Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους
  • [02] "Υπάρχει διέξοδος"
  • [03] "Δεν είναι προτεραιότητά μας οι εξαγορές"
  • [04] Ανασφάλιστος ο ένας στους τέσσερις
  • [05] Λήστεψαν τον Ν. Κούνδουρο
  • [06] Νέες κινητοποιήσεις
  • [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [08] Στη "μάχη" του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους

    Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στο τέλος Δεκεμβρίου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Περιστέρι.

    "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν τη μείωση της σπατάλης.

    Για το εάν υπήρξε συνεννόηση Αθήνας - Βρυξελλών ώστε το έλλειμμα του 2009 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    "Η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων γίνεται από τη Eurostat που είναι τελείως διαφορετική από αυτή για την οποία μιλάει η ΝΔ, η οποία έχει στο μυαλό της τη στατιστική υπηρεσία που χειραγωγούσε", συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, αναφέροντας ότι "η ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Υπάρχει διέξοδος"

    "Εμείς επιβάλαμε το αληθινό δίλημμα αυτών των εκλογών: την αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των αδιεξόδων και της απελπισίας από τη μια πλευρά, και την προοπτική της ανάκαμψης και την ανάπτυξης, την προοπτική της ελπίδας που προσφέρουμε εμείς από την άλλη», υπογράμμισε σήμερα από τον Βόλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που ξεκίνησε στην Θεσσαλία.

    «Το βράδυ των εκλογών, η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώσει «ζεματισμένη». Όχι ευχαριστημένη. Ούτε καν ανακουφισμένη. Στείλτε τους το μήνυμά σας. Καθαρό και ντόμπρο. Χτυπήστε στόχο! » υπογράμμισε με έμφαση. «Υπάρχει διαφορετική Προοπτική. Υπάρχει διέξοδος, με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας».

    Μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε περαιτέρω το θερμόμετρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει χρεοκοπήσει και έχει χάσει την στήριξη του λαού γι' αυτό και κάνει τρία πράγματα: εξαπάτηση, απόκρυψη, εκφοβισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι έρχονται νέα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν από την επομένη των εκλογών και τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση ήδη από τον Μάιο, σχολιάζοντας: «και οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι -τάχα- δεν θα ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, έχουν ακριβώς την ίδια αξία με την προεκλογική του δήλωση ότι «λεφτά υπάρχουν». «Ως εδώ», μας είπε χθες, για τα σκληρά μέτρα ο κ. Παπανδρέου. Το «ως εδώ» να το πείτε στην κυβέρνησή σας κύριε Παπανδρέου, του απαντάμε εμείς, από τον Βόλο σήμερα».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Δεν είναι προτεραιότητά μας οι εξαγορές"

    Η δημιουργία τραπεζικών σχημάτων δεν είναι στις προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για εξαγορές και συγχωνεύσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο.

    Στο περιθώριο της από κοινού συνέντευξης Τύπου, με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα ''Αθήνα Χ 4 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την πόλη", μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ.Ταμβακάκης επισήμανε ότι το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς μετά τη επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για την Εθνική αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι σταδιακά η διατραπεζική αγορά (δανεισμός μεταξύ τραπεζών) για την Εθνική θα ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους με σημαντικές γραμμές πίστωσης αρκετών δισ.ευρώ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ανασφάλιστος ο ένας στους τέσσερις

    Χωρίς ασφάλιση εργάζεται το 25% των εργαζομένων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης εννεαμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ αύξηση παρουσιάζει και η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.

    Κατά το αβ εννεάμηνο του έτους, κατατέθηκαν συνολικά 609.760 νέες συμβάσεις, από τις οποίες οι 400.561 αφορούν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, 168.164 μερικής απασχόλησης και 41.035 εκ περιτροπής απασχόλησης. Έγιναν συνολικά 15.577 μετατροπές συμβάσεων από τις οποίες οι 11.767 μετατράπηκαν σε μερική απασχόληση (75,54%), οι 3.455 σε εκ περιτροπής (22,18%) με συμφωνία εργαζόμενου - εργοδότη, ενώ οι 355 (2,27%) μεταβλήθηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Λήστεψαν τον Ν. Κούνδουρο

    Επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους ληστές, δέχθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, τα ξημερώματα στο σπίτι του, στην οδό Δικαιάρχου 1, στο Μετς.

    Ο σκηνοθέτης κοιμόταν στο ισόγειο του σπιτιού, όπου οι τρεις άγνωστοι μπήκαν, παραβιάζοντας την πόρτα. Ακινητοποίησαν τον σκηνοθέτη, τον χτύπησαν άγρια και, αφού άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και μια ηλεκτρική συσκευή, εξαφανίστηκαν.

    Ο Νίκος Κούνδουρος τηλεφώνησε σε φίλο του, επίσης γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος έσπευσε και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπέστη μικρό ισχαιμικό επεισόδιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέες κινητοποιήσεις

    Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο συζητείται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Οπως δήλωσε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, δηλαδή 25,26, 27 και 29 του μηνός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν τα τρένα του οργανισμού και ο προαστιακός, εκτός από τα δρομολόγια των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

    Σημειώνεται, ότι τις ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει το μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς η υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής ανήκει στον ΟΣΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Τα γαλλικά συνδικάτα αποφάσισαν σήμερα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά των αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο στις 6 Νοεμβρίου.

    Ο Μπερνάρ Τριμπό επικεφαλής του ενός από τα σημαντικότερα συνδικάτα της χώρας, της CGT, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Από την πλευρά του πάντως ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι "οι απεργοί κρατούν όμηρο την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την καθημερινή ζωή των Γάλλων".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Στη "μάχη" του Γιουρόπα Λιγκ

    Με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων, συνεχίζεται σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ. Οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στον θεσμό, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζοντας τη Βιγιαρεάλ, τη Λεβερκούζεν και την Αντερλεχτ αντίστοιχα.

    Ο ΠΑΟΚ (22:05, NOVASPORT-1) έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου φιλοξενείται από την Βιγιαρεάλ.

    Παράλληλα, για τον 2ο όμιλο, ο Αρης (22:05, ANT-1) θα φιλοξενήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»την Λεβερκούζεν, με πρωταρχικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή.

    Επίσης, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ (22:00, ΑΝΤ-1) δοκιμάζεται στην έδρα της Αντερλεχτ, με στόχο να μην ηττηθεί, έτσι ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες

    Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη χθεσινή του ισοπαλία (0-0) με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του θεσμού.

    Με ένα μόλις βαθμό και με δύο αγώνες εκτός έδρας, από τα τρία που ακολουθούν (Ρούμπιν και Κοπεγχάγη) και με έναν εντός (Μπαρτσελόνα), το "τριφύλλι" δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα περισσότερο από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου Μπαρτσελόνα-Κοπεγχάγη 2-0.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 October 2010 - 21:21:00 UTC