Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες"
  • [02] "Αναμορφώνεται η Ελλάδα"
  • [03] Απαγόρευση εξόδου σε μέλη του "κυκλώματος των ακινήτων"
  • [04] "Εφυγε" από τη ζωή η Δούκισσα
  • [05] Νωρίτερα σε ισχύ τα νέα τέλη
  • [06] Ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα
  • [07] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς
  • [08] "Ερευνα από το 1981"
  • [09] Απέσυρε το ενδαφέρον
  • [10] Συμπλοκές και συλλήψεις
  • [11] Απόπειρα Πραξικοπήματος
  • [12] Ασπίδα για την καρδιά
  • [13] Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] "Οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες"

    Οι αντιπαραθέσεις σχετικά με την υπαγωγή επιχειρήσεων με πολύ μεγάλο τζίρο στην διαδικασία περαίωσης των φορολογικών τους υποθέσεων, καθώς και για την τροπολογία με την οποία οδηγούνται στη φυλακή, όσοι αρνούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους επιβάλλει η επίταξή τους, ξεχώρισαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γβ Θερινού Τμήματος της Βουλής, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση αναγνώρισε στην περαίωση, «ομολογία της αποτυχίας της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης» - και στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, μία επίδειξη αυταρχισμού ενάντια στους αυτοκινητιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του νομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών πως νομοθέτησε «κατόπιν ενός τηλεφωνήματος» των άμεσα ενδιαφερόμενων - και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ανταπαντά πως ο επικεφαλής του Συνασπισμού, «επιδίδεται σε συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Παρέμβαση πραγματοποίησε ωστόσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιτιθέμενος κυρίως ενάντια στην ρύθμιση για τους επιταγμένους αυτοκινητιστές, αλλά και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «χρησιμοποιεί ως συνήγορο υπερασπίσεως, τον πρόεδρο των βιομηχάνων». Το ΚΚΕ από πλευράς του, υπενθύμισε πως το 80% των οφειλών, αφορά το 2-3% των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, «με τον πακτωλό των κερδών που δεν φορολογήθηκαν».

    Ο υπουργός Οικονομικών, επικαλέστηκε κατβ αρχήν τα «2,5 εκ. ανέλεγκτες χρήσεις και τα 30 δισ. ευρώ που εκκρεμοδικούν στα δικαστήρια, σε 150.000 εκκρεμείς φορολογικές δίκες, με το 10% του πληθυσμού να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο». Η περαίωση των υποθέσεων, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες αυτές και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δ. Κουσελάς, θα απαλλάξει τον επιχειρηματία, «από κάθε λογής υποδόρια συναλλαγή που γίνεται από την μειοψηφία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών».

    «Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πάνε στις εφορίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρουν ειδοποίηση από την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα πάνε στην Τράπεζα για να πληρώσουν» ανέφερε ο κος Κουσελάς. «Οι διαπιστωμένοι παραβάτες δεν επιβραβεύονται, καθώς γιβ αυτούς θα ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές υπολογισμού της περαίωσης, δεν θα παίρνουν επιστροφή ή συμψηφισμό υπολοίπου και δεν θα μεταφέρουν ζημιά για συμψηφισμό στα επόμενα έτη. Δεν δίνουμε λοιπόν συγχωροχάρτι σε κανέναν. Φτάσαμε όμως στο σημείο, η προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια να είναι δίοδος φοροδιαφυγής» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση των ρυθμίσεων υπαγωγής στην περαίωση, επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 20 εκ. ευρώ που έχουν λάβει εν αγνοία τους εικονικά τιμολόγια, (τονίζοντας πως συχνά ο λήπτης και ο εκδότης συνεργάζονται στην παρανομία αυτή), όπως επίσης και ελεγχθέντων επιχειρήσεων που βρίσκονται στην διαδικασία ένστασης. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπενθύμισε τις βολές του κου Παπακωνσταντίνου και της κας Κατσέλη κατά των περαιώσεων της Νέας Δημοκρατίας, διαβάζοντας μάλιστα και εκτεταμένα αποσπάσματα από τις αγορεύσεις του νυν υπουργού Οικονομικών.

