Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι τέχνες δεν είναι μια ιστορία κέρδους"
  • [02] ΗΣΑΠ. Κλειστό από Κυριακή το τμήμα Πατήσια-Ειρήνη
  • [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 24/9/2010
  • [04] Αποφασίζουν οι μεταφορείς
  • [05] "Εξεταστική για το μνημόνιο"

  • [01] "Οι τέχνες δεν είναι μια ιστορία κέρδους"

    Πήγε στο Μόντρεαλ πολλές φορές. Μόνο, που αυτή την τελευταία, πήγε για να εγκαινιάσει το κινηματογραφικό αφιέρωμα, το οποίο οργάνωσε προς τιμήν του το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, με τη χορηγία ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όλα. Για την κρίση, τους νέους, το Χόλιγουντ, την Ελλάδα, τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και για την ταινία, που ετοιμάζει αυτή την εποχή.

    Εκφράζει ανησυχίες ότι «η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι μια χρονιά με απουσία ταινιών» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως ο μοναδικός χώρος που δεν πρέπει να θιγεί από αυτή την κρίση είναι ο πολιτισμός. Γιατί ο κινηματογράφος, το θέατρο, οι τέχνες δεν είναι μια ιστορία κέρδους, αλλά πνεύματος και ηθικού αναστήματος ενός λαού».

    Η κρίση φαίνεται ότι απασχολεί πολύ τον Θ.Αγγελόπουλο και γι' αυτό αποτελεί και το θέμα της επόμενης ταινίας του. «Είναι τελείως σύγχρονη και δεν έχει σχέση με παρελθόν. Έχει, μάλλον, σχέση με το μέλλον. Είναι μια ταινία, που ενώ σημαδεύει το παρόν, στοχεύει το μέλλον, σαν προφητεία μιας δύσκολης περιόδου, που θα γίνει δυσκολότερη αύριο» λέει.

    Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης καλεί τη νέα γενιά των Ελλήνων σκηνοθετών να μην καμφθεί από την κρίση και υπογραμμίζει πως επιμένει να κινηματογραφεί στην Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα, διότι «δεν υπάρχει τίποτε πιο διεθνές από αυτό, που είναι εθνικό».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΗΣΑΠ. Κλειστό από Κυριακή το τμήμα Πατήσια-Ειρήνη

    Κλειστό για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ Β­- ΕΙΡΗΝΗ, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

    Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

    Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Παρασκευής 24/9/2010

  • Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει Ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ του Β. Αιγαίου, με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πανεπιστημιακοί καθώς και στελέχη της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης: Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει η ΓΓ Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Κυρία Σοφία Θεολογίτου. Μυτιλήνη/Επιμελητήριο Λέσβου

  • Δεύτερη ημέρα του 19ου Συνεδρίου της Καρπαθο-Βαλκανικής Γεωλογικής Ένωσης. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν περισσότερες από 500 ανακοινώσεις που αφορούν σε όλα τα θεματικά πεδία των επιστημών της γης (π.χ. σεισμοί, κοιτάσματα πετρελαίου - ορυκτών, ποτάμια, θάλασσες κλπ). Θεσσαλονίκη/συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ "Νικόλαος Γερμανός" (Περίπτερο 8)

    09:00:00 Ημερίδα με θέμα "Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση χημικής ρύπανσης στους ποταμούς" και με ομιλητές από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Καβάλα/Ξενοδοχείου Lucy (αίθουσα "Lydia East")

    09:30:00 Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ. Αθήνα/Καβούρι/Divani Apollon Palace

    Στο Φόρουμ θα μιλήσουν: ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

    Στο επίσημο γεύμα το βράδυ (στις 21:00) θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος

    12:00:00 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της Αθήνας

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Άγιος Παντελεήμων». Η συνέντευξη οργανώνεται από την κίνηση κατοίκων 6ου δημοτικού διαμερίσματος. Αθήνα/αίθ. ΕΣΗΕΑ

    12:00:00 Το Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονείμει ο Δήμος Αθηναίων στον Γιώργο Μπίζο, δικηγόρο του Νέλσονα Μαντέλα , ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νομικών για τα Ανθρώπινα δικαιώματα στη Νότια Αφρική. Αθήνα/Δημαρχιακό Μέγαρο

    13:00:00 Σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Αθήνα/Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17)

    13:30:00 Συνάντηση της ΥΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Rahman Mustafayev. Αθήνα (Αμαλιάδος)

    15:00:00 Διαπανεπιστημιακό Οφθαλμολογικό Συνέδριο. Στο 3ο Συνέδριο μετέχουν 50 διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα αναπτύξουν τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη και τη θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν τρεις μέρες. Αλεξανδρούπολη/Ξενοδοχείο Thraki Palace

