Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρατζαφέρης: "Φοβάται το αρχείο μου"
  • [02] Απεβίωσε η Καίτη Χωματά
  • [03] "Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα"
  • [04] Θα καταθέσουν πρόταση

  • [01] Καρατζαφέρης: "Φοβάται το αρχείο μου"

    "Ο Σαμαράς φοβάται το αρχείο μου, οπτικό υλικό, που έχει σχέση με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη". Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι το αρχείο αυτό δεν θα το δημοσιοποιήσει ποτέ. "Το θεωρώ χτύπημα κάτω από το τραπέζι". Υπενθυμίζει ότι "όταν ήταν να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς, συναντηθήκαμε και του είπα ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να βγάλω το αρχείο, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Τήρησα τον λόγο μου. Αντίθετα εκείνος από ένα σημείο και μετά υπήρξε εξαιρετικά επιθετικός απέναντί μου".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει επίσης για τον κ. Σαμαρά ότι "πάει να κάνει τη Νέα Δημοκρατία Πολιτική Άνοιξη.

    Κατηγορεί ακόμη τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι "η χώρα σήμερα πληγώνεται, βάλλεται, προσβάλλεται βαναύσως και χυδαίως, επειδή της φόρτωσε 130 δισ. χρέος σε 5,5 χρόνια".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Απεβίωσε η Καίτη Χωματά

    Μια από τις συμπαθέστερες παρουσίες του χώρου του ελληνικού τραγουδιού, η Καίτη Χωματά, έφυγε από τη ζωή , στα 64 της χρόνια, σήμερα τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

    Η Καίτη Χωματά που στη φωνή της , το "Νέο Κύμα" βρήκε μια από τις ιδανικές του ερμηνεύτριες, συνέδεσε το όνομα της με μεγάλες επιτυχίες του μουσικού ρεύματος που κυριάρχησε την δεκαετία του '60 και του '70.

    "Θα διώξω τα σύννεφα , θα γίνω φεγγάρι", "Μια αγάπη για το καλοκαίρι", "Να διώξω τα σύννεφα", "Κι αν σ΄ αγαπώ δεν σ΄ορίζω", "Το Χριστινάκι" " Η Μαρία των Βράχων" είναι μόνο λίγοι τίτλοι μεγάλων επιτυχιών της, ενώ ο Γιάννης Σπανός ήταν ο συνθέτης με τον οποίο και συνεργάστηκε τα περισσότερα χρόνια.

    Η τραγουδίστρια περιόδευσε στα "χρυσά της χρόνια" στην ομογένεια, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Γερμανία , στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα.

    Χτυπημένη από τον καρκίνο σε πολύ νεαρή ηλικία, ταλαιπωρήθηκε περίπου 28 χρόνια , δίνοντας όμως την μάχη της πάντα με αξιοπρέπεια.

    Την χειμερινή σεζόν 2009-2010 τραγούδησε σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του Νέου Κύματος, όπως την Πόπη Αστεριάδη, τον Μιχάλη Βιολάρη , τον Κώστα Καράλη.

    Γεννήθηκε στην Πλάκα, σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και σε πολύ μικρή ηλικία την ανακάλυψε ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος και την έβαλε στον χώρο της μουσικής. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο κόρες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα"

    Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τομάζο Παντόα Σκιόπα. Ο κ. Σκιόπα υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί.

    Επισημαίνει ότι "η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών (θεσμών, συμπεριφορών) πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών".

    Σύμφωνα με τον ίδιο "τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα απ' αυτή την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες. Θα χρειαστούν", προσθέτει, "μερικά χρόνια".

    Ο κ. Σκιόπα υπογραμμίζει επίσης ότι "υπάρχει ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Θα καταθέσουν πρόταση

    Το κείμενο διαβούλευσης για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο παρέδωσε στους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας, συζητήθηκε στην 65η Σύνοδο των πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

    Σύμφωνα με ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων, η Σύνοδος αντιμετωπίζει το προς διαβούλευση κείμενο με ιδιαίτερη επιφύλαξη και δεσμεύεται να επεξεργαστεί για να καταθέσει στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορά την ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου με γνώμονα το συμφέρον της Παιδείας και της ελληνικής κοινωνίας.

    Την έντονη αντίδρασή της, στο κείμενο διαβούλευσης που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) που χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες αλλαγές κατώτερες των περιστάσεων, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν αυτές να αποτελέσουν βάση διαλόγου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 October 2010 - 10:31:02 UTC