Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους"
  • [02] Στο επίκεντρο οικονομία και μεταρρυθμίσεις
  • [03] Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων
  • [04] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους
  • [05] Εκθέσεις για τον Μ.Αλέξανδρο
  • [06] "Πράσινη Επιχειρηματικότητα"
  • [07] Εκλογές στο Αφγανιστάν

  • [01] "Νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους"

    Με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ξεκινά αύριο, τις συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Στο πλαίσιο προώθησης της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, ο έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης στους οικονομικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ, θα μιλήσει για την ελληνική οικονομία στο Economic Club of New York, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου και θα συναντηθεί με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

    Ο κ Παπανδρέου θα έχει σειρά διμερών επαφών με πολιτικούς ηγέτες, με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Τ. Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια, τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ενώ την Πέμπτη θα παρακαθίσει σε δεξίωση που θα παραθέσει το ζεύγος Ομπάμα προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ο κ Παπανδρέου θα μιλήσει στη σύνοδο κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και θα προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σκοπός αυτής της μεγάλης συνάντησης που θα γίνει στη Ν. Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους.

    Ερωτηθείς αν θα τεθούν και εθνικά θέματα κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση που θα υπάρξει για το πρόγραμμα και τις επαφές του πρωθυπουργού.

    Όπως τόνισε ο κ. Πεταλωτής, η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, «πρωτοβουλίες συνεπείς στις αρχές μας που εξυπηρετούν παράλληλα τα εθνικά μας συμφέρον».

    "Το συντομότερο δυνατόν στις αγορές"

    "Η λέξη λιτότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη υπευθυνότητα", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα ήταν η έλλειψη αξιοπιστίας.

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η υπευθυνότητα θα πρέπει να γίνει εμφανής σε τρείς τομείς: στη διαχείριση των μακροοικονομικών μεγεθών, του χρέους και των ελλειμμάτων, στη στρατηγική ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική και στη μετάβαση σε νέες υποδομές και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε, ότι για να ανατραπεί το κλίμα της αναξιοπιστίας που έπληττε τη χώρα, η κυβέρνηση έπρεπε να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να πάρει δύσκολα μέτρα για να μπει η χώρα σε δρόμο εξυγίανσης. Αναφερόμενος, ειδικότερα στο υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα πρακτικών, τα τελευταία χρόνια, οι οποίες είχαν να κάνουν με τη διακυβέρνηση, την ευνομία της χώρας, και την αδιαφάνεια και οι οποίες δεν επέτρεπαν τη σωστή διαχείριση των παραγωγικών πηγών και υπηρεσιών της χώρας, αλλά και των χρημάτων του ελληνικού λαού.

    Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει το ενδεχόμενο αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι το θεωρεί απίθανο, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται σύντομα αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, αλλά ακόμα και αν υπήρχε, πολλά κράτη μέλη έχουν σοβαρές αντιρρήσεις με αυτό το ζήτημα.

    Για τις διμερείς συναντήσεις που είχε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα σχόλια όλων για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να πλησιάσει τους στόχους της ήταν θετικά. "Τα θετικά σχόλια της Επιτροπής και των εταίρων μας είναι ένα δείγμα αξιοπιστίας της χώρας μας", ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βγει το συντομότερο δυνατό στις αγορές και να προχωρήσει με τις δικές της δυνάμεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στο επίκεντρο οικονομία και μεταρρυθμίσεις

    Η ενδιάμεση αναφορά της "τρόικας" για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο τραπέζι της σύσκεψης, του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, Σ. Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Π. Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ). Ιδιαίτερη έμφαση φέρεται να δόθηκε στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων (ΟΣΕ, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, στρατηγικές κινήσεις στο τραπεζικό σύστημα), αλλά και στο πώς θα καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων και δεν θα εξανεμισθεί το "μαξιλάρι" στο σκέλος των δαπανών από τις αυξημένες ανάγκες νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΟΤΑ για χρηματοδοτήσεις από τον προϋπολογισμό.

