ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

    Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Μετά από πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου με συνεργάτες του, στο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου γραφείο του στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Τάε Κβο Ντο, ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από το Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

    Καθβ όλη τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών στο Φάληρο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και ειδικότερα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου ακούγονται ονόματα ακόμα και υπουργών αλλά και άλλων στελεχών «πρώτης γραμμής».

    Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ακόμα και τα πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ή αποδέχτηκαν την πρόταση που τους έγινε για μετατόπισή τους στην εκλογική μάχη για το χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα επιλεγούν τελικώς.

    Σ. Ξυνίδης: "Δίπλα στο λαό το ΠΑΣΟΚ"

    "Καμία μετάλλαξη δεν έχει συμβεί στο ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος αλλάζει, όχι το ΠΑΣΟΚ το οποίο προσαρμόζεται στις συνθήκες και στέκεται δίπλα στο λαό, ενώ δεν είναι κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας που μπαίνει στο περιθώριο" ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης στην ομιλία του στην σημερινή, τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου.

  • *Χθες, ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα θεματικά Εργαστήρια τα οποία συνεδρίαζαν από το πρωί και τα οποία είχε επισκεφτεί.

    Την παρουσίαση των συμπερασμάτων παρακολούθησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Να καταδικαστεί το μνημόνιο"

    Να καταδικάσουν με την ψήφο τους το μνημόνιο ζητά από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι εάν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι τέτοιο που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το παρουσιάσει ως νίκη του, τότε θα λυθούν τα χέρια του να κάνει πολύ χειρότερα. Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει πολιτικά λέει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι το μόνο που φοβάται το ΠΑΣΟΚ είναι η λαϊκή αντίδραση και αυτή πρέπει να νιώσει έντονα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει αντισυστημική την υποψηφιότητα Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής. Η επιλογή Κικίλια ικανοποιεί ένα πιεστικό αίτημα της κοινωνίας για νέα και άφθαρτα πρόσωπα. «Εγώ έκανα το χρέος μου. Από εδώ και πέρα το λόγο έχουν οι πολίτες» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] 36ο φεστιβάλ της ΚΝΕ

    «Εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν αρκούμαστε σε κραυγές, σε προπαγανδιστικές ατάκες και σε μελό περιγραφές των μεγάλων προβλημάτων του εργαζόμενου λαού. Δεν σπαταλάμε τις δυνάμεις μας σε μια τυφλή οργή. Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε ο λαός να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια. Να ξεπεράσει δισταγμούς, φοβίες, ακόμα και προκαταλήψεις που τις γεύεται από τα πρώτα χρόνια του θρανίου, προκειμένου να συνειδητοποιήσει και να χρησιμοποιήσει την ακατάλυτη ζωογόνα, ανατρεπτική δύναμή του.»

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια της ομιλίας της, στο 36ο φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πάτρας. Μάλιστα όπως υπογράμμισε, «το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να περιγράψουμε την καθημερινότητα της ζωής με μελανά χρώματα, αλλά να ανατρέψουμε, να αντιστρέψουμε αυτήν την καθημερινότητα, να μπει ο λαός στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας.»

    Στην συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, «ότι χλευάζει το λαό υποστηρίζοντας τον τέταρτο δρόμο για το σοσιαλισμό που τάχα εξασφαλίζει, ότι το κράτος των μονοπωλίων και η αγορά των μονοπωλίων μπορούν να υπηρετούν τον εργαζόμενο, το λαό». Μιλώντας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι «κοροϊδεύει συνειδητά τον λαό, όταν μιλά για άλλο μίγμα του Μνημονίου». Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε «για ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό και αφερεγγυότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πρύτανης της σποράς σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού».

    Ακόμη η Αλέκα Παπαρήγα συνεχίζοντας την κριτική προς τα άλλα κόμματα κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι «είναι ένα κόμμα με πολιτική και τακτική χαμαιλέοντα», καθώς και «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

    Αναφερόμενη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η πορεία προς τις τοπικές εκλογές πρέπει να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να έχει αποκορύφωμα την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει, όπως υπογράμμισε, «μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ».

