Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ενόψει εκλογών
  • [02] Ανασφάλιστοι το 25% των εργαζομένων
  • [03] Τέλη Νοεμβρίου η μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών
  • [04] Δημοσκοπήσεις, ενόψει εκλογών
  • [05] Συνεδριάζει η επιτροπή Ελλάδας-Κατάρ
  • [06] Λήστεψαν τον Ν. Κούνδουρο
  • [07] Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο
  • [08] Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια
  • [09] Νέο "μέτωπο" στο πετρέλαιο
  • [10] Ταχύτερο το τραμ
  • [11] Το Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα
  • [12] Ψηφίζει η γαλλική Γερουσία

  • [01] Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ενόψει εκλογών

    Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 συνταξιούχους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η ενίσχυση αυτή αποτελεί "ελάχιστο φόρο τιμής" στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος. Ο κύριος Παπανδρέου,ο οποίος σχεδιάζει να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα διακαναλική συνέντευξη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ κάνοντας λόγο για "λιποτάκτες που εγκατέλειψαν τη χώρα".

    Eπίσης, δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων και καμία επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών. Ακόμη, τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

    Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι σε αυτές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ξεκάθαρα που θα πάει η χώρα. Η ψήφος των πολιτών πρέπει να δώσει δύναμη στην «δύναμη της ανατροπής των κατεστημένων νοοτροπιών και αντιλήψεων» είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας σε υπερψήφιση όσων πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και όσων έχουν σχέδια για τις περιοχές τους και όχι «εύκολους εντυπωσιασμούς». Επίσης εξήρε το έργο του Γιάννη Σγουρού στη Νομαρχία Αθηνών.

    «Εμείς επιβάλαμε το αληθινό δίλημμα αυτών των εκλογών: την αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των αδιεξόδων και της απελπισίας από τη μια πλευρά, και την προοπτική της ανάκαμψης και την ανάπτυξης, την προοπτική της ελπίδας που προσφέρουμε εμείς από την άλλη», υπογράμμισε από τον Βόλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

    Την μαζική υποστήριξη και υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά. Η κυρία Παπαρήγα , η οποία σήμερα περιοδεύει στη Νέα Ιωνία, είπε ότι είναι ανάγκη σε αυτές τις εκλογές να γίνει η υπέρβαση και να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Οι εκλογές αυτές είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στην κοινωνία να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της με την ψήφο της, τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιόδευσε στη Λάρισα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ανασφάλιστοι το 25% των εργαζομένων

    Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, για χρονικό διάστημα 18 μηνών.

    Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων ή μείωσης προσωπικού τρεις μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ' όλη τη διάρκειά του.

    Η επιχείρηση υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλει στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της. Ηλεκτρονικά υποβάλλεται ακόμα υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, στην οποία η επιχείρηση δηλώνει επίσης ότι λειτουργεί, δεν ήταν προβληματική την 1η Αυγούστου 2008, δεν εκκρεμεί εις βάρος της ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

    Αύξηση της μερικής απασχόλησης

    Αύξηση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής απασχόλησης, καθώς και ότι ο 1 στους 4 εργαζόμενους εργάζεται ανασφάλιστος, έδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης εννεαμήνου και γ' τριμήνου 2010 του ΣΕΠΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Από 27% έως 28% που ήταν από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2010 κινήθηκε στο 24,4% τον Μάιο, 22,5% τον Ιούνιο και 24,4% τον Αύγουστο του 2010.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Τέλη Νοεμβρίου η μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών

    Από τα τέλη Νοεμβρίου θα αρχίσει η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), καθώς ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων που θα την υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα υπάρχουν στοιχεία για το 42% των δημοσίων υπαλλήλων που απογράφηκαν το καλοκαίρι.