    «Θέλουμε να είμαστε ευτυχείς με το γεγονός ότι εξαιρέσαμε μεγάλες επιχειρήσεις - και μία υπόθεση να πάρει δέκα χρόνια για να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια και να μην πάρει δεκάρα τσακιστή το ελληνικό Δημόσιο; Ή να τους δώσουμε την δυνατότητα να κάνουν έναν διακανονισμό, όπως γίνεται παντού στον κόσμο σε τέτοια πράγματα;» επιχειρηματολόγησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Αναμορφώνεται η Ελλάδα"

    "Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, ό,τι είχαμε πει το κάναμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Επεσήμανε δε ότι έχουμε καλή πορεία, που αναγνωρίζεται διεθνώς και ότι η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της.

    Σημείωσε ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τον πόνο, αναδύεται μια διαφορετική Ελλάδα και υπογράμμισε ότι ξέρουμε πως τα μέτρα ήταν προσωρινής χρήσης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και τώρα περνάμε στην προώθηση της ανάπτυξης και στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

    Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ευρύτερη συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την οποία δεν είχε, ωστόσο, όπως τόνισε, "την έχουμε από την κοινωνία".

    Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, η οποία, όπως είπε, θα επιδιωχθεί να συσταθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα αξιολογηθεί και η συμμετοχή των διεθνών οίκων στη δημιουργία του ελληνικού προβλήματος.

    Αναφορικά με τη θέση που εξέφρασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς περί μηδενισμού του ελλείμματος μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ας μας έδινε τη φόρμουλά του και ας κατέθετε τις προτάσεις του πριν από έξι μήνες, να λύναμε τα προβλήματά μας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο και διέψευσε κατηγορηματικά ότι το Κατάρ ζήτησε τη δημιουργία καζίνο.

    Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Επιτροπή της Βουλής έχει αποδείξει την τεράστια ζημία που έχει υποστεί το δημόσιο και υπογράμμισε ότι η ΝΔ και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής φάσκουν και αντιφάσκουν.

    Ερωτηθείς αν θα πάει ο κ. Κ. Σημίτης στην Εξεταστική για τη Siemens, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θέλει να μπει στη θέση της Εξεταστικής και επεσήμανε ότι "έχουμε πει όλα στο φως".

    Ο πρωθυπουργός έδωσε δίκιο σε όσους αντιδρούν με την περαίωση σημειώνοντας πως "για εμάς είναι η τελευταία φορά, το νέο φορολογικό σύστημα βάζει τέλος", ενώ απέδωσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των μεταφορέων σε συντεχνιακά συμφέροντα.

    Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο των συμβούλων του, κ.κ. Λουκά Παπαδήμου και κ. Τομάζο Σκιόπα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι "άνθρωποι με τις σκέψεις τους" και πρόσθεσε ότι "το ότι είναι σύμβουλοι δεν σημαίνει ότι αποφασίζουν".

  • **Ο Γ. Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Τύπου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να υπάρξει θεσμικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

    Απολογισμός έργου

    «Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα» είναι ο τίτλος του κειμένου που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση και στο οποίο αποτυπώνεται το κυβερνητικό έργο, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, ενώ στην εισαγωγή του κειμένου, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η αποστροφή του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου ε.ε. ότι «το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει».

    Σε άλλο σημείο της εισαγωγής αναφέρεται και πάλι σχετική αποστροφή του πρωθυπουργού πως αν πριν ένα χρόνο το δίλημμα για την Ελλάδα ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», και στη συνέχεια «αλλάξαμε πορεία και δεν βουλιάξαμε [και] καταφέραμε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, σήμερα αφού αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά βέβαια με την κρίση πάντα εδώ, το δίλημμα παίρνει μια νέα διάσταση: ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα».

    Η εισαγωγή του κειμένου τελειώνει με τα λόγια του πρωθυπουργού πως «και λάθη να έγιναν, δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: να μείνουμε αδρανείς απέναντι στις εξελίξεις, να αφήσουμε την Ελλάδα να παρακμάσει ακόμα περισσότερο, να θεριεύσουν κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε. Και είμαστε ακόμα στην αρχή».

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον τομέα της οικονομίας όπου επισημαίνεται ότι οι βασικοί άξονες που εφάρμοσε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση είναι το νοικοκύρεμα και η ανάδειξη της οικονομίας σε μοχλό ανάπτυξης.