    15:00:00 Το Παιδαγωγικό τμήμα Μηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει ημερίδα για την "Ειδική Αγωγή και Εκπαιδεύση". Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και στρατηγικές αγωγής παιδιών με ειδικές ανάγκες. Θεσσαλονίκη/Εύοσμος/ΕΠΑΛ/αίθουσα εκδηλώσεων "Γ. Κοτσιάνης" (τέρμα οδού Σμύρνης )

    16:00:00 Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, θα συναντήσει τον υπουργό Ηλεκτρισμού της Συρίας, Ahmad Kusai Kayali. Αθήνα (Αμαλιάδος)

    16:00:00 Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνουν εκδήλωση - "AstroParty", συμμετέχοντας στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις της «Βραδιάς Ερευνητών 2010». Θεσσαλονίκη/Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

    16:30:00 Συνάντηση του ΥφΠΕΞ Σπύρου Κουβέλη με Λύβιο υπ. Υποδομών Ma tuq Muhammat Matuq. Αθήνα (Zαλοκώστα 10)

    18:00:00 Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, διοργανώνει εκδήλωση - συμβολική πορεία (περίπατο μνήμης), από το Άγαλμα του Βενιζέλου, μέχρι το Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους. Θεσσαλονίκη

    18:00:00 Συνέδριο για τις Ίσες Ευκαιρίες και το Σεβασμό της Διαφορετικότητας στο Χώρο Εργασίας. Την εκδηλωση διοργανώνει το British Council σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την υποστήριξη του CEDEFOP. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια. Θεσσαλονίκη/CEDEFOP

    18:15:00 Τιμητική εκδήλωση για το δ' Πανσπουδαστικό Συνέδριο - 1963 - ιδρυτικό της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδος (ΕΦΕΕ), οργανώνουν το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας - Εισηγητές: Στέλιος Ράμφος, Γιάννης Τζανετάκος, Γιάννης Μάνος, Κώστας Βαρδάκης,, Φιντίας Βελίκης/ Αθήνα/κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλος")

    19:00:00 Εγκαίνια της 3ης Φθινοπωρινής Ανθοκομικής Έκθεσης από Ν. Κακλαμάνη. Αθήνα/ Πλατεία Κοτζιά

    20:30:00 Παρουσίαση ταινίας για τους Καλάς. Εκδήλωση της ΜΚΟ "Ελληνες εθελοντές" και του Δήμου Αγίων Αναργύρων για την παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους με θέμα την αρχαία παράδοση της φυλής Καλλάσα του ΒΔ. Πακισταν και τις προσπάθειες των "Ελλήνων Εθελοντών" για τη διατήρησή της. Την παρουσίαση της ταινίας, που προβλήθηκε από την Πακιστανική τηλεόραση, θα προλογίσει η δημιουργός της, διακεκριμένη δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, NAGEEN HYAT. Αθήνα/Αγ.Ανάργυροι/αίθουσα «Μαρία Έλενα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Οδός Αγίας Παρασκευής 40 και Παπαφλέσσα)

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Α' προκριματική φάση (Β' αγώνες)

    07:00:00 Εκίννηση του 28ου υπερμαραθώνιου διεθνή αγώνα «Σπάρταθλον». Αθήνα/μπροστά από το Ηρώδειο

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωλίγκα (Α΄ προκρ. φάση, 2η ημέρα):

    11:30 Βουλιαγμένη-Χάρκοβ

    19:00 Βουλιαγμένη-Ντούισμπουργκ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αποφασίζουν οι μεταφορείς

    Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

    Η επιστολή αυτή φαίνεται πως αλλάζει και τη στάση των μεταφορέων, καθώς έχουν κάτι στα χέρια του, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, για να μπορέσουν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Εκτιμάται ότι στη σημερινή Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων, η πρόταση θα είναι υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων.

    Στην επιστολή του ο κ. Ρέππας, αναφέρει για το φορολογικό ότι σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.

    Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών Φ.Δ.Χ. να αποσβέσουν την αξία της άδειας τους αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.

    Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).

    Στην περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα μεταβιβασθεί η άδεια, τότε το υπόλοιπο της απόσβεσης μπορεί να μεταβιβασθεί προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

    Σε περίπτωση σύνταξης δίνεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση του υπολειπόμενου ποσού της αξίας της άδειας για απόσβεση.

    Ειδικά για τους μικρούς νομαρχιακούς μεταφορείς προβλέπεται προσαύξηση των ποσών απόσβεσης της άδειας κατά 50%.

    Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την μείωση της άυλης αξίας των αδειών και θα συμπεριληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι:

    1. Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ, για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    2. Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 β¬ για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

    3. Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).

    4. Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.

    5. Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2350 β¬. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

    Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντός του έτους.

    Τέλος για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο στην επιστολή αναφέρεται ότι στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

    Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών από εξειδικευμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο που καταθέτει άμεσα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς επίσης και τις κανονιστικές αποφάσεις για εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

    «Όπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», καταλήγει η επιστολή του κ. Ρέππα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Εξεταστική για το μνημόνιο"

    Ο Κώστας Καραμανλής εκλήθη στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο χωρίς στοιχεία και χωρίς αιτία, μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος που λειτουργεί η εν λόγω Επιτροπή είναι για να σπιλώσει και για το θεαθήναι, ενώ συμπλήρωσε η κλήτευση του τέως πρωθυπουργού αποτελεί πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με στόχο να αποπροσανατολίσει και να πλήξει τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

    Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και προειδοποίησε ότι, όταν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός κάνει Εξεταστικές Επιτροπές γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει και τον κατηγόρησε πως έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό για εβδομάδες, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών του. "Το πιο σύντομο ανέκδοτο σήμερα στη χώρα είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης", είπε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, που την περιορίζει στην περίοδο 2004-2009, γιατί "εχουν ξεχάσει το Χρηματιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα.

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, στον ΛΑΟΣ και στην κα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους "συμμαχία των προθύμων, των εξαπτέρυγων και των παπαγάλων" και ανέφερε ότι από τη Θεσσαλονίκη και μετά έσπασε το φράγμα της σιωπής και γι' αυτό οι αντίπαλοι της ΝΔ διαστρεβλώνουν πια την πρότασή της για την έξοδο από την κρίση που συναντά ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία.

    Απάντησε στην κατηγορία, ότι με μαγικά η πρόταση της ΝΔ εξαλείφει το έλλειμμα, λέγοντας ότι μαγικά κάνει η κυβέρνηση. Πρώτον, είπε, μας οδήγησε στο μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία. Δεύτερον ανεβάζουν τους φόρους χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα και τρίτο μαγικό, έχουμε βαθιά ύφεση και όμως οι τιμές ανεβαίνουν. "Φαίνεται ότι ο Χάρι Πότερ εγκαταστάθηκε για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία".

    Ο κ. Σαμαράς κήρυξε πανστρατιά του κόμματος για να φθάσει το μήνυμα της ΝΔ σε όλες τις γωνιές της χώρας "για να ξεμασκαρέψουμε τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, για να μιλήσουμε για το δικό μας πρόγραμμα, για να σπάσουμε το φράγμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της".

    Αναφέρθηκε εμμέσως στη διαφωνία του ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και στη διαγραφή του, λέγοντας πως "δεν θα επιτρέψω φαινόμενα εσωστρέφειας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μου όταν πρέπει θα είναι άμεση" και πρόσθεσε ότι είναι ώρα μάχης, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες.

    Τόνισε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Το βράδυ των εκλογών εάν το ΠΑΣΟΚ βρει λόγους για να νιώσει ευχαριστημένο από το εκλογικό του αποτέλεσμα, θα εφαρμόσει την πολιτική του πιο αδίστακτα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά το ίδιο το μνημόνιο ακυρώνει τον "Καλλικράτη".

    Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι εξαρτήματα αυτής της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση και να μην εκλέξουν άρχοντες που τη μια μέρα θα δηλώνουν δημόσια ότι απορρίπτουν το μνημόνιο και την επομένη θα αποκηρύσσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

    Απάντηση Γ. Πεταλωτή

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την αναφορά του κ. Σαμαρά περί εξεταστικής για το «πώς φτάσαμε έως το μνημόνιο», ως «μέρος μιας τακτικής, που επέλεξε, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του ότι μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο» και ως «υπεκφυγή» εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ αναφορικά με τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Επιστολή Θ. Σκυλακάκη

    Επιστολή στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, έστειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου να ενημερώσει για την επιχειρηματολογία, την οποία θα ανέπτυσσε αν δεν είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, σε σχέση με τα περί μηδενισμού του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011. Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «είναι μη ρεαλιστική αυτή η θέση, χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής».

    Καρατζαφέρης για μνομόνιο

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τη δήλωση του κ.Σαμαρά ότι θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο όταν γίνει πλειοψηφία η ΝΔ, κάλεσε σήμερα τον κ.Σαμαρά να καταθέσει ακόμα και σήμερα πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής για το μνημόνιο τονίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ θα την υποστηρίξει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 September 2010 - 10:30:56 UTC