Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα θιγούν εκ νέου μισθωτοί, συνταξιούχοι"
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το "fast track"
  • [03] Αναβρασμός στη Γαλλία
  • [04] "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

  • [01] "Δεν θα θιγούν εκ νέου μισθωτοί, συνταξιούχοι"

    Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

    Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με την αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αλλάζει πρακτικές και στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος εντάσσεται το επιχειρείν σε μια συνολική ατζέντα για τη νέα γενιά, ώστε να αυξηθεί η επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας ''αντί να αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες τους οι νέοι σε μια χαμηλά αμειβόμενη θέση στο δημόσιο''.

    Τους επόμενους μήνες, όπως είπε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

    "Είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Σε ό,τι αφορά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε μήπως αυτές οι διαβεβαιώσεις ισχύουν μέχρι τις εκλογές "γιατί όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι ετοιμάζονται και άλλα επώδυνα μέτρα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το "fast track"

    «Σε μια πολιτεία που λειτουργεί σωστά, χωρίς τα διαρθρωτικά προβλήματα, δεν θα χρειαζόταν ένας νόμος "fast track". Επειδή όμως υπάρχουν, κάνεις ένα νόμο με τον οποίο μπορείς να επισπεύσεις τις διαδικασίες», ανέφερε, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός Επικρατείας, Χαράλαμπος Παμπούκης, υπερασπιζόμενος τον νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, απέναντι στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προέβαλαν μετβ επιτάσεως τους κινδύνους από την παράκαμψη των κανονικών διαδικασιών έγκρισης των μεγάλων επενδύσεων.

    Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η ματαίωση του έργου κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

    Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι "η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία", ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "οι υπόλοιπες συνεργασίες τις οποίες έχουμε υπογράψει στην Αμερική για 5 δισ. ευρώ ισχύουν".

    Για "πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης" έκανε λόγο η ΝΔ, για "λανθασμένες κινήσεις" μίλησε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αναβρασμός στη Γαλλία

    Εντολή για την άρση του αποκλεισμού όλων των χώρων αποθήκευσης καυσίμων, που έχουν καταληφθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων, έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί.

    Ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε, καθώς η Γαλλία διανύει την έβδομη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, ότι η μεταρρύθμιση των συντάξεων θα ολοκληρωθεί και απηύθυνε προειδοποίηση για τις συνέπειες των απεργιών στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα.

    Τα συνδικάτα στη νότια Γαλλία απέκλεισαν τους δρόμους προς ένα διυλιστήριο πετρελαίου που προμηθεύει τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και ένα που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ.

    Τα διυλιστήρια της εταιρίας Trapil αποκλείστηκαν από δεκάδες απεργούς στη διάρκεια της νύχτας. Προμηθεύουν με κηροζίνη πολιτικά αεροδρόμια της Μασσαλίας, της Νίκαιας και της Λιόν καθώς και τις στρατιωτικές βάσεις της Οράγγης, της ντε Μιλ και της Σαλόν ντε Προβάνς.

    "Ο επικεφαλής της αστυνομίας μας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει τις δημόσιες αρχές για να μας απομακρύνει", είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, Ρασίντ Μεχντί.

    Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας ήραν τον αποκλεισμό τριών χώρων αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της νύκτας στη δυτική Γαλλία, στη Ντονζ, τη Λα Ροσέλ και τη Μαν.

    Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ δήλωσε από την πλευρά του πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν "ατιμώρητους τους αλήτες" για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

    Σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ, για την Κλιματική αλλαγή.

    Το συνολικό ύψος των επενδύσεων θα φθάσει σε 1.2 δισ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. είναι η δημόσια συμμετοχή και τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα δίνει επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μόνωση τοίχων, ταρατσών, κ.α. σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 1500 ευρώ, ανά τετραγωνικό.

    Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, σήμερα ή αύριο το ΤΕΜΠΜΕ ολοκληρώνει την αξιολόγηση των τραπεζών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, έχει συσταθεί το σώμα ενεργειακών επιθεωρητών και έχει θεσπιστεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε η προκήρυξη είναι θέμα ημερών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 October 2010 - 14:32:18 UTC