Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πανστρατιά για τις δημοτικές εκλογές"
  • [02] Κάρτα Πολίτη αντί ταυτότητας
  • [03] "Μακριά από λύση"

  • [01] "Πανστρατιά για τις δημοτικές εκλογές"

    Σε πανστρατιά ενόψει των δημοτικών εκλογών κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος - που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα - παράλληλα δε, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας.

    "Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή", είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη του.

    Πρόσθεσε ότι "μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας".

    Ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια, εν ολίγοις στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά ,πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων.

    "Οποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του", προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

    Ακολούθως υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές "είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα, η ΝΔ έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα".

    Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι η ΝΔ μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα.

    "Το μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Ομως τώρα πια εμείς βάζουμε την πολιτική ατζέντα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και έκλεισε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν είναι παραταξιακός, αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου.

    Στη συνεδρίαση, όπου ο κ. Σαμαράς έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα, συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι βουλευτές που έχουν αναλάβει ρόλο συντονιστικό στις περιφέρειες.

    Απουσίαζε μόνο ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας, ο οποίος βρισκόταν στην Ευρώπη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κάρτα Πολίτη αντί ταυτότητας

    Σύσκεψη για την Κάρτα του Πολίτη πραγματοποιηείται, αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσή, Κ. Σκανδαλίδη, Ανδρ. Λοβέρδου και Λ. Κατσέλη.

    Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής σε εστιατόριο στο Ζάππειο.

    Την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011. Θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει και μέσα από το σχέδιο του προϋπολογισμού ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, αλλά και ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη.

    "Αν και το 2011 είναι μια, επίσης, πολύ δύσκολη χρονιά, ξεκινάμε από καλύτερη βάση", δήλωσε ο Γ. Παπακωνστίνου και απέκλεισε, κατηγορηματικά, μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% του ΦΠΑ.

    Δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα για το 2011, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

    Σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια του 2011 και υψηλή πιθανότητα επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων την ίδια χρονιά, προβλέπει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σήμερα Σύμβουλος του πρωθυπουργού.

    Πιο αυστηρές οι ποινές για τη φοροδιαφυγή

    Πιο αυστηρές γίνονται οι ποινές για φοροδιαφυγή σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την περαίωση που κατατέθηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, σε αυτό προβλέπεται ότι η μη έκδοση περισσοτέρων από δέκα αποδείξεων, αξίας άνω των 500 ευρώ θα οδηγεί σε ποινή λουκέτου για 48 ώρες τα καταστήματα. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο μειώνονται δραστικά τα όρια της φοροδιαφυγής πάνω από τα οποία θα επιβάλλεται η ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης ενώ προσδιορίζεται ως αρμόδιο δικαστήριο για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής , πλημμελήματα ή κακουργήματα κατά περίπτωση το τριμελές πλημμελειοδικείο ή τριμελές εφετείο κακουργημάτων του τόπου της έδρας του φορολογούμενου ή της επιχείρησης.

    Mόνο οι μεγαλοοφειλέτες ωφελούνται από τις ρυθμίσεις της περαίωσης ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδικούνται ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους επαγγελματικών και επιχειρηματικών κλάδων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της περαίωσης και της επικείμενης νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

    Στη συνέντευξη μετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Παξινός, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στρ. Παραδιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Δ. Καψιμάλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθ.Κατσίκης, ο γεν. γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος κ. Γ. Καββαθάς, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Διονύσης Χιόνης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Κ. Βλαχάκης.

    Από τους εκπροσώπους επαγγελματικών και επιχειρηματικών κλάδων επισημάνθηκε ότι τόσο το ύψος της πρώτης δόσης για την περαίωση όσο και ο αριθμός των δόσεων είναι τέτοια που εξυπηρετούν τους μεγαλοαπατεώνες, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσαν ότι ενώ δίνεται άφεση αμαρτιών στους μεγαλοαπατεώνες την ίδια ώρα διώκεται η ακίνητη περιουσία. Σημειώθηκε δε ότι σε μια ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών οι ιδιοκτήτες θα είναι έρμαια στην τσιμπίδα του εφοριακού καθώς αποτελούν πλέον εύκολο στόχο, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπει ταφόπλακα στην κτηματαγορά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Μακριά από λύση"

    Απαισιόδοξος ως προς τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού εμφανίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγκίς.

    Ειδικότερα, σε ομιλία του στη δεξαμενή σκέψης «European Policy Center» με θέμα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Ε. Μπαγκίς εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία από το 2002 για λύση του Κυπριακού, σήμερα «βρισκόμαστε πολύ μακριά» από μία λύση.

    «Ολες οι προτάσεις μας έχουν απορριφθεί και δεν έχουμε δεχθεί κάποια αντιπρόταση», υποστήριξε ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος τόνισε ακόμη ότι «είναι κρίμα που κάποια μεγάλα κράτη μέλη της ΕΕ κρύβονται πίσω από αυτό το όμορφο νησί, την Κύπρο».

    «Για την ίδια την Κύπρο, η καλύτερη και φθηνότερη εγγύηση είναι να ανήκουμε στο ίδιο κλάμπ», ανέφερε ο Ε. Μπαγκίς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 September 2010 - 16:30:33 UTC