Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα τα καταφέρουμε"
  • [02] Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [03] "Επίσπευση της επένδυσης"

  • [01] "Θα τα καταφέρουμε"

    Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου.

    Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους, την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "και ο κάθε τόπος στη χώρα μας έχει και τις ομορφιές του αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί".

    "Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου παρέστη στην επίσημη παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας του "ψηφιακού σχολείου", στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Μούδρου, όπου μιλώντας στους μαθητές επισήμανε ότι "πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το "ψηφιακό σχολείο" και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη

    Με αίτησή τους έως και τις 29 Οκτωβρίου 2010 στη Δ.Ο.Υ ή στο Τελωνείο που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές τους μπορούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο να υπαχθούν στη ρύθμιση με τις ευνοικές διατάξεις αποπληρωμής τους με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

    Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως 30.9 .2010

    Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις εφορίες με οδηγίες για τη ρύθμιση των οφειλών. Μαζί με την αίτηση όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση.

    Δυνατότητα υποβολής αίτησης και υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση προβλέπεται και για μετά τις 29.10.2010, εφόσον ο οφειλέτης καταβάλλει αθροιστικά όλες τις μηνιαίες δόσεις από την προθεσμία λήξης της πρώτης δόσης (29.10.10) μέχρι την ημερομηνία αίτησής του για υπαγωγή σ' αυτήν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Επίσπευση της επένδυσης"

    Aπό ελληνικής πλευράς έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης στον Αστακό, τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης και ζητεί αντίστοιχες πληροφορίες για την προετοιμασία της κυβέρνησης του Κατάρ και της Qatar Petroleum International, για την υλοποίηση του έργου, προτείνοντας παράλληλα τη συνάντηση των δύο μερών, προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα.

    Στην επιστολή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζει επίσης την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι το Κατάρ καθίσταται στρατηγικός εταίρος της Ελλάδος, με την υπογραφή του Μνημονίου Στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και παρουσία των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Αλ Θάνι, καθώς και του Μνημονίου για τη δημιουργία του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, κινήσεις που εντάσσονται στην προσπάθεια «να προωθήσουμε μια δυναμική αναπτυξιακή διαδικασία μέσα από δραστηριότητες που θα προσδώσουν στην χώρα μας ένα σημαντικό περιφερειακό ρόλο σε ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο».

    Τονίζει, δε, ότι για να μετουσιωθεί αυτή η συνεργασία σε «success story» «θα πρέπει και οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν τα υπογραφέντα στα Μνημόνια Συνεργασίας, ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων υποχρεώσεων τους όπως αυτές διατυπώνονται στα Μνημόνια με στόχο την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 October 2010 - 14:30:54 UTC