    Όπως αναφέρεται η Κυβέρνηση κλήθηκε και έκανε μία βασική επιλογή ανάμεσα στην κατάρρευση ή στη σωτηρία. Η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και με το πρόγραμμα αυτό η χώρα μας εξασφάλισε το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων που έχει ανάγκη για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχώρησε σε εξορθολογισμό των δαπανών με πλαφόν και μείωση στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών των ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 10% και κατά 50% μείωση στις αμοιβές των μελών Διοικητικών Συμβουλίων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Απαγόρευση εξόδου σε μέλη του "κυκλώματος των ακινήτων"

    Διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών για πέντε πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο μεγάλο "κύκλωμα των ακινήτων".

    Με εισαγγελική εντολή εκδόθηκαν διατάξεις που απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό που του αποδίδεται ρόλος "εγκεφάλου" του κυκλώματος, καθώς και σε τέσσερα πρόσωπα που φαίνεται να ανήκαν στην ηγετική ομάδα.

    Σε βάρος του 53χρονου πολιτικού μηχανικού ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, ύστερα από έρευνα που διενεργούνταν εναντίον του για άλλη υπόθεση από αυτήν του κυκλώματος. Έτσι κατέστη εφικτή η έκδοση διάταξης για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που ήθελε η Εισαγγελία ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό μέχρι να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπό διερεύνηση υπόθεση των ακινήτων. Για τα άλλα τέσσερα πρόσωπα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες και επιβλήθηκε η εντός των συνόρων παραμονή τους.

    Στο στόχαστρο των Εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει πέντε πρόσωπα που από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ιδιαιτέρως μεγάλη δραστηριοποίησή τους στο κύκλωμα και φαίνεται να ανήκουν στον στενό πυρήνα της πολυπληθούς οργάνωσης. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τρεις αστυνομικούς και έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους οι Εισαγγελείς θα αναμένουν τα αποτελέσματα των άρσεων τραπεζικών απορρήτων και τηλεφώνων ώστε να καταλήξουν για τον βαθμό της ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση.

    Η αξιολόγηση των συλλεχθέντων στοιχείων οδηγεί επίσης και στην ανάγκη λεπτομερούς ελέγχου για τον ρόλο τριών δικαστών, δύο εν ενεργεία και ενός πρώην, καθώς έχει εντοπιστεί συχνή αναφορά των ονομάτων τους σε συνομιλίες συγκεκριμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Εφυγε" από τη ζωή η Δούκισσα

    Μια από τις μεγάλες γυναικείες λαϊκές φωνές που έχει συνδέσει το όνομά της με «χρυσές» επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών, η Δούκισσα, έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο που κράτησε 18 χρόνια.

    Γεννημένη στον Πειραιά, το 1941, στα σκληρά χρόνια της κατοχής, ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια μόλις στα 12 της χρόνια. Στο ξεκίνημα της τη βοήθησε ο πατριός της, γνωστός μπουζουξής, Γιάννης Λαουτάρης.

    Η Δούκισσα πρωτοτραγούδησε σε δίσκο 78 στροφών, το τραγούδι του Χρυσίνη «Με την κοπέλα π' αγαπώ» και σιγά-σιγά πέρασε στον κόσμο των πιο μεγάλων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, για να συνδέσει την φωνή της με μεγάλες επιτυχίες, όπως «Δεν είσουν κύριος», «Aτάκα και επί τόπου» «Ανθρωποι είμαστε»,» «Πού πάς χωρίς αγάπη». Οι δίσκοι της «Ατάκα και επί τόπου» (1975) και «Λαϊκά για τη Δούκισσα» (1984) έγιναν "χρυσοί".

    Επίσης, σημαντικό ήταν το πέρασμά της από τον ελληνικό κινηματογράφο όπου πρωταγωνίστησε σε δέκα ταινίες, από το 1966 μέχρι το 1970, όπως «Ενας χίπις με φιλότιμο», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Τα αδέλφια μου», «Συντρίμμια τα όνειρά μας» κ.α.

    Η κηδεία της θα γίνει το προσεχές Σάββατο στη 1 μετά το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

    ... και ο Τόνι Κέρτις

    Ο αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις πέθανε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο σπίτι του στο Χέντερσον της Νεβάδα, σε ηλικία 85 ετών, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο ανακοίνωση της οικογένειάς του.

    Ο Τόνι Κέρτις έπαιξε σε περισσότερες από 140 ταινίες, ενσαρκώνοντας τόσο κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους, και το 1959 υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες" (The Defiant Ones) στο πλευρό του Σίντεϊ Πουατιέ. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1951 στην ταινία "The Prince who was a thief", ενώ χάρισε αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως "Σπάρτακος", "Μερικοί το προτιμούν καυτό" και "Χουντίνι".