    Αναφερόμενη στην αποχή τόνισε ότι περιέχει πολιτικό μήνυμα, όμως αυτό το ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Η αποχή σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα ερμηνεύεται και ως αποστράτευση, αδυναμία τοποθέτησης, υπεκφυγή, εκδίκηση χωρίς αποτέλεσμα. Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο δεν τιμωρεί, το αντίθετο, πριμοδοτεί την επικίνδυνη ουδετερότητα, στρώνει ακόμα πιο καλά το έδαφος για νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] «Αρμάτα 2010» στις Σπέτσες

    Η αναπαράσταση της πυρπόλησης του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας, στη μνήμη της ναυμαχίας των Σπετσών, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822, αναβιώνει και φέτος στο νησί της Μπουμπουλίνας.

    Οι Σπέτσες, είναι μια από τις οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις, που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων μαζί με πόλεις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, Δουβλίνο και Κορκ στην Ιρλανδία, Μπαϊλέν στην Ισπανία, Σλάφκοφ στην Τσεχία, Τιούκσμπερι στη Βρετανία και Υδρα, στις οποίες γίνονται αντίστοιχες αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων.

    Την ίδια μέρα, 8η Σεπτεμβρίου, στις Σπέτσες, γιορτάζει η Παναγία η Αρμάτα και η επέτειος τιμάται με πολιτιστικές εκδηλώσεις, που οργανώνονται από τον δήμο και διαρκούν μια εβδομάδα.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινά από τη Δευτέρα, 6 του μήνα, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 12, και περιλαμβάνει: έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σιτάρι...μέσο επιβίωσης και σύμβολο ζωής», μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα «Sinfonietta» Αθηνών, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, παραδοσιακούς χορούς, συναυλία με τους Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Φάμελο και Ν. Ζιώγαλα.

    Για το Σάββατο, 11 του μήνα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλία των Χ. Αλεξίου και Μ. Φριντζήλα, τον χαιρετισμό του δημάρχου Σπετσών και την αναπαράσταση της ναυμαχίας παρουσία επισήμων.

    Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 12, με κανονιοβολισμούς, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου, κατάθεση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.

    Μέσα από τις εκδηλώσεις, οι Σπέτσες θυμούνται και θυμίζουν τη Ναυμαχία του 1822, όταν ο Αν. Μιαούλης και οι πλοίαρχοι των τριών νησιών (Υδρα, Σπέτσες και Ψαρά), αντιμετώπισαν τις τουρκικές δυνάμεις, ενώ ο Σπετσιώτης Κοσμάς Μπαρμπάτσης πυρπόλησε την τουρκική ναυαρχίδα, με αποτέλεσμα ο τουρκικός στόλος να υποχωρήσει άπρακτος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Σταμάτησε την αιμορραγία"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, λίγες μέρες πριν ανακοινώσει νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, υπερασπίσθηκε την οικονομική πολιτική του, λέγοντας ότι "σταμάτησε την αιμορραγία" και έφερε τη μεσαία τάξη στο δρόμο της ανάκαμψης.

    Ο Ομπάμα, που αγωνίζεται να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας, που ανέρχεται στο 9,6%, αναμένεται ότι θα περάσει την επόμενη εβδομάδα συζητώντας προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομίας. Με τα μέτρα που θα ανακοινώσει ελπίζει ότι θα κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων, την οποία έχει ανάγκη για να μην χάσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 2 Νοεμβρίου.

    Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό και ιντερνετικό μήνυμά του, ο Ομπάμα επισήμανε ότι τα μέτρα που χρηματοδότησε η κυβέρνησή του, ύψους 814 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοπεί η διολίσθηση της οικονομίας, την οποία εκλήθη να αντιμετωπίσει όταν ανέλαβε την προεδρία, τον Ιανουάριο του 2009.

    "Αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα έχουν σταματήσει την αιμορραγία. Όμως η ενίσχυση της οικονομίας μας απαιτεί περισσότερα", ανέφερε ο Ομπάμα στο μήνυμά του.

    Ο Ομπάμα προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς ότι η πολιτική του προσφέρει το καλύτερο οικονομικό μέλλον για τη μεσαία τάξη, την οποια έχει ανάγκη για να μην χάσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ίσως και της Γερουσίας, στις εκλογές του Νοεμβριου.

    Τη Δευτέρα ο Ομπάμα θα επισκεφθεί το Μιλγουόκι, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση με αφορμή την αργία της Ημέρας της Εργασίας και στη συνέχεια, την Τετάρτη, επισκεπτόμενος το Κλίβελαντ, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης.

    [00]

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 September 2010 - 10:30:49 UTC