Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα: "Πολιτική ψήφος"
  • [02] Τσίπρας: "Καταρρέουν οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ"
  • [03] Διακοπή παραδόσεων πετρελαίου
  • [04] "Σοβαροί ισχυρισμοί"

  • [01] Παπαρήγα: "Πολιτική ψήφος"

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο άρθρο του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Βήμα τη Κυριακής" δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου "επιτέλους έβγαλε τη μάσκα του", όταν λέει ότι στις εκλογές στις 7 και 14 Νοεμβρίου το κριτήριο ψήφου είναι προς τα πού πρέπει να πάνε τα πολιτικά πράγματα στον τόπο.

    Γιατί πριν λίγους μήνες, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση στην περιοχή Γκύζη, έλεγαν το εξής: Πέρυσι κάναμε εκλογές, βγήκε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, κυβέρνηση έχουμε, η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων είναι δεδομένη και τώρα ψηφίζουμε για έναν καινούργιο θεσμό για να εκλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Εμείς λέγαμε βεβαίως ψηφίζεις για δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά το κριτήριο και το περιεχόμενο της ψήφου είναι γενικό πολιτικό.

    Αν τα ψηφοφέλτια του ΚΚΕ την επομένη των εκλογών έχουν πάει πολύ ψηλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν πέσει πολύ, θα υπάρχει μεγάλη δυναμική, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, γιατί απελευθερώνονται δυνάμεις από τη μοιρολατρία και υπό αυτό το πρίσμα, οι εκλογές δεν είναι γενικά η μάχη των μαχών αλλά για το επόμενο διάστημα είναι και πρέπει να δοθεί σωστά για να μπορούν να ακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότερο θετικές εξελίξεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τσίπρας: "Καταρρέουν οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ"

    «Βουλιάζουν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη.

    Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν, να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, είπε ο κ. Τσίπρας.

    Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Διακοπή παραδόσεων πετρελαίου

    Διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης από την 1η Νοέμβριου αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων.

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το χρονικό περιθώριο δίνεται ως "δείγμα καλής θέλησης" προς το υπουργείο και κυρίως προς τους καταναλωτές δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε για πολλοστή φορά ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους.

    Η ΠΟΠΕΚ ωστόσο κάνει λόγο ότι υπάρχει αθέτηση της σχετικής συμφωνίας από την πλευρά του υπουργείου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Σοβαροί ισχυρισμοί"

    Οι ισχυρισμοί για καταπατήσεις δικαιωμάτων στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, οι οποίοι περιέχονται στα περίπου 400.000 εμπιστευτικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή από τον ιστότοπο WikiLeaks, είναι "εξαιρετικά σοβαροί", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, στο BBC.

    "Μπορεί να λυπόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτές οι διαρροές, αλλά νομίζω πως η φύση των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν είναι εξαιρετικά σοβαρή", δήλωσε ο Κλεγκ, σε μία συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

    "Η ανάγνωσή τους είναι θλιβερή και είναι πολύ σοβαροί. Υποθέτω πως η αμερικανική κυβέρνηση θα θελήσει να δώσει τη δική της απάντηση. Δεν είναι δικό μας θέμα να τους πούμε τι να κάνουν", πρόσθεσε ο Φιλελεύθερος-Δημοκράτης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος είναι γνωστός για την αντίθεσή του στην εμπλοκή του Λονδίνου στον πόλεμο στο Ιράκ, τον οποίο έχει ήδη χαρακτηρίσει "παράνομο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 October 2010 - 14:31:00 UTC