Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εναλλακτικό Βραβείο Νομπέλ"
  • [02] Σε πανστρατιά καλεί ο Αντ.Σαμαράς
  • [03] Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι
  • [04] Η ατζέντα της Πέμπτης 30/9/2010
  • [05] Απέσυρε το ενδαφέρον
  • [06] Συμπλοκές και συλλήψεις

  • [01] "Εναλλακτικό Βραβείο Νομπέλ"

    Οικολόγοι ακτιβιστές στη Νιγηρία και τη Βραζιλία, μια οργάνωση στο Νεπάλ, και μια μη κερδοσκοπική οργάνωση από τη Μέση Ανατολή, μοιράσθηκαν το βραβείο Live Livelihood Award (Βραβείο Ορθού Τρόπου Διαβίωσης) για το 2010 γνωστό ως "Εναλλακτικό Βραβείο Νομπέλ".

    Οπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Right Livelihood Award Foundation που εδρεύει στη Στοκχόλμη:

    - Ο Νίμο Μπασέι από τη Νιγηρία τιμήθηκε με το βραβείο επειδή "αποκάλυψε την πλήρη οικολογική και ανθρώπινη φρίκη της παραγωγής πετρελαίου" αλλά και για τις προσπάθειες "ενίσχυσης του οικολογικού κινήματος στη Νιγηρία και παγκοσμίως".

    - Ο Ερβιν Κρόιτλερ, αυστριακός επίσκοπος στη Βραζιλία, επελέγη για "τον αγώνα που έδωσε σε όλη του τη ζωή για τα περιβαλλοντικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ιθαγενών", αλλά και για τις "άοκνες προσπάθειές του να σωθεί ο Αμαζόνιος από την καταστροφή".

    - Η οργάνωση Sappros (Support Activities for Poor Producers of Nepal) "Υποστηρικτικές Δραστηριότητες για Πτωχούς Παραγωγούς του Νεπάλ) και ο ηγέτης της Σικρίσνα Ουπαντιέι επειδή έδειξαν πώς μπορεί να περιοριστεί η φτώχεια μέσω της ενίσχυσης των πτωχών.

    - Γιατροί της οργάνωσης Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ, η οποία ιδρύθηκε το 1988 από ισραηλινούς και παλαιστινίους γιατρούς, επελέγησαν για τις προσπάθειές τους να διασφαλιστεί "το δικαίωμα στην υγεία για όλους τους κατοίκους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης".

    - Οι νικητές, οι οποίοι επελέγησαν μεταξύ 120 υποψηφίων από 51 χώρες θα μοιραστούν και το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

    Το Εναλλακτικό Βραβείο Νομπέλ θεσπίστηκε από το Γερμανοσουηδό ανθρωπιστή Γιάκομπ φον Ιξκουλ για να τιμηθούν για την κοινωνική τους προσφορά προσωπικότητες που συνήθως αγνοούνται από την επιτροπή Νομπέλ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σε πανστρατιά καλεί ο Αντ.Σαμαράς

    Τον αναπληρωτή τομέαρχη οικονομικών Νότη Μηταράκη, θα τοποθετήσει σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια, ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, από τους βασικούς του συμβούλους στα θέματα οικονομίας, θα πλαισιώσει με τον Γιάννη Μανώλη το Βασίλη Κικίλια, στη μάχη που θα δώσει για την περιφέρεια της Αττικής, ενώ πληροφορίες, θέλουν τον κ. Σαμαρά να σκέφτεται να ανακοινώσει και πρόσωπο από το δημοσιογραφικό χώρο.

    Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας χθες στη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ- που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα - κάλεσε τα στελέχη του κόμματος σε πανστρατιά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας.

    Πρόσθεσε ότι «μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας» και ζήτησε «συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια», γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας ... στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων».

    Το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με τους βουλευτές και τους πολιτευτές του κόμματος στην Αττική και με τον κ. Βασίλη Κικίλια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε η ιταλική Βουλή με 342 "ναι", 275 "όχι" και τρεις αποχές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή είχε ζητήσει τη στήριξη του σώματος για να μπορέσει να συνεχίσει την εφαρμογή των κύριων προγραμματικών του σημείων.

    Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι με αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει με σαφήνεια ότι η υποστήριξη των 35 βουλευτών που πρόσκεινται στον Τζιανφράνκο Φίνι είναι απαραίτητοι για να μπορέσει να προχωρήσει ο "καβαλιέρε" στην πρωθυπουργική του θητεία.

    Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η πραγματική δοκιμασία για την κυβέρνηση του "μίστερ TV" θα είναι τώρα η καθημερινή διαχείριση θεμάτων όπως η λαθρομετανάστευση, η δικαιοσύνη και οι προσωπικές δικαστικές του υποθέσεις, οι σχέσεις με το Βατικανό.