    Με την έναρξη της μισθοδοσίας από την ΕΑΠ, θα σταματήσει το φαινόμενο της μισθοδοσίας των υπαλλήλων από διαφορετικούς φορείς (π.χ. μισθοί, επιδόματα, συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια, κ.λπ.) και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει πλήρη εικόνα για το μισθολογικό κονδύλι του προϋπολογισμού. Με βάση, άλλωστε, αυτή την εικόνα, θα προχωρήσει η κατάρτιση του νέου μισθολογίου και η περικοπή ή και κατάργηση επιδομάτων και αμοιβών που θεωρούνται υπερβολικά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Δημοσκοπήσεις, ενόψει εκλογών

    Προηγείται έναντι των αντιπάλων του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Δημαράς, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των εταιριών MARC και MRB HELLAS, που δημοσιεύονται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ και τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ αντίστοιχα.

    Ο κ. Δημαράς κόβει πρώτος το " νήμα" , στον πρώτο γύρο. Στο β' γύρο επικρατεί έναντι όποιου έχει αντίπαλο, ενώ ο κ. Σγουρός του κ. Κικίλια . Στο Δήμο της Αθήνας, ο νυν Δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, φέρεται να έχει προβάδισμα 6 έως 8 μονάδων στον πρώτο γύρο, ενώ η " ψαλίδα" κλείνει στο β' γύρο.

    Στον Πειραιά, σύμφωνα με την MARC, ο Γιάννης Μίχας έχει διαφορά 14 μονάδων από τον δεύτερο που είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος, ενώ προηγείται και στο β΄ γύρο .

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Συνεδριάζει η επιτροπή Ελλάδας-Κατάρ

    Συνεδριάζει σήμερα η κοινή επιτροπή Ελλάδας - Κατάρ για να εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης.

    Στις εργασίες συμπροεδρεύουν ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και ο εκτελεστικός διεθυντής της Qatar Investment Authority, Αχμάντ Αλ Σαγέντ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Λήστεψαν τον Ν. Κούνδουρο

    Επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους ληστές, δέχθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, στο σπίτι του, στην οδό Δικαιάρχου 1, στο Μετς.

    Ο σκηνοθέτης κοιμόταν στο ισόγειο του σπιτιού, όπου οι τρεις άγνωστοι μπήκαν, παραβιάζοντας την πόρτα. Ακινητοποίησαν τον σκηνοθέτη, τον χτύπησαν άγρια και, αφού άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και μια ηλεκτρική συσκευή, εξαφανίστηκαν.

    Ο Νίκος Κούνδουρος τηλεφώνησε σε φίλο του, επίσης γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος έσπευσε και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπέστη μικρό ισχαιμικό επεισόδιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο

    Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ξεκινά σήμερα στη Βουλιαγμένη η διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, υπουργών και επικεφαλής οργανισμών, καταδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προκύπτουν απ' αυτό, ως απάντηση στις κλιματικές, οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

    Σκοπός της διάσκεψης είναι να συμβάλει στην αναγκαία όσμωση μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να αναδειχθούν οι προτεραιότητες των «πρότζεκτ» που θα δώσουν ώθηση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε "να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής".

    Η παρουσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν - με την Τουρκία, η Ελλάδα έχει συστήσει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας - του πρωθυπουργού της Μάλτας και της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και η συμμετοχή πολυάριθμων χωρών σε υπουργικό επίπεδο, όπως της Αλβανίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της ΠΓΔΜ, της Ιταλίας,της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Συρίας, της Τυνησίας, δίνουν την ευκαιρία για πολλαπλές συναντήσεις στο περιθώριο της Διάσκεψης προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες πολιτικές προσεγγίσεις.

    Η "Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο" εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση μέσα από την περιφερειακή συνεργασία, ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών.

    Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν

    Την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Παπανδρέου και Ερντογάν, σήμερα, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί να γίνει στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

    Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο, ενώ η Σύγκλητος, σε απόφασή της, σημειώνει πως το ΕΜΠ "θεωρεί προσχηματικό το διάλογο που εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση, επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του σε αυτόν και δεσμεύεται να επαναπροσδιορίσει τη στάση του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα".