    Ο Κέρτις, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μπέρναρντ Σβαρτς, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου του 1925 από Ούγγρους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου παράτησε το σχολείο και κατετάγη στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό όπου υπηρέτησε στα υποβρύχια.

    Ήταν γνωστός για την αδυναμία του στο γυναικείο φύλο και στις κατακτήσεις του συγκαταλέγονταν γυναίκες όπως η Μέριλιν Μονρό και η Νάταλι Γουντ. Παντρεύτηκε έξι φορές: πρώτη σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Τζάνετ Λι, με την οποία απέκτησε την επίσης γνωστή ηθοποιό Τζέιμι Λι Κέρτις.

    Όταν η καριέρα του στο σινεμά άρχισε να φθίνει, ο Κέρτις στράφηκε στη ζωγραφική και το 1989, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης του στο Λος Άντζελες, οι πωλήσεις των πινάκων του ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

    Μαζί με την -κατά 45 χρόνια μικρότερη- τελευταία του γυναίκα, την Τζιλ Βάντεμπεργκ, είχε επίσης ιδρύσει καταφύγιο εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων αλόγων στη Νεβάδα

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νωρίτερα σε ισχύ τα νέα τέλη

    Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς των νέων τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων.

    Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Σχετική ρύθμιση περιελήφθηκε από το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα

    Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε, στη Νέα Υόρκη, μετά το ανέβασμα στο Ιντερνετ ενός βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιο του με μια μίνι βιντεοκάμερα (Webcam). Δύο συμφοιτητές και φίλοι του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

    Η υπόθεση, που πέρασε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις: η ομοφυλοφιλική κοινότητα κατήγγειλε την παρενόχληση που υπέστη ο νεαρός άνδρας, ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα απευθύνουν έκκληση για σεβασμό των πολιτών. Το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρσει άρχισε έρευνα για το θέμα.

    Οι δύο 18χρονοι ύποπτοι, Ντάρουν Ράβι και Μόλι Ουέι, μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια κάθειρξη αν καταδικαστούν.

    Όλα άρχισαν με το ανέβασμα ενός μηνύματος του Ντάρουν Ραβι στο Tweeter στις 19 Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στον Τύπο: "ο συγκάτοικός μου μου ζήτησε το δωμάτιο μέχρι τα μεσάνυχτα. Άνοιξα την κάμερα και πήγα στο σπίτι της Μόλι. Ήταν εκεί που τον είδα να ερωτοτροπεί με έναν άλλο τύπο".

    Ενεργοποιώντας τον πρώτο υπολογιστή (στο δωμάτιο) εξ αποστάσεως από έναν άλλο υπολογιστή, οι δύο νέοι αντέγραψαν το βίντεο και το φόρτωσαν στην ιστοσελίδα του iChat. Ο αριθμός των ανθρώπων που είδαν το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστός.

    Τρεις ημέρες αργότερα, ο φοιτητής, που έπεσε θύμα της περίεργης αυτής "κατασκοπείας", ο Τάιλερ Κλέμεντι, 18 ετών, ένας νεαρός βιολονίστας ο οποίος είχε μόλις εγγραφεί στο πανεπιστήμιο, άφησε ένα τελευταίο μήνυμα στην σελίδα του στο Facebook: "Θα πηδήξω από τη γέφυρα gw, συγγνώμη".

    Αμέσως μετά πήδηξε στον ποταμό Χάντσον από την γέφυρα Τζόρτζ Ουάσινγκτον, που συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν λίγα λεπτά μετά τη μία τα μεσάνυχτα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των 9 προέδρων που κράτησε πάνω από 5 ώρες. Έτσι από αύριο όλα τα φορτηγά φεύγουν από τα μπλόκα, αρχίζουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές και επιτέλους θα πάρει ανάσα η αγορά.

    Και στη σημερινή Μαραθώνια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κλάδου στην Ομόνοια, δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους σκληροπυρηνικούς να εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και τους πιο ψύχραιμους να ζητούν την αναστολή τους. Τελικά επικράτησε η άποψη των τελευταίων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

    Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης να αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων. Τα δύο πρώτα έχουν σχέση με την τροπολογία που προώθησε η κυβέρνηση και η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, διοικητικές και ποινικές, για τους παραβάτες και την εκχώρηση έργου δημόσιας μεταφοράς σε Ιδιωτικά αυτοκίνητα.

