Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη
  • [02] Οικογενειακή τραγωδία στη Σπερχειάδα
  • [03] Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία
  • [04] Κύμα κακοκαιρίας
  • [05] Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

  • [01] Αρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη

    «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δυνατό να πετύχουμε», υπογραμμίζει ο πρ. πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του, στο οποίο αναλύει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

    Σημειώνει πως «η Ένωση έχει συμφέρον να πετύχει το πείραμα της συμπαράστασης προς την Ελλάδα», αλλιώς «θα ενταθεί κατά πολύ η αμφισβήτηση της ικανότητας της Ένωσης να αντιμετωπίζει εσωτερικές της κρίσεις, θα εξασθενίσει η διεθνής διαπραγματευτική της θέση».

    Ο κ. Σημίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δανειακές ανάγκες του 2013 και του 2014 συνολικά υπολογίζονται σε ποσό υψηλότερο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που μας "ξελάσπωσε" το 2010. Η περίοδος περί το 2013, λοιπόν, προβλέπεται δύσκολη» και προσθέτει πως «για να την αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας σε βαθμό ώστε να συζητήσουμε χωρίς πίεση τη βελτίωση των όρων εξόφλησης των μελλοντικών υποχρεώσεών μας».

    Σύμφωνα με τον πρ. πρωθυπουργό, το τεστ επιτυχίας, ή μη, των προσπαθειών της χώρας, θα γίνει όταν αυτή βγει με κρατικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές. «Επιτυχία θα είναι αν δανειστούμε με επιτόκιο 5%, όσο δανείζεται σήμερα η Ισπανία», σημειώνει.

    Εκτιμά ότι για να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης χρειάζονται μείωση των φόρων, κόψιμο των προνομίων «κρατικο-κομματικών μηχανισμών» και ειλικρινής προσπάθεια δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος υπέρ των χαμηλόμισθών και των χαμηλοσυνταξιούχων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Οικογενειακή τραγωδία στη Σπερχειάδα

    Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας όταν 38χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε σκοτώνοντας την 70χρονη μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είχε παθολογική αγάπη στη μητέρα του και δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πρόσφατα και τις περιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της.

    Ο δράστης , σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, έλεγε πάντα σε συναδέλφους του πως δεν θα αντέξει να πάθει κάτι η μητέρα του.

    Ο 38χρονος ζούσε μαζί με τη μητέρα του ενώ δούλευε στο δήμο Σπερχειάδας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία

    Η διαδήλωση σήμερα στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος συγκέντρωσε 825.000 διαδηλωτές, λιγότερους σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ το CGT και το CFDT, δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 2,5 με τρία εκατομμύρια.

    Ο αριθμός αυτός που έδωσε η αστυνομία είναι ο μικρότερος για τις πέντε ημέρες κινητοποιήσεων στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων που έχουν διοργανωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου ύστερα από έκκληση των συνδικάτων.

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στην απεργία της Τρίτης, την πέμπτη κατά σειρά κινητοποίηση κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 825.000, ενώ σύμφωνα με τα συνδικάτα CGT και CFDT οι διαδηλωτές έφθασαν τα τρία εκατομμύρια.

    Στην κινητοποίηση του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, ημέρα αργίας, που οι διαδηλωτές πήγαν στις συγκεντρώσεις μαζί με τις οικογένειές τους, ο αριθμός τους ήταν 899.000 σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και σχεδόν τρία εκατομμύρια σύμφωνα με τα συνδικάτα.

    Την τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεων, την Τρίτη, καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής στις συγκεντρώσεις με 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία και 3,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

    Σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε 264 συγκεντρώσεις στη Γαλλία ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κρίνει τη σημερινή συμμετοχή μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες.

    Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

    Μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων σε πανεθνική εμβέλεια έχει προγραμματιστεί την Τρίτη, παραμονές της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Γερουσία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κύμα κακοκαιρίας

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για όλη τη χώρα από αύριο Κυριακή έως και την Τρίτη.

    Αύριο, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα θα ενταθούν αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι βαθμιαία στα πελάγη τοπικά στα 6 μποφόρ.

    Τη Δευτέρα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έχει επεκταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και το βραδυ τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα βόρεια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

    Με γκολ του Λεάλ στο 40' ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη, στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι θα γίνει χωρίς φιλάθλους, λόγω τιμωρίας των πρωταθλητών, και είναι εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο ομάδες.

    Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη, κόντρα στην τοπική ομάδα. Τέλος, ντέρμπι θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Αρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Συνοπτικά τα παιχνίδια της 6ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, έχουν ως εξής:

    Σάββατο

    Πανιώνιος-Εργοτέλης 0-1

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30 NOVA)

    Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30 NET)

    Κυριακή

    Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου (16:00 NOVA)

    Κέρκυρα-Καβάλα (16:00 NOVA)

    Ηρακλής-Πανσερραϊκός (18:15 NOVA)

    Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης (18:15 NOVA)

    Αρης-ΑΕΚ (20:30 NOVA)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 October 2010 - 18:31:39 UTC