    Αν και όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι πρυτάνεις είναι αντίθετοι με τις προωθούμενες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, από το υπουργείο Παιδείας.

    Συγχρόνως, οι φοιτητές, και μάλιστα με πρώτη αντίδραση από την ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας, ενώ ήδη 6 τμήματα του ΕΜΠ και ένα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελούν υπό κατάληψη.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ πανεπιστημιακός, "εν όψει και του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, είναι εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [09] Νέο "μέτωπο" στο πετρέλαιο

    Ανοίγει και πάλι το "μέτωπο" του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων. Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή "για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης".

    Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι μπλοκάρονται οι επιστροφές όχι μόνο σε πρατηριούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους. Αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες - δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

    Η ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, όσοι έχουν φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις επιστροφές. "Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", καταλήγει η ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [10] Ταχύτερο το τραμ

    Νέο κύρος, αξιοπιστία και ταχύτητα αποκτά το τραμ με την εφαρμογή του "Πράσινου κύματος", ενός ηλεκτρονικού συστήματος που του εξασφαλίζει προτεραιότητα στους περίπου 80 φωτεινούς σηματοδότες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας στη διάρκεια της διαδρομής από το Νέο Κόσμο στον Φλοίσβο με τραμ, με την ευκαιρία της παρουσίασης του συστήματος.

    Οπως είπε ο κ. Βούγιας, από τις 30 Οκτωβρίου, το τραμ θα έχει προτεραιότητα στο σύνολο των σηματοδοτούμενων κόμβων, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι τελικές διορθωτικές ρυθμίσεις και θα συσταθεί ειδική ομάδα ελέγχου.

    Χάρη στο "πράσινο κύμα" θα μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι των διαδρομών, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνεται η ταχύτητα και το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς γίνεται πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό.

    Για παράδειγμα, η διαδρομή Σύνταγμα - Βούλα θα γίνεται σε 48' αντί για 60', και η διαδρομή Σύνταγμα - ΣΕΦ σε 45' αντί για 55' που γίνεται σήμερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [11] Το Μουσείο Καβάφη στην Πλάκα

    Ενα απο τα παλαιότερα κτίρια στην Πλάκα, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού,με μοναδική θέα στην Ακρόπολη μετατρέπεται πολύ σύντομα σε Μουσείο Καβάφη. Hδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μετατραπής της οικίας Κωλέττη στον χώρο που θα στεγάσει το νέο μουσείο.

    Σήμερα, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου -αναμένεται να είναι "παρών" ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού-και η "'τυπική''παραχώρηση του οικήματος, απο το Υπουργείο Πολιτισμού στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού.

    Το Αρχείο Καβάφη αποτελείται απο τα εναπομείναντα προσωπικά αντικείμενα (χειρόγραφα, βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες και αντικείμενα) του ποιητή, τα οποία είχε διαφυλάξει ο κληρονόμος του, Αλέκος Σεγκόπουλος.Ο Σεγκόπουλος ήταν ο άνθρωπος που του κληροδότησε το αρχείο του ο ποιητής, το 1933(χρονιά του θανάτου του). Το 1963 ο Αλέκος Σεγκόπουλος ανέθεσε στον καθηγητή Γ. Π. Σαββίδη, την έκδοση του αρχείου και το 1969 περιήλθε στην ιδιοκτησία του τελευταίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [12] Ψηφίζει η γαλλική Γερουσία

    Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

    "Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις", ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων στο Παρίσι.

    Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η γαλλική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει, επίσης, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διϋλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

    Σήμερα τα ξημερώματα επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "σκανδαλώδεις" τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη Γαλλία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και διαβεβαίωσε πως "οι ταραχοποιοί δεν θα έχουν την τελευταία λέξη".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 October 2010 - 6:31:04 UTC