    Το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα- μετά το κοινό road show με την κυβέρνηση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη- θα επανέλθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Τότε θα "κλείσουν" και οι εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τον Νοέμβριο, προκειμένου στο τέλος του έτους να εκταμιευθεί η γ΄ δόση του δανείου.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του road show, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, φέρεται να άφησε "ανοικτό" το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, εάν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες. Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι "έχουμε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κατά γράμμα και πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψει την πρόσβαση στις αγορές", για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει εντός του 2011, εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν. Ενώ, για την υστέρηση στα έσοδα, ανέφερε ότι "δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς οι κινήσεις έως το τέλος του έτους θα μπορέσουν να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της υστέρησης που υπάρχει τώρα". Παράλληλα, ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο σκέλος των δαπανών υπάρχει μια πολύ θετική εικόνα, η οποία θα επιτρέψει να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος για το 2010.

    Σύσκεψη για την περαίωση

    Σύσκεψη για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστούν οι όροι της ρύθμισης για την περαίωση προκειμένου να ληφθούν αργότερα οι αποφάσεις.

    Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων

    Σοβαρή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων στην οποία εμπλέκεται γνωστός γιατρός, ιδιοκτήτης κλινικής όπου γίνονται εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

    Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, δύο Ρουμάνες, 26 και 37 ετών αντίστοιχα καθώς και τον 47χρονο γιατρό. Επίσης συνελήφθησαν δύο 18χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τη Βουλγαρία, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη, μια Βουλγάρα 20 ετών η οποία κατηγορείται για σωματεμπορία.

    Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, μέλη του κυκλώματος πλησίασαν 32χρονη ομοεθνή τους στη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική της κατάσταση και της υποσχέθηκαν εργασία στην Ελλάδα όπου την μετέφεραν οδικώς κρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Μετά την άφιξη τους στην χώρα μας, την πούλησαν στον 26χρονο Βούλγαρο, που έχει συληφθεί, ο οποίος με σωματική και ψυχολογική βία την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε διάφορους πελάτες στο δρόμο και σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Στη συνέχεια ο γιατρός έδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα συγκατηγορούμενη του ενέσιμα φάρμακα και υποχρέωσαν την 32χρονη Βουλγάρα σε αγωγή για 12 μέρες. Αμέσως μετά την οδήγησαν σε κλινική όπου ο γιατρός της αφαίρεσε 8 ωάρια τα οποία παρέλαβε η Ρουμάνα με σκοπό να τα παραδόσει σε ενδιαφερόμενες γυναίκες για εξωσωματική γονιμοποίηση.

    Η 37χρονη Ρουμάνα τα τελευταία 4 χρόνια είχε υποβληθεί και η ίδια σε αφαίρεση ωαρίων 3 φορές εισπράττοντας 2.000 ευρώ κάθε φορά. Η ίδια έχει οδηγήσει άλλες 6 αλλοδαπές στην κλινική για αφαίρεση ωαρίων έναντι της ίδιας αμοιβής.

    Την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κλινική παρουσία εισαγγελέα, προσήλθε η δεύτερη Ρουμάνα, 26 χρόνων, που συνόδευε η 20χρονη ομοεθνής της για αφαίρεση ωαρίων και συνελήφθη αμέσως γιατί όπως προέκυψε μεσολαβούσε συστηματικά για την αφαίρεση ωαρίων από αλλοδαπές κρατώντας για τον εαυτό της το μισό ποσό από την αμοιβή που ελάμβαναν. Επίσης οι δύο Βούλγαροι καθημερινά εξέδιδαν το 18χρονο αγόρι και το κορίτσι σε πελάτες σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

    Σε ενίσχυση της παρουσίας τους στα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αυτή τη στιγμή είναι παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα.

    Από χτες το απόγευμα υλοποιήθηκε η απόφαση των βυτιοφορέων να αποσύρουν από την κυκλοφορία εκατοντάδες οχήματα, τα οποία έχουν παρατάξει και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Ελευσίνας, ενισχύοντας σημαντικά το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι στα διόδια της Ελευσίνας, όπου εκεί είναι παρατεταγμένα φορτηγά. Το τρίτο σημείο στην Αθηνών-Κορίνθου είναι στο Χαϊδάρι, όπου βρίσκονται φορτηγά και γερανοφόρα οχήματα.

    Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στα διόδια της Κορίνθου, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας-Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

    Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονται άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

    Το πρωί σημειώθηκε νέα ένταση στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς ιδιοκτήτες που βρίσκονται με τα οχήματά τους στην περιοχή δεν επέτρεπαν σε άλλα φορτηγά να περάσουν προς την Αθήνα.

    Την ίδια ώρα, εμφανεις είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Πάντως προς το παρόν δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.

    Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ η κυβέρνηση τους υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και διαμηνύει πως όπου παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Εκθέσεις για τον Μ.Αλέξανδρο

    Εγκαινιάστηκαν χθες, 16 Σεπτεμβρίου, και άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους δύο εκθέσεις με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο, στα μουσεία Hermitage Amsterdam και Allard Pierson, στο Άμστερνταμ. Η έκθεση στο Μουσείο Hermitage Amsterdam έχει θέμα "Ο Αθάνατος Μέγας Αλέξανδρος" και η παράλληλη, που διοργανώνεται από το Μουσείο Allard Pierson σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την αντίστοιχη έκθεση του Μουσείου Hermitage, έχει τίτλο: "Η Κληρονομιά του Αλεξάνδρου - Έλληνες στην Αίγυπτο".

    Η έκθεση στο Μουσείο Hermitage Amsterdam θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 18 Μαρτίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 350 κορυφαία εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Gonzaga Kameo από το Κρατικό Μουσείο Hermitage της Αγίας Πετρούπολης. Είναι η πρώτη φορά στην Ολλανδία που μια έκθεση αφιερώνεται στην ιστορική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ταξίδι του προς την Ανατολή και στην επίδραση του Ελληνισμού στον υπόλοιπο κόσμο.

    Η παράλληλη έκθεση στο Μουσείο Allard Pierson, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 20 Μαρτίου 2011, αναδεικνύει την επίδραση που άσκησε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αίγυπτο, φέρνοντας στοιχεία του δυτικού πολιτισμού στην Ανατολή. Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρεται σε αυτές τις αμοιβαίες επιδράσεις, καθώς και στον πολιτιστικό συγκερασμό των λαών.

    Στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων της έκθεσης στο Μουσείο Allard Pierson, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία, Ι. Οικονομίδη, παρουσία της Ελληνίδας Αρχαιολόγου, Αλ. Μπαλή, ο διευθυντής του Allard Pierson, W. Hupperetz, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ η έφορος του μουσείου και συντονίστρια της έκθεσης, Geralda Jurriaans-Gelle, παρουσίασε το περιεχόμενο της έκθεσης. Ακολούθως, ο επίτιμος καθηγητής Βυζαντινολογίας, δρ. W. J. Aerts απήγγειλε στα ελληνικά και τα ολλανδικά αποσπάσματα ενός μεσαιωνικού ποιήματος για τον Μ. Αλέξανδρο, ενώ ο Δρ. Anton van Hooff, τ. καθηγητής Κλασσικής Ιστορίας και εκδότης, πραγματοποίησε σύντομη διάλεξη με θέμα: "Αλέξανδρος, η ευλογία ενός πρόωρου θανάτου". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης στο χώρο του μουσείου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα.

    Στα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Hermitage Amsterdam, όπου παρέστη ο Έλληνας Πρέσβης έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και οι χορηγοί της έκθεσης. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, τόσο ο διευθυντής του Μουσείου Hermitage Amsterdam, Ernst W. Veen, όσο και ο διευθυντής του Μουσείου Hermitage της Αγίας Πετρούπολης, Mikhail Borisovich Piotrovsky.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Πράσινη Επιχειρηματικότητα"

    Μετά την επιτυχία των δύο περασμένων ετών, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά ο διαγωνισμός "Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα". Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο των ετήσιων Βραβείων Κούρος που έχει θεσμοθετήσει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

    Ο διαγωνισμός "Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα" επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον. Επιδιώκει την ανάπτυξη περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συνδυάσει φαντασία και πρακτικό πνεύμα με αποτέλεσμα έξυπνες "πράσινες" κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο φετινός στόχος είναι ιδιαίτερα υψηλός, αφού, σε αντίθεση με το 2008 και το 2009, ο διαγωνισμός θα επιβραβεύσει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που έχουν ήδη κάνει τις ιδέες τους πράξη.