    Σχολιαστές της κρατικής ραδιοφωνίας RAI επιμένουν ότι παρά το θετικό αποτέλεσμα το επικρατέστερο σενάριο παραμένει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι ανακοίνωσε ότι το κίνημά του "Μέλλον και ελευθερία" θα μετατραπεί σε κόμμα, ενώ τέλος αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος "Ιταλία των αξιών", ο οποίος απευθυνόμενος στον Μπερλουσκόνι από το βήμα της Βουλής τόνισε: "Εσείς δεν είστε πρωθυπουργός, είστε ένας βιαστής δημοκρατίας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Η ατζέντα της Πέμπτης 30/9/2010

  • Επίσκεψη της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου της, Δ. Ηλιάδη

    09:00 Συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος

    10:00 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μ. Κάρογιαν

    11:00:00 Διαμαρτυρία για Ρομά στο γαλλικό Προξενείο. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μέλη της περιφερειακής παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε" και μέλη της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη -Ανοιχτή Πόλη" διαμαρτύρονται ενάντια στο πογκρόμ που υφίστανται οι Ρομά από το Γαλλικό κράτος. Θεσσαλονίκη/Γαλλικό Προξενείο

    12:00:00 Ορκωμοσία νέων υπουργών. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα ορκισθούν, ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης ως υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ο κ. Γεώργιος Πεταλωτής ως υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η κα Ελπίδα Τσουρή, ως υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου των καθηγητών Δημήτρη Κρεμαστινού και Μαγκντί Γιακούμπ. Θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τις μεθόδους προστασίας της καρδιάς. Η συνέντευξη διοργανώνεται από το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της Ελ. Φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ. Αθήνα/ξεν. Χίλτον - αιθ. ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Θεσσαλονίκη/Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο

    12:30:00 Επίσκεψη της ανεξάρτητης βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Θα συναντηθεί με το προεδρείο του.Θεσσαλονίκη/Πλ. Μοριχόβου 1 - 4ος ορ.

    13:00:00 Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - ανοιχτή πόλη". Ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και οι συνεργάτες του στην παράταξη θα παρουσιάσουν την προγραμματική τους διακήρυξη. Θεσσαλονίκη/κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5 )

    14:00:00 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες

    17:00:00 Συνέδριο για το μεταπολεμικό θέατρο. Το τμήμα θεάτρου του ΑΠΘ, διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Συνέχειες και ρήξεις στο μεταπολεμικό θέατρο". Θεσσαλονίκη/νέο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου.

    18:00:00 Συνεδρίαση των βουλευτών της ΝΔ, με θέμα της εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά/Αθήνα/Γραφεία ΝΔ (Ρηγίλλης)

    19:00:00 Εγκαίνια 1ης Ελλαδοκυπριακής έκθεσης βιβλίου, ζωγραφικής και φωτογραφίας από άτομα με νοητική υστέρηση. Οργανώνεται από την Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «η ΜΕΛΕΔΩΝΗ». Αθήνα/Τεχνόπολη-αιθ.Κ.Καβάφης (Πειραιώς 100)

    20:00:00 Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2010. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και τα πολιτιστικά ευρωπαϊκά ινστιτούτα στην Αθήνα (ιταλικό, γαλλικό, Γκέτε και Θερβάντες) απονέμουν βραβεία για τις καλύτερες λογοτεχνικές μεταφράσεις της περασμένης χρονιάς από τα γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά, στα ελληνικά. Αθήνα/Ινστιτούτο Γκέτε (Ομήρου 14)

    21:00:00 Γενική συνέλευση της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων. Η επιτροπή καλεί το νομάρχη, τους βουλευτές και τους δημάρχους Πιερίας, καθώς και όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων και τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και τα μέλη της και τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση - σύσκεψη, με θέμα την κατασκευή παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Κατερίνη/Αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου

    Κοινοβουλευτικό έργο Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    00:00 (ολομέλεια) Νομοσχέδιο για την περαίωση

    09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    12:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ": Εξέταση μαρτύρων.

    14:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ": Εξέταση του κ. Γεώργιου Βουλγαράκη, πρώην Υπουργού και του κ. Πέτρου Δούκα, πρώην Υφυπουργού.

    18:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ και ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Εξέταση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς. Θα ενημερώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (2η ημέρα)

    20:00 Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης - ΑΕΚ

    22:05 Ρόζενμποργκ - Αρης

    22:05 ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου του Πανελλήνιος ΓΣ για τα προβλήματα και την κατάσταση του συλλόγου. Αθήνα/Εγκαταστάσεις Συλλόγου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Απέσυρε το ενδαφέρον

    Την απόσυρση του ενδιαφέροντός της από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

    Οπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκάκος, "δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΑΤΕ και το ΤΤ, η Τράπεζα Πειραιώς αποσύρει το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επομένου χρονικού διαστήματος.

    Υπενθυμίζεται, ότι στα μέσα Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,3% της Αγροτικής Τράπεζας και του 32,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Συμπλοκές και συλλήψεις

    Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην παρουσία των αλλοδαπών και ζητούν να αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή τους.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησαν πορεία στην ευρύτερη περιοχή προς την πλατεία Αττικής.

    Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς τη "βίλα Αμαλία", που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν.

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν, ενώ συνέλαβαν και πέντε άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν χωρίς να έχουν κάνει κάτι που να προκαλέσει την επίθεση αυτή.

    Η ένταση όμως συνεχίστηκε όταν οι αναρχικοί που βρίσκονται στη "βίλα Αμαλία" κινήθηκαν προς την πλευρά των κατοίκων, αλλά και πάλι επενέβη η αστυνομία και δεν συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

    Η κατάσταση άρχισε να ηρεμεί τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά ακόμα υπάρχει αναβρασμός στην περιοχή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 September 2010 - 10:30:57 UTC