Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση
  • [02] Παπαρήγα: "Να οργανωθούν οι νέοι"
  • [03] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [04] Προειδοποιεί ο Στίγκλιτς
  • [05] "Γεννημένος χωρίς HIV"
  • [06] Η ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο
  • [07] Σύνοδος Ευρώπης-Ασίας
  • [08] Αναβολή των προσφυγών
  • [09] Ημέρα των ζώων
  • [10] Πιθανοί στόχοι

  • [01] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

    Επίθεση στην κυβέρνηση και στην "συμμαχία των προθύμων" όπως τους αποκαλεί εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ.

    Ο κ. Σαμαράς μίλησε για "εξαπτέρυγα και παπαγαλάκια της κυβέρνησης" που θέλουν να ενσπείρουν τον φόβο στο λαό για να δικαιολογήσουν την στήριξη του μνημονίου. Η ΝΔ καταψήφισε το μνημόνιο ακριβώς για να δώσει προοπτική στους νέους, είπε ο κ. Σαμαράς. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα ελπίδας και αποδοκιμασίας της κυβέρνησης του μνημονίου καταψηφίζοντας τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ξανά με κολακευτικά λόγια στον κ. Βασίλη Κικίλια και κάλεσε τη νεολαία του κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός νέου και άφθαρτου προσώπου που δεν έχει σκελετούς στο ντουλάπι του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παπαρήγα: "Να οργανωθούν οι νέοι"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κάλεσε τους νέους ανθρώπους να διορθώσουν την ψήφο τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ίλιον για τα προβλήματα των νέων ζευγαριών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κατάσταση για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια είναι δραματική, με την ανεργία να ανεβαίνει, με τα χαμηλά ημερομίσθια και πολλά ακόμη προβλήματα. Τα νέα ζευγάρια, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια και κυρίως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Η Γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους νέους ανθρώπους να οργανωθούν, να μπουν στην πολιτική μάχη και να ενταθεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα, καθώς προβλέπεται ότι τους επόμενους μήνες, η κατάσταση θα επιδεινωθεί με νέα μέτρα και εκτός μνημονίου, που θα φέρει η κυβέρνηση.

    Για να αντιμετωπιστούν, τουλάχιστον εν μέρει, αυτά τα προβλήματα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρέπει να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και η πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάει η ψήφος τους χαμένη και ζήτησε, στις εκλογές του Νοεμβρίου να υποστηριχθούν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα έκανε αναφορά κα στον τρόπο με τον οποίο οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού αντιμετώπιζαν τα προβλήματα των νέων ζευγαριών αναφερόμενη σε σειρά παροχών που είχαν, τονίζοντας ότι αυτές ήταν και παραμένουν αξεπέραστες καθώς εξασφάλιζαν πολλά σε μια νέα οικογένεια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

    Σήμερα, Δευτέρα και αύριο (5 Οκτωβρίου) θα παραμείνει κλειστό το τμήμα ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ, για το οποίο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.

    Από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (ΑΝΟΔΟΥ - ΚΑΘΟΔΟΥ) των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΥ & ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να παραμένει κλειστό το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ και το κοινό εξυπηρετείται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 & 3.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Προειδοποιεί ο Στίγκλιτς

    Το ευρώ και η ισπανική οικονομία απειλούνται από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, εκτιμά ο νομπελίστας Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς, στη νέα έκδοση του βιβλίου του «Ο Θρίαμβος της Απληστίας», εδάφια του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα Σάντεϊ Τάιμς.

    «Η ανησυχία εκπηγάζει από το γεγονός ότι ένα ρεύμα λιτότητας προεκτείνεται από άκρου εις άκρον στην Ευρώπη και φθάνει ακόμη να πλήξει και τις ακτές της Αμερικής. Με τόσες χώρες να σπεύδουν πρόωρα να μειώσουν τις δαπάνες τους, η διεθνής ζήτηση πρόκειται να μειωθεί και να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, φθάνοντας ακόμη ακόμη να προκαλέσει μία νέα ύφεση», τονίζει ο πρώην πρώτος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    «Η Αμερική μπορεί ίσως να βρέθηκε στη βάση της παγκόσμιας ύφεσης, όμως στο εξής και η Ευρώπη βαδίζει στα ίδια χνάρια», τονίζει ο Στίγκλιτς στο επίμετρο της νέας έκδοσης του βιβλίου του.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Γεννημένος χωρίς HIV"

    Έκκληση με 700.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν χάρη στην εκστρατεία "Γεννημένος χωρίς HIV", με την υποστήριξη της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, θα δοθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση για την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS.