    Η καλύτερη πράσινη επιχειρηματική δραστηριότητα θα λάβει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και θα παρουσιασθεί στο Συμβούλιο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και στην εκδήλωση των βραβείων Κούρος το Νοέμβριο του 2010.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2010 στο ALBA Graduate Business School, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.alba.edu.gr/greendreams. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην παραπάνω www.alba.edu.gr/greendreams ή στο ALBA Graduate Business School, τηλ. 210 8964531 (εσωτ. 320), email: enterprising@alba.edu.gr.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Εκλογές στο Αφγανιστάν

    Ανοιξαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα στη χώρα, τις δεύτερες μετά την πτώση των Ταλιμπάν στο τέλος του 2001, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλλικού Πρακτορείου.

    Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια Αφγανοί θα εκλέξουν τους 249 βουλευτές της Εθνικής Συνέλευσης, οι 68 θέσεις της οποίας προορίζονται για γυναίκες.

    Τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν θα γίνουν γνωστά πριν τις 8 Οκτωβρίου το νωρίτερο, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τις 30 Οκτωβρίου.

    Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας και το προσωπικό που εργάζεται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    Εξάλλου σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ρουκέτα έπληξε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε μία εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ.

    "Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι "το βεληνεκές της ρουκέτας δεν είναι γνωστό".

    Περίπου 300.000 αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί εργάζονται για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών σε συνεργασία με περίπου 150.000 ξένους στρατιώτες.

    Η έλλειψη ασφάλειας και η νοθεία είναι τα βασικά θέματα "ανησυχίας" της διεθνούς κοινότητας για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Στάφαν ντε Μιστούρα.

    "Ελπίζουμε ότι αυτή δεν θα είναι μία κακή μέρα, αλλά η ασφάλεια αποτελεί έναν παράγοντα ανησυχίας", δήλωσε ο κ. ντε Μιστούρα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera.

    "Το σύστημα έχει βελτιωθεί, όλοι το αναγνωρίζουν ανοιχτά, αλλά η νοθεία είναι, μετά την ασφάλεια, βασικός λόγος ανησυχίας", πρόσθεσε ο σουηδός διπλωμάτης.

    Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια Αφγανοί αναμένονται σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους 249 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, αλλά οι ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις προκειμένου να διαταράξουν την ψηφοφορία.

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αφγανιστάν από ρουκέτα που έπληξε κατοικία στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

    Στην ίδια επαρχία, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκλογικά τμήματα, ένα ανδρών και ένα γυναικών, ενώ από το πρωί τουλάχιστον έξι ρουκέτες έχουν ριφθεί στη Τζαλαλαμπάντ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

    Παράλληλα, στο νότιο Αφγανιστάν, βόμβα εξερράγη κοντά στο αυτοκίνητο του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ, ο οποίος πραγματοποιούσε επισκέψεις σε εκλογικά τμήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

    "Είμαι καλά, δεν έχω τραυματιστεί", δήλωσε ο ίδιος ο κυβερνήτης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Μία νάρκη εξερράγη την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου", πρόσθεσε ο Τοριαλάι Βίσα.

    Από την Επιτροπή Εκλογικών Ενστάσεων έγινε γνωστό ότι καταγράφησαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκλογικών τμημάτων όπου το μελάνι με το οποίο σημαδεύονται στο δάχτυλο όσοι έχουν ψηφίσει, προς αποφυγή διπλοψηφιών, δεν ήταν ανεξίτηλο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 September 2010 - 8:30:39 UTC