Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης
  • [02] 'Αμεση ανάπτυξη του Frontex, ζητά η Ελλάδα
  • [03] Σαμαράς: "Θέτουν ψευτοδιλήμματα"
  • [04] Παπαρήγα: "Πολιτική ψήφος"
  • [05] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [06] Τσίπρας: "Το μνημόνιο οδηγεί στη χρεοκοπία"

  • [01] Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης

    Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει, στις 9 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι ερωτήσεις θα γίνουν κατά σειρά από τους δημοσιογράφους: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ).

    Τη βαρύτητα της ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναλύει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνδυασμό με την πορεία της χώρας και της οικονομίας, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής».

    «Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα. Μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί, αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει», τονίζει.

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει πως βρισκόμαστε «στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία».

    Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «η ώρα των πολιτών δεν ανάγεται χρονικά μόνο στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2013», ενώ υπογραμμίζει ότι στις εκλογές συγκρούονται τελείως διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις.

    Οι πολίτες, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, «καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούλησή τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε αυτές. Μπορούμε να στείλουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέσα και προς τα έξω ότι συνεχίζουμε την πορεία μπροστά. Όλοι οι Έλληνες συναισθάνονται τη βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία μας για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, την παρακμή και την υπανάπτυξη. Και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να την ανακόψει».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] 'Αμεση ανάπτυξη του Frontex, ζητά η Ελλάδα

    Την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", ζητά με επιστολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την ΕΕ.

    Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

    Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

    «Πρόσφατα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ιδιαίτερη μνεία, η ΕΕ κάνει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μήκους 12,5 χλμ μεθόριο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σαμαράς: "Θέτουν ψευτοδιλήμματα"

    Ενότητα και συσπείρωση ζήτησε από τους Μεσσήνιους ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου που στηρίζει στην περιοχή, Στάθη Αναστασόπουλου. Παράλληλα ζήτησε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στις εκλογές "γιατί πρέπει να αλλάξουμε πολιτική".

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή πορείας στο χώρο της οικονομίας υπάρχει παντού και έχουμε το δικαίωμα, είπε, να δώσουμε ελπίδα για τα νέα παιδιά, να ξέρουν ότι υπάρχει προοπτική για το αύριο και σημείωσε πως υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Μπήκαμε, είπε, σε μια εποχή δύσκολη αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε αυτούς που λένε Παπανδρέου ή Χρεοκοπία ότι με αυτή την οικονομική πολιτική οδηγούν τον τόπο σε χρεοκοπία. Εμείς, τόνισε, μιλάμε για ανάπτυξη.

    "Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Και ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου", τόνισε από την Κυπαρισσία -πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Μεσσηνία- ο πρόεδρος της ΝΔ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Παπαρήγα: "Πολιτική ψήφος"

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο άρθρο του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Βήμα τη Κυριακής" δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου "επιτέλους έβγαλε τη μάσκα του", όταν λέει ότι στις εκλογές στις 7 και 14 Νοεμβρίου το κριτήριο ψήφου είναι προς τα πού πρέπει να πάνε τα πολιτικά πράγματα στον τόπο.

    Γιατί πριν λίγους μήνες, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση στην περιοχή Γκύζη, έλεγαν το εξής: Πέρυσι κάναμε εκλογές, βγήκε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, κυβέρνηση έχουμε, η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων είναι δεδομένη και τώρα ψηφίζουμε για έναν καινούργιο θεσμό για να εκλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Εμείς λέγαμε βεβαίως ψηφίζεις για δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά το κριτήριο και το περιεχόμενο της ψήφου είναι γενικό πολιτικό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Επίθεση προς τα δυο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε, ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του στην πλατεία Ψυρρή.

    Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε και από την Εκκλησία της Ελλάδος να "βγει από τον λήθαργο", ενώ τόνισε ότι το κόμμα του ζητά εκλογές.

    Αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι και οι δυο προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, με άθλια -όπως τα χαρακτήρισε- εκβιαστικά διλήμματα, ψευτοδιλήμματα και απειλές, και το μόνο που πετυχαίνουν -όπως είπε- είναι να καταλήγουν από λάθος σε λάθος, και από πρόβλημα σε πρόβλημα.

    "Εμείς αντίθετα από ότι λέει ο κ. Σαμαράς θέλουμε εκλογές. Θέλουμε εκλογές κάθε Κυριακή, και είμαστε απολύτως έτοιμοι γι αυτές. Το θέλει όμως η ΝΔ;" αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν μείνει στο χθες και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σήμερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Τσίπρας: "Το μνημόνιο οδηγεί στη χρεοκοπία"

    «Βουλιάζουν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη.

    Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν, να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, είπε ο κ. Τσίπρας.

    Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 4:31:42 UTC