Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για την ανεργία
  • [02] ΕΕ: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων
  • [03] Στο διαδίκτυο τα εισοδήματα
  • [04] Λοβέρδος: Νέο σύστημα προμηθειών
  • [05] Σ/ν για την εφαρμογή ίσων ευκαιριών
  • [06] ΟΤΑ: Εγκύκλιος για βαρέα και ανθυγιεινά
  • [07] Αυξάνονται οι άστεγοι στα μεγάλα αστικά κέντρα
  • [08] Ένας νεκρός από την κακοκαιρία
  • [09] Πρόταση για παραπομπή
  • [10] Συντάξεις σε... πεθαμένους
  • [11] Εκπέμπουν σήμα κινδύνου
  • [12] Πυροβολισμοί στη Βουλή
  • [13] Πρεμιέρα με το... δεξί

  • [01] Ευρεία σύσκεψη για την ανεργία

    Σε ευρεία σύσκεψη κάλεσε ο πρωθυπουργός τους κοινωνικούς εταίρους, όπου θα παρουσιαστούν οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Θα συζητηθεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ένα ευρύ οπλοστάσιο μέτρων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και θα αναληφθούν αμοιβαίες δεσμεύσεις ώστε να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της μεγάλης κρίσης.

    Όπως εξάλλου ανέφερε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, πρόκειται για 17 προγράμματα στήριξης συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

    Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 660.000 καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΕΕ: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει δραστικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και να πετύχει τους στόχους της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), αναθεωρήσει σημαντικά προς τα άνω το ελληνικό έλλειμμα και χρέος, θα χρειαστεί υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο αρμόδιος για την Eurostat, Επίτροπος Όλι Ρεν, δήλωσε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές υπηρεσίες, ως τις 22 Οκτωβρίου, οπότε θα δημοσιοποιηθούν τα οριστικά στατιστικά στοιχεία των κρατών μελών της ΕΕ για το 2009. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να παραταθεί η εξέταση των ελληνικών στοιχείων από τη Eurostat ως τις 15 Νοεμβρίου.

    Επί του θέματος αυτού, ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σημείωσε ότι η όποια αναθεώρηση δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών δαπανών (σ.σ. ΔΕΚΟ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στο διαδίκτυο τα εισοδήματα

    Το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιεύει στο διαδίκτυο καταλόγους με τα εισοδήματα των φορολογουμένων όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδης Σπινέλης.

    Ο κ. Σπινέλης δήλωσε ότι ο τελευταίος φορολογικός νόμος προβλέπει τη δυνατότητα αυτή και ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να προωθήσει το μέτρο.

    Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων το μέτρο αυτό θα ασκήσει κοινωνική πίεση για τη δήλωση όλων των εισοδημάτων των φορολογούμενων, έτσι, ώστε, κάποιοι που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες να έχουν και την αντίστοιχη φορολόγηση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Λοβέρδος: Νέο σύστημα προμηθειών

    Nέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Σκάι" ο υπουργός αναρωτήθηκε «γιατί πρέπει να γίνονται από το Δημόσιο οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες ιατρικού υλικού».

    Με βάση τις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα έχει γίνει ήδη ένας διαγωνισμός για καρδιοχειρουργικό υλικό και εκκρεμούν άλλοι δύο, για φίλτρα τεχνητού νεφρού και ορθοπεδικά υλικά.

    Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο οι προμήθειες των νοσοκομείων. Εκτίμησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούνται ετησίως περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

    Αναφερόμενος στη μηχανοργάνωση του συστήματος Υγείας επανέλαβε ότι θα είναι πραγματικότητα μέχρι το Μάρτιο και όποια μέλη της διοίκησης δεν συμβαδίσουν στην πραγματοποίηση του στόχου, θα απομακρυνθούν.

    "Δεν θα συμπράξω - είπε χαρακτηριστικά - σε κάτι που πληρώνει η πολιτεία εδώ και 20 χρόνια και δεν το έχει".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Σ/ν για την εφαρμογή ίσων ευκαιριών

    Κατατίθεται σύντομα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, το νομοσχέδιο, με τίτλο "εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης - Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες συναφείς διατάξεις" τις βασικές κατευθύνσεις του οποίου, ανέπτυξε η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.