    Η έκκληση αυτή έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την αποδέσμευση των απαραίτητων κεφαλαίων για τον αγώνα κατά της μετάδοσης του ιού HIV από τις μητέρες στα παιδιά μέχρι το 2015.

    Το 2009 το 53% των εγκύων που ήταν φορείς του ιού υποβλήθηκαν σε θεραπείες με αντιρετροϊκά φάρμακα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο έμβρυο. Όμως "μπορούμε καλύτερα" τόνισε ο διευθυντής του Ταμείου Μισέλ Καζάτσκιν παρουσιάζοντας της εκστρατεία του οργανισμού.

    Το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του αγώνα εναντίον των ασθενειών αυτών. Μεγαλύτερος δωρητής είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί η Γαλλία.

    Αύριο συνεδριάζουν υπό την προεδρία του Μπαν Κι-μουν στη Νέα Υόρκη τα κράτη δωρητές για να συζητήσουν τη συνεισφορά τους στο Ταμείο για τα επόμενα τρία χρόνια (2011-2013). Το Ταμείο χρειάζεται περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων του, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δεσμεύσεις των κρατών δωρητών είναι μάλλον απίθανο να φτάσουν αυτό το επίπεδο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Η ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο

    Τις θέσεις της για "ένα ενιαίο και δίκαιο" μισθολόγιο στο δημόσιο παρουσιάζει σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να μην χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας.

    Με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου διαλόγου για το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι ζητά διαπραγμάτευση για την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και «δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και "διαλόγου", που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις».

    Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει τα ακόλουθα:

    1. Το Νέο Μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξβ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

    2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

    3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Σύνοδος Ευρώπης-Ασίας

    Σαράντα έξι χώρες της Ασίας και της Ευρώπης συσκέπτονται από σήμερα στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της διήμερης συνόδου, με την σινο-ιαπωνική κρίση να κινδυνεύει να επισκιάσει τα κύρια θέματά της όπως το εμπόριο και τις κλιματικές αλλαγές. Στη σύνοδο θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Η όγδοη σύνοδος του Asem (Asia Europe Meeting), ενός φόρουμ διαλόγου, που εγκαινιάσθηκε το 1996, θα ξεκινήσει σήμερα στις 18.00, ώρα Ελλάδος και θα περαιωθεί το βράδυ της Τρίτης.

    Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν σύμπασες οι χώρες της ΕΕ και τα πιο σημαντικά κράτη της Ζώνης Ασίας -Ειρηνικού, με την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία να έχουν την πρωτοκαθεδρία. Η τελευταία, μαζύ με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποτελούν τις νεώτερες προσθήκες στις συνομιλίες. Η Μόσχα έχει αποστείλει στη σύνοδο τον ΥΠΕΞ της Σεργκέι Λαβρόφ.

    Οι εμπορικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες. Οι Ευρωπαίοι, στα χνάρια των Αμερικανών, προτίθενται να ασκήσουν πιέσεις στις ασιατικές χώρες, ιδιαίτερα δε στην Κίνα, να σταματήσουν την τεχνητή υποτίμηση του νομίσματός τους προκειμένου να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να αφήσουν τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτές.

    Ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο, εξέφρασε κάποιες υποσχέσεις στους Ευρωπαίους από την Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα του «υποστηρίζει τη σταθερότητα του ευρώ», καθώς και ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις» και θα «διασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα».

    Από την πλευρά της η Κίνα διαμαρτύρεται για την πολιτική «προστατευτισμού» που ακολουθείται στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι ασιατικές χώρες του Asem σκοπεύουν να ζητήσουν από τις ευρωπαϊκές χώρες να τους παραχωρήσουν περισσότερες διοικητικές θέσεις στο ΔΝΤ. Η ΕΕ έχει δηλώσει πρόθυμη να παραχωρήσει δύο από τις έδρες της στον οργανισμό.