    Το τρίτο έχει σχέση με τη σημερινή συνάντηση των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς ήθελαν να «πάρουν κάτι» για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τα μπλόκα. Το τέταρτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ολόκληρη σχεδόν η κοινωνία και κυρίως ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, είχε στραφεί πλέον εναντίον του κλάδου και η κινητοποίηση είχε αρχίσει να παίρνει φθίνουσα πορεία, ενώ οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να ελέγξουν τα μέλη τους, ορισμένα από τα οποία προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων τους που εργάζονται.

    Της απόφασης προηγήθηκε σήμερα ένας Μαραθώνιος κινήσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για το ραντεβού μεταφορέων-Χρυσοχοϊδη, μεσολάβησε ο πρόεδρος των Εμπόρων κ. Κορκίδης. Ακολούθησε συνεννόηση των κ. Ρέππα και Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους, στο Μέγαρο Μαξίμου, και συζήτησαν, πέραν του νόμου που έχει ψηφιστεί, τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ, ένα αντικείμενο για το οποίο αρμόδιος είναι ο κ. Χρυσοχοϊδης.

    Στη συνάντηση του υπουργού ανάπτυξης με την αντιπροσωπεία των μεταφορέων, ο κ. Χρυσοχοϊδης τους εξειδίκευσε τα μέτρα κάτω από τα οποία θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θέμα πολύ σημαντικό για τους μεταφορείς, καθώς με τον τρόπο αυτό, όπως λένε οι ίδιοι, θα αντισταθμίσουν ένα μέρος από τις απώλειες που θα έχουν με τον μηδενισμό της αξίας της αδείας των οχημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι μεταφορείς εντάσσονται σε αναπτυξιακό νόμο.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά χαμογελαστός, έκανε λόγο για άριστο κλίμα και καλές προθέσεις, σημείωσε ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις είναι ολιγόλεπτες και άφησε να εννοηθεί ότι διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για τον αναπτυξιακό νόμο.

    Στη Βουλή

    Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] "Ερευνα από το 1981"

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι τα spreads ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1000 επί ΠΑΣΟΚ.

    "Κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί", τόνισε ο Αντ. Σαμαράς. Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. "Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως, είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Απέσυρε το ενδαφέρον

    Την απόσυρση του ενδιαφέροντός της από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

    Οπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκάκος, "δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΑΤΕ και το ΤΤ, η Τράπεζα Πειραιώς αποσύρει το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επομένου χρονικού διαστήματος.

    Υπενθυμίζεται, ότι στα μέσα Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υποβολή πρότασης για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,3% της Αγροτικής Τράπεζας και του 32,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

    Σε ισχύ είναι ακόμη η αντιπρόταση της Αγροτικής Τράπεζας για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό χώρο μέσω της τετραπλής συγχώνευσης ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τράπεζας Αττικής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Συμπλοκές και συλλήψεις

    Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην παρουσία των αλλοδαπών και ζητούν να αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή τους.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησαν πορεία στην ευρύτερη περιοχή προς την πλατεία Αττικής.

    Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς τη "βίλα Αμαλία", που τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν.

    Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν, ενώ συνέλαβαν και πέντε άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν χωρίς να έχουν κάνει κάτι που να προκαλέσει την επίθεση αυτή.

    Η ένταση όμως συνεχίστηκε όταν οι αναρχικοί που βρίσκονται στη "βίλα Αμαλία" κινήθηκαν προς την πλευρά των κατοίκων, αλλά και πάλι επενέβη η αστυνομία και δεν συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

    «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους αλλοδαπούς. Έχουμε συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατοίκων, που μας συμπαραστέκονται, και από αυτούς οι 584 είναι αλλοδαποί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσοι και από το Μπαγκλαντές. Πρόβλημα έχουμε μόνο με τους λαθρομετανάστες», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] Απόπειρα Πραξικοπήματος

    Η κυβέρνηση του Ισημερινού, που κατήγγειλε αργά χθες βράδυ, ότι σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του προέδρου Ραφαέλ Κορέα, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας, Μιγκέλ Καρβαχάλ.