    Το σχέδιο νόμου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το προηγούμενο Σάββατο, 16 Οκτωβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] ΟΤΑ: Εγκύκλιος για βαρέα και ανθυγιεινά

    Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον νέο ασφαλιστικό νόμο (αρ.66, ν.3863/2010) και αφορούν την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών και στο επικουρικό ταμείο για το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Με τη ρύθμιση, που ισχύει από 15-7-2010 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ), το μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ, που συμπλήρωνε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο (άρθ.4 του ν. 3660/2008), δικαιούται σύνταξη υπό καθεστώς Β.Α.Ε και στον φορέα επικουρικής ασφάλισής (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων "ΤΑΔΚΥ" του ΤΕΑΔΥ).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Αυξάνονται οι άστεγοι στα μεγάλα αστικά κέντρα

    Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς άστεγοι εμφανίζονται σε πόλεις, στις οποίες το φαινόμενο ήταν άγνωστο.

    «Η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Με την οικονομική κρίση, έχουν αλλάξει και η ποιότητα και η ταυτότητα των αστέγων. Εκεί που έως πρότινος βλέπαμε άτομα του περιθωρίου, αλκοολικούς, τοξικομανείς, ή ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, τώρα οι άστεγοι είναι ηλικιωμένοι, μετανάστες και όσοι για κάποιο λόγο έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική Τζανάκου από την οργάνωση Homeless Support.

    Στην Ελλάδα εκτιμήσεις ΜΚΟ και της FEANTSA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων για τους άστεγους) αναφέρουν ότι οι άστεγοι ανέρχονται σε περίπου 20.000 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

    Ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας από συνεργεία της Πυροσβεστικής σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ανατράπηκε, καθώς παρασύρθηκε από χείμαρρο, από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Χίο, στην περιοχή Ολυμποι στα νότια του νησιού.

    Άλλα δέκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί, ενώ η Πυροσβεστική είχε δεχθεί από το απόγευμα πάνω από 140 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια.

    Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές είναι το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι ισχυροί, έως 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Την Τρίτη, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Τετάρτη, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Πρόταση για παραπομπή

    Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και των πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν παραπεμφθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, περιλαμβάνει το πόρισμα της Επιτροπής, που εκφράζει τα συμπεράσματα των βουλευτών της πλειοψηφίας.

    Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν τον κ.Θόδωρο Ρουσόπουλο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιριών, μέσω κακουργηματικής απιστίας και απάτης, καθώς και για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.

    Οι κκ Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης αλλά και ως συναυτουργοί του κ.Ρουσόπουλου στα υπόλοιπα αδικήματα. Τέλος, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης παραπέμπεται με "σοβαρές ενδείξεις" για την διάπραξη του αδικήματος της «παράβασης καθήκοντος, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου», κακουργηματικού πάντα, χαρακτήρα.

    Οι αντιδράσεις

    Με επιστολή του, ο κ.Δούκας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής ότι επιτάχυνε "την όλη διαδικασία έκδοσης των χωριστών πορισμάτων με σκοπό τη συγκάληψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης".

    Ο κ.Βουλγαράκης κάνει λόγο σε δήλωσή του για "πολιτική αθλιότητα του ΠΑΣΟΚ" χαρακτηρίζοντας την παραπομπή του "παράνομη και ανήθικη".

    Τέλος, ο κ.Ρουσόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του ότι με την πρότασή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού", ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Παπανδρέου ότι "δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων".

    Τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

    Το ΚΚΕ, προτείνει την παραπομπή των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου στο δικαστικό συμβούλιο, ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σχέση με τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη.

