Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της"
  • [02] Καταχώρηση εκλογικών δαπανών στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια»
  • [03] Σαρκοζί: Φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών

  • [01] "Η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της"

    Η Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, καθώς μέσα σε λίγους μόνο μήνες η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει προωθήσει τις πιο φιλόδοξες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της ευρωζώνης, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου και κορυφαία στελέχη της Γουόλ Στριτ.

    Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας έγκαιρα και εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί, συχνά και πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο ξεπερνώντας τις προσδοκίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι τώρα η κυβέρνησή του επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ανάπτυξης και σε μέτρα που θα καταστήσουν την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική. Υπογράμμισε ότι έχει ήδη προωθηθεί η ριζική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, όπως και η εξυγίανση του δημόσιου τομέα ο οποίος θα λειτουργεί πλέον με περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

    Σημείωσε ότι προχωρά στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων, υπηρεσιών και εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της φιλελευθεροποίησης της αγοράς ενέργειας και των κλειστών επαγγελμάτων, και εκτίμησε ότι αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής κατά 5% με 6%.

    Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα προσφέρει τεράστια προοπτική για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως και στον τομέα των υποδομών, ενώ ανάφερε ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου των οποίων η αξία ανέρχεται σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας. Τέλος, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως εννοεί αυτά που λέει, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα spreads θα υποχωρήσουν και ότι καθώς όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα αρχίσουν να αποδίδουν, η Ελλάδα θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Εξάλλου, την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η έλλειψη προόδου σε ό,τι αφορά την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας όπως είναι η μείωση κατά 50%, έως το 2015, των ανθρώπων που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για "την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας και της ανισότητας των δύο φύλων", που διεξήχθη σήμερα στην έδρα των Ην. Εθνών, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής για τους στόχους της Χιλιετίας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αυξήθηκε από 842 εκατομμύρια το 1990 σε 1,02 δισεκατομμύρια το 2009, εξέλιξη που χαρακτήρισε απαράδεκτη. Από την άλλη, επισήμανε πάντως την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά τη μείωση της θνησιμότητας, την καταπολέμηση ασθενειών και την πρόσβαση στην εκπαίδευση, αν και, όπως έσπευσε να σημειώσει, και σε αυτά τα μέτωπα μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

    Αφού ανέφερε πως η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι δυσχέρανε την προσπάθεια, τόνισε ότι η δημοσιονομική λιτότητα λειτουργεί ως δικαιολογία για να μην υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις και να επανέλθει ο προστατευτισμός που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών.

  • ** Απόψε, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

    Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη. Θα ξεκινήσει με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ακολούθως θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economic Club, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου.

    Το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

    Το βράδυ, θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

    Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει αρκετές συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Επίσης, θα μιλήσει στο Foreign Policy Association.

    Το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Καταχώρηση εκλογικών δαπανών στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια»

    Να σπεύσουν να καταχωρίσουν τις εκλογικές τους δαπάνες στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια», που ήδη λειτουργεί από τις 7 Σεπτεμβρίου, καλεί με εγκύκλιο εκ νέου το υπουργείο Εσωτερικών τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους των επερχόμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με το Ν.3870/2010.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο γγ του υπουργείου Δ. Στεφάνου, οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και καλούνται όλοι οι υπόχρεοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα.

    Η διαδικασία εγγραφής είναι απλούστατη και περιγράφεται στην ιστοσελίδα της «Διαφάνειας» (ekloges.ypes.gr).

    Τα στοιχεία που θα αναρτώνται στην πύλη είναι:

    - Οι πλήρεις λίστες των υποψηφίων κάθε συνδυασμού

    - Τα έσοδα (από εισφορές και διάθεση εισιτηρίων)

    - Οι δαπάνες

    - Οι πληρωμές των δαπανών

    Σημειώνεται ότι ειδικά για τους υποψηφίους, παρέχεται η δυνατότητα καταχώρισης συνδέσμου που θα παραπέμπει στην προσωπική ιστοσελίδα του κάθε υποψηφίου χωριστά. Οι υποψήφιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα αυτή για λόγους προβολής και ενημέρωσης σχετικά με τις υπόλοιπες προεκλογικές τους δραστηριότητες (συγκεντρώσεις, ομιλίες κλπ).

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν καταχωρίσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2010, όλες τις εκλογικές δαπάνες και τα έσοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σαρκοζί: Φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε σήμερα στη Νέα Υόρκη την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να υιοθετήσει χωρίς καθυστέρηση έναν καθολικό φόρο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές προκείμενου να χρηματοδοτηθούν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας.

    "Οι καινοτόμες χρηματοδοτήσεις, η φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, είναι πράγματα που μπορούμε να αποφασίσουμε εδώ. Γιατί να περιμένουμε; " σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

    "Θα προσπαθήσω, κατά τη διάρκεια του έτους της προεδρίας μου, στην G20 και στην G8, να προωθήσω την ιδέα της καινοτόμου χρηματοδότησης" πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    "Θέλω να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι αφού όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, παρουσιάζουν έλλειμμα, πρέπει να βρούμε νέες πηγές χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φτώχειας, την εκπαίδευση και για την εξάλειψη των πανδημιών στον πλανήτη" δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 September 2010 - 18:30:30 UTC