    Νωρίτερα περίπου 150 μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ισημερινού έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το διεθνές αεροδρόμιο του Κουίτο, με συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα νόμο που περικόπτει συγκεκριμένα προνόμια και επιδόματα αστυνομικών και στρατιωτικών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

    Αστυνομικοί κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι επίσης για την πρόθεση του προέδρου Ραφαέλ Κορία να διαλύσει το κοινοβούλιο που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    Μέλη του κόμματος του Κορία έχουν μπλοκάρει νομοθετικές ρυθμίσεις που στοχεύουν στην περικοπή των δημοσίων εσόδων, γεγονός που έχει αναγκάσει τον πρόεδρο να σκέφτεται τη διάλυση του σώματος, κίνηση που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να κυβερνά με διάταγμα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, δήλωσε ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

    Η συγκεκριμένη χώρα της Νότιας Αμερικής με 14 εκατομμύρια κατοίκους έχει ιστορικό πολιτικής αστάθειας.

    Ωστόσο τα νέα μέτρα λιτότητας που έχει προτείνει ο Κορία για να τεθούν σε ισχύ πρέπει να εγκριθούν από το Συνταγματικό δικαστήριο.

    Σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας ένστολοι αστυνομικοί έκαιγαν λάστιχα αυτοκινήτων φωνάζοντας "Σεβαστείτε τα δικαιώματα μας", διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα επιδόματα τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [12] Ασπίδα για την καρδιά

    Η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες, που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας.

    Αυτό αναδείχθηκε ύστερα από πολύχρονες έρευνες, που πραγματοποίησαν ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτριος Κρεμαστινός, ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, και οι συνεργάτες τους στο Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ.

    Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, παρόντος και του καθηγητή Μαγκντί Γιακούμπ, το συστατικό ελευρωπαΐνη είναι αυτό που έχει τις ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά. Από την πειραματική μελέτη σε κουνέλια προέκυψε ότι η χορήγηση ελευρωπαΐνης μειώνει την έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Επιπλέον, με τη χορήγηση ελευρωπαΐνης, μειώνονται τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

    Η ποσότητα του ελαιολάδου, για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπολογιστεί με κουτάλι ανά γεύμα, ή σαλάτα.

    Η χορήγηση της ελευρωπαΐνης έχει προστατευτικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα στην καρδιοτοξικότητα, που προκαλείται από την οξεία και τη χρόνια χορήγηση αδριανομυκίνης.

    Ο κ. Κρεμαστινός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας και σε ανθρώπους, ώστε να καθοριστεί η ακριβής δοσολογία ευρωπαΐνης, που πρέπει να χορηγηθεί για να υπάρξουν τα θετικά αποτελέσματα.

    Από την πλευρά του ο κ. Γιακούμπ, σημείωσε ότι «χωρίς έρευνα δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στον κόσμο».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [13] Στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

    Την πρώτη νίκη του στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέβαλε στην Τούμπα την αντίσταση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο» του Βορρά σημείωσε ο Ίβιτς στο 55΄.

    Με "κάτω τα χέρια" ηττήθηκε η ΑΕΚ από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Η ρωσική ομάδα επικράτησε 4-2 και παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, με 6 βαθμούς μετά από δύο αγώνες. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χούμποτσαν (1΄), Μπρούνο Αλβες (13΄) και Λάζοβιτς (42΄πεν., 57΄), ενώ για την Ενωση σκόραραν οι Λυμπερόπουλος (37΄) και Καφές (83΄πεν.).

    Μέτρια εμφάνιση και ήττα για τον Αρη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, από τη Ρόζενμποργκ με 2-1, αποτέλεσμα που έβαλε για τα καλά τους Νορβηγούς στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Λεβερκούζεν (1-1). Ο Μόλντσκρεντ στο 37΄ και ο Πρίτσα στο 67΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Τροντχάιμ, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ρουίς (43΄).

    ΠΑΟ - Κοπεγχάγη 0-2

    Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε "με κάτω τα χέρια" από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ με 2-0 και, πλέον, στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι το Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό με προϋποθέσεις.

    Ο Εντόι (πριν από λίγο καιρό κρίθηκε ανεπαρκής για το "τριφύλλι") άνοιξε το σκορ στο 28΄ και ο Βίνγκααρντ στο 37΄ έδωσε την "χαριστική βολή" στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια (δύσκολα τα πράγματα για τον 45χρονο τεχνικό). Από το 49΄ οι "πράσινοι" αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ζιλμπέρτο Σίλβα με 2η κίτρινη κάρτα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 October 2010 - 19:37:47 UTC