    Ο ΛΑΟΣ δεν προτείνει παραπομπή υπουργού της ΝΔ, καθώς "τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την παραπομπή σε δικαστικό συμβούλιο των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, αναγνωρίζοντας πως το περιορισμένο χρονικό περιθώριο της Προανακριτικής Επιτροπής (ενάντια στη θέληση της ελάσσονος αντιπολίτευσης για παράταση των εργασιών), δεν επέτρεπε να συγκεντρωθεί υλικό, που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει ή όχι ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη.

    Στην πρόθεση να πληγεί η ΝΔ ενόψει των εκλογών για τους ΟΤΑ, αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση την έκδοση πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, τονίζοντας πως το πόρισμα εκδίδεται χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία του Δημοσίου.

    «Ο Ελληνικός λαός θα περίμενε από την - τρεις φορές αποχωρούσα από τη Βουλή - ΝΔ να παραδεχτεί, έστω και τώρα, τις τραγικές ευθύνες της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Συντάξεις σε... πεθαμένους

    Δέκα χιλιάδες συντάξεις δικαιούχων που έχουν αποβιώσει εξακολουθούν να εισπράττονται από συγγενείς τους, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, να εισπράττουν δύο φορές ΕΚΑΣ.

    Αυτή είναι η εικόνα που αναδεικνύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στο εκλογικοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ενιαίο κέντρο συντάξεων που θα αρχίσει τη λειτουργία του από το τέλος Οκτωβρίου και η διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία θα περιορίσουν σημαντικά τέτοια φαινόμενα.

    Στο ίδιο συνέδριο ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ, Βασίλης Κόκκαλης, εκτίμησε ότι η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ, αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από το εικαζόμενο ύψος της εισφοροδιαφυγής, της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης και της εκτόξευσης των δαπανών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] Εκπέμπουν σήμα κινδύνου

    Στο "κόκκινο" βρίσκονται επτά από τους περίπου 23 εναπομείναντες σημαντικούς υγροτόπους της Αττικής, καθώς άλλοι 30 μικρότεροι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρότατα προβλήματα ρύπανσης, καταπατήσεως, απαξίωσης και εγκατάλειψης.

    Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), "οάσεις" της Αττικής, όπου διαβιούν προστατευόμενα, διεθνώς, είδη της ελληνικής πτηνοπανίδας εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

    Μετά τη σύνταξη της μελέτης, στην οποία το πρόβλημα αναλύεται επιστημονικά, η ΕΟΕ κατέθεσε πρόταση οριοθέτησης των συνολικά 72 υγροτόπων και ρεμάτων του λεκανοπέδιου, με σκοπό καταρχάς την προστασία και κατόπιν την ανάπτυξή τους.

    Μόλις χθες, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος είχε δεχθεί τη σχετική καταγγελία, ο μεγαλύτερος σε έκταση υγρότοπος της Δυτικής Αττικής, στην περιοχή Βουρκαρίου Μεγάρων, τέθηκε υπό προστασία, καθώς ευαισθητοποιήθηκε και έλαβε μέτρα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [12] Πυροβολισμοί στη Βουλή

    Επίθεση από αντάρτες δέχτηκε σήμερα το πρωί το κτίριο του κοινοβουλίου της Τσετσενίας. Όπως δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, οι αντάρτες σκότωσαν τους φρουρούς ασφαλείας και κρατούν ομήρους.

    Σύμφωνα, πάντως, με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής καμικάζι και δύο ένοπλοι στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας.

    Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία έφερε έξω από το κοινοβούλιο και ότι δύο ένοπλοι αντάρτες στη συνέχεια αντήλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [13] Πρεμιέρα με το... δεξί

    Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της εφετινής Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί την χρονιά επικρατώντας με 82-66 της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο 20λεπτο, κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν τη νίκη αλλά και να κερδίσουν με 16 πόντους, διαφορά που ενδεχομένως να παίξει ρόλο στη συνέχεια.

    Αυτή ήταν η δέκατη νίκη σε δώδεκα εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Ρεάλ για τον Ολυμπιακό που προσπέρασε και κατά μία νίκη στο σύνολο με 13 έναντι 12 της Βασίλισσας.

    Ο MVP για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 2010 - 6:31:15 UTC