    Παρά ταύτα, οι συνομιλίες κινδυνεύουν να υποσκελισθούν αό την αντιδικία που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία για μία διαφιλονικούμενη θαλάσσια ζώνη από τις δύο υπερδυνάμεις. Το Τόκιο έχει μάλιστα θίξει την πιθανότητα να υπάρξει μία συνάντηση στα περιθώρια της συνόδου μεταξύ των δύο πρωθυπουργών τους Ναότο Κάν και Τζιαμπάο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Αναβολή των προσφυγών

    Αναβάλλεται η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

    Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογο Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Σωματεία συνταξιούχων, κ.ά. στρεφόμενοι κατά των περικοπών των μισθών, δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αλλά στρέφονται και ευθέως κατά του μνημονίου.

    Η αναβολή της συζήτησης έγινε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά αυτό του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Ημέρα των ζώων

    Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

    Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

    "Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι", έλεγε ο Αμερικανός εφευρέτης, Τόμας Έντισον, ενώ ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ υποστήριξε: "Η υπόθεση ότι τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα και η πλάνη ότι η συμπεριφορά μας προς αυτά δεν έχει ηθική σημασία, είναι ένα εξωφρενικό παράδειγμα της δυτικής βαναυσότητας και βαρβαρότητας. Η οικουμενική ευσπλαχνία είναι η μόνη εγγύηση ηθικής."

    "Η πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρώπινη κοινωνία είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τα ζώα ώστε η αναγνώριση και η προστασία των δικαιωμάτων τους να αποτελέσει ένα βαρόμετρο για το επίπεδο του πολιτισμού μας, όπως είναι και η αναγνώριση και η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων", αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής), με αφορμή την Ημέρα των Ζώων.

    Η ΠΟΦΥΖΩ προτείνει η 4η Οκτωβρίου να καθιερωθεί ως ημέρα αποχής απ'όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, αλλά και από τους ζωολογικούς κήπους, τα ερπετάρια, τα δελφινάρια, τα ενυδρεία, τα τσίρκο, κλπ., και κάνει λόγο για "Δικαιώματα Ανθρώπων και Ζώων: Ένας Αγώνας Κοινός, Ηθικός και Δίκαιος".

    Η οργάνωση υποστηρίζει ότι, πενήντα τρία χρόνια μετά την επίσημη ίδρυση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ήρθε ο καιρός να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων.

    "Η βιομηχανοποίηση της κτηνοτροφίας και της αγροτικής καλλιέργειας, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η εισαγωγή νέων επιστημονικών μεθόδων, όπως η κλωνοποίηση και η ξενομεταμόσχευση βασίζονται στην κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων που ήταν αδιανόητη πριν από μισό αιώνα. Η αναγνώριση της αρχής των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των ζώων έχουν κοινή ρίζα σε παγκόσμια κλίμακα και αποτελεί μια ηθική πρόκληση που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, και η οποία, πιστεύουμε, θα καθορίσει και την πρόοδο της ηθικής, και, κατά συνέπεια, τον πολιτισμό του επόμενου αιώνα", καταλήγει η ΠΟΦΥΖΩ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Πιθανοί στόχοι

    Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν «γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».

    Το Fox News προσθέτει πως η αυτή η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από ανώτερα στελέχη δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

    Στον κατάλογο αυτό, σύμφωνα με το δίκτυο, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.

    «Αξιωματούχος τόνισε επίσης πως έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια», τονίζει το Fox News.

    Χθες, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους, εξαιτίας «πιθανού κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων», τονίζεται στο ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ της χώρας.

    «Οι υπάρχουσες πληροφορίες μας οδηγούν να πιστεύουμε πως η Αλ Κάιντα και προσφιλείς της οργανώσεις συνεχίζουν να προετοιμάζουν τρομοκρατικά πλήγματα», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

  • Από την πλευρά του, το γαλλικό ΥΠΕΞ τονίζει πως η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία είναι σύμφωνη προς εκείνες που έχει εκδώσει και η Γαλλία για τους πολίτες της.

    «Ενημερωθήκαμε για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για τους αμερικανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, και είναι στην ίδια γραμμή με τις γενικές κατευθύνσεις που συμβουλεύσαμε και εμείς στον γαλλικό πληθυσμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό.

    «Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία παραμένει υψηλή, το επίπεδο συναγερμού έχει παραμείνει αμετάβλητο, στο κόκκινο», τόνισε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 October 2010 - 6:31:01 UTC